:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Motoros túra - új hozzászólás Összesen: 360 oldal
Hell!
vasárnap, február 5.-én szolnokon a cora parkolóban veterán börze lesz. van kedve s elég forró teája valakinek?
miskolcról kisbusszal megyünk. soma?
Szia Andris!
Válaszoltam a Mailre!
Gyuri.
Gyuri.Küldök mélt.Légyszi válaszolj!Üdv.
sorszám: 8035 (44347)
( előzmény: JAWAvsRENAULT, 2006-01-29 16:53:22)
Hali!
Azt nem tudom hogy mikor viszik, de valamikor elviszik, mivel meg van hirdetve.
Valami nagyobbat szeretnék.
Üdv. Tomi
sorszám: 8034 (44335)
( előzmény: JAWAvsRENAULT, 2006-01-29 22:26:13)
Szia Tomi!
lehet hogy csak én lezsek szocigéppel az első túrán?Tényleg viszik az ETZ-t?Mi lesz helyette?Na és mikor?
Szia Győző!
Örülök hogy tetszik a poló!Az anyag miatt sokat futottam,de ti feketéből kértétek,és abból éppen nem tudtam szerezni jobb minőséget.Hiába rendeltem meg.Pedig az a plusz 450 Ft a jobb minőséget megéri.De így is lehet mosni,csak a vasalással kell vigyázni.
Ha van kedved te is lefényképezhetnéd,és feltehetnéd valahova a képek közé.Ott mindenki megnézhetné.És akkor az első túrára akár vinném is a megrendelt polókat.De addig még úgyis motorozok majd egy-két irányba,és néhányat szerintem el is tudok vinni.
Gyuri
Az elsőn Pool volt a főszervező,ő biztos pontosabban meg tudná mondani:)
Én nem lakom túl messze Nagyvázsonytól és van ott ismerősöm is,ha az benne lesz a programban,meg tudnám érdeklődni,h van-e idegenvezetés stb.
A Balaton-felvidéki túrához hozzá vehetjük a szigligeti várat is, de az eddigi tapasztalatok alapján ennyi minden nem fog beleférni. Minden esetre a szigligeti várból nagyon szép a kilátás és az nem rég újították fel. Ha végre végzek a vizsgákkal, majd keresek fényképeket és pontosítom a leírást.
Gyuri és minden balatoni/Balaton környéki motoros!
Köszi az eddigi leveleket és ha van még ötlet, ne tartsátok magatokban! :)
goss KUKAC freemail.hu
Valaki leírja, hogy pontosan merre voltatok az első túrán? A cikkből egész jól be tudom tájolni, de azért vannak homályos dolgok számomra...
Üdv:
goss
Sztem az elso turara rendeljetek polot, aztan ott megkapjatok!
Hogyhogy ilyen draga a posta?
A polo franko, koszonom szepen, bar telleg lehetne kicsit jobb anyagbol.
Nekem teccik!
sorszám: 8029 (44328)
( előzmény: JAWAvsRENAULT, 2006-01-29 16:53:22)
Mint mar turaszervezesen atesett motoros, en is tamogatom a felvetest..
Mi is voltunk 3an, igy nagyjabol mindent ossze tudtunk hozni. Motorszereles miatt sem kellett mindenknek varni, s ha a kajavetelezest mindenki megoldotta volna, akkor nem csusztunk volna annyit reggel sem. Szal lehet 2 csoport, min 2 vezetovel, mert ugye lerobbanassal is szamolni kell.
En magam reszerol szinten a varakat reszesitem elonyben, szebb, nagyobb, tortenelme van, es meg a kilatas is szep...
igen tudok képet küldeni róla.Email címre szívesen küldök.Írd meg a mail címet,a (horgasz78@citromail.hu)-ra és este küldöm a képet.de csak olyan 9 körül.Amúgy pedig tényleg a szoci főoldalon található Mottó van rajt,de szerintem,tuti jó lett.
