:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Motoros túra - új hozzászólás Összesen: 360 oldal
Köszi, majd keresek valamit. De ha jól gondolom neked 1 rétegú sátrad van, viszont nekem 2 rétegű és a külső réteg szakadt el. Amit viszont rendesen ki kell feszíteni, mert ha összeér a 2 réteg akkor a matracon csónakázni fogok, mint a Szegeden :D
Tesho ezen en is nagyon sokat gondolkoztam, es az utobbi szocituran szemelyesen kb a fele bandat nem ismertem. Szoval innen meg mar azt hiszem tok mind1, akiket ismerek, azokkal jol fogom erezni magam, a tobbiek akiket meg nem, azok kozul vagy megismerek 1-1 embert, es vagy ok is jol erzik magukat a tobbiekkel.
Nekem az az egyik lenyeg, hogy jol erezzem magam. :)
bye
HyGy
Én is voltam múlt 7végén másik nagy motoros társasággal sátrazni,mégsem akarok Magyarország Motorosai Egyesüljetek matricát a topcase-emre :D
Én már így sem tudok minden nevet megjegyezni,nemhogy beszélgetni kicsit mindenkivel. Engem ez zavar.
Na jó,akkor téma lezárva.
szia vadmotoros!
a kereskedelmi forgalomban kapható olyan ragasztó szalag ami hosszában marha erős viszont keresztben simán eltéped. zöld szinű és szerintem baromira sokoldalúan felhasználható. s ha megragasztottad vele akkor utána már csak arra kell figyelni, hogy ne feszitsd meg nagyon a pányvákkal...
szerintem...
mi az ötezer forintos kórás sátrunkat nem szoktuk lepányvázni, csak lesúlyozni a motoros cuccokkal.
oszt jó :-)))
En asszem eleg sok bele szolassal rendelkezem. ;) Sztem tok mind1 hogy jon e meg 20 rendes motoros ember vagy nem e. Mar ugy is tul sokan vagyunk es nem lehet egyben tartani a bandat.
Ha viszont azt lehetned tesho, csinalhatunk egy szocimotoros klubbot, aminek mondjuk evi 5000 HUF a beugroja :) es a szociturakat csak a tagsagival rendelkezok latogathatjak. Na ez lenne meg csak vicces nem? :)
A turaendurosok nem hiszem, hogy jonnek, szervezik maguknak a turakat, most is lesz egy vasarnap en is megyek. Kb 40 Dl varhato :0 vagy tobb. Szoval nem hiszem, hogy valamelyik banda is mesterseges letszam novelest akar.
Sztem csak szeretek jo motoros arcokkal beszelni. :)
bye
HyGy
Ok Tesho!
Tiszta sor, egyenes beszéd! Nincs harag.
Tibi72
Tibi72!
Értelek és ne vedd személyeskedésnek amit leírtam,de a véleményemet továbbra is fenntartom.
Üdv.
Szia Tesho!
Igen van honlapunk (igaz most éppen szervercsere alatt állunk) és igenis szoktuk többen is látogatni az oldalatokat , valamint több tagunk már túrázott veletek.
Én személy szerint örülnék ha az általunk szervezett rendezvényekre minél több "idegen" motoros jönne el, és egyáltalán nem érezném mesterséges létszámpumpálásnak. Ha tényleg így gondoljátok, akkor felejtsük el az egészet - mi is tudunk szervezni saját csapatunkkal találkozót, túrákat (mint ahogy már volt is kettő nagyobb ebben az évben), és az utóbbi esetén pontosan az a furcsa helyzet edódott hogy mi voltunk a főszervezők, és hozzánk csapódott egy másik társaság.
Na mindegy, tényleg nem akarok itt most levélháborút indítani, csak azt kérném aki itt "igazán nagy" befolyással bír, hogy egy mondatban írja ide hogy van-e létjogosultsága a közös rendezvénynek avagy nem. Tudomásul vesszük bármely döntést, és akkor mindenki járja a saját útját - amúgy a zánkai szállás ötlete egyébként is tőlem származott. Bárhogy is lesz, Goss köszi a ráfordított energiádat, és toleranciádat.
Üdv.
