:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Motoros túra - új hozzászólás Összesen: 360 oldal
Szerintem ezt beszéljétek meg egymás közt, mert ha egymásra köpködtök, csak a közhangulatot rontjátok!
Egy biztos, én megyek ide is, meg oda is. Csak azért is teszem ezt, mert nagy az átfedés a két csapat között, és az ember a lényeg, nem a motorja!
Hat ez a sunbirst tema, sztem nem volt teljesen emberileg korrekt. En ugy erzem. :)
A Buny itt az kozepe tajan az oldal letezesenek aktivan reszt vett. Adtam neki betekintest a dolgokba, hozza ferest par dologhoz, stb...
Aztan egyszer csak nem irt tobbet, es kesobb megtudtam, hogy csinaltak egy oldalt a Dolphy-val.
Akkor megneztem, tokre a szocimotoros menupontjai voltak fent, a szocimotoros turakon keszult fotok voltak fent, a szocimotoros oldalon megismerkedett par ember volt fent. Szoval ez kisse rosszul esett nekem.
De emellett koszonom azoknak akik segitenek az oldal tovabbi epiteseben, valamint anyagi tamogatasukkal hozza jarultak a szerverhez.
bye
HyGy
Ezek az állandó viták nem keltik jó hirét sem az oldalnak,és ebből adódoan a túráknak sem!
Hagyjátok már abba!
Hello
Hát igen, Morát egész télen cseszegettem! :-)
A motor javítást sem kapkodta el, még mindíg kosárban van az MZ-je, a hét végén rakjuk össze, remmélem minden tuti lesz, így valószínű jön a túrára!
Én is megyek, a TDM-el, az előző hozzászólásokra reagálva, nem a füst miatt, és nem a motorok miatt. Viszont lesz ott egy pár jó arc akikkel hasonló az érdeklődési körünk(Akár a szocimotorok terén.), és ritkán találkozom velük.
Ennyi, hogy ki mivel jön az nem érdekel, ha nagyon akarnék én is mehetnék szocival, de nem fogok. Akinek ez meg nem tetszik az beszélgessen mással, leszünk sokan!
Ez kb. olyan mint, a szerbeknél a háborúban aki lelőtte a szomszédot mert albán volt, igaz addig minden nap együtt söröztek, meg nézték a meccset...
Üdv Attila
Ja és a leg súlyosabb: A sunburs-el is megyek túrázni, mert ott is sok a jó arc!
Örülök,h Mora-t végre sikerült rávenni,h megírja a lengyelországi túrát :-D
Bambi!
Nem teljesen tök mindegy, hogy minek nevezzuk a turat??? Szocitura v szocimotoros oldal altal szervezett tura...
Eddig sem ez volt a lenyeg (szamomra legalabbis!!!) hanem a tarsasag. Nagyon nem erdekel(t) hogy ki milyen szarmazasu motorral jon(tt).
Nekem tovabbra is szivem csucske marad ez az oldal, attol teljesen fuggetlenul, hogy a sunburst-ön is fenn vagyok. Itt semmi keresnivaloja annak hogy epp mit butykolok a Hondan, mi kellene hozza, ott siman leirom.
Ez az en allaspontom, ha vkinek nem tetszik, igy jart:))))
Figyu tesho.volt olyan túra,hogy a szoci motorok olyan lassan mentek,hogy mindenki már fuldoklott a füsttöl.És pont egy pár 4 ütemű új japán motor lassúsága miatt.
hhmmmm érdekes most invitáljátok a füstölgősöket,eddig nem tettétek. Meg hát vigyázok az egészségetekre,nehogy prüszköljetek,a sok füstől.:-)
Bambi!
Szerintem az elnevezés az egy dolog, nem hiszem,h ezen lenne a hangsúly.
Próbálna meg az ember csatlakozni másik nagyobb társasághoz a szocimotorjával, fintorognának a 2T füst miatt és h. miért nem lehet 100-120-as utazót menni csoportban,mert a szoci nem bírja. Szocitúrákon ezzel nincs gond, elfogadja,h ennyi a tempó és kész,vagy ha "száguldozni" akar,nem jön többet. Mint azt már az 1. találkozón is kitárgyaltuk,nem az számít,h ki hány 100ezerért milyen sportrendszert stb. vett a motorjára...
