:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Motoros túra - új hozzászólás Összesen: 360 oldal
Sziasztok!!
Tescoban faja 4 személyes sátor van 5 ezer mittoménmennyiért- kis átlátszó előtérrel, nagyon kafa így képen!!!!
Tényleg érdemes min. 3 személyest venni, abban 2- en jól el lehet férni!
Hygy!!
Nyissál mán' egy sátor topicot is!!!! :)))
Fisi
Attila!
Mi lesz a motor beálítással? Azért nem kéne megállni annyiszor tankolni!
Egy kicsit a sátor témáról is szólok:
Tavaly az első találkozón kutya sátorban voltunk ketten, meg a csomagok. A pécsi túrára vettünk egy másik két személyest abban voltunk ketten meg a csomagok. Az sem volt sokkal kényelmesebb, mint az első alkalommal. Ezért most nem veszünk nagyobb sátrat, hanem elvisszük mind a kettőt, így lesz a csomagoknak külön, meg nekünk is külön!
Mark!
Én semmi különbséget nem látok az Uralon,max csak annyit,hogy nincsenek elől drótok:-))
Hello
Vadmotoros
Nem hiszem, hogy olyan rohadt drága lenne a túra.
3 nap kemping, kell még venned a vagy 5 liter benzint, kaját meg hozol otthonról.
Jól mondja HyGy, ha jó üzletnek látod vedd meg a /1-est, és kérj kölcsön a túrára.
Bár a 250/1-es nem 5 litert fog bekajálni. :-)
Üdv Attila
Helló
Dolphi:Már miért mennék Simsonnal amikor ott van az ETZ-m?
Most az az ötletem van hogy csak a tura napjára mennék.Esetleg ha későn érnénk vissza akkor 1 éjszaka a táborban.
üdv:Norbi
Helló
Olvastam Buny cikkét, ez most nem sikerült olyan jól, de ez se rossz!
El is felejtettem írni, hogy ezen a laza esős napon sikerült majdnem 400 Km-t motorozni!
Úgy néz ki egyedül megyek a túrára, mert pénteken Nóra osztálykirándulásra megy, (ez még nem gond) vasárnap meg az iskolában tomboló demokrácia jegyében kinevezték, hogy ő viszi a gyerekeket színházba. (egyébként 23-án ment volna, de áttették 30-ra)
Szóval egyedül megyek Esztergom- Sturovo- Letkés- Kemence- Diósjenő irányában, aki erre jön csatlakozhat!
Tavaly a bátyám vett olyan 4 személyes 2 rétegű sátrat, (valami 5000 + párszáz forintos fajta) azt kértük kölcsön, ha valaki még emlékszik rá azzal voltunk az első túrán. (Hosszúperesztegen)
Azután vettünk mi is egyet, idén azzal megyek, tuti sátor csak csomagban rohadt nagy, ami meg összecsomagolva kicsi az meg rohadt drága.
Egyébként tényleg úgy van, hogy ha nem akarjuk szardíniának érezni magunkat a konzervdobozban, akkor a 2 személyes sátor 1 embernek jó, a 4 személyes meg 2-nek.
Üdv Attila
Csá!
Akkor ma megyek a Cora-ba. Egy gyufa árcéduláját rányomom a sátorra, hátha nekem is bejön...
Szóval okés, hogy veszek egy sátrat, meg minden jó dolgot a túrához, de nincs az MZ-n tartó semmi. Ha a kezembe viszem, akkor meg kell aki kormányoz. Tudtok valakit, aki olcsóért tesz rá valami okosságot? Esetleg dobozt? Mennyit kostál egy jófajta jó kinézetű cuccos?
Hja.
Annyira aktiv vagyok mostanaban, hogy nem ismerek magamra:)
Most ez peetair volt. :)
HyGy
Na jóestét.
