:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Motoros túra - új hozzászólás Összesen: 360 oldal
:-o
Akkor gondolom holnap meg visszaszereled az egészet..:P
Gyerekek az van, hogy en a jawat 3 ev alatt annyit szeretem, hogy kb 10 evet elore kiszereltem magam. :)
Egyebkent ma pl szereltem. Kivettem a motorhoz adott szerszam keszletet es feljebb tettem a plexit, ehhez vagy 6-8 csavart ki kellett tekernem majd vissza. :) 2 szerszamot is hasznalni kellett hozza :) 1 csillag csavarhuzo es 1 inbusz kulcs. :)
bye
HyGy
Nembiztos az, várjuk ki a végét....:))Majd ha az újat kell szerlni!!!!Nagykaller, hidegvágó...
Na ilyet azért nem kívánok...:)))
Hali!
Gratula az új motorhoz hygy-nek.
Sok kellemes kilométert kívánok vele, a bukócsőre ne legyen szükséged!
A szocimotoros matricát nem láttam rajta.
Üdv: Tomi
Laci bának igaza van.
Mit fox ezután útközben szerelni HyGy?!
Jól kibaxtál most magaddal! :D
Örülök,h bukócső is került rá,de remélem nem lesz rá szükség ;-)
Voltatok fenn mostanában az MZ honlapján? Így már sokkal barátságosabbak az árak, bár nekem még mindig sok.
Keresed szamomra parancs :)
http://hygy.szocimotoros.hu/pic/motor/vstrom/sajat/20051202/
Én is gratulálok. Légyszíves fényképezd le, hogy mi is gyönyörködjünk benne. Jó egészséget és sok szerencsét hozzá. Ezek után egész biztos Te leszel az első aki megérkrezik a találkozókra.
Üdvözlettel: Laci
Markolat futes van meg kezvedo is :)
Valóban kicsi a világ:)Tehát a szentírás szavait módosítani köll, mégpedig: "Szeresd felebarátodat, mert meglehet ő is MZ vel nyomul":DDD
Gratula HyGy!!!!!!!!
Nincs rajta ülésfűtés,markolatfűtés, utasfűtés, talpfűtés...????!!:-o
Vidd vissza azonnal!:D
Koszi, csak kar, hogy rohadt hideg van kint. Majd ra fagytam :)
Sok-sok balesetmentes kilométert, és örömet kívánok hozzá.
Na tegnap este elhoztam a DL650-et. :) eddig 57km-t tettem bele.
HyGy
Szeva Fődi szaktárs! Jónak jó vót, de nem maradéktalanul. Menni kellett volna még egy-két helyre, de az a fránya költségvetés, szóval érted. De ha beszélsz a volt főnököddel, akkor megtudod, hogy szóba kerültél :o) Amikor rólad beszéltünk, hallotta egy leendő munkavédelmis kolléga is, aztán tágra nyílt szemmel kérdezte, hogy tényleg mz-vel nyomulok-e, mert neki is van egy ilyen, csak es típus. Kicsi a világ.
Neeem,soha:P
Így fordulhatott elő,h mivel nem voltam soha,nem is láthattalak a szocis őrségi túrán. Vagy itt vmi más volt?!:D
Miért írod ezt Tesho, voltál túrázni? :-))))
Hülyeséget beszélek, szóval a Tisza-tavi túrát,na :-/
Aki szeretné a Tisza-tavi túracikkemet ls-Laci szemszögéből is elolvasni,az megteheti a köv. címen:
http://www.sunburst.hu/cikkek/20051201laci.htm
Pénzhiánnyal küszködőknek tudom ajánlani a diósgyőri vár pénzverdéjét :P
Kedvet eddig is kaptam, ha egy kis pénzt is kaphatnék....:DDDD
Nos, ha idetolnátok az orcátokat, felvilágosítás ügyben ha kell vmi, meg amúgyis segítek, amiben tudok. Pénz nem számít, kerül amibe kerül, csak olcsó legyen:DDD
hát vazze, én ilyen családból származom.