A résztvevők 99%-ának volt valaha szocimotorja és nem fikázza őket utólag,hanem esetleges szerelésnél már jön is oda és segít!
Summa summarum, nem a gépeket tekintve,de múltjukat és lelkületüket tekintve a japán gépeken érkezők is szocimotorosok. Nem pedig friss jogsival cbrgixerzx-re pattanó apucivetteelsőmotornak-emberek.
Mondj olyan másik társaságot,ami ennyire szocimotor-barát!
Nem az gond,hogy sokan vannak japán motorral(már legalább60-70%).akkor ne áltasuk magunkat,és irjuk azt,hogy a szocimotoros,által tervezett túra és mindenkit szeretettel várunk.Szerintem már ez lenne fer.
Érdekes dolog a személyeskedés. Én annyit tudok, hogy 1986-ig Jawa-m volt. 2004-ben vettem egy ETZ-t, beléptem a klubba és ma is szívesen látnak, sőt MZ-s-nek mondanak, pedig néhány hete eladtam. Nem szabad veszekedni senkivel, pláne nem egy "idősebb" tapasztaltabb emberrel, aki egész életében motorozott és szívvel-lélekkel segíti a fiatalokat.
szerintem.
Vagyunk egy páran akik együtt, vagy külön-külön szívesen motorozunk, írogatunk a fórumokba, olvasgatjuk a véleményeket. Legalább itt ne legyen ellenségeskedés, mégha elfojtott is. (szétnézve a "piacon" mi vagyunk a normálisabbja.
na de gyerekek... :-)))))))))))
tessék pozitivan gondolkodni!
ne tessék személyeskedni!
nem tesz jót...
Szia bambi.
Meghívást szerintem eztán sem fogsz látni itt.Ha valakit érdekelnek azok a dolgok amik ott zajlanak(beleértve a túrát is),akkor keresse fel az oldalt és jöjjön nyugodtan a túráinkra.Részemről nem baj,hogyha jaffával vagy etkóval jön,csak jöjjön.Ki mondta,hogy nem látjuk őket szívesen?
Az etz-ém füstje még mindig itt van az orrombanm,arról nem beszélve,hogy nekem a suzuki mellett van még egy simsonom,egy pannóniám,és egy d-dsepelem is.Mindegyiket használom is,mikor van rá lehetőségem.
És végül,de nem utolsósorban,ha valaki innen az oldalról nem szívesen látna engem,akkor jelezze felém,és tudom,hogy mihez tartsam magam.
Remélem nem sértettelek meg,de nekem ez a véleményem?!
Üdv.
Hat ez majdnem bejott :-)))
Szep kis vita lett ebbol a kijonturara dologbol.
1. Mindenkit szivesen latunk, motortipustol fuggetlenul. Szoval ha valaki szertne jojjon! A 20 fos csapat is.
2. Aki jon tartsa szem elott, hogy ez a tura kiknek szol, tehat, ha lassan megyunk legyen turelme hozza. Ha vki lerobban segitsen/varja meg, ilyesmi.
3. Aki jon birja az eros 2T fustot:))
4. Andris! A sunbusrt dolgot nem negativumkent mondtam. A lenyeg, hogy gyertek a turara tovabbra is. Amugy akikkel szemelyesen beszeltem es felmerult a dolog, mind azt mondtak, hogy ha tudnak, jonnek.
Az mar majdnem (bo"ro:s) Velorex ;) .
ui: na, de elmegy oldalasnak is :) .
N.
De dolgozok,hogy tudjam fizetni a reszletet. :)
Viszont a Gyulai turat at kene tenni idoben kicsit hatrabb. :) Mert most utkozik az igazi idei elso szoci turaval.
