:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Motoros túra - új hozzászólás Összesen: 360 oldal
Azt mégsem mondhatják, hogy "ez a motor kérem egy öreg doktornénié volt, aki a ajándékba kapta, de kizárólag szép nyári napokon és hétvégenként használta, de amióta reumát kapott, azóta arra sem", mert öregbítané a járművet. :-)
Egyébként meg nem lehetetlen, hogy egy kereskedő járjon is a kezén átmenő gépekkel, bejött egy alkalmi vétel, vagy egy pénzes ügyfél akinek pont olyan kellett, és átült egy másikra, neki mindegy, mije van, lényeg, hogy forogjanak a gépek, mert abból él.
sziasztok mindenkinek!
Hello MORA!
jó lett a cikked!és természetesen köszi hogy csak úgy finoman írtad a dolgokat!Már néztem magamnak motort,és azt sem tagadom,hogy néhányan jelentkeztek hogy adnának el TS JAWA-t.még nem tudom hogy mit veszek,de az biztos hogy veszek!És OTT LESZEK JŐVŐRE.
Szerintem Buny azt a napot sokáig nem felejti.Pont az a motor amit ő adott el,pont a túrán.De ez nem rajta múlott,szerintem kevesen szedik szét a kerekeket,csak kevtelésből.Ilyen a szerencse!
Nekem eddig az tünt fel, hogy bárhol néztem ki használt motort (RB, Hollós), az eladónak mindig pont olyan volt régebben és imádta. Vagy ő is megvenné, de nincs rá pénze. Ezeket a dumákat tanítják az értékesítői tanfolyamon?
CSak annyit mondanék, hogy szinte bárhol máshol vennék motort, csak ne a RB-ban.Elég izgalmas, hogy szinte mminden japánból behozott motorban 22000-26000Km van :)).
Egyébként máshol is volt rá példa, hogya "gyári állapotú, még nem lett hozzányúlva, most érkezett" motor frissen volt fényezve, és csak nekünk indították ott be, "hidegen és csak azért füstöl, mert régen nem járt", de egy fél perc múlva meleg volt az alsó, hátsó blokkrögzítésnél az motorblokköntvény.Vízhűtéses motornál!!
Szóval próbálkoznak rendesen.
Hello
Buny
Az jó, mert arra gyakran szoktam járni! Úgy néz ki 1-2 héten belül pénz is áll a házhoz, így itt az ideje komolyan gondolkodni a dolgon!
Tike-Czövi
Nekem nem a motorokkal van bajom, meg nem is azzal hogy időnként elromlanak.
Ha az a bizonyos eladó azt mondja nekem, hogy ennek bizony rossz a kormánycsapágya akkor, ha jó áron adja tán még meg is veszem! Szerintem használt motor soha nem tökéletes, ezzel nincs is baj, én azt utálom mikor még az ordító hibákat is letagadják, és folyamatosan mellébeszélnek! Ez valami ocsmány hozzáállás, ráadásul egy kb. 2 millás motorról van szó, és ehhez viszonyítva 2 hitvány csapágy nem pénz, nem értem miért kell takargatni.
Erről ennyit, mert még felidegesítem magam, na meg ugye ez a túra topic…
Üdv Attila
UI.: Egyébként rosszul írtam a zörgős első futóművű az nem az Africa Twin, hanem egy Honda Varadero
Ha valaki használtat vesz akkor mindegy hogy ,hol veszi alaposan meg kell nézni,mert mindenki eladni akar.Tegnap hoztam el az autómat,az aku saruk nem voltak rendesen meghúzva,130 e Ft-al majd nem átvertek.Szerencsém az volt,hogy nem rohantam mindjárt haza,hanem átszámoltam a számlákat.Az előző kocsinál 9 hónapig hoztak hozzá gyújtás kapcsolót.A hondát az RB-nál vettem,mindent megcsináltak amit kértem, velük még nem volt semmi gondom.A haverom KTM-e amit megnéztél az is beszart.Repedt valahol,össze folyik az olaj és a víz.De láttunk nem régen kerékcsapágy kifingást is.