Hygy!
ha lehet akkor az én mail címemre küldd azt a szocis képet amit szeretnél megkérdeztetni,mert még mindig nem jutunk egyről a kettőre ez ügyben.A felbontással vannak gondok azt hiszem.ha ez meg lenne akkor már konkrét dolgot tudnék mondani.
És még valami!
Megoldható lenne hogy az oldalra kilegyen téve a szocioldalon lévő Mottó,ami a polón van?Gyuri.
Ez nem szoci logos polo! Tudtommal ezen az a motto van ami az oldal elejen talalhato.
HyGy
Ez a póló dolog nekem is újdonság.2 db-ot légyszíves tegyél el nekem.Egy S-es és egy XL-es méret kellene.A túrára megyünk mi is.Ha elhozod akkor megköszönöm.A bőrdíszből lehetséges még valami vagy már nem aktuális?(tudod dumáltunk erről kustánszegen?)Üdv.
sorszám: 8025 (44288)
( előzmény: JAWAvsRENAULT, 2006-01-28 19:28:07)
Minket érdekel a póló! Meg lehet valahogy nézni? Nek tudsz róla képet küldeni?
Üdv: toria és peetair
sorszám: 8024 (44281)
Póló?:-o
Lemaradtam vmiről?
sorszám: 8023 (44274)
Üdv Mindenkinek!
tetszik a Sátoraljaújhelyi túra terve.Jól hangzik az egész.és a 2 csoportos dolognak is van értelme szerintem.Én is jobb szeretem a várakat,de ha már megadatik a templom,akkor nem árt ha egy imát is elmond az ember hogy egyáltalán odaért a túrára.(Ez persze jobban csak az én esetemben igaz).
Ma elővettem a motort.Szegény alig akart elindulni!"Szükség törvényt bont"alapon!De jó volt motorozni,még azt a 10 km-t is!Így legalább kipróbáltam az új nadrágomat télen.Tökéletesen működik.Igaz az ára is megvolt.
És ha valakinek kell még póló,akkor van még."S-es mérettől,egész XL es méretig."az első túrára viszem a megmaradt darabokat,ha valakinek kellene esetleg.
Tényleg!
Győző!
Neked hogy tetszik a póló?
Én már jónéhányszor mostam az enyémet és szinte egyáltalán nem ment össze,bár igaz lehetne kicsit jobb anyagból is.De sajna csak ilyet kaptam.
A postaköltség viszont elég húzós volt szerintem.
Ezért aki szeretne,az úgy számoljon,hogy kb 700 FT a postaköltség is.Szóval majdnem annyi,mint a poló.
amennyiben nagy létszámban gyülünk össze s a társaság igényli, minden további nélkül!
Ez a nagy letszam miatt nem rossz. Van aki nem szeret sietni, nyugodtan indul 1-1 helyet szepen vegignez es van aki inkabb siet csak minnel tobbet lasson. Ennek sztem egyetlen feltetele, hogy 2 szervezo kell aki iranyitja a 2 csapatot.
Nem a vallasi tartalom miatt hagynam ki a templomot, hanem mert szerintem nem fer bele az idobe. Ha beleferne szivesen megneznem en is mindet.
Amugy mivel te ismered a kornyeket ugy erdemes, hogy osszeallitod amit szerinted erdemes megnezni es meg bele is fer 1 napba. Eddig is igy volt es jo volt. Szerintem lehet egy vasarnapi rovidebb program is.
Kedves Túrát Szervező Motoros Társak!
Sokan, jövünk össze egy-egy találkozókor, túrakor és a kinek-kinek más az elvárása. Biztos vagyok benne, hogy hozzám hasonlóan a találkozás és együtt motorozás mellett igénylik, hogy a lehető legtőbb látnivalót megtekintsük ami utunkba esik. Hogy ne legyen teher az egyiknek ami a másiknak öröm, hát célszerő lenne két csoportban motorozni amennyiben megoldható.