Lehet azt a pénzt amit a jawára költöttél, elköltöd a havi részletre, szóval mind1:) Csak így hirtelen nem tudsz mit kezdeni a rádszakadó fölös szabadidővel, ami a motor nem szereléséből keletkezik:) Én hasonlóképp vagyok amióta trabiról suzukira váltottam:)
Egyebkent ha mar itt tartunk, en havonta tobbet koltottem a jawara hogy eletben tartsam mint most a DL-re. :)
Hát mindenkinek igaza van, ahogy ez egyszeri bíró mondta vala:) Mindenesetre, hála a fene nagy társadalmi jólétnek aki csak tudja lecseréli a gépet, s mikor már senkinek japán gépe lesz, az egész elnevezés majdan önnön persziflázsába fog átcsapni:)Akkor majd jön az, amit már tőlem is kérdezett vki, hogy enek van vmi köze az MSZP-hez, "merhogy szoci??" :)) Mondom ja, a jobboldaliak a Motoros Polgári Körben tömörülnek:) Na most ennek a hozzászólásnak van-e értelme az erősen 2séges előttem is:D
De sebaj én is ideírtam vmit:D
Gratula! Sztendered van már? Az enyém piros,és három kereke van:-)
Hétvégén (3-án)Csemőn Jawa találkozó lessz.
sorszám: 8664 (53824)
( előzmény: JAWAvsRENAULT, 2006-05-28 21:13:20)
Hali! Békés megyében nem terveztek egy jó kis szoci összejövetelt! Jó lenne mert erre semmi ilyesmi nem szokott lenni és nem ártana meg egy kis pörgés!
Üdv Márkatárs :) !
Gratula a géphez és remélem a motor ujjászületését majd 1 sör mellett megünnepelhetjük !
üdv, Norbi
sorszám: 8662 (53775)
( előzmény: JAWAvsRENAULT, 2006-05-28 21:13:20)
Az Én Jawa-m is fekete lesz!A jövő héten készül el,ha minden igaz.Aztán már csak simogatások lesznek rajta.
Helló!
Na akkor már én is elmondom a véleményem, mert már nekem sem csak szocimotorom van.
Mivel a túrán a tempó kezdett kellemetlenül nagy lenni(nehezen bírta a 10.5 Le a domborzatot
és a menetszelet) :D ezért elhatároztam hogy veszek egy nagyobb gépet. Nagyon sokat, és
régóta gondolkodtam hogy mégis milyen motort vegyek. Első időben még természetesnek tünt
hogy 250-es ETZ-t fogok. Aztán ahogy rájöttem hogy a legfiatalabb MZ is már közeleg a
húszéves korhoz, végülis lemondtam hogy MZ-t veszek. Helyette inkább egy fiatalabb "Nyugati"
motort vettem, amit azóta sem bántam meg. Igaz még csak alig 2500 km-t mentem vele. Ebben a
döntésemben az is segített hogy az alkatrészellátottsága a szoci gépeknek (legalábbis az én
véleményem szerint, már ami a minőségét illeti) BORZALMAS! Lehet hogy kapható jó minőségű
alkatrész, nem tudom.
Amúgy nem értem hogy miért baj az ha az ember nem szocimotort vesz. Attól még a személyisége
nem fog megváltozni, ugyanúgy lehet vele beszélgetni normálisan(legalábbis a legtöbb
esetben). és ha jól tudom az első szocitúrára sem mindenki szocimotorral jött.
Ez most szerintem olyan mintha a haveroddal minden nap X márkájú sört innátok, és amikor a
haverod átszokik egy másik fajtára, többé szóba sem állsz vele.
Na mindegy, én így látom a dolgot. Ha valakit zavar hogy a szocitúrára nem szocimotorral
megyek az nagy ívben elnézhet a másik irányba! :D De én azt is figyelembe vettem hogy illene
az MZ-vel mennem, de a megbízhatósága mostanában nem a legjobb.
Ja és még az is hozzátartozik a dologhoz hogy ezen a motoron sokkal nagyobb biztonságban
érzem magam mint az MZ-n. De ettől függetlenül megtartottam a jellemző "VAD" stílusomat :D
Na mostmár tényleg nem untatok tovább senkit. Ha esetleg valakit megbántottam a nézetemmel
akkor most bocsánatot is kérek tőle.
