:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Motoros túra - új hozzászólás Összesen: 360 oldal
HyGy most nézte a pécsi Árkádban, de
www.mountex.hu
A 2,5-esre azt mondja, hogy határeset, ez kerül 14e-be. :S Az 5 centis meg már 19, az szerinte durván kényelmes. Helyfogllás szempontjából a kisebb literes kolásüveg vastagságú, a másik meg kb fél hálózsáknyi, hosszúságra persze kicsit nagyobbak a hálózsák méreténél HyGy elmondása alapján.
De egy másik pécsi üzletben (Vadon) lehet kapni 3 cm-st kb 8e-ért, viszont az kicsit nagyobb helyet foglal.
Hozzá kell tennem hogy ebben is van beépített pumpa, de az nem elektronyos, hanem lábítós :D Ha jól nyomkodod 5 perc alatt felfújható a matrac :)
Oks köszi a választ.
HyGy épp ilyenre vadászik és nagy matracdilemmában van, de ezek mellett a csilagászati árak mellet én simán beérném a 3 centivel is.
(Magas labda tudom, de még minidg a matracról van szó :))
És hol és mennyiért?
Mert a kempingfőző és edényszett beszerzése után ez a gond is akuttá vált:) És nem túl nagy elpakolni? Ha önfelfújós, akkor önleeresztős is?
Én OBI-ban vettem 2 hete se 15cm vastag felfújhatót 3e-ért, és egy szivargyújtós pumpát kb 2e-ért a tesco-ban. Megéri :)
Ha jól emléxem csak 3cm a szuperkényelem! :-)
Szia Attila!
Szerintem HyGy már jópárszor megkérdezte, de most én is megkérdezem, hogy hány centis is az az önfelfújós matracod? Mármint, hogy milyen vastag? :)
Hello!
Neked milyen motorod van mostanság?
Örülök, hogy meggondoltad, a már soha nem ülök motorra dolgot!
Laci Bátyám!
azt mondta a Serfőző, hogy ha kell még valami jawahoz szólj, mert most bontott egy párat. ha kell el is postázza. de én is szivesen leviszem neked az alkatrészeket szarvasra.
minden jót!
Megint szólok, mivel közeleg az időpont:
2007. június 30-31, júli 1. Zempléni Farkasok Motorostalálkozó. Helyszín: Sátoraljaújhely - Kácsárd ifjúsági tábor.
Részletek: www.zemplenifarkasok.extra.hu
Joóóó lett!
Mindenki!
Reggeliről mindenki sziveskedjen gondoskodni magának! Szombaton legkésőbb 8-kor ébresztő, 9-kor indulnunk kell Gyulára.
Papa! Rendelem a bográcsot!
Mi majd valahol szombaton csatlakozunk.
Orgon !
60 literes bogi kell
Üdv papa!
Rendben!!!!!!!!!!!
üdv papa!
Hali minden arra illetékes személy!
Végre megszületett a végleges menetrend!
Ami következő képpen alakul:
Péntek: érkezés
Szombat: délelőtt - Gyula (jó lenne 9 körül elindulni)
- Utána benézünk Póstelekre (kastélyrom és elhagyatott kastélypark)
- Estefelé érkezés, főzőcske
- 21 órától a Nemzeti Park látogatóközpontjában lesz
csillagvizsgálósdi (érdekes lehet 330 HUF/koponya)
Vasárnap: Délelőtt: - Nemzeti Park Látogatóközpontjában meglesünk 1-2 dolgot
(szülinapi féláras akció lesz)
- Arborétum (lehet be tudunk menni féláron, AKINEK VAN, HOZZA AZ ÉRVÉNYES DIÁKJÁT)(aki akar vastag pénzért, az sétahajózhat, a többi meg nézi.)
- Vissza a táborba, cihelődés, érzékeny búcsú
- Akinek van még ideje és indíttatása, jöhet Vésztő mágorra, Kunhalmokat nézi és beléjük mászni.
Teljes érdektelenség esetén Gyomán meg lehet nézni a Nyomdászmúzeumot és lehet csámborogni Szarvason, adok Térképet is.... Az ifitáborban lehet pancsolni a Körös-holtágban.
EVŐESZKÖZT, TÁNYÉRT MINDENKI HOZZON MAGÁVAL!!! ALFÖLDI GULYÁST ESZÜNK, PAPA FŐZI!
Üdv Mindenkinek: Orgon!
Adjon isten!
persze! mindenképpen! a részleteket később megbeszéljük.
én úgy gondoltam, hogy mezőtúron édesanyámnál "lejelentkezem" s onnan a körösön komppal átkelve már szarvason is vagyunk.
hej! azok a régi emlékek... mezőtúr és a szarvasi rév között a körösnek rengeteg holtága van. gyerek koromban rengeteget jártunk ki pecázni, sátrazni, az iskolával a madarak és fák napján... :-)))
a schwalbe-n ketten bukó nélkül a földutakon harmadikban nyélgázon...
egy-egy tanyán keresztül vezetett a földút, ott a lábunkat a nyakunkba vettük, hogy a kutyák ne tudjanak leszedni a motorról. :-)))
Köszönöm fáradozásod. Laci
Földvár felé féluton, ez nekem is tetszik.
