:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Motoros túra - új hozzászólás Összesen: 360 oldal
"JéÉÉÉ,Egy igazi motoros!"
Bar sejtem mire gondoltal, de azert akadnak meg itt egy paran.
JéÉÉÉ,Egy igazi motoros!
Öröm hogy vannak még olyan motorosok akinek nem hobbiként rohad a motorja a biciklitárolóban és csak hétvégén megy egy kőrt és félnapot sikálja a kosztol.Igen motoros életforma attol jobb nincs.
Sziasztok!
Az idén mikor lesz az első túra?
Nos igen, csatlakoznek.
Mivel az utolso tura szervezesebol is kivettem a reszem, jogosnak tartom az eszreveteledet!Nehez utra kesztetni az embereket, illetve nem art 2-3 szervezo, h szukseg eseten szet tudjon valni a csapat a nagy letszam miatt.
A csaladias hangulat jo volt anno, minel tobben vagyunk, annal kevesbe erzodik, ami meg ugyan nem lenne baj, de +20-30ember mar sok.
Ebbol mar csak amolyan hagyomanyos talalkozot lehetne csinalni, s max egy felvonulast csinalni 20-30km-en...
Azért azt is figyelembe kellene venni,hogy már az utóbbi túrák alkalmával is 50 fölött volt a létszám és már ennyi embert is elég nehéz volt kezelni, irányítani, indulásra bírni stb..
A családias hangulat is szép lassan megy a levesbe, inkább klikkek alaqlnak ki (ez már látható).
Némelyekben már korábban felvetődött a szocitúrák létszámának korlátozása pont az előbb leírtak és egyéb okok miatt. Ezt én nem igazán tartom működőképes 5letnek,de mesterségesen gerjeszteni a létszámot...hmmm...írjátok le a véleményeteket!
Hali!
Nekem is tetszik hibrid túra ötlete!
Már csak a haladási sebességet kéne valahogy összehozni a szoci és a túragépek között.Amúgy szerintem nem rossz ötlet.Egy ilyen túrán már elég sokan lennénk akkor szerintem.(mint egy kisebb motoros találkozó)Üdv.
Jól van szakál.Nem akartalak megsérteni sem téged,sem a nejed.Bocsesz.Üdv.
Én is voltam egy-kétszer. Még abban az időben is, amikor nem volt benne víz, a bauxit bánya miatt. :) Tényleg nagyon szép, érdemes benézni. Annyi a baj vele, hogy hatalmas sor szokott állni elötte (több órás várakozás).
goss
Hello Gyuri!
Nézz be a "Motor elektronika" fórumba! Ott biztos megtalálod ;)
goss
sorszám: 7977 (43869)
( előzmény: JAWAvsRENAULT, 2006-01-22 11:34:29)
Sziasztok!
Peti74-et ismeri valaki a fórumon?Szeretném vele felvenni a kapcsolatot valahogyan.De S.o.S. ben kellene!
Ha olvasod akkor légy szíves írj a horgasz78@citromail.hu-ra egy sort,hogy én vagyok.
Sziasztok!
Olvastam a honlapon a 'Szocitúrák 2006' menüpont alatt h benne van az útvonaltervbe a tapolcai tavasbarlang. Én már jártam ott (bent is:)), érdemes megnézni, nagyon szép.
üdv: Norbi
tesho: szal akkor neked tetszik a ottlet. Hat ez a banda (nagyreszt) nem az a folduton csapatos fajta. A legtobben a kenyelem es a szar uton jol viselkedes (meg mert tetszett nekik) miatt vettek tura endurot.
Aztan meg elmegy terepen pl az enyem is kicsit jobban mint a jawa, de azert nem oda teremtetett. :) Szal leginkabb talan egy hobbi terepjarohoz hasonlitanam. Ha nagyon kell elmegy terepen is, de jobb vele a sima uton maradni. Nekem leginkabb a suja jelent problemat, ilyen helyeken, jol el bir faradni az ember. :)
Utvonal meg mincs, egyenlore ott is csak otlet szintjen van, de ha jol tudom valahol eszak kelet magyarorszagon lenne.