Íme egy tagosodási lehetőség, illetve egy jó hétvége eltöltésének lehetősége:
Bábolna versenytúra
A túra Szentendréről indul és Bábolnán végződik, ahol Versenyzői Szakosztályunk egy teljes kétnapos versenyét tekinthetitek meg!
Mivel a verseny is kétnapos, így a túra is, a második nap útvonalát a tábortűznél dönti el a társaság!
A túra 2006.06.10-én 09:00-09:30 között indul el és a várható táv 140km, természetesen megállásokkal tarkítva, a végállomás pedig Bábolna.
További információ a szokott helyen, vagy itt:
http://mzklub.freeweb.hu/Talalkozok2006/babolna.html
A túrán való részvételt nem kell bejelenteni, hiszen önkéntes és ingyenes! :-)
Reméljük minél többen füstöljük tele a lószagú városkát...
ciao
Semi
Emberek! Mi ez a feszült hangulat? Ha az eddig megszokott ütemben gyarapodik a társaság, az a 20-30 fő nem lesz 50%. Max 30-40% :) Főleg, mert páran már voltak köztünk az előző túrákon is. A családias létszám már rég megszűnt, viszont a hangulat még mindig családias. Így sem tudsz mindenkivel beszélgetni, mint az elején. Akkor meg már mindegy, hogy hányan vagyunk. A másik dolog, hogy én a rég nem látott emberek miatt (meg persze a látnivalók miatt) megyek a túrákra, és nem érdekel, hogy ki milyen motorral jött.
A zánkai kemping ötletét tényleg Tibi adta, és nagyon jó ötlet volt! Hétvégén mentem egy nagy kört, bejártam a Káli-medencét, csináltam fényképeket + találtam egy új szálláshelyet, de még eddig a zánkai a legolcsóbb. Erős a gyanú, hogy ha találnék is olcsóbb kempinget, nem férnénk be normálisan. Zánkán nincs ilyen gond.
Van egy másik alternatíva is: a vadkemping. Tibi ajánlott egy helyet, ahova mehetünk, de nincs áram/vizesblokk.
Esetleg nálunk a focipálya melletti placcon férnénk még el jól, az öltözőben van wc, víz, zuhanyzó (bár én inkább nem használnám). Esetleg az iskola épületét is be lehet vonni valahogy a dologba, de szállásnak nem a legideálisabb.
Az utóbbi megoldásoknak az az előnye, hogy pénztakarékosak, viszont csak sátrazni lehet és a Balaton sincs túl közel (3-5km).
A hétvégén készült képeket igyekszem falrakni + frissítem a cikket. Sajnos vagy szerencsére sok látnivalót találtam egy fél napos motorozás alatt, de nem lesz idő az összesre :(
Üdv:
goss
Hali!
Persze, igaz az elejen en is huztam a szam, hogy 1 ilyen jo banda minek valik 2fele....DE es itt van a DE, ha mar igy van se baj. A sok jo arc attol meg cimbora marad. Nezd csak meg a Sunburstot, a galeriaban nehany helyen latsz majd 1 fekete Jawat.
Az az enyem, en vigyorgok rajta. Ma kimentunk a Hungaroringre Suzuki talalkozora. Esett de nem erdekelt, en elveztem a dolgot es a kutya se nezett le :) .
ui: sajnos mar itt sem sok Jawa maradt....
udv,
Norbi
Teljesen egyetértek Bambi mesterrel én is!
És az is biztos hogy a sz@r idő miatt front van! :))
Láttalak én már téged Bambi szocitúrán HONDA-val megjelenni:-P
Az,h éppen milyen indokból,az sztem kevésbé lényeg,de feladtad az elveidet végülis:)
Ezért az a lényeg,h Furfarag mindenkit hívjon meg sörre,de aki sapkában jön az lesz a baj,aki pedig sapka nélkül,akkor az:-D
Jahh,nem sapka,hanem sál,bocsi:D
Én is egyetértek. Talán az egyik MZ klubos találkán Bambi említette, hogy ott legalább MZsek vannak tehát szoci gépek.
Hali!
Mi van azokkal, akik anyagi okok miatt nem tudták megtartani, de ettől még MOTORNAK tartják az Mz-t?