Attila!
Ha Banditot akarsz, akkor az idén vegyél, mert jövőre 650-es lesz, új design és rárakódik az adón kívűl szerintem még egy kis fejlesztési hozzájárulás is.Használtban megmondom hol nézz körül. XV. Szántóföld út 4. ez is az övék 10-kor nyitnak, és fiatal motorokat is találsz, a múltkor volt GSX 750 F annyiért, amennyiért én kaptam a Banditot, és volt rajta felső doboz is.A kamatok most 9,6 %-nál állnak, 25%-tól nem kérnek cascot. Nézz körül, aztán a Janival kell beszélni.
Üdv!
Nos igen. Motoros körökben eléggé elterjedt hire van az RB-nek. Egyik évfolymtársam dolgozott ott néhány hónapot, mesélt érdekes dolgokat. Kb az utolso hely, ahonnan használtmocit vennék.
Nem tetszik a DL? Nálam most az a favorit: sztem szép, a 650ccm bőven elég, kényelmesnek tűnik, olcso is, de most nem lehet, mert 1000es MZ-re gyűjtök :)
tike da álmodozó
Hello
Tória, Mora
Én is gratulálok a cikkekhez!
Majdnem olyan jók lettek mint a túrák! :-)
Buny
Hát lehet, hogy Suzuki lesz a dologból, mivel elég olcsó jármű, de a DL azzal az agresszív darázs kinézettel ötvözött húzott cicaszemeivel nem jön be annyira, legfőképp azért mert ráültem és egyből bevertem a lábam a lábtartóiba, amik rosszabb helyen nem is lehetnének.
Szóval ha suzuki lesz akkor nem V-strom!
Egy történet mindenkinek: Körülnéztam használt ügyben, benéztem a Red Baronhoz, felültem egy 400-as valamilyen túraendúróra, olyan ferde volt az eleje, hogy a kormány álló helyzetben is érezhetően keresztbe állt, amikor a kerék egyenesen! Tetszett még egy Africa Twin szintén a Red Baron-nál, ráültem odajött egy srác mondom neki, hogy ennek lóg az eleje, erre azt mondja nem lehet minden amit átvesznek be van vizsgálva, váz, futómű stb stb, szóval minden tuti, adnak rá garanciát is! Csutkára behúzom a tárcsaféket ide-oda megmozgatom a gépet és láss csodát valami kopog rajta, erre emberünk azt mondja ez attól van mert előre-hátra lötyögnek a fékpofák, ilyen van ez teljesen normális!
Erre ráadásként jön egy csaj, azt mondja: ezek nagyon jó gépek, a motorjuk kiváló, olyan halk hogy múltkor ráindítottam mert az hittem nem jár!!!! Erre látja rajtam hogy furcsán nézek, majd gyorsan megjegyzi, nem erre egy másikra, de azt már eladtuk! A hülye dumát utálom a legjobban, úgyhogy ennyit a használt motorokról, meg a Red Baronról!
Voltam viszont olyan helyen is, ahol bementünk megnéztük a gépet,(használt motor, olcsó és persze öreg mint állat!) majd jött az eladó és mi meg megkérdeztük tud e valami hibájáról. Erre az eladó hívta a szerelőt, aki mindenféle állatságot elmondott (amit mi nem is vettünk észre), majd alkudozni kezdtünk, és megállapodtunk, hogy ebből mit javítanak ki és mit veszünk tudomásul, hogy az ilyen marad. Letettük a foglalót, majd egy hét múlva mentünk a gépért, amit az ismerősöm azóta is gond nélkül használ!
Kerestem a céget, de azóta használtautó kereskedő lett a helyén (vagy belőle)
Szóval, ha valaki használtban gondolkodik, és nem otthon (olcsón) tákolható típusban, akkor nagyon nézze meg mit, (és kitől) vesz!