Az útvonal merre lesz? Szocis-aszfaltos vagy endurós-földtas??
:D
Csak hogy fenthagyjam a slicket vagy cseréljem bütykösre? :P
"Szervezodik" egy tura a tura endurosok kozott is. Es felmerult ott az otlet, hogy esetleg 1 ilyen szocitalit es egy ilyen turaenduros turat 1 helyre/idobe szervezni.
Mi a velemenyetek rola? (Akiket onnan ismerek ilyen mentalitasuak mint itt, szal nem az a nezzed nekem milyen rohadt jo motorom van bebebe tipusuak.)
na?
HyGy
Hat vazz ez nem errol szol. Mindenkinek arrol szol hogy O sajat maga (es az utasa) jol erezze magat. Hogy ez ki hol/hogy teszi az mindenkinek a magan ugye.
Az is biztos, hogy az en kedvesem elalszik satorban meg eleg durva helyzeteket kibirt minden fele nyavajgas nelkul, mikor mar nekem is tele volt a tokom. De jobban szeret fahazban aludni, mert otthonosabbnak erzi. Jobban rendet tud rakni a ruhakban meg ilyenek. A satorban kupi van :) engem nem zavar a noket igen. ;)
A masik, hogy ameg te a nomad feeling altal atitatva asod a godrot a "szarashoz", satrat allitasz addig en setalok az erdoben, max fel kell motorozni odaig a kepingbol. De motorozni szeretunk szal rulez. :)
Mi sem a full turista szagu helyekre szoktuk szervezni a talalkozokat. Eddig az osszes elegge kiesett es nem volt nagy tomeg sehol, altalaban kb mi voltunk :)
De gyere el egyszer velunk es meglatod, ha tetszik josz megint ha nem nem josz.
bye
HyGy
Köszönöm hogy vártatok, de mint említettem inkább söhas mint5 pizzahát. Szóval nem igazán az én világom. De ha módod(tok)ban áll eljönni, akkor a Devils börzén vagy a Jegesmedve találkozón Hatvanban összefuthatunk.
Vártunk a pizz6-ba.miért nem jöttél el?
Látom hosszú tél,kicsit túlpörögtetek:-)
Kedves andris!
Megkérnélek hogy ne "faszikázz"!!! nem együtt jártunk a bölcsibe! Majd ha együtt cimborálunk, akkor esetleg visszatérhetünk a dologra.
A blőd vicceidet tartsd meg!!! Én magamról beszéltem és arról, hogy hogyan motorozok (igen rég óta). Sok kilóméterrel és sok motorral a hátam mögött nincs kedvem ilyeneket hallgatni (olvasni).
Ha meg a felségemről szeretnél beszélni, moss fogat előbb.
Neked lehed hogy csak egy hobbi a motorozás, nekem az életem, kompromisszumok nélkül!!!
Kulturált kemping? kösz nem, jobban érzem magam az erdő szélén, egy patak partján. Távol a tömegtől.
Látom faszikám veled nem lehet viccelni:-(Kár.
A csajodnak is ilyen dumát nyomsz?(ha egyáltalán van?!)Én nem a sátorozás ellen vagyok,csak a kompromisszumokról szóltam egy két szót.Az meg,hogy te nem érted a viccet a te bajod.
Mellesleg ha nem kedveled a kiépített táborhelyeket,akor gondolom nem is tartasz velünk egyetlen egy túrán sem az idén.Mi ugyanis általában ilyen,az általad NEM KEDVELT helyeken szoktunk megszállni.Esetleg ha mégis velünk tartanál,akkor gondolom a kerítésen kívül vered majd le a sátrad.