Nem hiszem hogy valakit megsértenék, ha más motorral megyek.
Szerintem az ember emberekkel barátkozik, nem motorokkal.
Ha valaki régen Mz-vel, jawa-val ment ilyen talira, és ott barátokat szerzett, akkor ezeket a barátságokat nem kell felszámolni márka váltás miatt.
Nekem tavaly szlovákiba volt először ilyen szocitúrás élményem.
Ott is rengetegen voltak nem szoci gépekkel, de ettől függetlenül hatalmas élmény volt.
Ha lehetőségem lesz rá, ezentúl is el fogok menni, bár már nem a régi kedvencemmel, mert az már másnak szerez kellemes uti élményeket.
Üdv: Tomi
Hát ebben 100%ig egyetértek Bambival.
Igen,én is valami ilyenre gondoltam,csak még nem állt össze bennem mondatokká:-)
Azért jó vagy nálam egy sörre,bármilyen sálba is jössz:-))
Basszus látszik,hogy sz.r idő van,és valami front is lehet,mert mindenki feszült,velem együt.:-)
Tudod ez olyan mit ha egy Fradista meghív egy Dózsást egy Fradi bulira,és az lila sállal jelenik meg.
De van,és nem terhelem őket.de hamár a régitől nem akarok megválni,mert azt is MOTORNAK tartom és szeretem akkor a réginek nevezett találkozóra azzal megyek,hogy ne sértsem azokat aki hasonló járművel motoroznak,és az ilyen találkozókra azért mennek,(szerintem)hogy hasonló tipusu motorosokkal motorossal találkozzanak.Pont az új tagok miatt beszélek így akik eljönnek egy túrára vagy talira és megdöbbenve látják,hogy egyedül neki van a szociforumban meghirdetett találkozóra olyan motorja ami SZOCI.Gondolom ezért van a sumburd és nincs benne egy szocis sem.
Bambi mester,neked nincs véletlenül nem szoci motorod aminek a nyűgjeivel nem terheled a szocimotoros fórumokat??
Tudod ez olyan tudathasadásos álapot:-)
A régitől nem akarsz megválni,de az új is érdekel.
Nézd meg Hygy-t.Vett egy túraendúrót, és máris csinált egy honlapot hozzá.
Igaza is van, nem igazán ide valóak azok a masinák.Jelzem,nem a túrákról, hanem a fórumokról gondolom így.
Szóval,hidd el nekem hogy nem úgy van ahogy ezt te látod. Ezt a problémát,ha akaratlanul is, két ember generálta,és ezt nekik is kell rendbetenni egymás közt.Hogy gonolod,ezt a sziveslátást?
Csak azt hívod meg egy sörre, aki már meghívott:-)
Füstölgős szocimotorosokat viszont nem szivesen látnak sunburdosok,mivel ahogy elnézem a gép parkjukat,(nincs szocimotor)gondolom miattuk váltak ki.Eddig még nem láttam meghívást az ő túráikra ezen a fórumon.Akkor ezek után miből gondolod,hogy mindenki szivesen látja itt őkett?
Én a a második szocitúrán csatlakoztam a társasaghoz , ugy indultam el Pécsre,hogy ha nem jó akkor hazajövök és ennyi.Azota rendesen gyarapodott a társaság,rengeteg jó ember csatlakozott.De az igazsághoz az is hozzá tartozik,hogy történtek már olyan dolgok amik nem mindenkinek tetszettek,és hangot is adott neki,jogosan.Egy két ilyen negatív dologban ,nem tagadom én is részt vettem.Az is biztos hogy a családias hangulatát kezdi elveszíteni.De ettől függetlenül jöjjön mindenki,mert nem lehet limitálni a létszámot.Én már talán nem is a túra miatt megyek,hanem azért mert olyan embereket ismertem meg akikkel szeretnék találkozni,de csak itt tudunk ősszefutni egy évben egyszer kétszer.Akik egymáshoz közelebb laknak azok természetes, hogy találkoznak többször is.Azok akik a laza motorozós beszélgetős csendesebb összejöveteleket szeretik mindig jól fogják érezni magukat.Szerintem ilyen találkozó nincsen több ezért maradjon, és nem kell ezen változtatni.Ha valaki húzósabra vágyik az is talál magának minden hétvégére legalább ötöt,és mindeggy ,hogy szcoci motorral vagy nyugatival megy oda.