Köszönettel: Laci
Hell!
ez csak egy terv! én nem szeretnék senkit sem megtériteni... :-)
ezt a sok templomot azért irtam mert útba esik mindegyik. persze egybe sem kötelező bemenni!
a várakkal kapcsolatosan: a rgéci vár alatt elgurulunk mert oda enduro- út visz fel. ez alternativa lehet hygynek.
boldogkőváralja mindenképp fontos pont. a füzéri vár is. a többinél pedig ha van kedv s kiváncsiság megállunk vagy bemegyünk vagy nem...
Tetszik ez a varturas dolog nekem is. Mondjuk ez rengeteg program. Foleg ha a varakat meg is szalljuk. A pecsi turaban csak a siklosi var vagy 2-3 ora volt. Szoval szelektalni kell sajnos. En szemely szerint a templomokat kihagynam es a varakat celoznam meg inkabb. Persze attol is fugg milyen helyen vannak. Ha a templomhoz szep kanyargos ut vezet, johet az is:) Vagy csak utba ejteni oket es 5-10 perc piheno, racsodalkozas templomra, azt tovabb. Varbol is ki kene valasztani 1et amit jobban megnezunk. Esetleg vasarnapra lehetne tenni egy masikat. Ugyis sokan szoktak vasarnap is meg gurulni egyet.
Az utolso par dolgot a tike tette ki. En mostanaban azokat csinalom amiket a tobbiek nem birnak kitenni. A legaktivabb mostanaban a tike, utana a gyapo utana a Keri Laci :)
HyGy
Jól hangzik ez a vártúrázós dolog! ;-)
Olvastam motoros túrabeszámolót,amiben Boldogkőváralja szintén benne volt,de úgy emléxem,h a kiugró megfigyelőpontra nem tudtak kimenni,mert életveszélyes volt.
Mi most ott a helyzet?
hygy!
a vége lemaradt a tervezetnek!
vagy nem véletlenül?
Hali!
Nem tudom hogy barom-e, de az biztos hogy nagyon határozott.
Le a kalappal előtte.
sorszám: 8012 (44166)
( előzmény: JAWAvsRENAULT, 2006-01-26 20:48:21)
helló Tomi!
nekem van egy másik verzióm is!Az is lehet hogy az asszony KIDOBTA,és gondolta menti a menthetőt!!!???HE-HE HE!dE ROSSZ NEKI!mert ez mellett még tényleg nagy "barom is lehet".
Gyuri.
Tudom, ők is haverok...Sőt..
Én is mentem volna, csak még van egy szigorlatom 31én..:((
Üdv!
Innen a kolibol is ment 2 srac. 1 Jawa, meg egy XJ600. Elvetemultek...
tike
Sztem az Elefantentreffenre ment...Passau mellé...
Köszi.Elolvasom majd.Üdv.
Hali!
Ma 14 órakor egy őrült jött elem szemben zalaegerszeg mellett.
Egy chopperes csávó, full túra felszereléssel, sátor, hálózsák meg amit akartok. Az autó hőmérője -7 fokot mutatott.
Vagy tényleg őrült, vagy nem bírt már tovább várni a tavaszra.
Szia Andris,
Én egyszer már szavaztattam azt a kérdést, hogy "hány motorral mennél kirándulni legszívesebben?". Az jött ki, hogy a többség (cc 30%) legszívesebben 20 motor alatt tartaná a mezőnyt, de érdekes volt, hogy sokan voltak a gigatúra hívei. Mi ezt úgy oldjuk, meg, hogy a túrát kisebb csoportokra szedjük szét, akik együtt maradnak, viszont így nem egyszerre szállunk meg egy benzinkutat, vagy éttermet. Itt írtuk le a tapasztalatainkat:
http://www.motorostura.hu/build.asp?Module=news&ActiveModule=news&ActiveMode=DisplayArticle&ArticleID=168
Sikerült már találni vmi épkézláb boltot,ahol szombat este is tudnánk majd vásárolni? Talán a tél elmúltával hosszabbodnak a nyitvatartási idők...