Hygy jóvoltából láthatjátok az újjászületett Uralt. A képeket két napja csináltam. Vö. szajki cikk...:)
Erről a kétrétegű dologról jut eszembe, hogy nekem még nem volt olyan sátram (ócsó se, drága se), ami nagyobb esőnél ne ázott volna be legalább egy kicsit. Ezt meguntam, így inkább egyszerűbbet veszek, plusz a Baumaxban vagy az Obiban egy nagy fóliát, mert az tuti.
Üdv,
Zsandatara
Mi is vettunk tavaj. 4+1 szemelyes (vagy 3+1) a lenyeg hogy a felfujahto agy es 2 szemely meg a csomagok elfernek benne.
HyGy
szervusztok!
ebben a sátor témában tavaj sikerült igen sok tapasztalatot szereznem. a párommal elindultunk egy kölcsön sátorral ami két személyes volt. hát biz két embernek egy kétszemélyes sátor kibebaszot kicsi!
pláne ha még a cucc is bent van...
a corában van most igen jó kétrétegű négy személyes sátor. megis vettük és itthon a nagyszobában fel is állitottuk. igen mókás volt a szoba közepén egy igloo sátor ,na de ebben férünk is.
minden jót!
Én is így vettem a sátramat,csak véletlenül. 2 hálózsák és 1 sátor volt egy nagy nejlonba csomagolva és a nő véletlenül az egyik hálózsák vonalkódját húzta be. Tehát 1 hzs + 1 sátor gratis:-))
Szia Vadmotoros!
Gyere simo-val, semmi baj nincsen vele. Aztán túra után cseréld el a cuccost.
Egyébként Diósdról nyomulok, tehát Pesten át kell mennem. Én is a Pöstiekkel tartok.
Csá!
Útlevél azért kell, hátha külföldre szöktetem a "nőmet" vagy ha eltévedek.
A sátor gangszterség jól hangzik, de nem hiszem, hogy az áruházban annyira hülyék dolgoznak, hogy bevegyék a trükköt.
Egyébként lehet, hogy fel is jelentelek csalásért. Kivéve ha a túrán fizetsz egy bambit :-D
Na jó megyek motorozni, ha egy piros mellényes T betűs gangsztert láttok egy MZ-vel óbudán nyomulni, akkor meneküljetek amerre láttok :-D
A jobb kezes utcákat már nem vétem el :-D Csak hát a féket nem találom néha...
vedd meg a mocit, es kerj anyadektol a turara. :)
Helló!
Van egy kis problémám a túrával kapcsolatban: most ajánlottak megvételre egy TS 250/1-est 60000-ért(most volt műszakin), de azt mondja hogy beszámítja a Simsonomat. Namármost ha megveszem a motort akkor nincs túra. Ha túra van akkor nincs motor. Majd még kiderül hogy megyek-e, de szeretnék.
üdv:Norbi
Majd sírok,ha lesz rá időm!!
Czövi!
Már azt hittem soha nem hozod fel újra a matrica dolgot, de látom a térkép olvasási gyakorlat után megcsappant benzin állomány, no meg a táska rendszer ismét aktívvá tette az üzletet, arról meg nem is beszélek, hogy az új jelentkezők, új vevők is egyben. Utána nézek én ennek a rendszámtartó dolognak, mert irigylem ezt az anyagi szárnyalást. Most már biztos, hogy legközelebb egy fillért nem viszek magammal, hátha akkor tényleg meghívsz minket!:-)))))))))
(Hátha nekem is futja majd egy digit fényképezőgépre!)
Na ettől féltem, így is alig találtuk a rendes utat,ráadásúl majd visszafelé kell jönni.Lesz túra rendesen!!
Rendeltem 50-n matricát gyertek,gyertek!!
Helló
Na végre új jelentkezők!
Mindenkit felírtam (remélem) és ezzel elértük a bűvös 20 motoros létszámot!
Azt még elfelejtettem, hogy annyira borzalmas az út, (Rétság-Hollókő között) hogy némi módosítást kell eszközölni, mert még gyalog is ráz!
