:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Motoros túra - új hozzászólás Összesen: 360 oldal
Na embörök, akinek nem kenyere a "mucsai irredentizmus", de szeretne jót tenni, az olvasson tovább!
"Barátaim!
Arra gondoltam, ideje lenne a határon túli magyarságnak megmutatnunk igazi valónkat és csorbult bizalmukat visszaszerezni. Rászorulók mindig akadnak, hiszen az elmúlt pár hónapban véreinket sok csapás sújtotta, mely vagy a teremtő akaratából, vagy emberi szándékból eshetett meg. Ideje tehát, hogy valóban cselekedjünk, s tőlünk telhető legtisztább megoldást keresve, kerülve a szélsőségeket, közös feloldozást találjunk.
Célnak Dévát választottam, hiszen mi is lehetne tisztább, megtámadhatatlanabb segítség, mint az árvák megajándékozása.
Eddig a következőket sikerült összehozni.
A program időpontját a coloros klubokkal való összezördülések elkerülése érdekében, valamint Böjte Csaba tanácsára, 2005. Szeptember 16-18. ( hétvége).
A találkozás, gyülekezés Makón kempingben történik. Velük az egyeztetések folyamatban vannak. Itt sátorozás és faház bérlés lehetőség is fennáll.
A határt szombaton reggel, Nagylaknál lépjük át és innen motorozunk el Dévára, ahol átadjuk az összejött pénzt az „aranyos ládikában”. Itt időzünk egy kicsit, majd hazamotorozunk Makóra, ahol a nap illetve az este további részét együtt töltjük el.
A program részleteiről a Wild további számaiban olvashattok, vagy megkereshettek engem is. Remélem sikerül minél többen csatlakoznotok. A számlaszám már él, így a felajánlásokat, melyeket egy tank benzin árában állapítottunk meg, megtehetitek. Várom jelentkezéseteket!
A számlaszám a következő: 51700162-15282114
Bujdosó Janó"
Böjte Csaba ferences szerzetesről még csak annyit, hogy 2004-ben megkapta az Év Embere díjat, és Déván hozott létre erdélyi magyar árváknak árvaházat.
Ne feledjétek tehát 2005. szeptember 16-18 , irány Déva!
Köszönöm ,olvasom,teljesen képbe vagyok!
Az Olaszország-Görögország-Törökország túrában benntvagyok :DDDDD
Sziasztok!
Túratársakat keresünk egy remek pihenős Olaszország- Görögország túrához, július 25-től kb. két hétre. Mi ETZ-vel jövünk. Sátorozunk, nézelődünk és sokat motorozunk. Gyertek! Írjatok a biciklis@freemail.hu - ra.
Hasonló az én meglátásom is.
Igen én se nagyon láttam írni mostanában, de reméljük néha azért beleolvas. ;-)
Holnap reggel utazom el és legközelebb csak kedden leszek. Ha túrával kapcsolatban vagy egyéb ügyben csak kedden tudok válaszolni. Ha valami nagyon sürgős, akkor ott a telefon.
Boldog névnapot Czövi!
Buny! Rendben van, lesz kondér, pont akkora amekkora fog kelleni.
Ha egyáltalán olvassa az utóbbi időben, akkor mi is Boldog Névnapot Kívánunk!
Czövi!
Boldog Névnapot Kívánunk! :-)
Toria & PeetAir
Ezt mondta. Nem én találtam ki. Egyébként inkább nagyobb legyen, mint kétszer kelljen főzni!:))))))))
Bajúsz!
Nincs konkrét terved? Hidd el, az a legjobb terv! :)
Amúgy Zadartól lefelé csak az igazi: mindenhol fenyőgyanta illat van, és zizegnek a kabócák.
De ha igazi hangulatot akarsz, kimész valamelyik szigetre. Van egy pár...
Akkora elég lesz, mint mesében az ördögnek?
:-)))
Pool!
Nagy kondér kell, ez a válasz. Szegeden 40 főre készült a kaja, de azt nem tudja, hogy hány literes volt. Legalább 30-40 literes kell.
Atilla!
