:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Motoros túra - új hozzászólás Összesen: 360 oldal
szevwasztok!
még mindig megvan a Grant's "viszkim".
vigyem-e a túrára vagy inkább a helyi "beherovkával" öblitsük az út porát???
Sziasztok. Tudna nekem ajánlani egy embert aki nagyon ért a czetkákhoz? B-A-Z megye volna a legjobb. Elöre is köszi. paltimer@hotmail.com Üdv PÁL
Jössz a következő túrára?
Na embörök, akinek nem kenyere a "mucsai irredentizmus", de szeretne jót tenni, az olvasson tovább!
"Barátaim!
Arra gondoltam, ideje lenne a határon túli magyarságnak megmutatnunk igazi valónkat és csorbult bizalmukat visszaszerezni. Rászorulók mindig akadnak, hiszen az elmúlt pár hónapban véreinket sok csapás sújtotta, mely vagy a teremtő akaratából, vagy emberi szándékból eshetett meg. Ideje tehát, hogy valóban cselekedjünk, s tőlünk telhető legtisztább megoldást keresve, kerülve a szélsőségeket, közös feloldozást találjunk.
Célnak Dévát választottam, hiszen mi is lehetne tisztább, megtámadhatatlanabb segítség, mint az árvák megajándékozása.
Eddig a következőket sikerült összehozni.
A program időpontját a coloros klubokkal való összezördülések elkerülése érdekében, valamint Böjte Csaba tanácsára, 2005. Szeptember 16-18. ( hétvége).
A találkozás, gyülekezés Makón kempingben történik. Velük az egyeztetések folyamatban vannak. Itt sátorozás és faház bérlés lehetőség is fennáll.
A határt szombaton reggel, Nagylaknál lépjük át és innen motorozunk el Dévára, ahol átadjuk az összejött pénzt az „aranyos ládikában”. Itt időzünk egy kicsit, majd hazamotorozunk Makóra, ahol a nap illetve az este további részét együtt töltjük el.
A program részleteiről a Wild további számaiban olvashattok, vagy megkereshettek engem is. Remélem sikerül minél többen csatlakoznotok. A számlaszám már él, így a felajánlásokat, melyeket egy tank benzin árában állapítottunk meg, megtehetitek. Várom jelentkezéseteket!
A számlaszám a következő: 51700162-15282114
Bujdosó Janó"
Böjte Csaba ferences szerzetesről még csak annyit, hogy 2004-ben megkapta az Év Embere díjat, és Déván hozott létre erdélyi magyar árváknak árvaházat.
Ne feledjétek tehát 2005. szeptember 16-18 , irány Déva!
Köszönöm ,olvasom,teljesen képbe vagyok!
Az Olaszország-Görögország-Törökország túrában benntvagyok :DDDDD
Sziasztok!
Túratársakat keresünk egy remek pihenős Olaszország- Görögország túrához, július 25-től kb. két hétre. Mi ETZ-vel jövünk. Sátorozunk, nézelődünk és sokat motorozunk. Gyertek! Írjatok a biciklis@freemail.hu - ra.
Hasonló az én meglátásom is.
Igen én se nagyon láttam írni mostanában, de reméljük néha azért beleolvas. ;-)
Holnap reggel utazom el és legközelebb csak kedden leszek. Ha túrával kapcsolatban vagy egyéb ügyben csak kedden tudok válaszolni. Ha valami nagyon sürgős, akkor ott a telefon.
Boldog névnapot Czövi!
Buny! Rendben van, lesz kondér, pont akkora amekkora fog kelleni.
Ha egyáltalán olvassa az utóbbi időben, akkor mi is Boldog Névnapot Kívánunk!
Czövi!
Boldog Névnapot Kívánunk! :-)
Toria & PeetAir
Ezt mondta. Nem én találtam ki. Egyébként inkább nagyobb legyen, mint kétszer kelljen főzni!:))))))))
Bajúsz!
Nincs konkrét terved? Hidd el, az a legjobb terv! :)
Amúgy Zadartól lefelé csak az igazi: mindenhol fenyőgyanta illat van, és zizegnek a kabócák.