Motorral meg nem is lehet rajta közlekedni. Szóval lesz egy kis eltérés az eredeti útvonaltól, de végül is ez lényegtelen.
Kíváncsi vagyok Buny mit ír, mert most elég eseménydús lett a motorozás!
PeetAir
Reggel olvastam a leveleim (úgy rémlik), de nem jött semmi,
most majd megnézem újra.
Természetesen nem titkos a lista, átküldöm tedd ki. És egyben átküldöm az újabb útvonalat is, azt is tedd ki légyszíves.
Üdv Attila
Sziasztok!
Én még csak mostanában ismerkedtem meg az oldallal, de ez a túra lázba hozott! Most dolgozom a motorom felújításán, a túrára készen lesz úgyhogy a barátnőmmel együtt én is megyek! Üdv, András
Na azert!
Lassan kezdenek szalingozni az emberkek.
Attila:
Kertem toled mailban a jelentkezettek listajat, hogy kitennem a nyilvanossag ele.
Nem olvasol mail, elfelejtetted, vagy titkos:)?
Sziasztok!
Ha még valaki emlékszk rám ,akkor kb fél éve írtam utoljára.De nem ez a lényeg,ha minden jól megy rám is számítsatok a túrán(most nem veszek számítógépet:),ja meg persze az Ls-re is .
Üdv mindenkinek.
Én is nem rég vettem sátrat (a Tescoban). Sima egyrétegű, kétszemélyes. Egy éven talán ha háromszor lesz felállítva. Szóval tök fölösleges lett volna valami jobbat venni. Már csak azért is, mert egy jó kis Husky kétszemélyes duplarétegű legalább 2500 Sk (kb 15000 Ft), ez meg 450 Sk-ba (kb 2700 Ft) került.
Amúgy Lamberto a márkája. Ismeri valaki?
Üdv!
Udv!
Szegeny Wandor nem ismeri a Kemence Diósjenő közötti utat...
http://tike.xw.hu/tura/tura.gif
tike.
Udv!
Utlevél minek???
tike.
Dolphi: hosszu tavon nem jo befektetes az olcso sator. Javasolt olyat venni ami rendes dupla retegu, es esetleg kesobb befer meg egy + no (vagy ha felfujod a guminot annak is kell hely) meg a cuccaid + a gumino cuccai.
HyGy
Satrat legolcsobban Tescoban lehet venni, bar nemtom, van-e mar. Ha esetleg megengedsz egy tanacsot.. Illetve csak elmeselem, h az en satram ugy volt olcso, h a 4szemelyes,2retegu sator zsakjara raraktam a 2szemelyes 1retegu papirjat, s megvettem...
Gyozo
Hali Skacok!
Tudom, reg nem jelentkeztem, de elek, s epp eleg a levlistan elolvasni azt a temerdek levelet.Itt csak egy fustjelet akarok kuldeni a nagyerdemunek, s persze a szervezo(k)nek, hogy en is reszt kivanok venni a kemencei partyn!:)
Kb elotte heten vizsgaztatom le, aztan valszinu felhozom pestre, s innet vagok neki a Kemence vezeto utnak. Szal jovok, egyedul, motorral.. :)))
Gyozo
Már vágom a centiket. Mindjárt itt a túra. Na nézzük:
- Moci rendben
- Útlevél rendben
- Gumi nő rendben. [Le is tesztelem]
- Jogsi mindjárt meglesz :-D
- Sátor nincs - Hol tudok olcsón sátort venni????
Buny: :) A fenykepezo nekunk felesbe van kaccal, es sulinetben vettuk...
Motornak meg ott a jawa. :)))
HyGy
Ne aggódj, benne van! Remélem Hygy minnél előbb kiteszi, és akkor olvashatod.
Hygy!
Bocsáss meg nekünk, de számunkra fontosabb volt először motort venni, mint digit fényképezőgépet, kölcsönkérni meg lusták voltunk. Hát ennyi!Azért küldtem hozzá, hogy ne csak a száraz szüveg legyen.
