:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Motoros túra - új hozzászólás Összesen: 360 oldal
Úgy látom már mindenki horpaszt.Na csááá holnap!
Hali
suvenire campinge ne kukucsku protku.
Sátorozást emlitet valaki. hálozsákban akár fedet helyen is, polifom hálózsák hangártető rétegezésben lehet.Mi töbször aludtunk igy.
halika
Neeeeem.
1) Csak az egyik hobbim a motor a másik a repülés.
2)Szeretném ha minél több emberke ismerné meg a repülést. Nagyon hasonlit a két müfaj egymásra, volt aki a kettöt egy kalap alá vette.
3)Probáltál 2 mp és 6m alat 80 re gyorsulni,60 fokos szögben emelkedöre 100 al,dőteni 90 fokig/:)/ esést kivéve. Na ez a vitorlázó repülés. higgyé baátom kirááály.
4)Van egy csusztatásnak nevezet repülési helyzet, mikor a gép oldalazva repül,szinte esik lefelé volt egy motoros aki kitartotta a felsö ÁÁÁÁÁÁÁÁ-t kb 15 mp -i amig ugy repültünk. A földön remegő térdekkel mondta " még ece na" . azota töbször is repült velünk.
5) legfontossab:
a motorosok a szabadság hivei,de csak 2 dimezióban. A repülösök is azok de 3 dimenzióban.
A francba ezt hogy löktem be duplán!
Ahogy elnézem nem a hotelben aludnánk ingyen,hanem areptéri fákalatt sátorban!Enyhe légiveszélynek kitéve.Valamit valamiér!
Ahogy elnézem nem a hotelben aludnánk ingyen,hanem areptéri fákalatt sátorban!Enyhe légiveszélynek kitéve.Valamit valamiér!
Én utoljára akkor voltam lángoló motoros kilukadt a mocim tankja,és ráfolyott a gyújtástrafóra!Na kb. így nézki egy lángoló motoros.:)
Szerintem neked komoly érdekeltséged van a reptéren!!!:-)))))))))))))
Ingyenalvás????Miért?Pénzért is lehet aludni?Ezvalam új pénzszerzési lehetőség???
Utálom a benzinkutakat vonza a műszakihibákat!Menetkőzbe nézni érdekes de felülnézetbül mégszebb gyufa segitségével!:)
lajos nekem szimpatikus az ingyen alvas :) Mit szoltok?
Halika
A reptéri turázással kapcsolatban .Beszéltem a reptér tulajával, a clubbosokkal mindenkit szeretettel várnak. Akár látogatóba akár tura bázisként. Csak egy lehetöségként vetetem fel. Ha valaki egyénileg (barátnővel) egy kellemes napot akar eltölteni nem egy utolsó hely.Néhány infot találhattok a www. jakabszállás oldalakon.
Köszi,de félek,hogy az enyémet is felgyujtják:-))))))))))))
ápr. 9-10.
Motorostalálkozó
Szajoli Holt-Tisza part
info: Lángoló Motorosok 30/445-9495
Gyertek sokan!!! :D
tike
Mert a Jawa reménytelen eset,úgysem lehet helyrehozni,amit már a gyárban elszúrtak:D
Czovi: annyira stabilak az mz-k :0 hogy az oldalon szinte csak mz szerelesi leiras van.
márc. 18-20.
InterWheel
Budapest Sportaréna
márc. 5.
OldMotors Börze
Szigetszentmiklós
info: OldMotors, 1/425-0145
OK, várom a visszavágót! :-))) Aztán semmi tuning! :-)
Üdv.: Pool
Én is csak azért veszítettem,mert lógott a főtengelyem!:-)
Amúgy a saját kategiámban én nyertem..
Ha Czövi megtalálja a benzinqtat,az már jelzés értékű!:-))
Meg lesz a visszavágó, és idén egy teljesen széria 250-es féklámpáját nézegetheted majd :-)))
Üdv,
Zsandi
Van aki benzinkutat nézeget,és van aki fizet:-))))
Nincs értelme a versenyzésnek,a gyorsulást az MZ-k úgy is megnyernék,a szerelést,meg a Jaffák,de azt lehet útközben is csinálni,egy-két Suzuki társaságában.Kiránduljunk,de ne csak benzinkutat nézzünk !!!
Pool! Csak úgy nyernél ha elötte be deszantolnád a gépedet egy repülőbe és így indulnál.Nem így gondoltad a repülőrajtot???????
A gyorsulási versenyhez kiegészítésként csak annyit, hogy az egy 300 ccm es MZ motorkerékpár volt. A rajton ment el győzelem, de ha még 5 méter, akkor már én nyerek. Kértem visszavágót, de az MZ-t javítani kellett.
Ennek ellenére persze az MZ nyert. De ez már csak legenda marad, mert szegény Zsandi motorját ellopták.