Hat ha mar igy szoba kerult, ez a kivalas dolog nem zajlott szerintem minden fronton teljesen korrektul.
HyGy
Még valamit elfeledtem.
Ez az egész olyan most,mint amikor meg mertem jegyezni az indexen a többi pannóniásnak,hogy szeretnék én is abból a pannóniás pólóból,amit csináltattak maguknak.Rövid és velős válaszuk az volt,hogy nekem ehhez rendszeresn jelen kéne lennem az oldalon,és hozzászólnom a témákhoz.Arra persze nem gondolnak,hogy nem mindenki fér naponta(vagy óránként) ahhoz a kurva géphez és nem tudja 3-4 naponta elolvasni azt a több száz hozzászólást,amit ez idő alatt a kampánia produkál.
Kis naívan azt gondoltam,hogy,mint pannónia tulajdonosnak nekem is adnak 2 db pólót:-))))))De a nagy lóf@szt!!Ez milyen összetartás a motorosok(pannóniások)közöt??????Mostmár akkor sem venném fel,ha ingyen adnák!
Szóval szerintem aki akar nyugodtan jöjjön csak a túrákra.Új embereket mindig szeretek megismerni.Akinek meg ez nem tetszik az ne jöjjön!
Üdv.
Üdv.
Azért én vitatkoznék ezzel a kiválással együttjáró,szocitúrákra nem járó sunburst tagok dologgal.
Először:azt a néhány embert aki innen "kivált",nem nevezném tömegnek.Másodszor:eddig is részt vettem minden szocitúrán,és eztán is részt fogok venni mindig amikor csak tudok,független attól,hogy sunburst tag is vagyok.Azt hiszem a többi"kivált" tag nevében is elmondhatom ugyanezt,hisz egy nagyon jó közösséget és embereket ismertem(ünk) meg itt ezen az oldalon.Szövődtek barátságok és kapcsolatok a szoci túráknak köszönhetően.
Harmadszor:véleményem szerint semmi összefüggés nincs a sunburst tagok "kiválásának",és az új arcok megjelenésének.
Az oldalt egyre többen ismerik meg,és szeretnének csatlakozni az itt szervezett túrákhoz,független attól,hogy kinek milyen motorja van,milyen régóta látogatja az oldalt,hány másik klubnál van regisztrálva stb.Ennek reálisan gondolkozva előbb-utóbb,szinte törvényszerűen be kellett következnie.
Különböző szankciókat,pénzért megvett,kötelező kártyához kötött részvételt,meg egyéb hülyeségeket bevezetni szerintem is baromság.
És ha én számítok valamit,akkor megnyugodhatsz PeetAir ,mert ahogy már írtam,amikor tudok ott leszek a szocitúrákon?!
Tesho.
Neked meg azt írnám,hogy ne aggódj,mert reggelig a tűz mellet elbeszélgetve(sörözve kutyákkal meg egyebekkel tarkítva),valószínűleg csak a jó arcokkal ül az ember.És ilyeneket mindig fogsz találni magad mellett a túrákon:-)
Üdv.
hell!
most láttam: szürke szinű a ragasztó szalag s PATTEX a márkája.
ha nem jó akkormeg valami folia hegesztővel kellene megpróbálni...
hö! vagy jó lesz, vagy nem...
Sziasztok!
Mindenféle hangulat keltési szándék nélkül, halkan megjegyzem, hogy Kína még mindig szoszi ország, tehát a keeway-ok nagyon szoci motorok.
Szerintem!
Ez a ponyva dolog tenyleg jo mi is szoktunk vinni, bar igaz, hogy mas celzattal de erre is jo. :) VOlt hogy kifeszitettuk 4 fa koze es az volt az eso elleni resz :) es ott kajaltunk.
HyGy
Összesen: 360 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|