Enyingi csatlakozásra gondoltam, majd addig még jelentkezem.
Jön valaki abádszalókon keresztül, vagy Miskolc felől?
Üdv papa!
Nemisigaz!
Legfeljebb annyi lesz hogy alapjáraton kevesebbet eszik majd:))
Akkor találkozhatunk földvár felé félúton:)))
Majd egyeztetünk még ez ügyben, persze csak ha nincs ellenetekre.
Nerbi! örülök, hogy elkísértek minket, persze Panda paripájára ballasztokat kell kötni, hogy ne hagyjon ott minket, de ez van:)))
Hello sziasztok.
nem tom tudjátok-e de Junius 21-23-ig
motoros talákozó lessz Bólyban/baranya Mohácstól 20 km/.Tavaly jó volt nagyon
idén még jobb lessz.Programok:www.boly.hu
renezvények éves hagyományos rendezvényekre katt.
Üdv Gukker
Üdv Magush !
Ígéretemhez hűen itt vagyok és figyelek az indulásotok idejére!
Pandagyík is jelezte hogy jönne kíséretnek,Szvárig mennénk veletek!
Remélem a következő szocimotoros talira már tudok menni ,már hiányzik a sok megismert toponári motoros!
Jó motorozást mindenkinek!
Norbert
Dunafüldvár felé igen,de nem Fehérvárnak,hanem a Balaton-parton Enying-Simontornya felé.
Hali!
mi Győrből mennénk 2-en, valamint Pool is csatlakozna feltételezem, Nerbi pedig kísérésre jelentkezett.
Ha Veszprémből indultok, találkozhatnánk valahol, mondjuk fehérvárnál, feltéve, hogy Ti is Dunaföldvárt néztétek ki átkelőnek, aztán gurulás együtt. Vélemény?
üdv:
A.
Hello Orgon!
Fogsz kapni ilyen és olyan válaszokat és kéréseket is. Kb. fele fele arányban, úgyhogy neked kell döntened, legfőbbképp mert te szervezed.
Én sem akartam beleszólni, csak a túrakilométereket sokallottam.
Hali!
Ma voltam Kálmánéknál, előzetesen péntek dél körül Veszprém, bár ilyen korán még nem sikerült soha,majd meglátjuk, előtte 1-2 nappal lesz konkrétabb.
Nagyon rájuk jár a rúd, nem elég,h a Dacia-juk tavaly kigyulladt a garázsban és majdnem leégett a ház,a helyette vett Fiat is kigyulladt egy hete, igaz nem a házban,de a motortér jó része most is kiégett. (3 hónapos műszakival)
Már van donor ;-)
Hali!
Mikorra tervezitek az indulást?
Én egerszegről mennék, valahol össze futhatnánk.
HÜEÁATT!!! :)
Veszett jó kép!
Mindenki!
Szarvasi városnézést tehetünk szombaton délelőttre, akár hajókirándulással is(innen lehet látni a lényeget), csak döntsétek el milyen jellegű dolgokat akartok látni (Természet, múzeum-fejtágítás, vagy látkép), délután Gyula
Így vasárnapba beleférhet A Kunhalomnézés délelőtt. Az Arborétum pedig lehet joker-karakter akár szombaton, akár vasárnap.
Holnapra írok Service-Pack-et a túratervhez.
Szép estét!
Most jut eszembe,ha van vkinek eladó ETZ-125/150 középsztendere (rugóval) és jön a túrára, adjon már egy árajánlatot! :-)
Már megint az ego..:-P
De tényleg jó :-)
Hell!
ugye ma nem kell esnie az esőnek???????
:))))
Egyetértek. Már kezdtem félni, hogy nem lesz, aki kiment a "kép"-zavarból, és azt hiszitek csak simán megártott a tanulás ;-).
Az egy nagyon jó kép lett...;))
Szárazmalomban már valóban voltunk, legalábbis malom volt mindenesetre, de nem emlékszem, hogy Szombathelyen lett volna. Csak nem D-Amerikában volt, vagy miért jutott most eszembe a ku klux klán :D?
Viccet félretéve én a kunhalmot is szívesen megnézném, meg az arborétumot is...
Na most sokat segítettem..
Laci bátyám!
teleszkóp elintézve! viszem.
Hali mindenki!
Vésztő-Mágort tömören így foglalhatnám össze: Voltál már Kunhalom belsejében?
Ez két domb, mind2ben hűvös van, az egyikben régi kövek és dokumentumok, az ásatás sztorija. A domb tetején a Csolt nevezetű monostor romjait lehet megtekinteni (innen elég szép a kilátás). A másik dombban egy időutazás van, történelmi korok leletei vannak eredeti helyükön be,utatva, ahogy egymásra rétegződnek a leletek, ehhez kell a tárletvezető, mert aműgy nem értene a szemlélő túl sokat belőle. S, mivel csoportosan megyünk, kinyitják nekünk a kőkori ember házát.
Üdv mindenkinek!
Hali Pool!
