:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Motoros túra - új hozzászólás Összesen: 360 oldal
Hello
Fisi
Bükki túra 60 ezer? Voltunk 2 éve horvátországban az nem került annyiba!
Nem vagy te véletlenül asztalos? :-)
Vadmotoros
Most néztem szép lassan melegszik az idő, péntekre-szombatra napsütést mond némi felhősödéssel, helyi záporokkal.
Na meg meleget! Nem képzeled, hogy otthon maradhatsz!
Buny
Ebből a beherovkából még mentős koromban a megyei főorvos jutott eszembe. Egyszer összeültek a fejesek és valamni maradék pénz miatt egyszeri fizetés kiegészítésről "szavaztak", majd a végeredményt tudatták velünk. A főorvos így kezdte a beszédet:
Megszavaztam, bocsánat megszavaztuk...
majd 2 mondattal később: úgy döntöttem, bocsánat úgy döntöttünk.
Na ekkor már mindenki röhögött. :-)
És persze nekünk nem jutott a plusz pénzből! :-)
Üdv Attila
Atilla engem a sportban elért kimagaslóan jó eredmények és az ebből adodó szintén jó műszaki szinvonal győzött meg,hogy Hondát vegyek.Az MZ meg hát régi szerelem.Üdv Bambi
Norbi!
Örülök, hogy a Millenium Falconhoz hasonlóan megy a gép!:-)))
Azért utoljára 90 körül utaztunk le is, meg vissza is, ez nem olyan nagy dolog, hacsak az nem, hogy a motor ezt a beavatkozásnak köszönhetően erőlködés nélkül teszi. Mindíg mondtuk neked, hogy megy az a gép, csak nem a tükör jégen kell a buszmegálló felé rodeózni!:-)))))
Azért örülnénk, ha jönnél, mégiscsak erősítenéd a Komárom-Esztergom megyei chaptert.Néézz rá az időjárás jelentésekre. (Szilárdnak ne hidd el, ha kérdez azt se!!)
Tuareg!
Isten vezette egeredet, amikor a honlapok keresése között e meghitt, és csöndes, ám annál szívélyesebb társaságba vetett a Mindenható. Adj hálát neki, mert környezetedben, a tó túl partján találod térítő testvéremet Teshot, aki székhelyét olykor Győrbe teszi át, azonban ez nem hátráltatja azon küldetésében, hogy földijeivel az igét hirdesse az utakon. Néki is egy olyan motor adatott,amilyennel te közlekedsz, és nyílt sisak plexivel várunk hétvégén,-ha kedved, időd és nem utolsó sorban pénzed engedi- Diósjenőn a III. Szoci motoros találkozóra.
Bambi!
Attilával értek egyet, a nagy kínálatból meg lehet találni a megfelelőt, én például egy robogót tartanék másodiknak, mert azt tudnám a legjobban használni itt a városban. Egy 125-ös már meg is tenné.A többire meg ott a Suzuki.
Szeretném közölni az egybegyűltekkel, hogy Diósjenőn az Országos Meteorologiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken derült idő lesz este 12 fok körüli hőmérséklettel, ami éjszaka 11 körül alakul majd, szombat reggel felhős idő lesz, esőt nem jósol és újra 12 fok körüli hőmérsékletet.
Azért éjszakára el kél egy meleg hálózsák.De, kihozza a Becherovkát?!!
Válaszolok: Aki Szlovákiából, vagy azon keresztül érkezik!
Na, akkor ezt is eldöntöttem!:-))))))))
(Csak nehogy azt mondjátok, hogy anti-demokratikus döntés volt, és autokrata vagyok!)
