:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Motoros túra - új hozzászólás Összesen: 360 oldal
Hát amit fogyaszt a mocid az már agy nagyobb kocsinak is a becsületére válik!
http://www.kunmadarasmotorsport.hu
Udv!
"Mi is lesz szombaton Kunmadarason? Mennék én is. :-)"
Há' mi lehetne, BESZARÁS!!!!
Én is megyek ám...
tike
Czövi!
Örülök, hogy ilyen jól fogyasztott a gép, pedig tempósan is haladtunk.
Attila!
Jó lenne, ha rendeznéd a hétvégéig a dolgot, hátha jó idő lesz! Akkor Munyi is jön, azt mondta.
Motoros majális, gyorsulási verseny és street fighter show
Gexxx
Mi is lesz szombaton Kunmadarason? Mennék én is. :-)
Lehet, hogy én is megyek!
Akkor lehet,h találkozunk:-)
Megy vki szombaton Kunmadarasra?
Néhány km-re tőlünk van egy kb 2 éve épített új út,amin itt-ott akkora hullámok vannak,hogy szörfösnek érzi magát az ember,nagyobb tempónál mindig mosolyt csal az arcomra,mert olyan "vicces".
Kispórolják az anyagot,belőle a főnök pincéjéhez vezető utat aszfaltozzák stb stb.
3-4 cm aszfalt nem tart sokáig...de az átadásig (kifizetésig) kibírja. Itt a bibi.
Hello
Czövi
4,3 az nem rossz!
Én most fogom beállítani a Yamahát, mert a szemétláda leeszi a fejem!
Szép feketén füstölög, még az oldaltáska alja is kormos. Veletek tankoltam utoljára, tegnap voltam vele dolgozni, ez majdnem 200 km, és tartalékra kellett tennem! Ez azt jelenti hogy kb 200 km 12-13liter! Elég durva, tavaly ezt a távot még 8-9 ből produkálta.
Soha nem értetem ilyen dolgok hogy bírnak elállítódni, ráadásul mind a 2 henger füstöl, vagyis mind a 2 sokat kap.
Pdaranyi
Tény, hogy ez a Baumgartner gyerek nem a leggyorsabb, így egy kis csalódást okozott. Hogy mégis igazságosak legyünk hozzá, az igzság az hogy ugyan felajánlották neki de nem fogadta el az állami pénzt. Miután a MOL visszalépett valami zsíros osztrák szponzort talált.
Tehát ő nem az adófizetők pénzén kocsikázik, így ő tehet a legkevésbé a magyar utak állapotáról.
Inkább az a baj, hogy a rengeteg útadót stb valakik lenyúlják, na meg az, hogy eleve szar utat építünk, mert ott is lenyúlják a pénzt!
Hidd el az utak (amerre jártunk) szlovákiában tényleg jobbak, pedig harmadrendű kis utak voltak!
Jut eszembe a TV-ben volt egy riport, egy osztrák útépítő emberrel, ő nem ismerte a kátyúzást mint eljárást, azt mondta ők olyat nem csinálnak. Megtervezik az utat pl 30 évre, akkor 30 év múlva új kopóréteget húznak rá és ujjabb 30 évig semmi gond! Nincs ilyen hogy megsülyed, hullámosodik, kitöredezik, stb!!!!
Talán itt a baj? :-)
Üdv Attila
Hello Rider,
No igen, ez a másik dolog. Nem tudom, mit vártak ettől a meccstől. Szerintem nagyon jó volt így a magyar válogatottnak, hogy a braziloktól még nem kapott ki.
A brazilok meg szépen nyilatkoztak, hogy ilyen meg olyan fontos meccs ez nekik, mert ezt az ellenfelet még nem győzték le, remélik most sikerül. Közben meg biztos olyakat röhögtek a hátunk mögött, hogy majd szétestek.
Inkább adták volna nekünk, szocimotorosoknak azt a pénzt. Így a magyarok veretlenek maradtak volna a brazilokkal szemben, és mi is jól járunk.
Üdv!
