:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Motoros túra - új hozzászólás Összesen: 360 oldal
Jó idő lesz!
Lásd:
http://tinyurl.com/2et4s9
Tesho
Hát akkor szorul a fékhengered!
Lepucoltad rendesen mielőtt visszanyomtad?
Az is szokott ilyenkor segíteni, ha megjáratod! (Fékpofák ki, 2-3-szor dugattyúkat kipumpál- visszatol, fékpofák vissza)
magush, tesho kösz a jótanácsokat, megpróbálom a maximuxot kihozni az ügyből! Remélem sikerrel járok.
Üdv: Dani
Atilla
Az MZ-Derbi vadházasságban ez nem így akar működni:-)
Lehet még jobban be kellett volna nyomnom a dugattyúkat,nem csak annyira,h beleférjenek a betétek + a tárcsa...
Minimál túra, minimál szervezés, minimál időjárás..még a napsütésre sem futja :-P
Én a kocsink totálkáros balesete miatt küzdök a biztosítóval,adnék én is néhány jótanácsot!
1. Ha bármiről van számlád vagy vmi,amivel tudod igazolni a felújítást, motoros felszerelésedet,azokat szedd elő!
(Én már jóideje egy helyen gyűjtöm!)
2. Ne adj meg bankszámlaszámot,mert akkor sunyi módon átutalják a pénzt, amit ők gondolnak!
3. A kárszakértővel csak óvatosan, őt a biztosító fizeti! Minden felszerelést, hibát rendesen töltsön ki, addig ne is írd alá!
(Nálunk pl kihagyta a gyári napfénytetőt + a gumikat sem olyannak értékelte fel,mint amilyenek valójában.)
Ha mégis van vmi gond, lehet kérni utólagos szemlét.
4. Állandóan hívogatni kell őket és "mocskoskodni", sürgetni őket stb.
Azt nem szeretik,ha egy idő után az Állami Biztosítási Felügyeletet emlegeted, h hozzájuk fordulsz, mert csak húzzák-halasszák az ügyet.
Most röviden ennyi, bocsi az OFF-ért.
A jó életbe... Remélem összekapja magát az időjárás a hétvégéig, mert ez nem lenne vicces:
http://index.hu/politika/bulvar/0827mtrlg/
Sziasztok !
Mivel most úgy néz ki hogy csak szombaton
tudok elmotorozni a talira ezért kérdezném hogy hány órakor indul az esztergomi túra?
A hétvégi viszontlátásig vigyázzatok magatokra , baráti üdvözlet :
Nerbi
Jelentkezni nem kell, ezért nem is jelentkezett senki!
Hely van bőven, majd ott kiderül hányan jöttek!
Tudod, ez minimál túra minimál szervezéssel...
Dani!
nagyon szomorú történet, de talán van esély rá, hogy többet kihozz belőle. Egyrészt keress meg veteránosokat, vagy a trabantklubosokat, ők foglalkoznak olyannal, hogy ilyen gépek eszmei értékét is behajtsák a biztosítón, és nem is reménytelenül. (ezt még az elején kéne elkapni, amíg a kárszakértő meg nem szakérti, ott lehet sokat nyomni rajta, indulj rá most! )
Másrészt figyelj oda, a kötelező kiterjed nemcsak a motorban esett kárra, hanem a Te ruházatodra, a motor felszerelésére (esetleg doboz, csomagtartó, stb), sőt a Te esetleges sérülésedből adódó nem vagoyni károdra is.
sok sikert az érdekérvényesítésben! :)
üdv:
magush
Atilla: hogy allunk eddig a jelentkezokkel?
Ja es vissza jottunk a nyaralasbol. Magyarorszag, Szerbia, Macedonia, Gorog orszag, Bulgaria, Szerbia, Magyarorszag volt az utvonal nekem. Kb 4300-4400km-t mentem 2 het alatt :)
HyGy
Tesho
ŐŐŐ izé, hát nem értem!
Visszanyomod alul a fékhengereket, és beteszed az új betétet. A fölös fékfolyadék meg visszamegy a tartályba.
És minden marad a régiben.
Így kéne működnie!
neszgy
Az jó, ha új arcok is vannak, várunk!
danijawa
Hát ez tényleg nagyon szarul hangzik!
A lényeg, hogy te megúsztad!
Sziasztok!
Gyurm@ vok az mzclubhungary-ról valószínű csatlakozom a túrához.
Üdv
Hát igen szomorú! Kb 200 ezrerbe van nekem, meg persze másfél év munka, szaladgálás, idegeskedés... és örülök, ha kapni fogok érte 50-100 ezret, nem valószinű, h öbbre becsülnék fel... de ilyen az élet!
Kösz az eggyüttérzést. Üdv: Dani
sorszám: 10576 (82292)
( előzmény: Jawa350speed, 2007-08-27 11:19:02)
Hát ez durva történet :-/
Atilla, hogy akarjam magának kifejezni...