Helló
Én pl egy ETZ 125-össel megyek.Feltéve ha jó idő lesz, mert ha olyan marad mint most akkor inkább elfelejtem az egészet. Az előző 2 túrán is voltam, és nem volt semmi nagyobb probléma egy láncszakadáson kívül:)
Ja most jut eszembe, az átlagtempót megnöveltem egy kicsit, 80-90 körül simán mehetünk (ha nincsenek dombok és ellenszél):) valamitől új erőre kapott a gép(a gyűrűcsere óta), mentem vele 100 felett is:)
üdv:Norbi
Üdv a klubban. A válaszok:
1. Már hogy ne érné meg!!! Biztos nem te leszel/lennél ott kisETZ-vel
2. Ha felmész/jösz Pestig, akkor ott biztos találsz csapatot. Csak egyeztetni kell
Gexxx
Sziasztok!
Nemrég csatlakoztam a szocimotorosok táborához egy ETZ-150-sel./Tök jó állapotban van/. Szeretnék motoros túrázni. Kérdéseim: 1. érdemes-e 150ccm motorral túrázni? 2. Siófok vagy S. elérhető környékén van-e olyan szoc. motoros társaság akihez csatlakozhatnék?
Akkor csak annyi a gond, hogy nem az igényeidnek megfelelően választottál mikor a hondát vetted.
Egyébként helyben én is a MZ-vel járok, és földúton is jobb vele közlekedni de ez nem azt jelenti hogy jobb mint a yamaha!
Ha sokat futkosnék helyben meg terepen, és túrára is, vennék egy kissebb túra endúrót és az megoldana mindent!
Abban egyetértünk, hogy vannak motorok amik nem jók semmire,(szerintem) na ezek csilli villi nagy állat gépek, ezt veszik a gazdagok, akik azután kizárólag a környéken teszik az agyukat vele. Ők pl. nem hiszem hogy egy MZ-re ülnének!
Meg kell határozni neked mik az igényeid, azután venni egy olyan motort ami nagyából lefedi és akkor nincs gond. Persze ha olyanok az elvárásaid hogy pont egy szoci gép felel meg neked akkor azzal kell járni.
De nem szabad általánosítani, mert másoknak teljesen mások az elvárásaik a motorral kapcsolatban.
Szóval ismét sok zagyvaságot írtam, a lényeg ha azt írtad volna hogy: nekem sokkal jobb a szoci motor, mert....., akkor azt mondom ok neked ez jött be, de így általánosságban most is azt mondom hidd el nekem nem így van, ez csak a te szemszögedből jó de az emberek nem egyformák!
Pl ha így nézed és egy autópálya mellett laknál ahol mondjuk minden nap mennél egy 50- 100 km-t akkor azt írnád hogy a Honda 1000-es a legjobb motor!
Gexxx
Az a lista ami kinn van az oldalon az légyegében nem sokat változott, ha jól emléxem +2fő.
Üdv Attila
Nekem van egy 1000-es Hondám és csak az autópályán lehet jól kihasználni az előnyeit.A városban már az MZ a jobb,és a hegyi utakon sem vallok szégyent vele.Az erdős terepeken megint a szocit veszem elő és túrázásnál is sokszor részesitem előnybe,mert akár a 100-átlagot is lehet tartani vele.
Hány főnél & motornál állunk a túrával kapcsolatban?
Neki is van ilyen is olyan is, hidd el tudja mit beszél. :-)
Hello
Hát Etyekre nem sikerült eljutnom, mert itt is eszem iszom volt, és ma reggel 8-kor sikerült hazaérnem.
Hát mit mondjak, nem voltam túl friss! :-)
Most néztem az időjárást, lassan melegszik, péntek-szombat még esősebb, de meleg, vasárnaptól meg minden tuti.
Remélem úgy is lesz!
Üdv Attila
Ui.: Bambi1 dicséretes ez a hozzáállás, de nekem van ilyen is olyan is, hidd el nekem tévedsz! :-)
Elszánt szociharcos! :-))
Elnézést de szeretnék hozzá szólni,hogy melyik japán márka a jobb.Nekem és egy pár barátomnak van szoci motorkerékpárja és valljuk van olyan mint bármely japcsi.Általában egy szoci minden útviszonyok között megálja a helyét,míg ez a nagymotorokra nem jellemző és külön kategóriákra kell bontani.(enduró speed túra naked bike) ezeket a szoci mind magába foglalja.
