:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Motoros túra - új hozzászólás Összesen: 360 oldal
Hi!
Szokjuk egymást, majd meglátom egy hónap múlva, hogy a következő túrára be tudok-e nevezni. Csütörtökön azt hiszem kimegyek a Hungaroringre a kanyarodásokat tanulni...
Dolphi: És hogy megy? Gondolom mostanra már hozzászoktál a géphez.
Szia Czövi!
Majdnem minden nap motorral járok, hogy tanuljak és gyakoroljak...
én is szivesen elmegyek veletek bejárni az útvonalat.
persze ha elvisztek... :-)))
Állandón tele vagy aggodalommal.Egyik túráról sem kelett egy motort sem kosárban haza vinni!A tempót pedig nem a legerősebb motorok diktálják,de ez a veszély úgy látom most sem fenyeget.
vaughan: nem hinném, hogy emiatt le kellene cserélned a jó öreg MZ-t, szerintem tutira bírni fogja az utat és a megpróbáltatásokat. Emlékezz vissza öreg rutinos versenyzőnk szavaira:"ez DDR, nem YAHAMA!" Egyébként tényleg nem lesz egy csöppnyi vízszintes menet sem ezen a túrán, egyenes út meg pláne nem dehát motorozni megyünk vagy mi a fene! Az útvonal bejárását jövő hétvégére (júni 19. vagy 20.) tervezzük Bunyval, ha esetleg valaki csatlakozna akkor szívesen látjuk!
"Bocs a sok helyesírsi hibáért!!!"
ÚÚÚ anyám!! :))
Na mára akkor ennyi!! :)))
kgandrás!
igen jól hangzik a következő túra útvonala! ide miskolchoz közel is van. de azt remélem tudod, hogy ez az útvonal (hegynek fel hegynek le...) háromszor olyan durva mint a mostani volt.
bánkút tuti!!!
ha ide megyünk akkor biz le kell cserélnem a trophyt egy nagyobb vasra mert hát az évek biz rajta sem múltak el nyomtalan...
"Bocs a sok helyesírsi hibáért!!!"
:-)
Nem baj, itt a motor a lényeg. :-)
Ja, és a 110- 115, nem csak papíron a vége a 250- nek!
Németek tesztelték, meg mérték fotocellával vagy mivel amikor teszt volt, tehát arra tudok saccolni, hogy esetleg nem gyári lánkereked volt elől hanem nagyobb fogszámú- amivel 100- nál csak 4000- ret forgott a gép, ezáltal hosszú távon sem vette zokon a nyüstölést??!!
Nekem gyári áttételekkel 90- nél 4000, 100- nál kb. 4600- 110- nél 5300, és olyan hangja van már akkor mint a villanymotornak, tehát olyan érzésem van mintha szét akarná pörögni magát??!
Lehet hogy még mindíg nem pörgetem eléggé a gépet??? Hiába nincs szívem hozzá!!!
Jáááj!
Bocs a sok helyesírsi hibáért!!!
Fisi
Buny!!
Nemt udom hogy átlag hogyan tudtatok egy Etz- vel 100- 110- es utazót menni!! Ez akkor azt jelentené hogy legtöbbször 120- 110- el kellett menned két személlyel csomagokkal!! Azért egy olyan motrotól aminek két személlyel papíron 110 a vége két személlel nem semmi gyilkolás ez!!!
Nekem most tesztelték Bambiék a motoromat, és állítólag penge nagyon mégsem szereti a 100- at folyamatosan, és a 110- et sem!!! Ekko r már símán pörög 5300- at nehogy azt mndd hogy ez jót tesz a motorjának??!!
Anno nagy MZ- sek is azt mondták, hogy a legjobba 250- nek a 90, ezt szereti nagyon!??? Egyébként meg túrázni a 90 extra faja- nem?? Hová siettek?? A végén még valamiféle rallyvá fejlődik a szocitúra??? Úgy jártok mint a legtöbb mocisklub, aki netud legalább 100- as átlagot menni az nem is mehet??? :(
A letolást megh viccesen írtam, tehát nem megharagudni! És a talira azért nem mentünk, mert nem volt cash, meg másra kellett!
A maszekoláshoz meg sok jó gép kell! Asszem ezt te is tudod???!!
Lélekben én is veletek vagyok hidd el!!
