:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Motoros túra - új hozzászólás Összesen: 360 oldal
Nagggyon jó. Köszi ezeket az infókat. Összehozzuk majd. Szereztem egy térképprogramot Erdélyről. Nagyon jó útvonaltervező része van.
A honlapomon elérhető a Motorozás menüpont alatt.
Lenne valakinek kedve csatlakozni erdélyi túrához?
Az éttermi kiszolgálás nem az igazi. Azzal vannak gondok a kárpátokon túl.
Mi az hogy vannak gondok? :)
Sziasztok!
Jövőre szeretnék megint elmenni Erdélybe motorral. Idén nyáron már megjártam Romániát egésszen a ekete tengerig mentem. Igaz autóval tettem meg ezt az utat. Romániában vannak barátaim. Marosvásárhelyen tudok jó szállást. Olcsó és nagyon jó. Onnan meg lehet rendesen kirándulgatni. Békász szoros, Gyilkos tó. Ezek szép helyek. Egy ilyen túrában szivesen benne lennék. Oda vissza kb 1200Km lenne ez a túra. A kárpátokig tökéletes minden. Azon túl viszont vannak gondok. De gondok mindenhol vannak. Egy tuti jó élmény lenne egy erdélyi túra. Persze ami még fontos olcsó. Szállást tudok akár A panzió zárt parkolóval rendelkezik. De most sajna mást nem tudunk tenni mint, hogy várjuk a tavaszt. Addig meg lehet szervezni a túrát!
Tike!
Szerinted milyen jogsi kellhet rá? Csak két kerékkel van több rajta, a többi nem változik! Remélted, hogy B-vel simán lehetne hasítani vele, mi?
Hát igen! Bár már előfordult, hogy egy konferencián orális előadást kellett tartanunk. Szerencsére csak társszerző voltam és nem én adtam elő, így engem nem akartak megszopatni. Végül is az előadót sem sikerült, bár próbálkoztak.
:-)))
Ápoljuk a népek közötti (orális) kapcsolatokat!:-))
HyGy!
Mondd meg Kacc nak, hogy útközben megállhat nálunk. :-)))
Innét Németország sokkal közelebb van.
Elterelem a figyelmét és addig te nyugodtan mehetsz vadászni Romániába francia nyelvleckére!
Pool
Igen lehet kulfoldrol is. :) Nezik is.
1 honapra megy csak ki. Utana jon vissza.
HyGy
VadmotoroSCH!
Jah,Balatonfüreden lakom.
HyGy!
Gondolom külföldről is el lehet érni a honlapot!?:-)
Kacc már itt lesz nyáron,vagy a Miqlás-túrát szeretnéd Erdélybe??:-)
Hali!
A -s, gondolom, 25kW folott van. Motorkerekparkent levizsgaztathato, kap rendszamot, stb... De _szerintem_ az elsosorban nem kozutra valo! Ha nem ott használod, akkor meg nem kell jogsi.
Boky
Szewa!
Nekem 60 ccm, S51 Enduro 70km/h a maximum speed :(
De szakadéknak lefele hátszéllel megy 80-at is :)
Akkor valszeg csak olyanra megyek, mint a SIMSONÁLIS, csak SZOCIONÁLIS :)
,ahol egy nagy téren van mindenki. Akkor mész, amikor akarsz.
Üdv: Gaben
Hello!
Való igaz, jó is az a 250-es! :-)
Egy jól megcsinált 70-es akár bírhatja is, áldással mindenképp. :-)
Üdv!
Szerintetek egy kb 600ccm-es Quad-ra milyen jogsi kell????
tike
Ez így van. Ha van 2 éve B-s jogsid, a friss A kategóriással is vihetsz utast.
Hello, Rider!
Ki mondta, hogy nem 250 -es Simsonnal akar jönni? :)
Amúgy azok 70 ccmes hengerrel megáldott Simsonok bírják a 80 -at?
Kacc meg nem ment el, majd most vasarnap.
Covi ez hulyeseg, mert akkor en sem vihetnek utast a nagy A jogsimmal, nekem pedig csak kategoria bovites volt. A proba jogsi a legelso jogsid megszerzesetol kezdodoen 2 ev tudtommal.
Hygy!
Hááát, nem tudom?! Már elment Kacc, vagy még beleolvas az oldalba?