Buny!
Csak nem hogy hiányzom???:))))
Egyébként a bükki túra kb. 60 ezerbe fog fájni kettőnknek, csak mivel asszobny tanul, ezért 90%- ban én állom a cekkjét. És nem kezdek el nyavalyogni megint de mellette van egy- két más fizetni való- pl. a digi fényképező.. És a fehérvári túrából okulva esőruha nélkül már nem indulok el sehova, tehát jövő hónapban azt is veszek!! :)
Ja a túránk 1 hetes lesz, azért ennyi...
Fisi
Nem felírat miatt vettem meg a hondát,ha nem a kinézete, a Km ,a papírja és az ára volt olyan a miért megtetszett.Lehet hogy a következő majd egy másik márka lesz.Nekem a márka teljesen mindeggy.
Fisi!
Most megint kezded, hogy nem jössz! A télen úgy benne voltál a dolgokban.Reményei8m szerint lest még egy túra augusztusban, ha addíg valaki nem gonbdol egy merészet és szervez még egyet.
Buny!!
Jól kitoltatok velem, ugyanis sem Telki felé, sem Kemence felé nem megyek sajna! :)
Valszeg az idei többi szoci túrára sem, mert ha összejön akkor megint a fehárvári túrara eljött csapattal megyünk a Bükkbe augusztus elején! Kustib szervezi, remélem faja lesz!???
de jövőre tuti nem úsztok meg, hacsak nem megint ilyen idétlen dátumot találtok ki mint most!!? vagy majd úgy készülünk..
Ja és a Tz- vel is lehet úgy menni egyenes úton hogy ráfekszel a szélre!!!! :)))
Gexxx!
A Yamaha igenis jó márka, kissé félve mondom de nekem japán motorok közül a Kawa, Yamaha tetszik a legjobban- Honda már kevésbé, és a Suzuki meg egyáltalán nem- bár van egy - vagy két típusa ami azért bejön egy kicsit :))))
Fisi
Ja!! És pörgesd azt a gépet, akkor majdcsak elhagyja a lustaság!!? :))))
Ja, és a honda: Egy 550-es cb-ben kiegyeznék bárkivel.
Kicsit ráfizet a TZ-re, és akkor esetleg mehet a csere :-)
Gexxx
Az tuti
Oldalszél rulez :-)))))
Fisi!
A Hondát kihagytad, szerintem mindjárt kitiltanak Telkiből!:-))))))
Egyébként ezekkel a gépekkel tényleg nincs ilyen gond, más kérdés, hogy egy ilyen szélben az egyenesben is bedöntve közlekedsz, mert folyamatosan ellen tartasz a szélnek, és ezen már a sebesség növelése sem segít.
Vma = VmaX
Kicsit megviselte az X billentyűt a sok fórumozás, hála a nick-emnek :-)
GeXXX
Nem az a baj, hogy most nem ment, mint a villám, hanem az, hogy egyáltalán nem.
Ha minden körülmény fasszantos, akkor sem pörög annyit, hogy 100 fölé menjen :-(
Amúgy én a rizszabálók közül pont Yamahát nem vennék, kivéve persze a Vma-ot. A következő gépem úgyis egy Kawa lesz. Talán egy gpz500-as, vagy egy Z550-es. Bár... egy suzi GSX-en is virulna a fejem :-P
De még minimum 4 év, mire japó gép lesz a seggem alatt. Addig pedig marad az MZ
Gexxx
Gexxx
Gexxx drága barátom!!
Az MZ amúgy sem bírja ellenszélben a 90 feletti sebességeket, esetleg ah egyedül vagy akkor a 100- at!! Ettől többet ne várj tőle 5.- ben!!!
Hiába csak 21 ló..