Egyébként mi a bajod az ilyen kultúrált táborhelyekkel?
Üdv.
Hali!
Lehet hogy megkaptam, de valami miatt nem engedi megnézni.
Küld inkább sms-ben!
Üdv: Tomi
sorszám: 7964 (43831)
( előzmény: JAWAvsRENAULT, 2006-01-21 20:12:01)
Szia!
megkaptam a mailt.És válaszoltam is rá.remélem te is megkaptad.Ha mégsem akkor írj a fórumba.
Én is értem hogy te mit mondasz, de azt hiszem a hozzászólásomban nem említettem kuktúrálatlanságot.
A létszám abszolút nem elhanyagolható, mert ha 50 ember elintézi a dolgát (nem csak kis dolgok vannak), akkor az már mennyiség.
A találékonyság nem elég, mert hiába ásol lyukat, abból nem fakad fürdőviz.
Egésznapos gurulás után a motoros ruha alatt olyan az ember, hogy kívánja a
fürdést.
Ha egy vagy két emberke megy, akkor megoldható a vadkemping, de nagyobb létszámnál hidd el nehéz.
Azonkívül mivel a túrákon vannak olyanok is akik már "régóta fiatalok", tekintettel kell lenni rájuk (ránk)is.
A nomádság nem feltétlenül jár együtt az igénytelenséggel...
Értem én, mit mondasz, de ez szerintem független attól, hogy hányan vannak ott..Az ember egyéni hozzáállása, hogy hogyan intézi a folyóügyeit...Pl lehet ásni egy gödröt, fölé keresztbe két villás ágra egy harmadikat.A többit gondolja mindenki utána..Szóval lehet a nomád táborozást is kultúráltan csinálni..Csak egy kis beleérzés kell, meg találékonyság.
Hali!
Ha egyedül vagy, akkor megérthető ha távol a kultúrától táborhelyektől érzed magad jól.
Szerinted egy ilyen szocitúrán hogy nézne ki a táj miután felébred 40-50 ember és könnyít magán?
Az sem árt ha egy három napos program alatt valahol meg lehet fürdeni.
Szerintem.
Mégegy bájker..Jó!Én is az a kategória vagyok, aki, "hopp, esteledik, itt egy földút, jobbra le...Első fasorig el, aztán tábor reggelig.."Megvan az életérzés...
"Nem kell oda polifoam.Ott a bőrkabát.Berakod a motor alá te meg ráfekszel azt az eső sem ér:-)Ez az igazi nomád motoros élet:-)"
Ilyenkor vicces vagy?
Én teljesen komolyan írtam a motor mellett alvást. Olyan nő aki nem bírja a sátorban alvást, az ne akarjon velem jönni. Én nem kedvelem a kiépített táborhelyeket! sokkal jobban érzem magam a kempingektől és a "kulturált táborhelyektől" távol.
Faház=ágy+ágynemű=melegebb légkör.Mondd,hogy nem így van.Üdv.
Ertem en, jogos a dolg, parszaz forintot meger. Plane, ha nincs eleg hely a motoron, vagy netan nehez egy 125os gepnek. bar akinek ilyen van, az sporol a szallassal is..
Viszont nem biztos, h sokkal melegebb egy fahaz, mint egy sator..
sztem..
Nem kell oda polifoam.Ott a bőrkabát.Berakod a motor alá te meg ráfekszel azt az eső sem ér:-)Ez az igazi nomád motoros élet:-)
Annyi igaz ebben a faházas dologban,hogy nem kell cipelni a sátrat meg állítani stb.,viszont én ennek ellenére szeretek nagyon sátrazni.Megvan a maga hangulata.De amikor már az asszonnyal mész,és azt akarod,hogy igazán jól érezze magát ez az igen fázós jószág,akkor inkább a faházat választod.Ahol jóval melegebb van,mint egy sátorban.Nekem meg ennyi kompromisszumut megér a dolog.Üdv.
szia!