Tibi72
hello!azoknak szeretnek tura ajallatot tenni akik szeretik az igazan vad helyeket nem a minden luxus kivitelu szallasokat,es nem felnek romaniatol,egy hegyi tanyarol van szo ami Arad tol 80 km tavolsagra van ahova szeretettel szoktunk menni ahanyszor alkalom nyilik,nincs villanyaram es hasonlo luxus,viszont van szep taj es friss levego,es a szomszed sem zavar,mivel hogy nincsen,az utolso falu 18 km re van,az ut reszben aszfalt reszben koves,az utolso 18 kilometer a hegyek kozt vezet,szabadon lehet setalni motorozni ese minden mast,kajat piat es minden mas othonrol kell vinni,ellenkezo esetben 18+18 km ha valamit meg venni kell,de az se gond motorozni jo,sajnos csak augusztusban johet szoba a dolog mert addig nincsen hajtasim! ha van akit erdekelne a dolog az jelezze es osze lehet hozni,azert szolok mar most hogy akit erdekel legyen ideje gondolkozni.
Akkor leírom érthetőbben:-)
Nem olyan csatlakozókról van szó,akik látogatják az oldalt és jönni szeretnének,hanem mesterséges létszámnövelésről! Minthogy én sem tudok arról,h nekik van-e egyáltalán honlapjuk,biztos velük is ez a helyzet.
Ennek semmi köze ahhoz,h nő a szocioldal látogatottsága.
Ergo szervezzünk túrát Alsóörsre,mert ott lesz a HOG rendezvénye,csatlakozzunk má' hozzájuk és guruljunk együtt,mert az olyan jó...
Ez sarkos példa volt,de talán így érthetőbb:)
Aztán majd folyton lemaradunk,bevárunk,megvárunk,szétszakadunk, dupla bográcsban főzünk, +1 órával később elindulunk és meghívjuk a Beatrice-t........
Aki meg nem erre vágyik,az ezután szépen otthon marad vagy ennyi erővel elmegy Sirokra meg a hasonló helyekre.
Ez is sarkos vagy mégsem?!
Szerintem TELJES mértékben örülni kellene hogy a mai kedvező lizingelhető ,és jó motorok mellett nővekszik a szocimotorosok száma!
MEgértem ami Peti is irt ,hogy nem lesz az a feelingje mint régen .
Mi is 5 - éve 3-4 en szimoztunk együtt hosszabb turákon, majd ugyanigy 3-4 csatlakozunk egy simsonon rendezvényre ahol több mint százan voltak(Simsonális) ,és nagyon jól éreztük magunkat!
Ahogy irtátok a létszától függetlenül akik ismerik egymást ugyis egymás mögött fognak menni.
És el lehet menni csak 3-4 is bárhova ,nem kell mindent a klubbal csinálni!
Viszont hogy a közrendezvényű szocitúrákon nő a motorosok száma az csak dicséri az oldalt! És a KLUBOT!
gratulálok hozzá! :)
És remélem a köv. túrára ( Sárospatak) utánira már mi is el tudunk menni a párommal!
:)
Hat ez nehez dolog, hol huzod meg a hatart? 10 fonel? 11 fonel? Akkor ha ezt megtesszuk anno, akkor sok jo embert most nem ismernenk szemelyesen.
Szoval el kell jonni a turara, ott ugy is kissebb csoportosulasok alakulnak ki, akik mar ismerik egymast vagy joban vannak.
Ha adott szemelyekkel szeretnel kozos turat szervezd le emailben.
Na igen. Az oldal latogatottsaga es a szociturak letszama egyre no. Ez alapvetoen jo dolog az oldalnak, viszont, mint mindennek ennek is van arnyoldala. Ez pedig a kezdeti csaladias hangulat hatterbe szorulasa. Ettol fuggetlenul sztem a tarsasag magja, akik legtobb turan reszt vesznek tovabbra is egyutt toltik a turakat. Amugy tobbek kozott ennek a tomegnek is a hatasa sztem a sunburst klubb, ami tul. keppen ebbol a magbol valt ki. Remelem tovabbra is latogatni fogjak a turakat, mert hianyoznanak a csapatbol.