A jövő évi túrákkal kapcsolatban úgy emlékszem, hogy a Szeged környéki után van egy a Felvidéken, és Sárospatak környékére is tervezett valamit Vaughan. A románok nem kérik az 500 Eurót, simán közlekedhetsz a határon, tényleg nem nagyon szólnak hozzád.
Szia Gaben!
Túrán kb. 80-as tempó szokott lenni, így csak izmos Simsonnal érdemes nekivágni. :-)
Ezt a témát már egyszer rendesen kiveséztük.Nem vihetsz utast mert a katagóriádban új vagy.A jogosítványodat bővítetted.Én ugyan így csináltam ,elötte volt B és C.Vezettem rengeteg teherautót,harckocsikat,de a motoron nem vihettem utast.Ezt egy igen profi motoros rendőr barátom is megerősítette.Mégegyszer,a kategória számít,nem a flekni megszerzésének dátuma.
Vadmotoros: szerintem az a kep benne van a galeriaban. ;) VIszont bevallom en is feltem hatul.
Vagy csak el bennem a vadasz szellem :))))
Akkor azert kacsintgatsz annyra erdely (vagyis az erdelyi csajok) fele..
Gexxx da meg mindig genya
Helló!
Én a jövő évre már beterveztem magam túrákkal. Lesz egy balatoni hétvége, szigorúan sátorban!:) De szeretnék még elmenni a nyugati határhoz, pl Köszeg. valamint az egyik ismerősőm most rakta le a jogsit, őt kisérném le Hévízre.
Tescho
Ha megyek balcsira lehet hogy elmotorozgatok felétek. Ha jól tudom arrafelé lax?
Atilla
Na sikerült olajat venni? Elfelejtettem mondani hogy hozhattatok volna 2 litert.
üdv:Norbi
U.i.:Az a kép amikor KGANDRÁS és HYGY meglovagolja Muny motorját az megvan valakinek? szegény motort sajnáltam:)
Koszi jol van. Nem sokara megy nemetbe 1 honapra. Tanulni.
HyGy
Igen. Mert neked mar nem proba jogsid van.
Sziasztok!
Ti is úgy tudjátok, ugye, hogy 4 éves B -s és fél éves A -s jogsival vihetek utast motoron?
Én így értettem a Közlekedési Felügyelet honlapja alapján, de tavasszal az oktatom nem egészen ezt mondta.
üdv! Boky
Na ,így van,a K. P. cs- ba!Jövő hét szombaton jössz a PECSÁBA?
Éhes disznó makkal álmodi!
HyGy
Asszonyod hogy van? ;-)
Gexxx da geccc
Szewatok!
A Szoci-Motoros túrákon mennyi az átlagsebesség lakott területen kívül, hányan szoktak lenni, mit szoktatok csinálni, van-e helye ott Simsonnak?
Tavasszal szeretnék egyre menni Komárom-Esztergom megyében, ha lesz.
Üdv: Gaben
Huha. :) Ereztem en, hogy ki kell oda menni.
Hargita megyét ajánlom.Mellesleg engem is érdekelne a dolog.
A vizsgákról meg csak annyit,hogy aki pont egy találkozó idején fog számot adni tudásáról az nem jön és kész!Nekem is lesz ilyen,mert én is akkortájt fogok vizsgázni amikor lesz az első túra.Üdv.
Én 3 éve voltam kint és akkor úgy örültek a jó magyar Forintnak,mintha dollárral fizettem volna:-) Voltak olyan helyek,ahol csak magyar szót lehetett hallani,magyar cégtáblák,magyar újságok az újságosbódékban....
A lányok részéről pedig a bűvös kérdés:"Magyarból jöttél?"
& máris Brad Pittnek éreztem magam...:-)
A lányokkal kapcsolatban igazad lehet. Csak azt sajnálom, hogy a Németek és egyéb jómódu nyugati országok emberei ugyan ezt gondolják a magyarokról.
Ugyan az a különbség megvan az életszinvonal között és a magyar lányok elmennek "aprópénzért" táncolni, asztalon, ruha nélkül stb. Aztán ennél van roszabb is.
A székely lányok tényleg bevállalósak,főleg a magyarorsszági pasikat illetően!Ha rosszmájú lennék,akkor azt mondanám,hogy azért,mert így férjet fogva könnyebben át tudnak települni M.o.-ra.
Szóval gumihasználat ajánlott,szeretnek teherbe esni:-)
Vaughan nyilatkozhatna,ő is tervezett vmit jövő szezonra,nemde ugyebár?!