Vegyél egy Uralt, vagy ha a hitetlenekre gondolsz (nem akarok itt több, nem szocis bizonyos japán márkákat lovagló embereket megnevezni:)))) akkor Suzukit, vagy Yamahát (Vmax rulez!!).
Azoknak nincs ilyen bajuk! :P
Fisi
No, most már úyg tűnik, hogy megyek Kemencére. Már fel is hoztam Gödöllőre a sátrat meg a bratyóm hálótepsijét.
De ez a k<#Ł$ szél... Nem elég, hogy el van lustulva a moci, még ez is... az 5.-et el is felejthettem az úton. De a 90 megvolt :-) (Reggel 100 fölött 4-ben... durva) Csak azt nem tudom, hogy mi a baja. Lehet, hogy még nem heverte ki a bejáratást, de majd adok a pofájának :-P
Gexxx
andris: en a legtobb dologgal amit megveszek ennyit szivok.
Ott van pl hugom simsonja. Megvettuk ott kint a vetel helyszinen berugtuk mentunk probakort semmi csorges allatul megy.
Haza jottem vele Pecsvaradrol. Leraktuk a garazsba tavasszal mar nem ment.
Es azota sem tudtunk eletet lehetlni bele.
HyGy
Szevasztok.Hygy te annyit szívsz azzal a motorral,mint állat.Mazochista vagy?A fogyasztásáról nem is beszélve.Üdv.
Czövi akkor egyeztetek a Tike-kal,és majd értesítelek.Nekem jobb lenne ha nem kéne bemenni pestre.Csumi.
Igen így van,de a programot én is a Starlapon néztem meg,vagy az etyek. hu tudom még.Telkiben is hasonló eszem -iszom zajlik ma ,most csak haza ugrottam.
Nem a hengerek nem jottek meg meg. A regiek vannak fent. Ezzel kb 8 korul eszik. :) Es 100-nal tobbet nem megy.
Attila: Igen ossze van de nem az uj hanem a regi hengerrel.
Az elsok kozott lesztek akik megtudjak ha megjott a henger.
HyGy
Hello
Hát porlasztót az beállít! :-)
szerintem még most is sokat eszik, de már sokkal jobb.(Annyit még nem mentem vele, hogy tudjam mennyire sikerült) Majd a túrán bemérem pontosan. Bár a max 70-es tempót nem szereti, az előző túrán is 1 literrel többet evett mint ha a szokásos iramban közlekedtem volna.
Nekem az a szerencsém, hogy nem tudjátok
azt hogy a gyűjtemény nagyrésze anyáméknál van, ti csak az elfekvőben lévő darabokat láttátok! :-)
HyGy
Ez most azt jelenti, hogy össze van rakva a jawa, vagy ez most valami visszaemlékezés volt?
Czövi
Most hallottam a rádióban, hogy valami etyeki bornapok vannak. Tőletek nincs messze, nem tudsz róla valamit?
Ha jó az idő holnap lehet Nórával megnézzük.
Üdv Attila
Attila!
Porlasztó beállítás?!
Na ha a fizetőkapunál csengetsz megfelelő mennyiségű lét akkor lehet, hogy beengedünk!
Azért ez a kitiltós dolog elég durva! Még szerencse, hogy az utóbbi időben csak Czöviékhez jártam Telkibe!:-)))))
Attila!
Örülsz, hogy egymást ugratjuk itt, te meg kimaradsz a dologból. Addíg örülj, amíg elő nem hozzuk a tokodi Híradástechnikai Múzeumot, ahol a saját gyűjteményed van kiállítva, és elfoglalja a fél ház alját!:-))))))
A többiektől elnézést, ha néha itt egy kicsit egymás ugratása kapcsán olyan dolgokról is esett szó, ami a többieket nem érinti.
Hygy!
Csak nem azt akarod mondani, hogy megjött a henger?!