De ha igazi hangulatot akarsz, kimész valamelyik szigetre. Van egy pár...
Akkora elég lesz, mint mesében az ördögnek?
:-)))
Pool!
Nagy kondér kell, ez a válasz. Szegeden 40 főre készült a kaja, de azt nem tudja, hogy hány literes volt. Legalább 30-40 literes kell.
Atilla!
A történet röviden annyi volt, hogy van itt a környéken, egymáshoz 3 kilométerre két kemping. Az egyikban van faház a másikban nincs. Kezdetben úgy tűnt, hogy az a kemping valamivel színvonalasabb, ahol nincs faház. De azóta megváltozott a véleményem mer jobban körülnéztem.
Szóval kezdetben úgy volt, hogy azért nem mehetünk a jobb kempingbe, mert valakinek kell faház. De most már akkor is a faházas helyen leszünk, ha senki sem fog faházban lakni.
Pool
Hello
Nem értem ezt a faház dolgot! Mi vele a probléma? Vagy inkább azt kérdezzem, ki csinál ebből problémát? Valaki írja már le, mert tényleg nem vagyok képbe!
Buny: Tudom, ezert is mondtam, hogy mennyunk a masikba ahol nincs fahaz.
Buny, Muny!
Tételezzük fel, hogy a most soron lévő találkozónkon ugyananyian akarnak majd este enni a kajából. Tételezzük fel továbbá az is, hogy ugyanolyan éhesek lesznek az emberek. Tételezzük fel még azt is, hogy az étel ugyan az lesz mint múlkor.
A kérdés a következő: mekkora kondér kell?
Egyszerűbben fogalmazva: Szegeden hány literes kondér volt? Elég volt?
Pool!
Munyi válasza tudományosan a következő:
A találkozón részt vevő személyek számából ki kell vonni azokat, akik nem fognak enni ebből. Az így kapott eredmény egyenes arányban áll a bogrács űrtartalmával, és a felhasznált anyagok mennyiségével.
Ne biztass senkit papírkutyázásra!:)))))
Most már az is 94 százalékra kaphat faházat aki esetleg nem jelzi előre és csak a helyszínen találja ki.
Kecel!
A humort értettem csak angolosan reagáltam le. Csillagmotor forever! :-)))
ls-Laci!
A kempingben büfé van, de csak ital kapható meg talán apró édességek.
A faluban bent van egy presszó ahol lehet gombás, sonkás és gombás-sonkás melegszendvicset enni 30-35 Sk ért. A presszó 10-22 ig van nyitva minden nap.
Szombaton több alkalom is lesz a kajálásra. Bősön az erőműnél van étterem, sajnos választékot és árakat nem tudok mondani. (viszon a Magyarországi árak alatt van kicsivel minden az biztos) Aztán Jókai malomnál is van lehetőség táplálékfelvételre (Hal, kolbász meg hasonló). Ezen kívül a kemping 3 kilométeres körzetében több étterem is üzemel, de a mi falunkban nincs.
Pool
Szevasztok!
Az aggodalmam a kempinggel csak annyi volt eddig, hogy keveseltem a tusolók számát. Mert úgy volt, hogy csak a faházakban van. Ma voltam ott, kifejtettem aggodalmamat és kiderül, hogy van külön tusoló, női és férfi külön.
Annyi pénzt hozzon mindenki magával amennyit egy Magyarprszági túrára találkozóra vinne. Ha a végén marad koronátok akkor hazafelé megállunk és vesztek rajta Borovicskát vagy Becherovkát, hogy legyen otthon :-))))
Még az a kérdésem, hogy az esti sütésre mekkora kondér, üst, bogrács vagy fpőzőedény kell? Ott helyben csak 10 literes van. De valakitől kérek majd csak szóljatok, hogy mekkora kell.
Kecel: szeretettel várlak, részleteket megbeszéljük ICQ-n.
Üdv.:
Pool
Ha utána nézel, itt nem 200 Ft a különbség a kettő között.
tesho: hat ha 200 forint kulonbseg van a fahaz meg a sator kozott akkor inkabb fahaz :)
doki: hat nekem is nagyobb van bent, 5Ah-s kellene es 7-es van benne.