És mi is megyünk a Bükkbe- ha minden igaz- csak mi augusztusban ezért nem leszünk ott a 4.- ik szocitúrán, de találozunk majd egyszer mindenképp ne feledd a szavam!!!!
Egyébként mi már akkor megbeszéltük a bükki túrát amikor fehérváron voltunk, tehát ezért nem megyünk mert erre gyüjtünk asszonykámmal+ Kustibbel+ Lucáékkal...
Szal sorry- lehet papírkutyázni!! :)))
Fisi
kep.tar.hu/vaughan/III.szoci.motoros.tura
andris!
elküldjem vagy innen is le tudod tölteni?
minden jót!
Elküldtem Andrásnak ellenőrzésre, ha jó, akkor gondolom továbbítja. :-)
Jol hangzik az utvonal es az idopont is. A 23-25 tunik jobbnak tobbeknek, ugyhogy legyen mondjuk az.
Ha megvan a terkep, vagy akar egy weboldal az utvonalrol, kuldhetitek nekem is es kirakom az oldalra ugy mint az elozo-t.
A 23-25-re szavaznék,mert elötte is túrázni megyek csak nem motorral,hanem kenuval.
Az útvonal tetszik!
A túra időpontja nekem mind1, csak hétvégére essen, és ott leszünk!
Üdv Attila
A túra időpontját is minél hamarabb ki kellene jelölni, hogy mindenki idejében tudjon tervezni. Július 16-18 vagy 23-25 lenne szerintem megfelelő. Elég idő van még addig, hogy aki akarja az szabaddá tegye magát és ahogy többek mondták a legutóbbi túrán, sokan a nyaralást is inkább augusztusra tervezik.
Igen, légyszi küldd már el!
Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy már körvonalazódik a következő túra. Ha nem lesz hóvihar, akkor nem maradok ki semmi képen sem.
Azt is örömmel tapasztaltam, mint ahogy a hozzászólásokból kiderült, hogy a legutóbbi túrán már nem hatvannal mentetek.
Hello!
Pool
Kb. 150 km
andras, megvan az útvonal-térkép, elküldjem?
Fisi!
Nem akarlak megbántani, de ezek a nem szoci motorral járó emberek elég sűrűn szerveznek találkozókat, ahol még nem tetted tiszteletedet.Lélekben veled vagyunk, amikor az MZ-vel mész, de nekünk ezen kívűl más is kellett, ezért vettünk ilyen gépet.(Tudod az emberi telhetetlenség meg minden, szóval tudd be ennek.Ha bevállalnál néhány maszek melót lehet, hogy neked is megjönne az étvágyad.:))))))
Először MZ-vel nyomultam /1, meg ETZ, (ebből több is volt), aztán véletlen vettem egy Jawat (direkt, mert kíváncsi voltam, mindenki szidta annak idején) és mindkét tipussal 100-110-es utazót mentünk, még két személlyel is. Egyedül Munyi 125-ös ETZ-je nem bírta volna ezt a tempót két személlyel, meg csomagokkal, ezért csak 80-90 volt az utazónk. Ha üzemanyag takarékosság miatt mész lassabban, akkor azt megértjük, bár ma már Vadmotoros is keni neki rendesen, pedig egy éve még mást mondott ő is.
Norbi!
Milyen lett a fesz szabályzó állítás? Merül még az akksi?
Jelenkezni lehet? Hány nap?Ez hosszab túrának tünik mint a mostani volt.Akkor most még több cuccot hoztok?:-)
Megszültem a bükki túra útvonalát, a következőképpen néz ki:
Szarvaskő Öko-Park Kemping http://www.oko-park.hu/ -Egercsehi-Szentdomonkos-Borsodnádasd-Ózd: 44 km
Ózdon lesz az ebéd, amit édesapám fog elkészíteni az ún. drótos-hegyi Majális Parkban. A menüt szavazásra bocsátom, valami bográcsban elkészíthető legyen, az a lényeg. Remélem, a lányok nem fognak megorrolni rám, hogy most nem ők fogják a kaját csinálni :)
Ózd-Farkaslyuk-Szilvásvárad-Nagyvisnyó-Mályinka-Bánkút: 42 km
Bánkúton igazából csak a tájban lehet gyönyörködni, esetleg Szilvásváradon is megállhatnánk (Ózdtól kb. 20 km-re van) egy kicsit hátha akar valaki pisztrángot enni és a Szalajka-völgyet kár lenne kihagyni!