Zsolt legalább nyújtja, amit lehet. A Braziloknak meg fizettünk 1m dolcsit 2x45 percért, hogy jól elverjenek...
Hello HyGy,
Hát ez föld út-nem föld út Királyhelmec környékén is elég gyakran előfordul.
De mondjuk Sátoraljaújhely és Sárospatak között nagyon szép volt az út mikor legutóbb mentem.
Mindegy. Az út ott szar, ahol éppen motorozol. Ez simán elmenne Murphy-törvénynek. :)
Üdv!
pdaranyi, hat itt pecsen is nagyon szarok az utak neha nem tudom eldontnei, hogy fold uton megyek vagy aszfalton, mert egy pillanatig sem tud siman szaladni az auto/motor. AMi meg szomorubb, hogy ha csinalnak uj utat akkor azt sem tudjak sikra...
Buny!
Voltam tankolni,4,3-ra jött ki a fogyasztás.A hétvégén,nekem csak a vasárnap jó.
HyGy!
Megkaptam a pólót,nagyon jó,köszi!
Hello Buny,
Tudom, hogy nem véletlenül írtad, amit írtál.
Budapesten meg már nagyon régen voltam, de a TV-ben látom, hogy nem igazán jók az utak arrafelé. A valoságban biztos még 1000-szer rosszabb is. De nem is csodálom annyira. A pénzt inkább Baumgartner Zsoltira költik. Nincs semmi bajom a sráccal, de lett volna jobb helye is annak a pénznek szerintem. Na de ez már politika, és abba ne menjünk bele.
Csak annyit mondok, hogy ha az átlagot nézzük, akkor kb egy szinten van a két ország.
Üdv!
pdarányi!
Hidd el, nem véletlenül írtam ezt, egyszer gyere közelebb székes fővárosunkhoz, szerintem az ország összes motorozhatatlan útját itt gyüjtötték egybe, bemutatás képpen.
Hello,
Na, elolvastam én is Buny cikkjét.
Nagyon tetszett, de egy dologban nem értek egyet veled Buny, mégpedig az utak minőségét illetően.
Lehet, hogy Szlovákia azon részén jók az utak, de pl ahol én lakom, az ország délkeleti csücskén, nagyon szarok az utak, de nagyon-nagyon.
Számomra pl a magyar utak jobbak, mert motorral/autóval Sátoraljaújhely környékén voltam csak, egyszer Miskolcon is, és ott az utak nagyon gyönyörűek. Pár éve lett ott egy jó kis rész újraaszfaltozva.
Átlagban szerintem Szlovákiában sem jobbak az utak mint Magyarországon.
Üdv!
Nem is emlékszem, hogy olvastam volna valamit ezzel a nick-kel. De amjd előbb utóbb talán mindenkit megismerek.
Ok:)
MZ-Joker is itt lakik a környéken,de már 1000 éve nem hallatta itt a hangját...
sorszám: 2467 (9063)
( előzmény: joeChristmas, 2004-04-28 17:58:36)
tesho, Téged tudlak, a múltkor már említetted, csak gondoltam ha nekem is "Legális" mocim lesz akkor felhozom valamikor, és mehetnénk pár karikát a környéken, mert alig ismerem a vidéket a város határain kívül.
Remélem gondom már nem lesz és a 7végén összerakjuk a gépet, de szólni fogok ígérem:) Köszi előre is! Sajnos az esztétikai dolgok 1 kicsit váratnak magukra anyagi okokból, de talán a nyáron az is összejön.
Joe,én is Győrben tanulok,de a motorom nincs itt (majd felhozom vmelyik 7en),de ha esetleg szerelési gondod van,szólj!
sorszám: 2465 (9059)
( előzmény: joeChristmas, 2004-04-28 15:01:31)
Köszi, remélem is, hogy szerencsém lesz, mert Z.egre is szeretnénk menni és a mocit is vinni akarom, természetesen lábon. Amúgy '87.09.20-án lejárt a forgalmi, de legalább megtaláltam édsapám cuccai között. Remélem nem szórakoznak velem sokat.