Még annyit, hogy nagyon élveztem a gyorsulási versenyt, csak a Jawa kuplungjának sem tett azért jót. Repülőrajtot kell alkalmazni legközelebb.
Üdv!
Szerintem is motorozzunk:)
1ébként is én inkább hajókáznék....úszni tudok:DDDD
tike
Testvérem!
Ismét lelkemből szóltál! Ily kietlen időben az ember szíve egy citromhoz hasonló, és mások a magas égba vágynak! Az gyorsulási verseny gondolata felemelő, de emlékezetembén él a kép, amikor a Tesco áruház gépkocsi várakozására fenntartott helyén a Jawa motorkerékpárok, biza alul maradtak a nemes versengésben. Ezt én inkább hagynám a kunmadarasi reptérre. Vaughan testvérünket is abba az irányba terelte a Gondviselés, hol Szeged városának nevezetességeit tekintenénk meg. Beállok mellétek és én is eme szent hit mellett török lándzsát! Aki meg a fellegek közé kívánkozik, annak ott a leghetőség vasárnap.
Azért, ahogy számoltam 600.-/perc, az nem kevés, attól függően, hogy a fel és leszállás benne van-e az árban?
Halika
A reptéri dolgot csak felvetettem. A szervezőnek ezt a sok kérdést talán a helyszinen kellene lebeszélni a tulajdonossal,repklubbosokkal.Hétvégén elözetes alapján ösze tudom hozni öket egymással,hogy mindent megbeszéljenek. A reggeli repülés az nem megy , mert 10 re megyunk ki és utánna van a kipakolás ,gépátvétel stb ez kb 1 -1,5 ora.
ma nagyon jó idö volt . Az öreg es is meg lett járatva az országuton(kell még igazitani rajta).
De a kava megy mint állat ebbe a hüvös időbe.
Nekem mindegy hogy alakul. Én a szervezőre, Lacira bízom.
Hell!
én szegedet támogatnám.
minden jót!
Ha úgy alakulna a dolog, hogy Jakabszállás lenne a telephelyünk, akkor szerintem a következőképpen kellene megoldani.
Aki akar repülni az szonbaton korábban kel és megy reülni. A túra meg mondjuk 10.30 kor elindul, aki jön, aki nem megyünk alapon. Vagy pedig pénteken már koradélután megérkezik és repül. De ott a vasárnapi nap is, ha akkor is van repülés.
Jakabszállássak kapcsolatban még azért nem minden világos. Leszünk úgy 30-an, 25 sátor, 25 motor. Ennyien tudunk-e sátorozni? Akkor a fürdőszoba ott a közelben lenne? Mert gondolom az nincs a fák alatt építve. A túránink péntek délutántól, vasárnap délig szoktak tartani. Tehát 2 éjszakát sátoroznánk. Megoldható lenne ez is?
Ja es azt el is felejtettem, hogy szo volt valami olyanrol, hogy a palya mellett ingyen lehetne satrazni?
HyGy
En kiprobalnam a repulest is ha nem tul draga. :) Egyreszt masreszt meg a palyan nem csak repulni lehet mint ahogy mondtak, hanem elvieg gyorsulasi versenyt is rendezni. :) Tom, hogy ez nektek MZ-seknek nem fexik mert nincs eselyetek :))))))
HyGy
Most akkor reptérlátogatás lesz vagy Szeged és környéke?
A 100 km miatt sztem mindkettő túl sok lenne. Engem kevésbé vonz ez a repülősdi,én a motorozásért mennék.
Vagy legyen úgy,h aki repülne,az m1 a reptérre,a többieknek a szokásos motoros-körbejárás program.
Azért nem mennék el odáig,h aztán ott csücsüljek a kifutópálya szélén motorozás helyett..
Lacibá!
Ha lehet, én már motorozni szeretnék, ha lehet akkor minél előbb :)
Legyen inkább ez a 3. túra, ősz elején, abban benne lennék.
Üdv,
kgandras
Kedves HyGy, kedves Motoros Társak!
Semmi jónak nem vagyok az elrontója. Majd alszunk rá néhányat, meghányjuk-vetjük, és kollektív bölcsességgel döntünk. Megvárjuk a motorozásra alkalmas időjárást, elképzeléseim szerinti útvonalat bejárom (ami nem fogja titok tárgyát képezni) és azután lesz kiirva a részletes program. Addig is végezzétek el a szükséges karbantartást, hogy tavasszal üzembiztos, erös gépekkel kezhessük a motoros szezont.
Üdvözlettel:Laci
Ui: Jut eszembe, kollégám a hajdani Szegedi MHSZ repölő klub elnöke volt, jelenleg is aktív pilóta, érdeklődés esetén motorozás helyett szervezhetek repülőtér látogatást repüléssel összekötve.