Üdv Attila
A cikkekhez én is gratula, kár, hogy ezen a 2-n nem lehettem ott, hála az ösztöndíj és a nyár összeférhetetlenségének :-(
A téli/őszi/mikulás túrával mi a helyzet? Semmi fejlemény?
Gexxx
Tória és Mora! Gratulálok a cikkekhez! Nagyon jók lettek!
goss
En azert az esesunket kihagytam volna. Azota is faj a jobb terdem es a bal csuklom.
HyGy
Aki nem volt, annak csak annyit tudok mondani, hogy egy ilyen találkozó felejthetetlen. Mindig történik mindenkivel valami. Ez mindig így van! Ezt garantáljuk! :-)))
Sziasztok!
Mindenki sajnálhatja, aki nem jött el a szeptemberi motoros túránkra. Egy kis ízelítőt kaphat az élménybeszámolóról, de szó szerint csak egy kis ízelítőt! Annyi minden történt, hogy nyolcszáz oldalas könyvbe lehetne foglalni a töténteket. Lehet, hogy Buny püspök öreg korában Herry Potter-hez hasonlóan egyszer könyvet ír a történtekből...
Már nagyon várom a következőt!
Gyere motorral tegyél rá egy eladó táblát,ha megveszik rögtön a Hollósnál le is előlegezhetsz egy SUZUKIT.
Ló izé oda ahova gondolom,annyi telefonszámlám még nem volt mint akkor mikor értekeztünk a motorokról.50 moci közül amit ajánlottál ez tetszett meg.Hát nem Suzuki csak ez a kis bibi.
minek szitál az eleje?
minden jót!
Attila!
Az 500-ast én nem itt vettem, de az újat már igen, miután a két Marauder innen származik, és nem csalódtunk,bár én még tudnék csiszolni egy kicsit a dolgokon! Nem vagyok mindennel elégedett itt sem, de itt legalább mozgatva vannak az alkalmazottak, és beszélgetnek a vevővel.A hozzáállás meg nem teljesen arról szól, hogy mindenképpen sózzunk valamit a vevőre.
Azért gondold meg, lehet, hogy jobban jársz, ha az idén megveszed a motorodat!:))))))))))(Mondanom sem kell, hogy a Suzukival járnál a legjobban, de nem akarom rád erőszakolni,csak jó tanács. Jobb, mintha kérdezel, aztán veszel valamit, és szitál az eleje!)
miket írok!!!
Természetesen motrot=motort
Hello
Buny
Na persze, ha rád halgatna már Suzuki-n ülne! :-) Mondjuk én ugyanazt teszem mint ő csak fordítva, gyérítem az autoállományt, és szaporítom a motorokat! :-)
Egyébként most már elmondhatom hogy körülnéztem rendesen, és azt kell mondjam igazad volt a Suzuki-s kereskedővel! Ugyanis rengeteg az ökör kereskedő, nem is értem miből élnek. Bemegyek mint vevő oda sem figyelnek, kérdezek tőlük valamit ami nincs kiírva és erre úgy néznek mint aki még soha nem látott motrot, megkérdezem számolnak-e be használtat, de azt nem tudják csak a főnök mondhatja meg az meg majd jövő héten lesz csak stb stb...
Szóval valami nincs rendben itt a motorkereskedőkkel, lehet hogy túlkereslet van és így is bőven megélnek, vagy az is lehet, hogy csak a személyzeten spórolnak. (Mert ugye a képzett ember drágább) Végül is mindegy, az a lényeg hogy nem vagyok kibékülve velük.
Campona ügyben erre gondoltam én is, a de az időpont egyeztetés nálam már szervezésnek minősül! :-)
Üdv Attila
Börzére, de csak moci nélkül :-(
9-én nem jön senki? :-(
Mennék én 16-án is, csak lehet, hogy az ősök morognak majd egy kicsit, ha 3 héten keresztül nem megyek haza. Na meg a féknyereg is darbokban vár otthon. Lassan már sírok, hogy szétszedtem és nem az Ezüstpacival jöttem fel vasárnap. Motorozzatok helyettem is ebben a jó időben!