Annyira esett az eső,hogy nem mertük elővenni,ne hogy beázzon!
Nem kapott el az eső ,szárazon értem haza.Azért így vissza gondolok Buny se sokat ment elöl és olyan finoman tudja passzolni a térkép olvasást,de a pisilő helyeket megtalálja."Na gyertek utánnam!"
Most telleg nem vittetek fenykepezot? :) Mert ha igen akkor f..sz ki van toletek. :)
HyGy
Helló
Na pont jókor írtál, épp megírtam panaszaimat az MZ-ről, és ki akartam kapcsolni a gépet. Szerintem te azért nem jelentkeztél eddig, mert azon töprengtél hogy mondod el HyGy-nek hogy ismételten nem vittünk fényképezőt. :-)
Cövi nagyon panaszkodott rá, hogy "minden utat bejártunk", úgyhogy légyszíves a cikk középpontjába az ő térképolvasási képességeit helyezd! :-)
Üdv Attila
Nem, nem tűntem el, de haza értem és nem kapcsoltam be a gépet, hogy esélyt adjak Czövinek az első hozzászóláshoz. Ma megírom a cikket, és már megy is Hygynek.Nekem nagyobb szerencsém volt, hazáig egyáltalán nem esett.
Hello
Ma meg én voltam a leggyorsabb! :-)
Czövi én azt hittem te ragaszkodsz hozzá, hogy járjunk be minden utat! (legalább 2x)
Egyébként szerencsém volt, beálltam a garázsba és már esett is az eső!
Buny megin eltünt?
Üdv Attila
Ma én voltam a leggyorsabb!!21 30-ra haza is értem.Buny ,és Attila társaságában végig motoroztuk a túra útvonalának másik felét.Kicsit több is volt, mert a szervezők ragaszkodtak ahhoz ,hogy minden utat nézzünk meg,nehogy a túrán meglepetés érjen bennünket.Lesz Látnivaló bőven!
Attila!
Indulj ki abból, hogy egy jó Jawa is ennyit eszik, és már nem is olyan szörnyű!:-))))))
A pontos időt megbeszéljük telefonon.
Fényképezőt hozzál, mert Hygy leveszi a fejemet, ha mégegyszer kép nélkül küldöm a cikket.
Igaz,az 200 nem 100 ÍGY FELEZŐDIK.
Én Dunaújváros (Balcsi felöl) felé fogok menni,de a pontos útirányt LS-Laci tudja,ő tervezte meg az útvonalat:-)
Hello
Czövi
Azért kéne nekem egy olyan nagyobb kocsi ami ennyit eszik!
Hello
Sajnos nem fogom rendezni hétvégéig, mert nem igazán érek rá, ez meg olyan 1-2 órás meló, és még szerszámot is kell kérni hozzá.
Azért nincs akkora katasztrófa! Eszik majdnem 6 litert a szokásos 4 helyett, ettől még elmegyek vele a hétvégén, ha jó idő lesz!
Egész pontosan úgy történt a dolog, hogy nem szoktam nézni mennyit eszik de múltkor nagyon hamar kellett tankolnom, azután mikor veletek motoroztam nem tudtam mennyi a benya benne, így megáltam tankolni, teleraktam és lenulláztam a napi számlálót. Az lett az eredménye, hogy 198 km-t mentem és tartalékra kellett rakni. :-( Na ekkor írtam, hogy ez kicsit sok, most már viszont voltam tankolni, és tudom hogy ez biza tényleg sok. Egész pontosan 206 Km-t mentem és pont 11 liter ment bele.
Van még egy hátránya, tiszta fekete korom az oldaltáska alja, meg a kipufogó vége.
De mint írtam ettől még elmegyek!
De nem vagyok ám képbe, mikor megyünk szombat vagy vasárnap?
Üdv Attila
Ha megy valaki Pestről, asszem csatlakoznék én is. :-)
Összesen: 360 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|