Ilyenkor sajnálom, hogy a szavazásban nem a régi kérdés szerepel, mert akkor a leírtak alapján, a soha nem lesz jó Hygy motorja kapta volna a szavazatot.
Azért valamit csinálj vele, mert a megállókat jelölő zászlócskáknál lehet csak szerelni!:-))))))
Az a helyzet ,hogy Buny barátunkkal többször találkoztam ,motoroztunk és mivel,hasonló dolgokkal foglalkozunk így nekünk belefér egymás "cinkelése".
Ebbe nincsen semmi komoly,de ha zavar akkor fére tesszük.Különben ez onnan indult,hogy Bunynak nem sikerült a rendszám biznisz,nekem sikerül a matricákat elintézni de semmi anyagi + nincs rajta.Nem azok vagyunk akik ilyenből próbálnak meg pénzt csinálni,ezért is megy ez a duma.Vicc az egész!!!
Azért gyorsabb mert sok tipusú személyi van és kicsit lassuak az ellenörzésnél,de nem kötelező már az útlevél.Különben minden ugyanúgy működik,mint régen csak a vámos nem támasztja a bodega oldalát.
Miért hátráltatnál?Nem fogunk versenyezni,én a veretős stílust nem szeretem.Annyival megyünk amit mindenki kényelmesen tartani tud.
Az indulás nekem teljesen mindegy.
Hi!
Az egesz ugy indult, hogy felhivtam a davidot, had menjek kiprobalni afordulatszam merot, hogy jo e.Lementem kiprobaltuk, dumaltunk. Erre jott a telefon, hogy jon aMoni+Brigi MZ-vel, meg a David valami haverja. Lejottek dumaltunk errefelmerult, hogy menjuk le a Moniekkal bolyba mert vissza kell vinnibrigit. Szoval innen elindultunk.Boly fele 3/4 uton elkezdett kihagyni az egyink hengerem yuppy :) Aztanbolyig mar leszenvedtem magam. Mivel tudtam mi lehet a baj (az enmocimon meg a legleso verzios hall cucc van) (a 7805 nem valt be sokkalstabilabban muxik 12V-rol.) Szoval valahogy rovidre kellett zarni anyakban a 7805-ot ugy, hogy a fold ne zarodjon kozbe. Szerszam perszealig volt nalam, viszont a kisbicskammal elvagtam a foldet, es a masikket labat osszetekertem egy drottal. Ehhez persze le kellett szedni agyujtast. De mivel allitashoz nem volt nalunk se led, se sipolka, seindikator ora, ezert eloszor megprobaltam proba szerencse alapon. De nemsegitett. :) Igy bevetettem a tudomanyos modszert. Gyertyak ki mikorszikrazik akkor nyit, faag be a hengerbe holtpont megkeres szemre 3mmvisza, minden lerogzit, motor rarug juhu megy. Ha mar itt tartottamkicsit allitottam az automata kuplungon is mert a lab resze nem emeltki. Aztan moci osszerak felul irany a Moni utan. Erre ereztem, hogycsuszik a kuplung mint allat. Szoval rendorseg elott kuplung allit. :)Aztan mentunk tovabb. A cel Pecsvarad volt. A feletol elkezdett kihagynimegint egyik henger. Igy nyomtam Pecsvaradig (itt levalt Moni kettenmaradtunk Daviddal) es utana kicsivel tovabb. Aztan ott kiserletettettem egy gyertya cserere, de nem volt nalam pot. :) Szoval smirglielo, gyertya pucol, visszarak berug jar mind ket henger. Viszont mostdavid CZ-je nem indult el mert tul szivta magat. Szal leszalltamenyemrol betoltam, vissza az en mocimhoz berug elindul megy, egydarabig. :) De Pecsig meg behozott, persze az elso benzinkuton nem volt1 db gyertya sem. Szoval ott megint smirgli, david CZ ismet betol, jawaberug irany haza. :)Szoval pot gyertya es szerszamok nelkul ne menjetek sehova. :)
bye HyGy
Szerintem inkább maradjunk a témát tekintve a túránál,mint hogy ki a szegényeb asztalos,elvégre ez a topic nem erről szól.
