:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Motoros túra - új hozzászólás Összesen: 360 oldal
Kedves Motoros Társak!
Ha valaki emlékszik a börzsönyi túránk tervére legyen szíves röviden írja le, mert feleségem néhány fényképet látott, tettszett neki a táj és jövőre örömmel eljönne velem (sajnos nem motorral) szétnézni a környéken.
Köszönettel:Laci
Komolyan nincs semmi bajotok???
Menjetek pszihomókushoz!!!
De ha még ebből is rimek lesznek... Magam alá sz#rok... :-)
Gexxx
Tetszenek eme remekek! :-)
Mindenki arra pattan,amire teheti,
Kis japán után még nagyobb keleti?!
Északra tőlünk vannak a lengyelek,
Keletre pedig a rokon székelyek.
Mindenhol kapható és nyalható a bélyeg,
Csak jó nők legyenek,ez Neked a lényeg?!
Hello
Hát ez a nem semmi, betegre röhögtem magam rajtatok! Azért remélem nem fertőző a dolog! :-)
Van egy jó hírem kedves hittársaimnak, befizettem egy TDM-re, ha minden fasza jövő hét közepén meg is jön, addig meg vágom a centit!
Erdély engem is érdekel, bár én jövőre Lengyelországot néztem ki, és több kevesebb sikerrel már Morát is rávettem a dologra, de azért erdély csak belefér!
Üdv Attila
Jut eszembe egy régebbi hozzászólás:
Vadmotoros: Nem jutottam el Szlovákiáig, így nem vettem olajat, de majd megyek és elötte felkívlak!
Gyerekek igerem jo idot csinalok, csak hagyjatok abba:))))))
tike da :)
Ha összejön a csapat,a sok MZ, Jawa,
Úgy hömpölyög az úton,mint a forró láva!
Van aki alatt más van, vmi távol-keleti,
Mindenki arra pattan,amire teheti!
Mindegy,hogy mikor és hová megyünk,
Ha este bográcsos P-krumplit ehetünk!
A fontos,hogy TESCO is legyen arra,
Vasárnap mindenki távozik,ki erre,ki arra...
En aszondom mennyunk valamikor nyar kozepen/vegen :) par napra
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
10pont
Gexxx!
Van, aki egyszerű kanyarvadász,
Mást a rímektől töri ki a frász.
Szedhetsz Béres Cseppet,
Adhatsz fel Véres Csekket,
A dolgokon nem változtat!
De nyugtasson a tudat,-
És bárki, bármit mondhat,-
Ezen fórum leple alatt
Csak motoros túra lehet a
hozzászólás tartalma.
Előbb Buny, most Tesho és Munyi...
Mindenki bekattant?
Én szedek itt egyedül véres csekket?
:)))
Testvérem az Uram és Parancsolómban!
Te motoros Atya (illetve Feketebárány), remélem csak itt van elvonási tüneted, máshol nincs! :o)
Na most megyünk Erdélybe, vagy nem?
Én gyerekkoromban sokat jártam át, mert nagyapám rokonsága révén többször Marosvásárhelyre utaztunk. Emlékszem a Gyilkos-tóra, a Szent-Anna tóra, a Békás szorosra, stb.. Gyönyörű, vadregényes a táj, na meg elég vadkempinges is. Van élő medve és kitömött medve, sátrak között kolompoló tehenek és hegyi emberek. Szóval szép, de csak csoportosan.
Atyám kérlek, nem könyörgöm
kérdésem válaszra ösztönözzön.
Hogy mi lesz a nyáron, nem tudhatom,
de Te majd idővel nékem el mondhatod.
Motorom készül pihenni, a garázs mélyén nyugszik most,
tavasszal a napsugár belé életet lehelni fog.
Lelkében a szikrák erőt csiszolnak, mely az én lelkemet is megperzselik majd.
Várom hites válaszod! :o)
Már egy ideje várt csuda esemény történt ma,
Fogtam magam s felpattantam a motorra.