Ja, ha valaki van itt a fórumokon Sümeg közeléből, esetleg Győr környékén(itt tanulgatok), akkor írhatna 1-2 sort, csak hogy tudjam kit kell keresni, ha menni akarok pár km-t majd!
Sziasztok! Amíg én nem ülhetek motorra, addig is szeretnék minél több szocit látni az utakon, úgyhogy HAJRÁ!
sorszám: 2464 (9039)
( előzmény: nagyfékdobos, 2004-04-28 14:32:54)
Szeva joeChristmas!!
Remélem Díszelben találkozunk. Bár én paksi vagyok, vannak motorosok körülötted.
A papirokhoz legyen szerencséd! (Én 9 hete várok egy nyomorúlt forgalmi másolatra.)
sorszám: 2463 (9037)
( előzmény: joeChristmas, 2004-04-28 12:26:42)
Szia nagyfékdobos!
Érdekelne az a pár motoros találkozó, amiről írtál. Az augusztusi még nem is annyira, mert addig még sok időnk van, de Tapolca-Diszel annál inkább, mert remélhetőleg a hétvégén befejezzük a TS 125-ösöm, meg talán a haverom Jawa-ja is elkészül, és akkor már csak a papírokat kell intézni. Az meg remélem "gyorsan" megy.:) Amúgy Sümegen vagyunk. Gondolom Te is valahonnét a környékről vagy, ha ilyen jóltájékozott vagy. Legalábbis jó lenne, ha lenne pár ember a fórumból ott a közelben.;)
Sziasztok, túrázós időt mindenkinek!
sorszám: 2462 (9033)
( előzmény: nagyfékdobos, 2004-04-25 21:39:06)
Czövi!
Nem véletlen lettél főszereplő.
A szombatról annyit,hogy ezt még egyeztetnem kell Munyival, mert fiam születésnapját kell tartani, meg Czövi is 35 éves lesz a hétvégén!
Fisi!
Nem fog fájni a szívem, mi ősszel teszteltük is őket Dáviddal.
Beee.:)
Hi, Fishi!
Jaja, valszeg nem megyek Börzsönynézőbe, mert pont a vizsgaidőszakom közepén lesz, és az amúgyis szopás lesz.... :(
Ja, és ne anyázz az időjárásra, mert a végén megsértődik, és elromlik! Pont úgy, mint egy motor! :)
Üdv: TiB
Buny!
Remek írás! Nekem az olajcsepp teccett a legjobban :-)
Üdv,
Zsandatara
Hali!
Na mi meg mivel valszeg lemaradunk a kemencei túráról Kustibbel (bár nem akarok a nevében beszélni) elhatároztuk, hogy jövő hét végén azaz 8.- án elhúzzuk a csíkot Székesfehérvárra, és megnézzük az új Uralokat!!! :))) Jön még velem lehet egy- két emberke, de ezt nem mondom biztosra, de ha mégis akkor egy 4 ETZ- ből álló csapat megy majd.
Márk!!!
Szívfájdításképp majd fotózok egy kicsit bővebben! :))
Csak jó legyen az a szemét időjárás?!!!!
Fisi
Buny!
Sejtettem ,hogy főszereplője leszek a cikkednek,nagyon jól összehoztad,jókat röhögtem.
Hello
Mark
Örülök hogy hosszú szünet után végre újra megy az ural, de hidd el nekem ha nem "dörög" a gép attól még lelehet fényképezni! :-)
Buny
Olvastam a cikket, jó lett!
Hazaérve azon gondolkodtam, hogy Budapestre miért az M3-on mentünk be, miért nem a váci úton, azután térképet ragadtam és rájöttem hogy tök mindegy. :-)
Egyébként most néztem a TV-ben az időjárásjelentést, szombatra borongós de csapadék mentes időt mond, vasárnapra az esősebbet!
Úgyhogy ha most már tényleg körbe akarjuk járni a vidéket, (fényképezőgéppel felszerelkezve stb stb) akkor én inkább a szombatra szavazok. Ami ugye egyébként is ünnep, akkor meg a fű se nő, szokták mondani. De azt nem szokták mondani hogy azért nem nő a fű, mert az eső sem esik!!! :-)
Szerintem ez jó logika!