A történet röviden annyi volt, hogy van itt a környéken, egymáshoz 3 kilométerre két kemping. Az egyikban van faház a másikban nincs. Kezdetben úgy tűnt, hogy az a kemping valamivel színvonalasabb, ahol nincs faház. De azóta megváltozott a véleményem mer jobban körülnéztem.
Szóval kezdetben úgy volt, hogy azért nem mehetünk a jobb kempingbe, mert valakinek kell faház. De most már akkor is a faházas helyen leszünk, ha senki sem fog faházban lakni.
Pool
Hello
Nem értem ezt a faház dolgot! Mi vele a probléma? Vagy inkább azt kérdezzem, ki csinál ebből problémát? Valaki írja már le, mert tényleg nem vagyok képbe!
Buny: Tudom, ezert is mondtam, hogy mennyunk a masikba ahol nincs fahaz.
Buny, Muny!
Tételezzük fel, hogy a most soron lévő találkozónkon ugyananyian akarnak majd este enni a kajából. Tételezzük fel továbbá az is, hogy ugyanolyan éhesek lesznek az emberek. Tételezzük fel még azt is, hogy az étel ugyan az lesz mint múlkor.
A kérdés a következő: mekkora kondér kell?
Egyszerűbben fogalmazva: Szegeden hány literes kondér volt? Elég volt?
Pool!
Munyi válasza tudományosan a következő:
A találkozón részt vevő személyek számából ki kell vonni azokat, akik nem fognak enni ebből. Az így kapott eredmény egyenes arányban áll a bogrács űrtartalmával, és a felhasznált anyagok mennyiségével.
Ne biztass senkit papírkutyázásra!:)))))
Most már az is 94 százalékra kaphat faházat aki esetleg nem jelzi előre és csak a helyszínen találja ki.
Kecel!
A humort értettem csak angolosan reagáltam le. Csillagmotor forever! :-)))
ls-Laci!
A kempingben büfé van, de csak ital kapható meg talán apró édességek.
A faluban bent van egy presszó ahol lehet gombás, sonkás és gombás-sonkás melegszendvicset enni 30-35 Sk ért. A presszó 10-22 ig van nyitva minden nap.
Szombaton több alkalom is lesz a kajálásra. Bősön az erőműnél van étterem, sajnos választékot és árakat nem tudok mondani. (viszon a Magyarországi árak alatt van kicsivel minden az biztos) Aztán Jókai malomnál is van lehetőség táplálékfelvételre (Hal, kolbász meg hasonló). Ezen kívül a kemping 3 kilométeres körzetében több étterem is üzemel, de a mi falunkban nincs.
Pool
Szevasztok!
Az aggodalmam a kempinggel csak annyi volt eddig, hogy keveseltem a tusolók számát. Mert úgy volt, hogy csak a faházakban van. Ma voltam ott, kifejtettem aggodalmamat és kiderül, hogy van külön tusoló, női és férfi külön.
Annyi pénzt hozzon mindenki magával amennyit egy Magyarprszági túrára találkozóra vinne. Ha a végén marad koronátok akkor hazafelé megállunk és vesztek rajta Borovicskát vagy Becherovkát, hogy legyen otthon :-))))
Még az a kérdésem, hogy az esti sütésre mekkora kondér, üst, bogrács vagy fpőzőedény kell? Ott helyben csak 10 literes van. De valakitől kérek majd csak szóljatok, hogy mekkora kell.
Kecel: szeretettel várlak, részleteket megbeszéljük ICQ-n.
Üdv.:
Pool
Ha utána nézel, itt nem 200 Ft a különbség a kettő között.
tesho: hat ha 200 forint kulonbseg van a fahaz meg a sator kozott akkor inkabb fahaz :)
doki: hat nekem is nagyobb van bent, 5Ah-s kellene es 7-es van benne.
Most 1 hetvege alatt lehuzta az aksit valami :(
Pool, úgy néz ki, végre meglátogatlak. De mivel még nincs meg az Ural, így csak gyalogosan. Lesz hely az oldalkocsidban? :-) Vagy ez csak találkozó lesz, nem túra? Mennyibe kerül a faház? És gyalogosan mi módon jutok el hozzátok (busz, vonat)?