Megkaptad az előbb a mail-t?
sorszám: 7952 (43759)
( előzmény: JAWAvsRENAULT, 2006-01-20 21:59:59)
HYGY!
én egyedül egy 6 személyes sátrat felállítottam egy óra alatt,akkor amikor először kísérleteztem vele.Egy 2 személyes sátor felállítása legfeljebb 10 percet vehet igénybe,ha jó a talaj,és az "asszony"nem követeli meg hogy ketten rakjuk be a polifómot,vagy matracot a sátorba,mert akkor mindjárt húzódik a "normaidő".
:-)
Persze ez monszun idején nem igaz, ott bármikor indulok én is....Napokat nem várok én sem...:))
HyGy!Az szerintem pont nem papírkutyaság, ha esik és nem indulok el.Az hülyeség, ha esik és elindulok..Én inkább megvárom, hogy elálljon, majd utána indulok.Menet közben eshet, azt lesz..om, de hogy induláskor..:))
Papírkutya az, aki ha esik, nem indul el, és ha elállt akkor sem, merthogy úgyis megint esni fog..:))))
Hali!
Egyetértek azokkal akik nem akarnak sátor állítással bajlódni.
Ez valóban főleg kényelmi kérdés, de ha belegondolok hogy a nyáron szanaszét ázott sátram szárítása volt legidőigényesebb.
Azok aki most még elalszanak a motorjuk mellett egy polifomon, majd pár év múlva el lesznek annyira kényelmesedve hogy inkább faházaznak.
Tapasztalat.
Üdv: Tomi
"De szerintem ha valaki valaszthat hulye lenne szorakozni a sator cipelesevel meg allitasaval"
Igazad van! Én nem szoktam sátrat vinni (legfeljebb ha nővel megyek, akkor esetleg az ő kedvéért). A motorom mellett egy polifoamon alszom hálózsákban.
Hat ez biza igy van. Valaha hallottam egy ilyen mondast, hogy "a motoros nem fel az esotol, de nem is olyan hulye, hogy szeresse".
Szal az, hogy valaki fahazazik nem jelenti, hogy papirkutya. Ha mondjuk elfogy a fahaz es ezert nem jon el, na az mar az. De szerintem ha valaki valaszthat hulye lenne szorakozni a sator cipelesevel meg allitasaval.
Hat a fahazazas nem papir kutyasag. :) Az a papir kutyasag, ha esik es valaki ezert nem indul el.
A fahazban alvas az praktikussag, most minek toltsek egy orat a sator allitassal matrac fujassal, meg leszerelessel, ha ne sokkal dragabb a fahaz.
Szal ez lustasag.
> Ráadásul matekvizsgára kell tanulnom, de
> nagyon nincs hozzá kedvem. :(
Meg tudom erteni :))) . Azert hajra !!
Félnek,nehogy megázzanak,ugyanis papírból vannak.
Ugatnak,de nem harapnak:D
Nos a papirkutya az az allatfaj, amelyik fel, h a szel is elfujja...:)
Magyarul azon bajtarsak, akik aktualisan epp nem szeretik a kihivast, s ezert a dragabb, de konnyebb utat valasztjak..
/Rendszerint sator helyett fahazazas ertendo ez alatt/
:D
Dugámba akartam dőlni,de mellé sikerült:P
Teljesen a saját hatásod alá kerültél??:DDD
Én már annyiszor elolvastam a Tisza-tavi túraleírásomat,h szinte kívülről tudom...de szép is volt...
Tesho da szemeikönnybelábadtak
Menjünk, menjünk! Én is ezt mondom. Csak amikor az ablakon kinézek, akkor néhány centi havat látok. :(((( Már nagyon nyomasztó ez a tél! Ráadásul matekvizsgára kell tanulnom, de nagyon nincs hozzá kedvem. :(
Összesen: 360 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|