-a reaktancia reciproka a reaktiv vezetés vagy szuszceptancia.- most járok elektrotechnikai technikus képzésre s ott ragad rám a sok hülyeség... müszerészre könnyen ragad...
Jéé,vki elolvasta a túracikkemet?! :-o
Örülök,h tetszett! Talán most még több kedvet kaptál,h elmenj azokra a helyekre!:-)
Sárospatak ügyben Vaughan kolléga lesz a felelős,arrafelé is vannak helyek,amik érdekelnek;-)
Nos a válasz teshokám:
"Olvastam költőtárs, olvastam művedet..":))) Irigy vagyok kicsit, mert valóra váltottátok azoknak az utaknak 1 részét, amiket régóta tervezgetek, csak sosem jött össze vmiért. Amúgy hangulatos beszámoló, gatula, csak így tovább. Ja és ha spatakra jöttök, itt is van vár, van kazamata még panoptikum is, akárcsak Egerben.
Én is gimibe jártam, de ezeknek a szavaknak 1 részét ismerem, mivel a faterom eredeti szakmája mg. gépszerelő, géplakatos,s tőle tanultam el az efféléket, mint pl hébli, dréhgriff, dórni, dűzni etc.:))
Ez még a német műszaki nyelvből való örökségünk, de mindezt lassan felváltja az amerikanizmus.
Hello Fődi! Hogy sikerült BAZ megyei turné??? Nem jöttél hozzánk:(
Ez kb. az az eset, hogy a tengelykapcsoló magyarul kuplung:DD
Már megint a gimisekkel van bajod. Ez vmi a távoli múltból gyökeredző utálat vagy nevelési hiba?:-))
én igazi szakkifejezésekről beszélek, nem műszavakról. Egyik szerelő kalapál, és odaszól a másiknak: "add már oda a kis steklit", nem is tudok róla, hogy lenne rá magyar szó, legfeljebb körülírni lehetne, mint karosszériaegyengető idomszer - de mindenki stekliként ismeri. A gimisták meg azt sem tudják, hogy ilyesmi egyáltalán létezik. ;-p
Legalább sikerült? Mármint a szigorlat...:o)
Lineáris vektortér transzformációja ortonormált bázisban?
(bocs. a matek szigorlat utóhatásai)
Egyébként meg: egyenletes spektrumú jelek szingularitása komplex-frekvencia tartományban. :P
De csak abban az esetben, ha a diskrepancia konvergensen manifesztálódik a lokális főcsőcsapcsonk delején.
Csak azért mert az emberi agitációk olymértékben meghatározzák az akciók frakcióit, hogy megszüntetnek minden tendenciára ható asszisztenciát.
hell.
s mit szólsz az elektroemulziós mikrogravirozás-hoz?
Szevasztok!
Nos, voltunk motorozni!
Igaz, hogy csak Dobogókőig mentünk, mert szoptam egy csomót a vassal elötte és nem lettem kész időre, ezé későn indultunk. Kicsit esett, kicsit hideg volt, de igen jól éreztük magunkat. A krosszcsizma szarnak ázott rajtam. Valahol beázott a szegecsek táján.nagyjából ennyi volt ami zavart a dologban. Fenn a kilátónál, lényegesen hűvösebb van mint a lenti falvakban. Köd is volt, azt még külön díjaztam :-).
Az évszakhoz képest, sztem faszányos vót a dolog.
ja.