Üdv: goss
campona részemről ok!
a számom: 06304096018
ott találkozunk!
minden jót!
Attila!
Czövi most először mást cserél le, majd azután jön a motor. Jövőre majd megkérdezi a véleményünket valami motorról, mi elmondjuk, aztán megveszi, attól függetlenül, hogy mi mit mondtunk neki. Ez idén is így volt. Csak azt nem tudom, hogy akkor minek a mi véleményünk?!:))))))))))))
Azt hiszem én is ezt a 16-ai Camponát fogom előnyben részesíteni. Szervezni nem szoktunk, egyszerűen ott találkozunk, csak időpontot egyeztetünk.
Hello
Ez a 16-i Camponás börze dolog érdekel engem is! Van valami szervezés?
Czövi
A jó stabil MZ motor után sok volt a CB-n a 100, hááát...........
Szóval szerintem itt az idő lecserélni nagyobbra a gépet! :-)
HyGy
Az MZ-t is meg lehet pakolni ám! Igaz olyankor az a baj, hogy minden km-ben csak egyszer ér le az első kerék. :-)
OK,akkor csak pukizni fogok:DDDDD
Sajnos elég ritkán véleményez bárki is bármelyik cikket..:-(
:) Akkor jobb lett volna a fogyasztas mert hamar lerepultem volna. De nagy csomagoknal a 130-nal nagyobb tempo mar nem jo. Masreszt a hatso dobozra is ra volt irva hogy teljesen megpakolva 130-nal tobbet ne menjunk vele.
HyGy
Tesho!
Tudom, mondta Buny, hogy te már régen mondtad neki, hogy neked szóljon először. Én csak azért szólok, hogy ha nagy lenne vagy ha nem tetszik, akkor légyszi nekem add tovább. De megkérlek, hogy addig is ne huggyozz bele. :-)))
Péter!
nincs icq számom csak telefonszámom... :-)))
megkaptam az sms-t is.
HyGy!
ha a négyhengeres jaffának húztál volna nyélgázt horvátba, mennyi lett volna a fogyasztásod? 20-24 liter?
minden jót!
Goss, HyGy, köszönöm a válaszokat! A télen ezt is meg fogom csinálni.
pdarany, a pluszhoz szoktuk tenni de egyebkent mind ket esetben mukodik.
pdaranyi azert van igy mert egy ido utan tul sok lenne kint, szoval ami nincs az csak bent latszik. Kint meg az van amibe sokat irnak. Mert mindig amibe legutoljara irt valaki az kerul legfelulre.
Az ellenállást tök mindegy melyik lábra kötöd, csak legyen sorba kötve vele. (1 hurkot alkot, a szerencsétlen elektronoknak mindenképp át kell rajt menniük) Én a (+) -ra kötném, mert az szép :)
Az ellenállás meg azért kell, mert a LED-nek durván olyan a karakterisztikája, hogy esik rajt kb 1V, a többit meg szeretné eldisszipálni. (jóval nagyobb áram folyna át rajt, mint amennyit elbírna. /max 20mA/) Így az ellenállás disszipál, a LED meg nem megy tönkre, mert kis áram folyik rajta.
Üdv: goss
Mora,
Az ellenállást a + vagy a - sarkára kötöd a LED-nek? Úgy értem, hogy arra a kábelre teszed a LED elé, amin a + "jön", vagy arra, amin a - ?
És miért kell ellenállás a LED-hez? Talán a választ jobb, ha a "tunning, fejlesztés" topic-ba írod. Ez inkább oda tarozik.
Erről jut eszembe: HyGy, PeetAir, miért van az, hogy csak 13 topic van a "fórumk" listán, míg a maradék 2 csak az "összes fórum" link alatt található meg?
Üdv!