A tervekkel kapcsolatban: én szívesen tartanék veletek Erdélybe, kora tavasszal is szándékozok menni meg nyáron is. remélem olyan időpontra esik majd a túra (bárhova is lesz), hogy el tudok majd menni.
Helló!
Én megcáfolnám ezt az 500 Eurós dolgot!
Augusztusban voltam kint utoljára, ismerősök meg még később és nem volt ilyen gond. Valóban van ez az 500 eurós dolog de az a román állampolgárokra vonatkozik. azért csinálják hogy ne áramoljanak ki az országból az emberek dolgozni stb.
Tehát ha mész motorzni nem fognak ilyet követelni rajtad.
Nekem arrafele a magyar oldalon kérték a forgalmit, meg az útlevelet. A román oldalon csak az útlevet és már intettek is hogy menjek.
Visszafele csak mutatni kellett hogy kék színű az útlevelem és engedtek is. Nemcsak engem hanem minden magyar rendszámú autót. A magyar oldalon is hasonlóan jártak el visszafele.
Ezeken én meglepődtem, nem számítottam ilyen "lazaságra". Készültem én zöldkártyával (ez azért nagyon ajánlott!), nemzetközi jogsival meg minden egyébbel.
hirtelen ennyi. üdv.
Eurót Rómániába?Hát ez meglepő.Nem kevés pénz.Fejenként?
kell útlevél, és valami 500 eurót be kell mutatnod a határon, különben hazazavarnak (ez nem azért, mert ők a geci románok, hanem ez egy válaszlépés a magyar kormány hasonló intézkedésére)
Én jártam Romániában az idén is, nem sok változást vettem észre a régebbi időkhöz képest, nekem annyira ez nem jön be. Viszont még mindíg nem tettem le Tiszacsegéről.
HyGy!
Ha jól emlékszem, akkor én tavaly 320 kilométert motoroztam Orfűig. Neked se lesz több szerintem, bár előfordulhat, hogy a GPS tud rövidebb/hosszabb útvonalat is.
Nekem erdély 800-1000 kilométer. Neked erdély 700-900 Km. Csíkszereda, Tasnádfürdő a magyar határtól még 400-500 Km! De tőlem mehetünk Romániába. Állítólag elég bevállalósak a Romániai nők. :-))) Én még soha nem jártam arra különben, így részemről nincs tiltakozás. Viszont a többiekre is kellene gondolni.
A túrák nem fognak a vizsgaidőszakra esni. Az első túra április utolsó hete és május első két hetében lenne, a második július közepe táján, az utolsó meg szeptember elején.
Ha emlékezetem nem csal akkor előzetesen abban egyeztünk meg, hogy az első túra Szegeden lenne, Lacibá szervezésében. A máésodik itt nálunk felvidéken. (Győrtől 40 Km Észak-nyugatra)
Pool
A vizsgaidőszakot tényleg figyelembe kéne venni.
Nekünk 2005. május 23. -- 2005. július 1.
Sziasztok!
Részemről a Szeged környéki és a felvidéki túra tökéletes! Ezenkívül a nyáron még el szeretnék jutni az Adriára is...
Erdélybe gondolom kell útlevél. Vagy tévedek?
Üdv: goss
?
Én tavaly is hiába kértem,h ne a vizsgaidőszakban legyen (május 15-június végéig)! Oszt' mi lett...
Egyszer volt,hol nem volt,az óperenciás tengeren is túl.................élt egy HyGy nevű bácsi. Egyszer felébredt és így kiáltott:
-Miért lakom én mindentől ilyen qrv@ messze?!?!
:-)
Most miert pool szerinted innen nekem milyen messze vagy te? :)
Egyebkent el lehetne kezdeni most elgondolkozni, hogy jovore mit merre, mert akkor a sulisok sem mondhatjak, hogy nem tudtak tervezni. :)
Pool jól mondja,volt már több előzetes túraterv is. Erdély nem lenne sok ugyanarra a nyárra? Mert aztán megint úgy járunk,h a nagy távolság miatt (sok benzin) többen nem tudják bevállalni az összes túránkat,hiába is szeretnék.
Erdély pedig nem a határt átlépve kezdődik!!A határ túloldala be lett telepítve románokkal,román feliratú táblák stb,az igazi magyarlakta területek beljebb vannak,a határtól kb 100-150km?!
A kevesebb néha több,nem?
Összesen: 360 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|