Most 1 hetvege alatt lehuzta az aksit valami :(
Pool, úgy néz ki, végre meglátogatlak. De mivel még nincs meg az Ural, így csak gyalogosan. Lesz hely az oldalkocsidban? :-) Vagy ez csak találkozó lesz, nem túra? Mennyibe kerül a faház? És gyalogosan mi módon jutok el hozzátok (busz, vonat)?
(a humort meg tessék már megérteni, tudom, hogy nem szereted az oldalkocsis mocikat, csak vicceltem, amikor a csillagmotort és az oldalkocsit említetted...)
kecel
Pool!
Csak annyit szeretnék kérdezni,hogy a kemping milyen felszereltségű( van-e büfé/étterem/ vagy élelmiszer üzlet?)
Üdv.:Laci
Aggodalomra semmi ok! Jó helyen leszünk és faház is lesz. A másik hely sem jobb. Bízzátok rám!
Pool!
Mindha arrol lett volna szo, hogy ho vegen lezarod a szavazast, es ha nem jelentkezik senki, akkor megyunk a masikba. Szten nezz utanna, azzal jobban jarnank, nem?
Rakjál bele mégegy aksit a riasztónak direktre kötve,a gyújtáshoz meg a gyújtáskapcsolón kereszrtül kőtve a másikat.Csak az eggyik fog lemerülni,de ha beindítod akkor mindkettőt tőlti,és levan a gond,de egyszerűbb egy nagyobb aksi, az enyémbe kétszerakkoravan méretileg, de 12A-os de nagyon bika,és a riasztó nemszívja le az aksit!
Rakjál bele mégegy aksit a riasztónak direktre kötve,a gyújtáshoz meg a gyújtáskapcsolón kereszrtül kőtve a másikat.Csak az eggyik fog lemerülni,de ha beindítod akkor mindkettőt tőlti,és levan a gond,de egyszerűbb egy nagyobb aksi, az enyémbe kétszerakkoravan méretileg, de 12A-os de nagyon bika,és a riasztó nemszívja le az aksit!
HyGy da legútóbb faházas :P
Kb. mennyi pénzgt vigyek magammal a túrárra?
oké Pool bátyám!
értem a célzást. zöldkártya rendben, koronát is váltottam! :-))))))
Figy pool mennyunk at a masikba sztem, mert semmi ertelme hogy 1 ket ember fahazas kenyelmeert, mindenkinek szarabb furdoje legyen...
Ha átmegyünk a másik helyre, akkor sem lesz gond, mert az 3 kilométerre van az eredetileg megjelölt helytől. Ha valami rendkívüli történik, akkor átmehetünk, de egyébként nem akarok már variálni. Ha valaki egyszer elolvasta és nem jár vissza, akkor ő arra számít, hogy van faházas lehetőség. Egyébként nem olyan rossz hely ahol leszünk, nem kell aggódni.
:-)))
A faház így is csak annak van garantálva aki előre szól!
A zöld kártyát mindenki saját felelősségére kérje ki vagy ne kérje ki. Pénzváltást is mindenki rendezze el otthon, hogy ne kelljen az időt húzni vele.
Mikor zárod le a faház szavazást, mert már csak 13 nap van, ha átviszed a másik helyre idő kell még mindenki újra olvassa a részleteket.
Nem tudom valakit érdekel e Horvátország. Én MZ ETZ250 el mennék, és örülnék turatársaknak. A túra augusztus 14-21 -ig tartana. Atraterv fen van a félkész homomon és itt meg is lehet beszéni a részleteket. www.nb.gportal.hu
Sziasztok!
Aki most jár itt először, annak had ajánljam figyelmébe, hogy július 15-16-17 én a VII. szocimotoros találkozónkat és túránkat Szlovákiában, Győrtől 40 km re tartjuk. Részleteket a főoldal tetején klikkelés után megtalálod.
Akinek kell faház az szóljon előre. Sátrasoknak nem kell előre jelezniük semmit.
Összesen: 360 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|