Puhább lett a fék és beljebb is fog,mert ha úgy állítom be,mint a betétcsere előtt,akkor nem engedi szabadon forogni a kereket. Teccik érteni?:-)
Hali. Szomorú történet. A motor újraéledése tiszavirág életű volt. Kártérítés lesz? Gondolom nem kevés pénzbe került a motor felújítása. Hát azért nagyon szomorúan nézném ha az én 250 csepptankosom jobban hasonlítana egy kupac vasra mint egy motorra.
Szevasztok!!
Van egy örömteli hirem! Egy hónapja kész lett a motorom, egy '68-as csepptankos Jawa! Másfél év munkája van benne, gyönyörű lett, sokan segitettek benn innen a fórumról is.
Egy hét alatt belehajtottam 1000km-t, utána elmentem vele a tengerre! Végigmotoroztuk a Horvát tengerpartot, a motor kitűnően dolgozott, semmi baj nem volt vele! Egy gyönyörű 3000 km-es vadkempinges, mindent körbejáró túra lett belőle! Szuper volt! Alig egy hete értem haza! :-D
És most jön a szomorú hir! Tegnap estefelé barátnőmtől mentem hazafelé, mikor egy mellékutcából kijött elém egy autó! kb 50 km/h sebességell csapódtam az oldalába! kereesztül repültem az autót! Komolyabb bajopm nem lett, zúzódásokkal, karcolásokkal megúsztam, igaz alig birok lábra állni! A motor totálkáros! :-( csak a blokk és a hátsókerék maradt ép! semmi más! a váz minte egy papirzsebkendő úgy gyűrődütt rá az első villával eggyütt a blokkra. még a motor hátulja is összegyűrődött! már csak egy szép emlék az egész!
Kérlek benneteket figyeljetek oda az utakon, mert sok az őrült, és sok baleset mentes utat kivánok mindenklinek!
Üdvözlettel: Csikós Dániel
http://kepfeltolto.hu/index.php?img=4jyq a Nicki gát, érdemes elgurulni fantasztkius látvány , na és az utbaeső Pannonia ring se kutya. 99%-a osztrák (az 1 % a büfés néni) akik hobbyból pályáznak egy picit!
Ha már így bennevagyunk a fék+túra témában:
Ma összehergelődött a gépállat, felmászott rá szépen a tárcsafék, úgyhogy hirtelen első tesztúton majd' kiesett a szemem a nagy lassulástól:)))
Szal motor kész, csak menni kell túrára!
E örö' e bódottá'!
Hogy jön a fék keménysége a vastag betéthez?
Tike, némi cinizmust érzek a hangodban :-P
Ma kicseréltem a fékbetéteket és ezért vissza kellett vennem a fék keménységéből a vastagabb betétek miatt :-(
De azért még így is jó ;-)
Itt van balra a menüben, a szocitúrák 2007 név alatt!
Vagy milyen klikkre gondoltál?
esetleg egy (klikk ide) nem kaphatnánk?
tesho - "Akkorát fékeztem az új fékkel,h a bal első indexbúrám nagy lendülettel repült tovább menetirány szerint!:-D"
Zsiiir, mesélj hol gyorsultál fel :)
Nem is baj talán, hogy nem annyira minimál. Bambi már épp kezdte fontolgatni, hogy ha nagyon minimál, talán nem is jön, úgyhogy biztos fog örülni, pláne ha a fülébe jut, hogy napelemes zuhanyzó is van, Görögországban jól ráedződhetett :-)
Én most dupla olyan jól fogok figyelni az úton.És már sokkal megfontoltabban vezetek.Főleg ha van valaki mögöttem.
Na végre! Előkerült a másik szervező is! :-)
Azt hittem már elvesztél!
Látod, kiderül, hogy a minimál túra nem is minimál...
Nem vagyunk elég kreatívak... :-(
Sebaj, majd legközelebb..
Úgyis kell egy túra, ahol lerobbant szoci gyárlátogatásokat is be kell iktatni! (Hogy igazán szoci legyen!)
Bakker Attila, és ez csak most jutott eszünkbe!! Ennél szocibb már csak az ősrobbanás lenne!
Mekkora ötlet ez a barlang!!!!
Persze, hogy van!
Na majd jövőre...
Reméljük úgy most nem fog senki "becsokizni"!
Ne is mondj ilyet, azt a túrát is én szerveztem!
Ha itt is történik valami, akkor elköltözök az alföldre, és csak oda szervezek túrát!
sorszám: 10558 (82046)
( előzmény: JAWAvsRENAULT, 2007-08-23 16:42:48)
Ja és a képeid felkerültek az
mzclubhungary.com -ra a többiekével
együtt !
Viszlát a jövő hétvégén :
Nerbi
Ahoj Gyuri !