Mindenki elolvassa,de nem mindenki véleményezi.Ki maradt a bajszos hölgy története.
Hééé, az a találka elbaszottsága leginkább betegség miatt maradt el (részemről)
Tesho!
Bocs, elírtam annyira megörültem, hogy valaki elolvasta érdemben a cikket(HyGy-n kívül)és még véleménye is volt!!! :-)
Tűrőm a kritikát, főleg ha igaz!
Köszi!
toria
A lámpabúrából a helyzetjelzőtől hoztam egy szálat, és arra raktam egy ledet egy 1Kilós ellenállással. Úgyhogy csak akkor világít, ha lámpát is használok.
Mora,
Örülök, hogy nem lett semmi bajod!
A bicikli sebességmérő vilagítását hogy oldottad meg? Mert vettem én is és sötétben nem látom. :) Úgy emlékszem egy LED-et aplikáltál oda. De hogyan?
Üdv!
Udv!
"Szoval nyertem. :)"
Ahann, nyertél. Egy szerelésmentes hetet néhány év után.... :)
tike
Hali!
Hát Hygy, ebben igazad van, a mocidon annyi csomag szokott lenni, hogy akár egy MZ-t is el lehetne közéjük rejteni. A diósjenői kempingben lepődtem meg a legjobban, amikor a pakolgatás közben csak úgy előkerült a táskátokból egy komplett számítógép hangszóró mélynyomóval! Én meg a kispárnámat otthon hagyom, mert "nagy és nehéz". (nem a barátnőmre gondoltam, habár az érvek ugyanazok:)
Ja, és köszi, hogy a Szoci4-es cikk címfotóján az én motorom van. Úgy örültem neki.
Na, jelentem én is burkoltam egyet pénteken. Tbányán az egyik körforgalmat valami okos fellocsolta gázolajjal, én meg optimosta lévén bíztam benne, hogy "úgyis csak víz". Aztán ahogy beértem, megéreztem az ájert, és csak gondtam rá, hogy kanyarodni kéne, már feküdtem is. Csúsztam vagy 5 métert, de még a gatyám sem szakadt ki. Mákom volt. Ma megyek indexért meg tükörért. A vízvezeték-kormánycsövem ismét jól vizsgázott.
Tesco gazdaságos tesho.Ne haragudj,de ez nagyon jó:-)))))
Az MZ-re is pakolhatsz,csak megfelelő méretű betonvas kell hozzá:-))))
Bambi asszem a mostani horvatorszagi tura bizonyitotta hogy a jawa elmegy.
A tengerpartol vegig autopalyan jottunk 130-as tempoval (ez nem ora szerinti 130 hanem tenyleg 130), kiveve a nagy dombokat, de ott meg nyelgazon es vegig birta. De a kovetkezo tankolasnal kiszamoltam a fogyasztas es ugy dontottem jobb ha lassabban megyunk. Aztan az ut vege fele megint nem birtam es akkor megin 120-130. Hja a masik meg hogy fullra volt rakva csomaggal, annyi csomag volt rajta, hogy annyi csomagot nem sok masik motorra tudsz felrakni. Hja es ket szemellyel is volt. :) Szoval ezt egy MZ-vel nem tudtuk volna megtenni sajnos.
Szoval nyertem. :)
Jah és az én motorom színéhez jobban passzol,szóval..:-))
Tória!
Nem Tesco vagyok,hanem Tesho!:-)
Bambi megmondta a frankót!!:-))
Pool,én már 1 éve jeleztem Buny-nak,hogy ide a ruhát,különben...:-)
De ha eladnám egyszer,te leszel az első,akinek szólni fogok.Addig is szerelgesd a motorodat,mert többet kell rajta gépészkedni,mint egy Tigris harckocsin!!:-))
Állítólag egész október ilyen szép napos lesz,igazi vénasszonyok nyara!!
ICQ számod van? Amúgy írtam SMS-t.
Összesen: 360 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|