Nélkülem meg se tudtok mozdulni mi??:)))
Kapkodd magad,mert lekéssük a túrát, tee :P
Hello! Folyamatban van a véleményezés, msot jutottam oda, mert eddig be voltam havazva a szó képletes és konkrét értelmében 1aránt.
Biztos,hogy a tolerancia határukhoz érnének a srácok egy idő után:-)
Lehetne egy szavazás ki hogy vélekedik a közös túráról?!
Üdv.
Szakal engem félreértett.Azt hitte,hogy sértegetem,miközben ez egyáltalán nem így volt.Ez a baj a nettel.Az ember nem látja a másik arcát,azt,hogy hogyan gesztikulál,milyen hangsúllyal beszél stb.Könnyen félreérthető egy mondat is,hiába van ott a smile a végén.
A kustánszegi túrán úgy befáradtam éjszakára az utazástól(no meg persze a sok sörtől),hogy azon gondolkoztam levágom a polifoamot a földre a motor mellé,bebújok a hálózsákba azt alvás.Csupán azért nem tettem meg,mert rögtön az érkezésem után kifizettem a papírkutyás faházat.Pedig megtehettem volna,mert egyedül voltam.És ez a lényeg.Az asszonyom még a sátorban is fázik nemhogy a szabad ég alatt.Az első túrákon még sátraztunk,de engedve a nő nyavajgásának az utóbbiakon már faházaztunk.És valószínű,hogy eztán is így lesz.Egyértelmű,hogy nem fogom a sátrazást erőltetni,ha a párom nem szeretné.Attól pedig értelmesebbnek tartom magam "hogyha nem akar sátrazni akkor ne is jöjjön".Mindenki különbözik a másiktól.Ezt tiszteletben kell tartani és kész.Attól meg nem lesz valaki úgymond "kemény motoros",hogy kint alszik a szabadban.
Ez ugyanolyan,mint a seregben volt,"hogy a katona nem fázik".
Nem a f@szt.
Üdv.
s még az előbbi andris kontra szakáll vitára ha megengeditek vissza térnék egy mondat erejéig. andrist akkor is kedvelem ha sátorban alszik, ha faházban!
nem ez számit!
na kiváncsi lennék az endúrósokra amikor egy PANNONIA vezeti a társaságot... :-))
hygy!
sikerül kitenni a sárospataki túra tervét?
Hell!
eddig sem volt jellemző, hogy mindenki el tudott menni minden túrára. s eztán sem lesz ez máshogyan.
engem nem zavarnak az endúrósok. viszont tesho szakival is egyetértek.
a szervezés pedig, már ami az indulást illeti: emberek! egy óra múlva indul a szombati túra! letelt az egy óra, az eleje elindul s az akit érdekel. akit nem érdekel arra felesleges egy szót is fecsérelni. nincs harag, akit érdekel megy, akit nem... hát nem. az megy másfele. egy bizonyos létszám felett szerintem erre is számitani kell hamarosan...
és szerintem ez sem baj!
Gátat szabni a résztvevőknek nem életképes gondolat.Aki jönni szeretne közénk,nem lehet kizárni -szerintem.
Ezért nem működne a számbeli korlátozás. Ugyanúgy semmi értelme kizárni vkit csak azért,mert nem szoci géppel jön. Egyre több lesz a japán gép és ez így normális. Ugyanúgy örültem azoknak,akik japó géppel jöttek mint korábban,amikor szocival. Erre rengeteg példát tudnék mondani:-)
Amit a legfőbb gondolatnak tartok az az,h a kezdetektől fogva a találkozóinkon NEM A MOTOR,hanem a MOTOROS volt a megítélés mércéje.
Nem így van?!
Legfeljebb hozzáigazítjuk a dolgokat a jelen helyzethez,ahogy HyGy is mondta, szocik előre és kész. A szegedi túrán a csapat hátsó negyedében motorozva még 110-el kezdtem lemaradni,miközben a legeleje 70-el ment!:)
Viszont néhány dolog azért érdekelne a tisztánlátás érdekében. Az endurósok szoktak saját találkozókat szervezni?