Bánkút-Újmassa-Lillafüred-Répáshuta-Felsőtárkány-Szarvaskő: 63 km
Lillafüreden is meg lehetne állni, gyönyörű helyen fekszik.
Valamikor július második felében lenne jó menni szerintem, pontos időpontot közösen kitaláljuk.
Térképet fogok készíteni és belinkelem.
Hello
Pool
Ez elég gyenge kifogás, a guminő esőben hasznosabb mint az eredeti! :-)
fisi
Én ha MZ-vel megyek akkor is 100-110-et szoktam menni, mert azt szereti! Szép is lenne, ha a MZ nem menne 100 fölött!
Tesho
Nem akarom elvenni a dicsőséget, csak arra akartam rávilágítani, hogy van aki sokat tesz érte, hogy kanyart nevezzenek el róla, neked aránylag kis befektetéssel sikerült! :-)
Üdv attila
Dolphi!
Ma voltál motorozni?
Egyetértek Buny testvéremmel.A motorozást meg kell tanulni és ehhez idő és sok km kell.
Ezért veszélyes nagyon a sok millás hülyegyerek,aki gixert kap apucitól,mert neki az tetszik és semmi rutinja nincs.
Atilla!
Csak nem el akarod venni tőlem a kanyarvételemmel kivívott dicsőségemet?:-)))
Újabb előrejelzések: június végig esős, július-aug.-szept napos.
Na most már elég legyen!!!!:))))
Mi za hogy nyugati motort!! Így is ki kéne tiltani már egy jó pár embert aki nem szocival megy!! :))))))))) Nem elég hogy már mindenki egyfolytában 100 felett utazik??!! Hoválett a szocifeeling?? A végén még szét kell hogy tuningoljam az ETZ- t hogy lépést tudjak veletek tartani!!! :)))
Szal csitu,tessék Jawazni, ha meg keserű a cukor akkor vegyél egy MZ- T!!!:)))))
Fisi
Nem akartok nekem venni egy nyugati motort? :) Akkor sokkal kevesebbet kellene szerelgetnem es tobb idom lenne az oldallal foglalkozni. Na?
A Mora képes rá.Úgy elkésziti,hogy még a füstöt is érezni lehet:-)(persze ha kapok HyGy-től klkk ide szócskát):-))
Mora:
Esetleg még a "Yahama" tankjában visszatükröződhetne a hat rúgásra induló Simson Schwalbe amint szivatóval, csőgázon elindul sűrű kék füstöt eregetve..:) Ez lenne az igazán kifejező háttérkép!
Pool a gumino tiltakozott?
HyGy
HyGy! Furfarag üzeni,hogy fent van az FTP.
HyGy!
Papírktya ide, papírkutya oda! Hát ilyen nővel, mint a Kacc én is elindulnék akárhova! Így könnyű ám basszus! Ha a Kacc ikertesója, húga vagy mittudomisén jött volna velem, akkor még a hóvihar sem állított volna meg, nem pedig egy kis szaros esőhurrikán... :-))))
Dolphi!
Még nem ismerjük szerintem egymást,de ahogy olvastam BUNY-t egyet tudok vele érteni. Az egész csak annyi, hogy marha sokat kell motoroznod! Óvatosan, szépen ahogy a csillag ragyog az égen. Aztán ahogy nőnek a kilométerek úgy fogod egyre jobban érezni a motorodat remélhetőleg. De még utána is észnél kell lenni de nagyon. Emlékszem, én is úgy tíz év után tértem át a Simsonról (51) Jawára. Eleinte furcsa volt a súlya, ereje stb. De egy szezon után úgy hozzámnőt, mint mittudomisén. :-))
Üdv!
Nemtom mit izéltek...
Nekem a flashget tölti le, csak kiválasztom milyen tipusú fájlokat szedjen le és kész is!!!
Nem tul bonyolult dolog
tike.
ad4890: nem vagyok am teljesen amator. :) A peetairal irtuk az egesz oldalt. Inkabb hasznaljon kicsit tobb ero forrast, mert mar igy is tobb mint 1G helyet foglal az oldal. Ha mindent ketszer rakunk fel akkor eleg durva lenne.
HyGy
Ugyan már!