vannak ilyen szakkifejezések, bejlag, dormi, stöszli, nochni, kerze... :-) de ezek olyan titkok, amiket csak igazi ipari tanulók tudhatnak, gimiseknek tilos. ;-)
Ja és azt még hagy tegyem hozzá ha tíz fokot mond az időjós(mindegy melyik), biztosra veheted hogy a hegyekben legalább 5 de lehet hogy 10 fokkal kevesebb is lehet!! És ha nappal elolvadt a hó éjjel fagyott, akkor másnap nem biztos hogy a hegyekben ismét olvad, tehát jégpályává válik az úttest. De ez az én véleményem. Egyszer én is mentem tavaly délután a haveromhoz, igaz Simsonnal, de ez volt a szerencsém. Mivl ő egy kb 10-12%-os lejtőn lakik és én lefelé jöttem amikor elkezdett esni az eső. Ezzel még nem is volt baj, csak az út még fagypont alatt volt, így az eső egyből ráfagyott, amitől jégpályává vált az úttest. Gondolhatod milyen kellemes lehetett megálni. A motor kresztbe állt alattam míg én talpon maradtam :)kb 5-el mehettem:) Szóval csak óvatosan a téli motorozással
Helló!
Akartam javasolni hgy a téligumit szereld fel a motorra. ja és a hóláncot sem hagynám otthon.:)de ha jól gondolom nem mentetek, mivel délután esett az eső. Legalábbis Esztergomban. Nekem is van pár átmotorozott tél a hátam mgött, de én csak akkor mgyek motorral a hidegben ha tényleg életbevágó a dolog. Én tulajdonképpen nem is a telet utálom hanem csak a hideget. Fáj is a térdem a motorozástól.
üdv:Norbi
hell.
ez a bejlagolólemez a hézagolólemez?
akkor szerencsés vagy, hogy olyan a géped. :-p
Amúgy csak arra próbáltam célozni, hogy a bejlagolás a műszaki gyakorlatban teljesen bevált módszer: bejlagolólemezekkel állítjuk be a difiben a kúpkerék helyzetét, bejlagolóalátétek vannak a csigás kormányműben is (a csapágyelőfeszítés miatt), stb. semmi baj nincs a bejlagolással, bizonyos határok között, és megfelelő kivitelezéssel. Perselyezni 1mm különbséget (ami ugye oldalanként 0,5mm) nem szokás, még a NASA-nál sem. A fél milliméter falvastagságú persely elkészítése amúgy is felvet egy-két problémát, pl. azt már illő lenne megtámasztani a késsel átellenben, meg ilyesmi, sok sok felesleges munka, közben meg egy lemezollóval fél perc alatt ki lehet vágni egy sörösdobozból a bejlagot.
sorszám: 7597 (40844)
( előzmény: JAWAvsRENAULT, 2005-11-27 11:22:46)
egyébként pedig majd,vagy meg csinálom vagy nem.még a jővő zenéje.
és mi van ha én multifix késtartóval dolgozom????Ha már a szakma részénél tartunk?vagy te is esztergályos vagy?
szerintem sem, de akinek jól esik két órát támasztani a padot, az hadd csinálja. Gondolom az esztergakés alá sem bejlagolólemezeket tesz, hanem darabvasból reszel illeszkedő méretű alátétet élvonalzó, talpas derékszög és mikrométer felhasználásával. :-) Minden szerszámélezés után újat. :-) Végülis ezt lehet, de minek.
Nem szükséges esztergálni az illesztőperselyeket. A lemez, ha jól van vágva és ívelve kitünő a célra. Amúgyis el kéne vágni a perselyeket, így csak feleslegesen dolgoznál vele. Satuban, alupofával, gyönyörűen rá lehet hajtani a telószárra vagy inkább valami 2mm-rel vékonyabb vaskoloncra.
sorszám: 7593 (40795)
( előzmény: JAWAvsRENAULT, 2005-11-26 18:49:16)
elég régóta motorozok. Van pár átmotorozott tél a hátam mögött...
Különben is holnapra 10(TÍZ) fokot mondtak.
sorszám: 7592 (40794)
( előzmény: JAWAvsRENAULT, 2005-11-26 18:43:45)
elküldhetnéd a te megoldásodat mailben.Gyuri.
egyébként örülnék a képeknek,és a sliccelt rajznak.A telóról.
Gyuri.
én tudok eszetergálni 0.5 mm es falvastagságú perselyt is,úgyhogy nem lesz gányolás,meg sörösdoboz.
Ilyen hidegben?lefagytok a motorról!
Összesen: 360 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|