(a humort meg tessék már megérteni, tudom, hogy nem szereted az oldalkocsis mocikat, csak vicceltem, amikor a csillagmotort és az oldalkocsit említetted...)
kecel
Pool!
Csak annyit szeretnék kérdezni,hogy a kemping milyen felszereltségű( van-e büfé/étterem/ vagy élelmiszer üzlet?)
Üdv.:Laci
Aggodalomra semmi ok! Jó helyen leszünk és faház is lesz. A másik hely sem jobb. Bízzátok rám!
Pool!
Mindha arrol lett volna szo, hogy ho vegen lezarod a szavazast, es ha nem jelentkezik senki, akkor megyunk a masikba. Szten nezz utanna, azzal jobban jarnank, nem?
Rakjál bele mégegy aksit a riasztónak direktre kötve,a gyújtáshoz meg a gyújtáskapcsolón kereszrtül kőtve a másikat.Csak az eggyik fog lemerülni,de ha beindítod akkor mindkettőt tőlti,és levan a gond,de egyszerűbb egy nagyobb aksi, az enyémbe kétszerakkoravan méretileg, de 12A-os de nagyon bika,és a riasztó nemszívja le az aksit!
Rakjál bele mégegy aksit a riasztónak direktre kötve,a gyújtáshoz meg a gyújtáskapcsolón kereszrtül kőtve a másikat.Csak az eggyik fog lemerülni,de ha beindítod akkor mindkettőt tőlti,és levan a gond,de egyszerűbb egy nagyobb aksi, az enyémbe kétszerakkoravan méretileg, de 12A-os de nagyon bika,és a riasztó nemszívja le az aksit!
HyGy da legútóbb faházas :P
Kb. mennyi pénzgt vigyek magammal a túrárra?
oké Pool bátyám!
értem a célzást. zöldkártya rendben, koronát is váltottam! :-))))))
Figy pool mennyunk at a masikba sztem, mert semmi ertelme hogy 1 ket ember fahazas kenyelmeert, mindenkinek szarabb furdoje legyen...
Ha átmegyünk a másik helyre, akkor sem lesz gond, mert az 3 kilométerre van az eredetileg megjelölt helytől. Ha valami rendkívüli történik, akkor átmehetünk, de egyébként nem akarok már variálni. Ha valaki egyszer elolvasta és nem jár vissza, akkor ő arra számít, hogy van faházas lehetőség. Egyébként nem olyan rossz hely ahol leszünk, nem kell aggódni.
:-)))
A faház így is csak annak van garantálva aki előre szól!
A zöld kártyát mindenki saját felelősségére kérje ki vagy ne kérje ki. Pénzváltást is mindenki rendezze el otthon, hogy ne kelljen az időt húzni vele.
Mikor zárod le a faház szavazást, mert már csak 13 nap van, ha átviszed a másik helyre idő kell még mindenki újra olvassa a részleteket.
Nem tudom valakit érdekel e Horvátország. Én MZ ETZ250 el mennék, és örülnék turatársaknak. A túra augusztus 14-21 -ig tartana. Atraterv fen van a félkész homomon és itt meg is lehet beszéni a részleteket. www.nb.gportal.hu
Sziasztok!
Aki most jár itt először, annak had ajánljam figyelmébe, hogy július 15-16-17 én a VII. szocimotoros találkozónkat és túránkat Szlovákiában, Győrtől 40 km re tartjuk. Részleteket a főoldal tetején klikkelés után megtalálod.
Akinek kell faház az szóljon előre. Sátrasoknak nem kell előre jelezniük semmit.
Csá!
Nincs konkrét tervem, de Zadar környékére gondoltam, mert arra kevesebbet esik.
Bajúsz
Szia!
Van konkrét uticélod?
Attila
Hell!
hát biz nálam nem téma az akkumulátor... mert, hogy nincs a pannában. s mégis megyen... :-)))
a tréfát félre téve azért van riasztó a pannán. majdnem csuklómnyi vastag acélsodrony s zárható a vége... :-)))
Nekem is van riaszto. 1 nagy hatranya van. Kb 1-2 het alatt ha nem hasznalod a motort lehuzza az akkut. (bar felmerult bennem mar a gondolat valami napellemas taplalasra)
bye
HyGy
Összesen: 360 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|