Annyira jó volt,annyira élveztem,
Mentem volna még,ha lett volna benzinem!
Többen azt hiszik itt,hogy gyógyszerünk elgurult,
Remélem Buny Hittársam ezért dühbe nem gurult,
Inkább kivirult s arcán víg mosoly alaqlt!
Hát rossz is az amikor elvonási tünetek vannak. Főleg ha motorrol van szó.
A csak elvonasi tunetei vannak. :) Nekem nincsenek en motorral jarok minden nap. :)
Testvérem az Úrban!
Hát körölöttünk minden embernek fia az Erdély látogatásával van elfoglalva, csak veled értek szót, a Mindenható azt sugallja nékem, hogy a jövő évben az régi elképzelésemet váltsam valóra, melyet már többször hangoztattam ezen oldalakon.
Homályba vész még a cél,
Bár bennem már éled a remény.
A ködfalon át-átszűrődve még,
Sejlik fel bennem a kép:
Hová is juttat el engem a gép?
Hit társa arra buzdítalak, hogy íly nemes sorokat vessél többet ezen oldalra, hogy a tél beköszöntével szívünk legbenső pitvara melegséggel árassza el a hideg hétköznapokat. A zarándoklatot csak a nyári nagy melegség idején, az aratás környékén volna ildomos beteljesíteni. Remélem az égi sugallat benned is fényt gyújt, és bár ez nem oly hosszú, mint testvéreink térítő körútja, más országok népeinek körében, azért e földön is van még tenni való, hogy ne kárhozzanak el a lelkek.
Szia
Az út Marosvásárhelyig tökéletes. E60 út vezet a határtól a tengerpartig. Ez az út érnti Marosvásárhelyet. Ott lekik egy barátom ő tudja a normális utat. Igaz kerülni kell egy kicsit de annyit megér.
Hát eladtam a régi ETZ251 em. Most vettem egy Yamaha XTZ660 mocit. Nagyon meg vagyok elégedve vele. Egy kezebárány. Nyugodt ember vagyok. Ha nem kell akkor nem szeretek sietni. Főleg motorral nem. Sajna már volt balesetem. Berepültem egy taxi zárt abalkán. De megúsztam semmi bajom nem lett. A taxis nem adta meg az elsőbséget. Ha motorozás élvezettel tölt el. Nem a gyorsaság miatt motorozok. Meg minek tegyem tönkre a gépem. Szeretek vigyázni a járműveimre.
Bizok benne, hgy össze tudjuk hozni a túrát, neked is jó legyen időpontban.
De szerintem az a legjobb ha mondunk egy időpontot és ahoz igazodjon mindenki. Mert akkor előre tud tervezni mindenki.
Szocitali da 4.:
HyGy-nek hírös Jawa-ja,
Csireg-csörög a Mátrában.
Csireg-csörög a Mátrában,
Az előgyújtást nem találjaaa.
:-)
Eccer voltam réges régen még kiscserkész koromban (nem röhög!) Csíkszereda környékén táborban. Szóval tudom milyen szépségek várnak ott rám :-)
Szerintem a 4-es főútra gondoltál. Persze az a legegyszerűbb. Főleg úgy, hogy ceglédi vagyok, ami a főút mellett van. Az utazótempót meg azért írtam mert neked egy kicsit erősebb mocid van. Ahogy látom nyugis fazon vagy szóval nem lesz belőle gond. :-))))
A nagy csapat hátránya lehet, hogy nehéz összehozni, és én sajna nem tudok a végletekig alkalmazkodni (az időpontra értem)
Egyébként nem minden út rossz. Csak megfelelően kell megválasztani az útvonalat. Amikor busszal voltunk, akkor 1 db útszűkítéssel találkoztunk csak. Meg kell kérdezni egy buszost. Ezt bízzátok rám: keresztanyám utazási irodánál dolgozik, szóval szerintem meg tudom szerezni az infókat.