Nem kell túlbonyolitani a dolgot! :)
1 ember leszedi a zösszes :) képet (mármint egyszerre 1 albumnyit) és bezippeli. Ezután fölrakja a zippet az oldalra.
ha php-vel csinálod akkor sok eröforrást zabál. (proci + memória)
Egyébként azt onnan tudja, hogy megszakadt a töltés, hogy a socket-en timeout lessz. Lehet hogy ez igy most egy kicsit érthetetlen, pedig eccerü :)
De az is egy megoldás, hogy php-vel bezippeled, de utánna nem törlöd le a fájlt, mert sokan akarják letölteni, hanem kiraksz egy linket az oldalra. Igy megúszod a fel+letöltés nyügjét.
Hja ezen mar gondolkodtam. :) Csak ezt meg sose csinaltam igy ki kellene talani. :) De ha adsz egy php-t ami megcsinalja. :) Bar most itt az a kerdes merul fel bennem, hogy honnan tudja a rendszer, hogy az a file lejott mar a felhasznalonal, vagy eppen, megszakadt letoltes. Szoval mikor lehet letorolni a filet. Vagy esetleg egy csobe tolja bele viszont akkor meg lehet zabalja a memoriat, szal ennek utana kellene nezni.
HyGy
Én kget-et használok, azzal is le lehet, de nem egyszerűbb csak egy .zip et leszedni? :-)
Tényleg, azt kéne, hogy felraktok a képek közé egy linket ahol egy kattintásra le lehet tölteni az összeset. És akkor senkinek nem lenne gond!
Cinálom itt a munkát mi? :-)
Atilla: de egyebkent wget-el le lehet szedni egyben az egeszet.
Ki kellene talalni, hogy a myadmin hogy csinalja, es akkor ossze lehetne tomorittetni automatizalva.
Hello
Dolphi
Így elsőre szerintem sem volt jó választás az a motor, de elöbb útóbb csak megszokod.
Kicsit faragj rajta, hogy kezesebb legyen, azután meg motorozz sokat!
Tesho
Nincs az a kanyar elfelejtve, de az a mutatvány amiért rólad nevezték el az ma már kispályásnak számít! :-)
Ilyen mutatványokért már nem jár saját elnevezésű kanyar! :-)
PeetAir
Meg lehetne oldani, hogy mondjuk .zip-formátumban tömörítve feltennéd az összes képet a túráról? (hogy le lehessen egyszerűen tölteni)
Üdv Attila
Köszönöm az észrevételeket.
Hát igen, a rutin hiányzik. Ma is mocival jöttem, de az autók után jövetel, az előzés és a városi sebesség akkor sem hasonlítható össze a nagy sebességű kanyarodással, visszakapcsolással, fékezéssel...
Állítottam az alapjáraton és képzeljétek nem áll le, nem fullad le. Meg is lepődtem, hogy elinduláskor simán berugtam és a munkahelyemnél én állítottam le a paripát :-D
Akkor a mester javaslatára mégsem veszek új mocit, ezt nyüstölöm, ameddig bírja, aztán ha megtanulok motorozni (illetve jobban megy), akkor veszek egy nagyobb motort. Addig is gyűjtöm a pénzt. Azt hiszem Bambi javaslatára egy nem DDR-t veszek(Yamaha). De még addig sok kanyar és előzés van.
Czövi: Lehetne matricákat is gyártanod a következő feliratokkal:
- Mester, - Tanácsadó, - Kezdő
Lehet, hogy már zárva van, ahogy hallom nem túl nagy a végsebessége.
Furfaragnak igaza van a kormány ügyben,és ha azt szeretnéd, hogy ne legyen olyan durva a motor,zárt állásban kösd ki a kipufogó szelepet.A végsebességéből veszit,de motorozhatóbb lesz
Hali Dolphi!
De azért normális kormányt tehetnél rá.
Én is azt vallom.hogy nem neked való az a motor.
Vigyázz magadra, és ne feledd,inkább
nézzenek mazsolának,mint tepsibe valónak!!!
(nem csirkére gondoltam:-)) )
Húúúúúúú az jó.Tudod én bizok a tudásodban!
Oh, ugyan már! :) Az semmi. A mostani, ETS-edről készült képek nagyon babák lettek. Szerintem háttérkép lesz azokból is...
Összesen: 360 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|