A lenyeg viszont az, hogy kizarni, korlatozni nem szeretnenk senkit a turak alol, mindaddig, amig a resztvevok elfogadjak, hogy ez a szocimotorosoknak szol es betartjak az iratlan jatekszabalyokat. Aki ezt nem teszi ugyis kikopik az elso turan.
Az a 20-30 fő az +50%.
Sokan vannak,akiknek nem tetszik ez a folytonos tömeges bővítési dolog (lsd túraendurósok),így is 1re nehezebben kezelhető a tömeg.
Igaz,rajtam kívül már senki nem nyitja ki a száját:P
Mennyi környékbeli ember! :)
Jónak hangzik, de még nem tudom, hogy mi lesz akkor. Ha a jónép eldönti, hogy aug 4-5-6 vagy 25-26-27 lenne a jobb neki, akkor van esély, hogy többet tudok mondani :)
Na akkor az icq alapjan amit beszeltunk akor az aug 4-5-6 lesz.
HyGy
Szia Gyuri!
Igazából elég lassan megy ez a szervezés dolog. Ötletek vannak, hogy hova menjünk, de végignézem őket, hogy még léteznek-e egyáltalán :)
Most már úgy néz ki, hogy a szállás lassan megoldódik.
Tesho!
Tibi72 írt (az előző szocitúrán volt ott), hogy a Csamovák is itt szeretne túrázni, kb akkor, amikor mi és így lett összevonva a kettő csapat.
Szerintem amúgy is leszünk elegen, az a 20-30 fő már nem számít különösebben.
Mindenki!
Egy időpontot viszont segítsetek már eldönteni! :)
Augusztus 20 elött vagy után menjünk?
goss
sorszám: 8618 (53493)
( előzmény: JAWAvsRENAULT, 2006-05-24 18:31:59)
Helló!
Remélem tudtok segíteni, kiszakadt a sátram teteje kb 5 ceenti hosszan viszont ezért újat nem akarok venni. Van-e mód arra hogy valamivel beragasszam?
köszi, Norbi
Sziasztok. Esteleg nem lenne valakinek kedve csatlakozni hozzánk augusztus 4-én tartandó túránkhoz, aminek a végállomása Jászszentandrás, inulás Tapolcáról. Be van kalkulálva egy fürdés Gyömrőn, Pestet kikerülnénk, Adonynál kompolunk, Ráckevén hidazunk. A visszafele út augusztus 6-án lenne, ugyanis 4-5-6-án kerül megrendezésre a IV. Jászszentandrási Motoros Találkozó, ahol tavaly a hírek szerint 5000 motoros vett részt. A rendezvényen a részvételi díj 2500 ft, ami magában foglal 3 napos strand belépőt, egy belépő pálinkát, meg feljogosít a rendezvényen való részvételre ;)
De ha valakit érdekel, részletek itt:
http://jszamt.fw.hu/
Goss, esetleg, te úgy is közel laksz, ha gondolog, még ki is megyünk érted, igaz nem esel útba :D
A Sárospataki túra alkalmával vkitől lehet matricát kunyizni???
Hello Goss!
A Zánkai Camping tényleg olcsó.Kb 1200-1500 Ft lehet ey éjszakára a szállás.Én már voltam ott.Fűthető házak vannak,2-3 ágyasok.De pótágyazható mindegyik azthiszem.Illetve van több ágyas is,de ezek már 10 körüliek.A motorokat viszont be lehet vinni.(ha jól tudom)Talán még a szállás elé is.A kapun belül viszont biztos.Én Díjaznám ezt a Campinget.
És egy kérdés!
Van valaki aki segít a szervezésben?
Mert nekem még nem szóltál...
Gyuri.
Az mégis mit akar jelenteni,h csatlakozik még min. 20 fő?! :-O
Ez el lett döntve?
Sziasztok!
Körkérdéssel fodulok a szocimotoros népekhez. Az van, hogy augusztus 20-ig főszezon lesz a balatonon, szóval kb az összes kemping még 20-30%-ot rátesz a szállásdíjakra. Augusztus 20 után viszont mindig rossz idő van. Bár motorozásra tökéletes így is, csak fürdésre nem igazán.