Üdv Attila
Ünnepélyesen bejelentem:
AZ ISTENNYILA ÚJRA DÖRÖG!
Még kell 1-2 fimomítás, aztán fotózok.
Örök hálám Bélafi Dávidnak.
Ez igaz,nem is panaszképpen mondom.Azt se mondtam hogy veszélyesen vezettek.Élveztem a motorozást,az Mz-t 100 felett talán ha kétszer kergettem,a hondát lehet.
Hello
Czövi
Az igaz, hogy a megengedett sebességet túlléptük, de nem vittünk bele semmibe!
Nekem egy szóval sem mondtad, hogy menjünk lassabban!
Egyébként nem én vezetek veszélyesen, aki a hegyen lépésben közlekedtem, a 30 méter széles tök üres 2-es úton meg 100 max 110-el mentem, hanem az aki a városban 200-al állatkodik.
Ha megszokod a motorodat, a 100-110 lesz neked is az utazó. (főleg egy olyan úton mint a 2-es)
Legközelebb te mész elöl, és akkor te diktálod az iramot. (Én úgy is utálok elöl menni!)
Buny
Kiváncsian várom mit tudtál írni erről. :-)
Hétvégén ha jó idő jön nem nézzük meg a maradék 150 Km-t?
Vadmotoros
Ha szimeringet cserélsz nézd meg az üres visszajelző kapcsolóját, meg azt a pár gyárilag lakkozott fémdugót amik a tengely végeken vannak. Ott is szokott ereszteni, csak meg kell kenni őket valami tömítővel és eláll! (Vagy újra lakkozni)
Üdv Attila
Nagyon jó, szokom a mocit,főleg azt kell megszokni hogy finomma kell a gázt húzni.Az úttartása fantasztikus nagyon jól lehet vele szedni a kanyarokat.Két rutinos "róka" között mentem ,hát nem mondom néha kicsit emelkedett az adrenalin,ezek meg csak röhögnek.Belevittek a megengedett legnagyobb sebesség túllépésének bűntettébe.
A cikket elküldtem Hygynek, most már ne rajtam kérjétek számon a dolgot.
Hi!
Ha már a hátsó keréknél is folyik akkor tuti szimmeringcsere, én is most cseréltem. Fasza lett, már csak annyi folyik ami rajta van a láncon.
ZsT!
Nem csak esztétikai hiba, mert nagyon csúszkált már a kanyarokban a segge.:-)
Meg persze ronda is volt. :-))
Lehet szimeringet cserélni, meg lehet olajat tölteni még a blokkba, amivel viszont megspórolod a lácszprét :-) Én ezt inkább az esztétikai problémák közé sorolom, de hát én csak futárállatszerűképződmény vagyok :-)
Üdv,
Zsandatara
vadmotoros kuldj figyelmezteto emailt es hogy te vagy a vadmotoros. :)
Hello!
Nem hiszem hogy pont a rezonancia frekvencia a probléma, mert 3000 felett végig csörög.viszont még a gyűrűtörés elött az volt a helyzet hogy ha hosszabb ideig volt 5000 fordulat felett a motor akkor iszonyúan elkezdett csörögni és elment az erő belőle.Ha kicsit visszavettem a gázt akkor eltünt a jelenség.Van aki azt mondta hogy azért, mert kicsi volt a gyűrűhézag és nem tudott tovább tágulni.lehetett ez a probléma?
Más:Ha már annyira folyik az olaj a láncnál hogy hátul a bakelitből folyik ki akkor megérett a szimeringcsere?van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
üdv:Norbi
ja még valami:HYGY! Én mikor fogok tudni belépni a címlistába?Már elég régen elküldtem az adataimat.
Persze, hogy hazaértem, csak Vasárnap Nagyváradon volt jelenésem, ezért ez a nap kimaradt az írásból. De ami késik, az nem múlik, most megírom, és már küldöm is Hygynek.
Tényleg Czövi. Hogy viselkedik azúj vas?
Hogy fogyaszt,és hogy megy?Vagy csak még barátkozol vele?