3x horvat, (meg az egyiknel szlovenia+olaszorszag)
Ezzel a géppel voltál Horvátba.
egyebkent most 350/638 :) galeriaban is van kep. :)))
tesho :) addig jo, igy van eselyem eladni. :)))) hihi
egyebkent komolyra forditva most eleg jo :) mar regota nem szereltem. Jobban mondva kicsuszott egy izzo :) azt azt vissza toltam.
De jovore ha minden jol jon ossze akkor tavasz korul/vegen nyar elejen akarok vagy egy ER5 vagy egy CBF500-be beruhazni sok eves reszletre. :) Szponzorok jelentkezeset varom. :)
Van aki még nem ismeri HyGy híres/hírhedt Jawa-ját??! :-)))
Itt ilyen nem lessz. Mivel az autó külön mennen tőlünk. Milyen mocival jönnél?
Mas tempoban akartunk haladni. Mashol fertunk el. :) Dugoban rendszeresen varni kellett a kocsi miatt pl.
Aztan autopalyan meg a kocsival gyorsabban akartak menni mint mi a motorokkal. :)
Az autó teljesen külön menne. Mi motorosok mennénk egy csapatban. Úgy nem lenne gond szerintem.
Miért nem volt jó?
Mi eccer mentunk horvatba autoval. Azota tobbet nem mentunk bele ilyenbe. :)
3 motor 1 auto felallas volt. De nem volt jo.
Szia!
Szivesen veled tartok. Voltál már Romániában? Az én gépem egy Yamaha XTZ660 ténéré. Nem a tempó a fontos. Hanem az amit lát ott az ember. Én Júniusra gondoltam. De majd kiderül. Szerintem 30 ezer Ft tuti kijön a 3 4 nap. Szállá Kb 2500 /nap/fő volt az idén. Üzemanyag csak a határig kell. Odaát sokkal olcsóbb. Az E60 út tökéletes. Velem tartana egyik barátom is meg barátnőmék is. A barátom motorral jönne. Berátnőmék meg autóval.
Szeritnem össze tudunk majd hozni egy nagy csapatot. A szervezésen meg a pénztárcákon múlik. Várom válaszod.
Rám gondoltál? Én indítottam el a lavinát :-))))
Én tutti, hogy megyek nyáron. Július közepére-végére tervezem. Egydül nem vállalom be, legalább másodmagammal mennék. A motorom ETZ 250-es, jó állapotú. Valszeg ki kell cserélni a főtenygelyszimeringet, utána a 110-120-as utazót szerintem tudom tartani. Majd meglássuk ;-))
Budapest
Biharkeresztes határ
Nagyvárad
Kolozsvár
Magosvásárhely szállás itt lenne
Békász szoros
Gyilkos tó
Utánna meg vissza Budapest.
Ez kb egy 3-4 napos túra lenne és 1300 1400 km távolság oda vissza
Engem érdekel az erdélyi túra, van valamilyen útvonalterved?
Üdv,
kgandras
Hova küldhetem a cikket és a képeket?
van bőven kép. Egésszen a tengerpartig.
Üzemanyag kb 150 180 között volt Diesel. A határ után van Shell benzinkút. Ott jó az üzemanyag. Oda járnak át az emberek tankolni hazánkból. Az étteremben kiadós étkezés 1 főre kb 1000 1200 Ft. A boltokban lehet kapni mindent.
Vannak nagy bevásárló központok. Az árak jóval olcsóbak mint itthon. A kenyér nagyon finom. Felkértetek enem egy cikk megirására. Szeretném megirni és sok képpel illusztrálni a dolgokat.
Peti 00077!
Én arra lennék kíváncsi, hogy milyen költséggel lehet számolni, tehát benzin, meg a minden.
Autóval sokszor voltam Erdélyben, a benzinnel nem volt gondom, általában Petromnál tankoltam. Arrafelé sok kis maszek kút van, azoknál valóban akad vizezett benzin.