Két kempinget találtam eddig, ahova kényelmesen beférünk:
http://www.zanka.hu/szallashelyeink.ws
http://www.balatoneldoradocamping.hu/bec_4.html
Lehet, hogy a zánkai marad, mert annak van szoci-feelingje (úttörőtábor volt), meg talán olcsóbb is...
A túrához csatlakozik a Csamovák (Csattogó Motoros Vándorok Klubja, eredetileg Keeway Tulajdonosok Klubja), ami még min. 20 főt jelent.
Üdv:
goss
Ehhehe... a furcsa jelenség hátteréről jelenti egy nevét elhallgató informátor:
Véletlenül - jeleket ütött a céges leiratba egy titkárnő a + helyett. Azóta már olajpalát csákányoz Kína Hajnan tartományában, ahol a MOL így további terjeszkedési bázisát alakította meg, egyelőre egy fővel. :P
fogasjunk hogy a jövő héten meg emelik 13-al! nagy franc ez a MOL! De mindenki kénytelen az ő benzinét venni :(
nem tudjátok hogy ki használja a Keeway Exceend enduró motort?
Ha netán erősen etiles állapotban imnbolyognék, max majd támogatsz:DDDD
"Csökkenti szerdán a 95-ös benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát bruttó 3, illetve 5 forinttal a Mol - értesült az MTI piaci forrásokból.
...
A Mol legutóbb az idén február második felében csökkentette az üzemanyagok árát."
Én is akartam neked szerezni egy szőke bögyös 16 évest néger mellekkel,de ez sem sikerült:PPP
A te anyagi helyzetedre tekintettel ki fog téged támogatni?:-)
7végén a Velencei-tónál sátoroztam motorosokkal a vízparton és rengeteg szúnyog volt! Aki még nem tette,az még időben szerezzen be szúnyogriasztó krémet stb a túráig!
lósip... :-))))))))))))))))))))))))))
Tesho akartam neked szerezni 1 karbit de sajna nem sikerült:(
Az állt a kiírásban hogy tekintettel a magas költségekre vmit a cég anyagi helyzetére nekünk is hizzá kell járulnunk. Szóval önköltséggyanús a dolog:D Akkor meg lósíp:D
2 fő és sátor a sárospataki túrára.
Üdv.
Kérd el azt a pénzt,amit rád költött volna a cég ha mész velük és majd elisszuk :D
Úgy néz ki lemondtam egy munkahelyi kirándulást erdélye, hogy részt vehessek a túrán, csak hogy lássátok menynire fontos nekem a dolog:)Fe hát minek szervezik be akkorra?? nem?
Szia,
hat annyit tudok, hogy kikanyarodott ele 1 auto....Tipikus motorbaleset, 10-bol 7 ilyen....allitolag iden keves turan lesz ott.
udv, Norbi
Hello Kollega! 1000 éve.... Remélem jössz a túrára:)
Basszus.....
Mielőbbi felépülést kívánok neki és ha tudsz vmi konkrétabbat az esetről,írd le légyszíves!
Pool !
:(
Remelem mielobb felepul!
Remelem lesz foganatja a dolognak!
Gusztustalan, hogy 3 olyan ember arcat raktak fel a cikkjukhoz, akiknek semmi kozuk ezekhez a "streetfighterekhez".
Finoman fogalmazva megsertettek a szemelyisegi jogaikat!
udv, Norbi
Sziasztok ha nem gond én is véleményt nyilvánitanék.
Mikor én kezdtem motorozni,én is hasonlo cipöbe jártam, mint azok a fiatalok akik prérin "garázdálkodtak".
Simsonnal kezdtem a pályafutásomat,jogositvány nélkül.Én is uttalan utakon jártam,bujkálva élvezve a gép és táj nyujtotta élményeket.
Idővel jogositványt szereztem,és mikor a kezembe került,ugy éreztem hogy végre van egy papirom,ami bizonyitja hogy alkalmas vagyok a forgalomba valo részvételhez.Örültem hogy elvegyülhetek a forgalomban.
Pár kilométert megtettem és sokmindent tapasztaltam.