A tavalyi tervezethez vki. úgy reagált, hogy ez 1 motoros túra, akkor minek a hajó? Ezért tettem le rőla. Tény hogy qwajó, már voltam vele 1 kört...
A Nemzetipark látogatóközpontja gyalog is közel van a táborhoz, a térség rövid történetét, állatvilágát, mutatja be + egyéb témával kapcsolatos dolgok. Az is jó, ott voltam gyaxin, de nem tudom mennyire "zöld" beállítottságú a társaság. DFévaványán van túzokrezervátum, van rövid tárlat a túzokmentésről és 1-2 madár tesközelből megleshető + hagyományos háziállatok gyűjteménye. A szárazmalom is felmerült, de már szombathelyen voltatok skanzenban, gondolom ott láttatok már ilyet. A Tessedik múzeum magja egy néprajzi tárlat, ami a város történetét, életét feszegeti.
Jó hír: Gyulán a várba akciósan mehetünk: Diák: 500, felnőtt 800 (1200 helyett), Érvényes diákját mindenki hozza!!!
Gyomán van Nyomdászmúzeum, viszont a veterángyűjtemény semilyen formában nem tekinthető meg :(
Szóval a Vasárnapi program igen képlékeny, csak döntsétek el mit szeretnétek Látni. (Én pl 1 köteg 20ezrest piros masnival átkötve... :) ) Ha gyorsan dönt a társaság, akkor úgy kerekítjük a programot!
Széles Utat!
A kedvezményes várlátogatást Dinobike-nak köszönhetjük!
Üdvözlettel Bácsi András!
Ha bármi kérdésed van itt elérsz: 30 748 1579 (ha nem én, akkor Párom veszi fel)
A
http://www.onlinelap.com/telepulesek/Szarvas/
http://www.szarvas.net/latnivalok.html
A két cím alatt számos Szarvasi látnivalót és programot írnak le. Szívem szerint Szarvasról ki se mozdulnék a túra alkalmával annyi lehetőség van, legalább is az internet szerint.
Érdekes sétahajózásra is van lehetőség, ami diákoknak 700, felnőtteknek 1000 Ft. Az előbb beszéltem a hajókapitánnyal (telefonszáma 66/313-400, 8-22 ig hívható), elmondta mi minden látható az út alkalmával. Szerintem ezt bűn lenne kihagyni. Akinek erre nincs pénze, az turistaútvonalon követheti a parton is a menetet ami egy malomot is érint.
A túrát nem én szervezem, ezek csak észrevételek a programokkal kapcsolatban.
üdv.: Pool
Szarvason van az Arborétum, a Történelmi Magyarország közepe, nemzeti park tanösvénye. De sétahajózhatunk is jó pénzért.
Vésztőmágoron két domb van, az egyikben ásatás van, a másikban tárlat - múzeum. Dombtetőn rom. És mindez a Holt Körös partjánál. Fakultatív.
Ha a többség inkább Szarvason bóklászna, az is megoldható, csak mielőbb legyen pontosítva a dolog, hogy ha Mágor nem, akkor is oda tudjunk szólni.
Köszi előre is mindenkinek.
Hello Mindenki!
Az a helyzet, hogy Vésztőmágorra egy héttel korábban kell megmondanunk a látogatói létszámot. Ott kunhalom feltárás és csontvázak lesznek ( a csontvázasdit Orgon tudná biztosra mondani, de ő jelenleg reggel fél 6tól este 6ig húzza az igát, net közelben pedig csak délután tudunk lenni ).
Valószínűleg Hygy nemsoká felteszi az új túratervet. abban minden szerepel.
Gyulán a várban nem lesz tárlatvezető.
Üdv.: Maia
Penteken megjott az uj program leiras, de me gnem volt idom kitenni.
HyGy
A kis 25-ös Suzy enduroval Kálmán és Teri volt, ők herendiek és soha nincsenek itt a fórumon,én vagyok a "kapcsolattartójuk":-)
http://www.szocimotoros.hu/galeria/m1/m5/m155/m157/6752o.jpg
A gyulai túrára is jönnek (együtt megyünk).
Szerintem ez az előre jelentkezés nem nagyon fog működni. Ez általában ott szokott kiderülni. Mint ahogy az is elég esetleges, hogy mikorra érünk oda valahova, így a tárlatvezetős dolog is problémás szerintem, talán ezért sem reagáltak rá sokan.
Írod, hogy aki vasárnap részt akar venni a Vésztőmágori programon az jelentekzzen legkésőbb xy időig. Az már kiderült, hogy 70 km szarvastól (oda vissza 140), de az nem, hogy mire lehet ott jelentkezni, mit nézünk ott meg. Múzeum? Templom? Termálfürdő? Lovasíjász bemutató?
Akkor ott találkozunk.
Üdv papa!
Hell!
Szarvason is rengeteg minden van. persze a környék is szép, de a városban is simán el lehet tartalmasan tölteni egy napot. ez csak az én saját véleményem. én haza beszélek, mert eredetileg mezőtúri vagyok.
mindenképp megyek a túrára. eddig úgy néz ki, hogy a Pannoniát össze tudom rakni addig...
szeVWasztok!
Összesen: 360 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|