Eddig is úgy volt,h mindenki szervezett a szocitalik mellett külön túrákat, ellátogatott más találkozókra is stb. Ti is elmehettek külön-külön mindegyikre anélkül,h muszájból összeolvasztanánk a kettőt.
Engem már kezdett zavarni,h a nagy létszám mellett nem tudtam mindenkit megismerni, most meg jönne 1 csomó ember anélkül,h akár 1etlen betűjét is olvastam volna.
Azt kell eldöntenünk,h megér-e egy próbát.
A csaladias hangulatnak mar reg lottek, az az elso talan 3 talalkozon volt meg meg. Azotan sokkal tobben lettunk, tenyleg kissebb csoportok alakultak, ami nem baj mert ezeket a kissebb csoportokat talan csaladiasabb hangulat koti ossze.
Aztan ha valaki csak csaladiast akar, akkor en felajanlom a lehetoseget, hogy itt az oldalon belul valami modon egy kulon reszen egyeztethessenek az emberek, akar egy levlistan pl, vagy nem tudom.
A turakon mar a mostani letszam sem volt konnyen kezelheto, de azert szerintem jol sikerult az egesz, ami abbol is latszik, hogy egyre tobben vagyunk.
Ha egyesulunk a tura endurokkal egy turara, szerintem nagyobb gaz nem lesz. Az is tapasztalat, hogy ha az eleje 80-al megy akkor a vegenem mar kb 100-al kell mennie, hogy tudja tartani az iramot, szoval szocik elore es kesz. A masik meg, hogy a turaendurokkal is lehet 80-al menni. A megint masik meg, hogy akiket en ismerek a tura endurorol, azok nem szaguldozos fajtak, legtobben inkabb 90-el mennek, mert ott meg van ido nezelodni.
Aztan meg lehetne ugy is, hogy ha mar ugy is ennyien vagyunk akkor megprobalunk nagyjabol egyszerre indulni a ket bandaval, es a kozos celoknal talalkozunk, ha meg is szetszakad a tarsasag.
Most nem azt mondom, hogy az osszes tura legyen ilyen, de egy ilyen erdekes lenne kiprobalasra.
Ja es ami meg eszembe jutott, hogy a turaendurosok sem rosz emberek, ugyan olyan jo sracok mint ti vagy mi. Jo paran szociztak is kozuluk regen.
bye
HyGy
Ha én azért vagyok műanyag a te szemedben,mert novembertől márciusig nem motorozok hát legyen.Bár 30 év múlva biztos több erő lesz az én végtagjaimban,mint a te reumás izületeidben.
Ez a klikkesedés,meg a kezelhetőség valóban így van ahogy te mondod.Nem tudom,hogy azok akik ezt a létszámkorlátozást emlegették hogyan is gondolták volna ezt az egészet?!Milyen tényezők alapján és ki döntené el?
A túrákon való létszámnövekedésnek előbb-utóbb(szinte törvényszerűen)be kell következnie.Legalábbis szerintem.Ha belegondolsz akkor logikus.Az idő múlásával egyre többen ismerik meg az oldalt,és szeretnének részt venni az itt szervezett túrán.Sajnos ez pedig a családias hangulat rovására fog menni.Talán lehetne egy olyan részvételi feltétel,hogy:SZOCITÚRÁN-SZOCIGÉPPEL.Bár én sajnálnám kihagyni a többiekkel való találkozást azért,mert nem lesz szocigépem:-(
Üdv.
Jövő hónapban Jegesmedve találkozó Hatvanban??? Ez már nem annyira gyenge dolog! Nem érdekel?
Mondjuk, én már kivénhedtem a szélsőséges időjárási viszonyok közti motorozásból. Ősz végétől tavasz kezdetéig egy kört se megyek. A gépem viszont kívül-belül pipec. Akkor most én negatívummá váltam ?
Legyen is,manapság sok a müanyag a motorostársadalomban sajnos.
Összesen: 360 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|