Kellemes meglepetésként ért hogy a múlt hétvégi Nerbi-túra után lehet hogy máris összefutunk ismét egy motoros találkozón !
Bízom benne hogy ott tudok lenni hiszen
az év elején én már kanyartam a srácokkal
egyet Toponáron és nagyon hiányzik már
a következő csapatás !
Motoros üdv :
Nerbi
Úgy lehet "becsokizni" mint ahogy annak idején nekem sikerült pusztamarót közelében?Akkor már sejtem milyen kanyarok lehetnek....
Gyuri.
Szia Nerbi!
Jó lenne megint összefutni egy motorostalálkozón!Úgy olvasom hogy talán te is jössz???Eddig úgy néz ki hogy én is!És nagyon nem szeretném ha valami közbeszólna!Üdv:Gyuri Sümegről.
Akkor sztem felejtsük el a sátrat és mindenki hozzon jurtát!
Barlang nincs a közelben?? :-P
Akkorát fékeztem az új fékkel,h a bal első indexbúrám nagy lendülettel repült tovább menetirány szerint!:-D
Asszem kezdődik a "mindig van egy leggyengébb láncszem MZ-n" effektus :-))
Bogrács?
Hmm, az biztos valami urbánus huncutság...
Itt most egy botra felnyársalunk zsíros állatmaradékokat, esetleg némi módosult föld alatti növényszárral. Ezt a helyszínen talált fás növényi hulladékokból előállított hő hatásának tesszük ki. Ha már meguntuk a hőkezelést, akkor megesszük! Mellé ajánlott az őrölt növényi magvakból, gombák hozzáadásával puffaztott, és végül szintén hőkezelt étel!
Ugye milyen természetközelinek hangzik!
És akinek ez sem tetszik, a helyszínen foghat magának őzet! :-)
megaLOL
Akkor most nem is lesz bográcsozás, nyárson sütésre készüljünk?
Faház?
Nincs is ott faház!
A vendégház a faluban van, nem a malomvölgyben! (Igaz nincs messze)
És nem is intézem, a papírkutyák fogjanak össze, és intézzék maguknak! :-)
Szia Nerbi!
mindenképpen ráérek, muszáj, a szocitali, az szocitali! Ezer erővel, síppad, dobbal, nádihegedűvel varrom fel a jaffára az első tárcsaféket, hogy még pár nap teszt is beleférjen a túra előtt. Remélem minden OK lesz, muszáj lesz neki!
Attila!
Az lenne az igazi, ha még a faházakat is le lehetne záratni, hogy senki ne merjen papírkutyálkodni :D Sátrat mindenkinek!
Kb. nekem is ilyen kaliberü!
Lessz idöm(meg müszaki után-sajna most lesz-) feldobom azt élvezem!B)
Kössz a választ!
Semmi extra, sőt maga a robogó sem egy mai darab volt (hátul dobfék stb).
Itt egy kép:
http://kepfeltolto.hu/index.php?img=4f0g
Igen, Vateráról származik :-)
Én féltem,h a kisebb fékdugattyú majd nem tud elég olajat nyomni a féknyeregbe,de tévedtem!
Bár a fékkar állítócsavarján jócskán állítanom kellett,de legalább beállítható és most alig kell behúzni de már fog,de még éppen engedi szabadon forogni a kereket nyugalmi állapotban.
Neked ez milyen konstrukcio volt?(sima, vmi spec. ....stb.)
Mert nekem egy Suzuki Sepia(kp. testü robogo) föfékhengerem van, szerinted ezzel is u.a. a fékhatás érhetö el??
Hát, azt takarja, hogy az urbanizált, elkényelmesedett szocimotorosakat visszaszoktassuk a természetbe! :-D
A négyszögletes kerek erdő közepén van egy rét, meg egy tó.
Áram, büfé, padok, WC, és zuhanyzó is van, igaz utóbbi napenergiával működik! :-)
Elég nomád, az a lényeg!
Ez a minimál túra mit takar?
Zuhanyzó meg wc van?
Szia Magush !
Hogy állsz a jövő hétvégi talival?Ráérsz?
Én már komolyan ütemezem át a dolgaimat hogy szabaddá tudjam tenni magamat az év harmadik szocimotoros találkozójára !
Baráti üdv :
Nerbi
Folyóriasztó krémet hozz inkább!
Mert, ha a halastó folyóvá válik akkor az kicsit zavarhat a nyugodt alvásban! :-D
Halastóriasztó krémet most nem viszek,mert kicsit messzebb van a tó :-P
Kapsz majd eleget a túrán!
A szúnyogriasztó egyébként nem jó halastó ellen... :-)
Jó lesz ez a túra. Jó a program és a helyszín is! Shirály!
Akkor inkább szúnyogriasztó krémet viszek! :-)
Elmentem 1 próbakörre...
Mééég kanyart, méééééééééééééég !!!
;-D
Összesen: 360 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|