Ha reálisan gondolom végig a dolgokat,néha megértem a közlekedés többi résztvevöinek felháborodását.
Sajnos van olyan "motoros",aki vissza él a motorja adta lehetöségeivel.De ugyanekkor ez igaz más közlekedési eszköz használoira is.
Fel kell fogni hogy emberek vezetik a jármüveket,és reakcioik és érzelmeik vannak vezetés közben.Minden egyes közlekedés szituácio,érintkezés a többi vezetövel.
Az hogy az ember hogy viszonyul a másik félhez(felekhez),nagymértékben meghatározza a továbiakban valo hozzá állást.
Én a forgalomba probálok mindig elözékeny,higgadt,és udvarias lenni.
Nekem megéri azt a 2 karburátornyi benzint,ha látom hogy a másik fél megköszöni ,és megbecsüli a segitségemet.
Ha nem is mindig viszonozzák,de lelkileg jogosabban várhatom el ugyan ezt a magatartást.
Észre kell vennünk,hogy a motoros a legsérülékenyebb résztvevöje a forgalomnak.Fontosabb számomra a biztos célba érkezés,mint az idö vagy a pénz.
Akinek olyan ambicioi vannak, hogy vadabbul szeretné használni gépjármüvét,ám tegye,de ne ott ahol más testi épségét veszélyeztetheti.
Ugy gondolom,mindenki boldogasbban ülne motorra ,ha tudná hogy hogy megtesz mindent a kulturált közlekedésért,és ezt a másik féltöl is elvárhatja.
Sajnos a rosz hír és példa ,ragadosabb és gyorsabban terjed mint a jó.
Jó lenne tudni hogy közlekedési társaim metesznek minden tölük telhetöt a zavartalan és balesetmentes közlekedésért.
Örülnék ha a közlekedésben nem a gépjármü mérete,hangja, sebessége,és a tulélési esélyek alapján döntödne el egy közlekedési szitu.
Mutassuk meg hogy kell közlekedni,és akkor fel sem kell venünk olyan pocskondirozást,amit mások élvhajhászásbol állitanak.
Üdv.
A tükrét miért kell leverni? Szerintem ez se javít sokat a motorosok megítélésén, ha valaki külső szemlélőként végignézi.
mondanfód első fele szerintem szélmalomharc... (sajnos) ha nincsenek súlyos sérültek vagy nem halt meg valaki akkor nem érdekli a tv-t. tudod én hány emilt irtam ezeknek a f@sz tévéseknek??? s még csak választ se...
én konkrétan ha f@szsággal találkozom az autósok részéről ott a helyszinen megpróbálom elintézni. leb@szom a tükrét és ekkor kezdünk egy 0-ról inditott "beszélgetést"
az viszont szerintem nem javit a helyzeten, hogy több motoros van. sőt! ha a motorosok között eddig is s eztán is ha csak tiz százalék hülye, akkor az ő számuk is növekszik...
Sziasztok!
2006 május 21. Vasárnap
NYÍRTÉT
Veterán autós-motoros találkozó és tájtúra.
Az én adómból engem fikáz a közszolgálati TV?!
(nyomdafestéket nem tűrő káromkodás helye).
Ki van kórházban??
Mar tobben irtunk nekik emailt, tobbek kozott a Keri Laci es en is innen a szoci oldalrol.
Aztan a gau listarol Korte is irt egy nyilt levelet.
Remelem van annyira belato a media, hogy a szenzacio halyhaszas cimen leadott musorok helyett megprobalnak egy korrektebb kepet alkotni a motorosokrol.
Elmondani a tenyleges dolgokat ertekeket.
Nem pedig szitani az autosokat a torvenyen kivuli motorosok ellen, hogy majd ok sajat maguk jol megleckeztethessek az utakon az amugy is torekeny motorosokat.
Probaljatok ti is az autos ismeroseitekkel ezt megbeszelni, en ezt tettem, talan igy el kezd terjedni a dolog.
Egyebkent valamennyi javulast mintha latnak az utobbi idoben, koszonheto ez talan a motorosok szamanak novekedesenek is.
bye
HyGy
Összesen: 360 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|