A Frei-dossziéban a csángókról volt szó, a Kárpátokon túl élnek. Szebben beszéltek, mint sokan itthon...
Irj egy cikket, es kirakom ide az oldalra kepekkel egyutt.
szombaton 14-től ráérek.A sör nincs elfelejtve,csak egy kicsit sűrűk a napok.
Még nem tudom biztosra.8-kor kezdődik igaz?A sörrel mi lesz?Üdv.
Nem kell a pancsi?90.000-ért odaadom.
Sziasztok.
Szeretnék valahova feltölteni erdélyi képeket. Amikor idén tavasszal ott voltam készítettem sokat. A szálloda is le van fotózva. A Gyilkos tóhoz vezet jó út is. Csak rendelkezni kell helyismerettel. Igaz kerülő az út de nagyon jó út visz oda. Annyi kerülőt viszont megér. Budapest-Marosvásárh. kb 12 13 óra utazást jelentett nekem kocsival. Sok a rendőr és a traffipax elég ravaszan dolgoznak ott a rend őrei. Sokkal ügyesebben traffipax-olnak. Kör-belül 600km jelent oda. Szép helyeken vezet az út. Van látnivaló rendesen. Éttermeket tudok jókat. 4 személyre a vacsora volt nekünk 4000 Ft. De ebben minden benne volt. Leves előétel második meg innivaló. Kiszolgálás is jó. A boltokban mindent lehet kapni. Sőt metró áruház is van. Üzemanyag szempontjából csak Mol kúton szabad tankolni vagy OMV semmi más kúton nem szabad. Vannak hegyes részek szerpentinek rendesen. Lehet kaptatózni felfelé. Ha kíváncsiak vagytok még másra is akkor szóljatok.
Én az utazásomat egy Yamaha Xtz660 tenerevel meg egy személyautóval tervezem. Mivel hétvégén sajnos megváltam a régi becses ETZ251-es géptől. Átnyergeltem egy rizskályhára.
De tudom hogy honnan indultam és mivel kezdtem a motorozásaimat. De nem hagyom el ezt az oldalt azért mert már nem egy szoci géppel járok. Jó itt a társaság nagyon. Igaz még nem voltam soha veletek találkozón. De remélem lessz alkalmam jövöre.
Aki előttem már ezt elkezdte szervezni vegye fel a kapcsolatot velem. Előre is köszi.
Hali!
Erdély valóban gyönyörű, nem is túl drága, viszont azt nem szabad elfelejtenetek, hogy borzalmasak az utak (éppen a Békás-szoros, Gyilkos tó, Bucsin tető stb.) irányba. Kolozsvár utánig néhány kilométerrel jó úton haladhatok, ahogy azonban kiléptek Kolozs megyéből, valami botrányos körülmények közé érkeztek. Nem ritka, hogy több 10 km-re elfogy az út minden további nélkül és irgalmatlan gödrök között kell bukdácsolni. Mi amikor legutóbb arra jártunk motorral, 6 órát vesztegeltünk, mert egy társam Yamahájának eltört 7 küllője, nekem hazaérkezés után mindkét alufelnimet görgőztetni kellett annak ellenére, hogy nagyon óvatosak voltunk.
Szóval valóban nagy kaland, de irgalmatlanul észnél kell lenni...
Ez az erdélyi túra engem is érdekel. Úgy volt, hogy megyek a nyáron, de sajnos közbejött egy kórházi látogatás. A túrát Kitka Tamás szervezte. Létrehozott egy levlistát is. Szerintem oda iratkozzon fel mindenki, akit érdekel a dolog, és ott lehet szervezni.
Levél küldése: erdelyi_tura@primlista.hu
Jelentkezés: erdelyi_tura-feliratkozas@primlista.hu
Lemondás: erdelyi_tura-leiratkozas@primlista.hu
Tulajdonos: erdelyi_tura-tulajdonos@primlista.hu
Üdv!
A fene akar a Kárpátoton túlra menni!
Összesen: 360 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|