Igazán dobhatnál egy képet róla az e-mailomra!!!
Czövi,Attila!Remélem Buny-éknak nem történt bajuk.Tudtok róluk valamit?
FELHÍVÁS!!!!!!!
Kedves VETERÁN motoros kollegák, kolleginák!
Motoros túrát szervezünk
2004.08.05-08.09-re. Útvonal: Tapolca-Bodrogkeresztúr-Tapolca
Picit részletesebben:
A jelenlegi tervek szerint csütörtökön reggel indulnánk tömött sorokban Tapolcáról.
Veszprémen keresztülhaladva, Dunaföldvárnál kelnénk át a Dunán, ezután több a Tisza mellett található motorgyűjteményt, illetve látnivalót tekintenénk meg.
Este az előre eltervezett táborhelyen (kempingben, ahol meleg babgulyással várnak bennünket) sátorverés, dumcsi és szunya, hiszen kb. 300km lesz a talpunkban.
A reggeli ébresztő, tisztálkodás és kaja után, hasonlóan a csütörtöki naphoz, látnivalók megtekintése mellett megtesszük a visszamaradt kb. 200km-t, majd megérkezünk
Bodrogkeresztúrra.
Ott szeretettel fogadnak bennünket az előttünk megérkezett lelkes veteránosok, akik remélhetőleg hideg sör és meleg kaja felderítésében is segédkeznek majd, hiszen mindannyian a „MAGYAR MOTOROK RANDEVÚJA „ elnevezésű rendezvényre érkeztünk.
A fórumokban olvasottak szerint az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy tartalmas hétvége következik ezután.
Vasárnap délután indulás haza. Természetesen éjszaka sátorban alvás, majd hétfőn holtfáradtan, boldogan, élményekkel teli hazaérkezés.
A menetrend részletesen ki lesz dolgozva azért, hogy bárki, bárhol csatlakozhasson a flottához.
Két dologra hívnám fel a figyelmet!
1. Mivel magyar motorok randevújáról szól a buli, főként a hazai gyártású vasakra számítunk, de TERMÉSZETESEN minden veteránost ÖRÖMMEL LÁTUNK!!!!!!
2. A szervezés csak úgy lehetséges, ha tudjuk, milyen létszámra számíthatunk, ezért legyetek szívesek mielőbb reagálni a felhívásra.
Már most elnézést kérek mindenkitől, hogy rendszeresen feltűnik felhivásom a fórumokban,
Megérthetitek, hogy máshogy nem megy a buli szervezése.
Még egy fontos dátum:
június 26-27. Tapolca-Diszel veterán motoros találkozó.
Ajánlom mindenkinek szíves figyelmébe, hisz jó buli szokott lenni.
Azt hiszem még nem is mondtam nektek, hogy érdekelt vagyok a ROM memória gyártásában. Én írtam a progit és minden egyes számítógépben ez van beépítva.
Mikor indul a gépetek ezt le is ellenőrzi minden alkalommal.
A következőt írja: Verifing POOL data...
Fele sem volt?Akkor tényleg sokat beszélt Buny.Attila ,lehet ,hogy visszament ma megint körülnéz egy kicsit csak elfelejtett térképet vinni magával.
Hello
Hát hogy a felét az kicsit túlzás, inkább azt mondanám, hogy 20-30 Km-t mentünk a túra útvonalán, (a 170 ből) és azt is fordítva! :-)
Buny azt mondta este ír, igaz azt meg nem mondta melyik este! :-)
De jó volt, igaz kissé eltévedtünk, és ismét többet beszélgettünk mint motoroztunk. :-)
Tényleg körbe kéne menni, mert a túrán rohadt mód el fogunk tévedni!!Majd legközelebb komolyan vesszük, :-D viszünk fényképező gépet is meg ilyesmi.
Üdv Attila
Nem azért irom hogy kötekedjek!! De szerintem el van gépelve a "Feliratkozás a levlistára".
Vagy ez direkt ilyen?:)
Lehet hogy csak én vagyok tudatlan.
Összesen: 360 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|