Azért ahogy számolok, lassan már csak egy fél év van az idei 3, találkozóig, tehát nem ártana azt is lassan tisztázni, hogy merre megyünk!
Sziasztok!
Én szegedi vagyok, bár még nem voltam veletek túrázni de az ötlet nekem is tetszik. Én idén szeretnék elmenni veletek motorozni, remélem tetszeni fog. A találkozók képeit megnézve biztos vagyok benne hogy jó túrát fogtok szervezni.
Üdv.: Lacika
Nekem tetszik az ötlet:-)))))
Lehetne ugy is hogy oda tenni a kiindulasi pontot. Laciba szervezi ugye? Kerjuk nyilatkozni.
Halika
Ha nem tul sok sátrat akarunk felverni,akkor az a fák alat is elférnek .Én még nem hallotam , hogy a sátor verésért pénzt kértek volna,mert egy reptrér jó nagy, van hely böven.A tulaj pedig nem bevétel orientált tulzottan, ö azt szereti ha van élet a birtokon a jó buliban ö is benne van , bár már nem mai fiu.Az ampulláitol ments meg uram minket! Ez ima volt.Ampulla=2lit házi fehér bor, alföldi tipusú. Ütőőőős.Tusoló wc van rendes.Vagy a máj 6-7-8-turát is kilehetne egésziteni egy reptérlátogatással Szegedtöl kb 100 km-re vagyunk.ha 1 napra jönnétek. Kaját elöre kellene rendelni 1 menü kb 500 Ft mi is azt szoktunk enni.A repülés sajna pénzbe kerül ami a motoroson percenként 600 ft
de a gépek 3 utast visznek enyié. A vitorlázó 2000 Ft 1 iskola kör ami 5-6 perces. Ezek árak tavajiak, nem tudom idém mennyi .
Kilozulu!
A túraajánlatod nagyon jó! Bepillantást nyerhetnék a repülés világába, helyszínen sok egyéb lehetőség is lenne és földrajzi elhelyezkedés szempontjából is kedvező, mert arra még eddig nem is voltunk.
Viszont egy évbe 3 túrát szervezünk. Az első kettő már le van fixálva. A 3. szeptember elején lenne és arra is van már két alternatíva. Ezen túlmenően az idei első túránk Szegeden lesz. Egy évben meg két egymáshoz nagyon közel eső hely nem lenne szerencsés. Harmadrész a szálláslehetőségnek (sátorozás) elfogadhatóan olcsónak kell lenni (kb. max. 1500 Ft/nap/fő) és a fürdő és WC helységnek is egy minimum szintet/feltételt meg kell ütnie. Ez utóbbi dolgok nem tudom mennyire lennének biztosítottak?
Amit meg lehetne oldani: Laci szervezi az első túrát Szegeden (máj 6-7-8) és ha úgy távolságilag belefér, akkor beletehetnénk ezt a repülős programot vagy akár ott is sátorozhatnánk Szeged helyett. Na persze erről egyedül és kizárólag az éppen aktuális túraszervező/szervező dönt, ebben az esetben Laci.
Van még egy másik lehetőség is. Mégpedig, hogy a következő évbe betervezzük már most ezt a túrát.
Az én egyéni véleményem ez a témáról.
Üdv.: Pool
halika
Tagja vagyok egy repülőclubnak, jakabszálláson.A reptér tulaja is motoros most egy bmv je van de volt bimota tesi?-je is(a trapézkaros) tehát régi motoros.Szereti a gépeket maga körül.A klubban is van náhány motoros rajtam kivül. A repülőtéren van szálloda (nem olcsó) étterem szauna uszoda és sok repülő gép motoros és vitorlázó.A javaslat egy repülőtér látogatás motorozással estleg repüléssel(sajna fizetős ,de nem vészes) Kb ugy 20 fő részvétellel. Ha többen összejönnének akkor elözetes megbeszélés alapján lehetne egy nagy bográcsolást csapni,sörökkel ,csak szombati napon.Szerintem jó lenne .De ha valaki egyénileg akar jönni asse baj de elötte velem eggyeztessen nehogy potyeszra menjen ki.A reptérhez tartozik egy 800 m -es aszfalt pálya is.Imre bá (a tulajdonos) biztos nem zárkozna el ha valaki a gépét megakarná hajszolni.A sátorozás is megoldható.
elmélkedjetek rajta.
kilozulu
túra javaslattal a fórum olvasóihoz kell fordulni...
minden jót!
Halika
túra javaslattal kihez kell fordulni.
volna egy javaslatom.
"Egyebkent voltam az Ulloi uti Imetben, s volt ott egy doboz, 19HUFert asszem, s az jo nagy volt! Nezd meg azt is!"
Temetésre,vagy túrára lessz az a "nagy" doboz?:-)))
Összesen: 360 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|