Különben komolyan gondoljátok ezt az egészet? (elmaradtak a ":-)" jelek rendesen)
Eredetileg ez a csapat azért verődött össze (tudtommal),mert nem az anyagiak számítanak,hogy kinek mire futja és milye van,hanem a közös gondolkodás,motorozás és nem a biznisz,ami teljesen más irányba tereli a dolgokat és tönkreteszi a barátságokat is és mindent...
byee
Szevasztok.Czövi kolléga miért gyorsabb az átkelés útlevéllel,mint nélküle?Nekem ugyanis már lejárt.De ha tényleg így van,akkor inkább megyek a Tike-kal,mert csak hátráltatnálak benneteket.Pedig erre rövidebb lenne.Válaszolj!No meg persze a nagy péntek délutáni pesti forgalomhoz sincs kedvem két személlyel jól megrakva lavírozgatni a sok köcsög autós között.Üdv.
Hello
Czövi
Kedden derül ki, hogy pénteken mikor fogok ráérni, akkor már mindenkivel egyeztethetünk indulást!
Üdv attila
Jut eszembe kéne mennem a nyomdába, kerüljek vagy kapok Telkihez egy ideiglenes átvonulási engedélyt?
Mondom én, van ott lé ha már ezt is el bírta intézni! :-)
KI VAGYTOK TILTVA TELKIBŐL!!!!!
Rosszul mondtam, már szerdáig van előrejelzés, addig nincs baj, ír felhősebb napokat is meg záporok zivatarok, na meg napsütést is, 20 fokot stb, szóval szerdáig átlag változékony időjárás lesz, kiváncsi vagyok mi lesz jövő hét végén!
Na a két jólmenő asztalos azon vitatkozik ki a szegényebb.
Közben az egyik a matrica bizniszből tollasodik, a másik meg suzukikkal seftel. :-D
Hygy a legközelebbi szavazásnak kitehetné, hogy melyik a szegényebb. :-)
És akkor annak aki megnyeri adnánk egy oklevelet, hogy ő a szegénységi verseny győztese! :-)
Egyébként jövö hét keddig megnéztem, addig jó az idő. Remélem a túrán is tuti idő lesz!
Üdv Attila
UI.: Egyébként bizalmasan megsúgta nekem Czövi, hogy nem tudja miért jön a túrára, otthon szebb a táj mint Hollókőn, nem beszélve a börzsönyről! :-)
Én?Mindig othon vagyok,tegnap is csak fél órára ugrottam el.Lent, pedig relatív,ugye akinek már SUZUKI márkakereskedése van!
Én?Mindig othon vagyok,tegnap is csak fél órára ugrottam el.Lent, pedig relatív,ugye akinek már SUZUKI márkakereskedése van!
Azért szerintem használd a kupkungot, inkább az kopjon, mint a fogaskerék.Ez utóbbi azért drágább, ha cserélni kell.
Mi az hogy :"Ha egyszer!", te soha nem vagy otthon, mikor dolgozni kell!Akármikor hívlak soha nem hallom a gépek zaját, inkább csak az autó zúgást, a szervíz hangokat!:-))))))
Irigykedsz mi? Azért mert véletlenül egyszer úgy adódott, hogy előbb végeztem, és haza mentem, már általánosítasz. Akkor kezdtem a második műszakot, nekem nem sikerült olyan jól nősülnöm, mint neked! Én lentről kezdtem, és úgy közdöm fel magam lassan.
Az én hondám felvásárolt motor egy pesti srácé volt,és az első féklámpa kopcsolót cserélték ki még garanciába.
Más is dolog időben motorozgat,otthon cseveg feleségével együtt.Ez ám a rugalmas munkaidő!
Összesen: 360 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|