:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Motoros túra - új hozzászólás Összesen: 360 oldal
Nekem simán 100db alatt van,sztem még nyélgázon is :-D
Érdekes még a dolog,h nyugati szomszédunknál a gyalogosok úgy közlekednek a zebrán,mintha az a járda folytatása lenne. A legritkább esetben néznek körül. Sok ilyen nyaraló emberkét láttam,akit itt a Balatonnál nyáron elütöttek,mert körül sem nézett.
Csinált egy tesztet vmelyik TV nemrég Bp-en és hát szinte senki nem akart megállni a zebrán áthaladó gyalogosnak.
A kedvencem,amikor motorral illedelmesen megállok és átengedem a gyalogosokat és hátulról ledudálnak vagy a szembejövő autók nem állnak meg, a gyalogos előttem meg már a fél úttesten átment.
Fel kellene szerelni 1 civil rendőrautót kamerával és az ilyenkor szemből meg nem állókat izom megbüntetni. A magyart máshogy nem lehet nevelni :-/
Uppsz.
Lehet, hogy ezért ütöttek el már egyszer bringával? :/
Egyébként nem.
"ezért fontos az gondolom, hogy ne hajtson rá a biciklis mondjuk 30-cal, persze ez nem változtat azon, hogy ekkor is elsőbbsége van."
Hát Kacc, ez nem volt szép! Ezért kellene az az okítás!
Ha kerékpárosunk e szerint elsőbbségének tudatában 30-al izomból ráhajt a zebrára, az autós meg a KRESZ tudatában erre nem számít, izomból el fogja csapni!
Szóval nem akarok be(le)szólni, de a KRESZ szerint a "zebrán" a gyalogosnak van elsőbbsége és pont. A bicikli meg jármű, így tök mind1 mennyivel hajt rá, azt nem jól teszi, és nincs elsőbbsége!
Ha tolja a biciklit, akkor viszont gyalogosnak számít. Ezért át kell tolni!
De szerintem inkább a közlékedére teljesen alkalmatlan biciklikkel van a gond!
Se lámpa, se fék, se közlekedési kultúra, és simán közlekednek vele akár éjjel is!
Akinek nem inge ne vegye magára!
Üdv Attila
Bocsánatot kérek ha sikerült megbántani valakit, nem állt szándékomban!
Csak arra céloztam, hogy szerintem olyan ninncs, hogy "esélye sincs megállni", és az vesse rám az első követ akinek 100db alatt van a kipuffhangja.
Nem tudom, mire jó ez a hangnem. Biztos vagyok benne, hogy Goss is tisztában van azzal, hogy kell megközelíteni a zebrát, hiszen ott az átkelőnek MINDIG elsőbbsége van, ha lelépett, ezért fontos az gondolom, hogy ne hajtson rá a biciklis mondjuk 30-cal, persze ez nem változtat azon, hogy ekkor is elsőbbsége van.
Nem sok motort láttam még kipufogó nélkül közlekedni sem.
Tehát ne bántsuk a bicikliseket se, de főleg ne átalánosítsunk kirívó esetek alapján.
Mikor ilyen sokan fordulnak meg egy eseményen akad ilyen is, meg olyan is.
Kb 15 éve voltam Németországban egy általános iskolában és ott kérem az iskolaudvar fel volt festve mint egy utca útburkolati jelekkel és szépen kivitték a bólyákat és közlekedési táblákat és a diákok tanári felügyelettel ott gyakoroltak.
Mi még 15 év alatt sem jutottunk el még csak közelébe sem ennek a helyzetnek.
Igen van ilyen úgyhívják KRESZ könyv.
Ajánlanám figyelmedbe ugyanis kiderül belőle, hogy a kijelölt gyalogátkelőhelyet (zebra) úgy kell megközelíteni, hogy ha elédugrik a gyalogos vagy biciklis kissrác akkor is meg tudjál állni. Történetesen akkor is ha nincs elsőbbsége.
A motornak pedig mégnagyobb a hangja ha leveszik a kipuffogót mert az csak a műszakin kell. A 100db igen szűkös ám és sok motor nem fér bele mert buherálták.
Úgyhogy amíg az a törvény, hogy 100db addig inkább nyeljünk és lapítsunk ha szóbakerül.
Csak arra akartam célozni, hogy a biciklisek sem voltak szentek a felvonuláson... itt az Infopark körül kb. úgy közlekedtek, mint a birkák. Járdán, úton, zebrán, parkon keresztül, némelyik forgalommal szemben...
A rendszám már tényleg túlzás, gondolj csak a robogóra! De tényleg mindenhol kötelezővé kéne tenni a kresz kerékpárra vonatkozó oktatását! Mi általánosban kaptunk egy kis füzetet, amibe le volt írva néhány dolog, nem tudom, hogy mostanában létezik-e ilyen.
Üdv:
goss
Egyáltalán nem túlzás a jogsi, mert a bicikli ma egyenrangú közlekedési eszköz.
Behajthatsz vele körforgalomba, párhuzamos közlekedésre alkalmas utakra, ahol még villamos is megy stb stb.
Ha valaki a közlekedésben járművet vezet, akkor tudnia kellene a kreszt, annak magyarázatával együtt.
Ráadásul a bicikli nem azonosítható semmiről, noha a városi forgalomban alkalomadtán gyorsabb bárminél.
<>
Tehát valami rendszámféle is kellene rájuk, ugyanúgy mint az autókra.
Aztán itt van a műszaki alkalmasság kérdése.
Több radikáliskerékpáros nem elégszik meg a modern fékberendezésekkel és áttételezőművekkel, úgyhogy mindezt tökéletesen elhagyja a gépéről. Örökhajtós, fékezetlen bringákkal flangálnak az autók között és erre büszkék.
Szerintem meg jól le kellene venni ilyet tapasztalva (az egyelőre még nem létező) rendszámukat. Amellett persze, hogy nyugodtan be lehetne vezetni a hatósági műszaki felülvizsgálatot ezekre is.
Most érveket-kifogásokat keresünk a biciklisek ellen, vagy arra vagyunk kíváncsiak, hogy hogy látták a felvonulást ? Megmagyarázni mindent lehet, de ez a tényeken nem fog változtatni.
Az oktatásról: Újpesten nemcsak osztályfőnökit szánnak rá, hanem gyakorlati foglalkozás is van.
Na jó... a jogsi túlzás, de ált. iskolában szánhatnának rá néhány osztályfőnöki órát. Esetleg középsuliban sem ártana...
Hehe... engem meg a járdáról meg a zebráról szorítottak le a szabálytalanul közlekedő bicajosok. Szóval csak csitt ;) Persze tisztelet a kivételnek. Miért nem hoznak olyan törvényt, hogy jogsi nélkül ne lehessen biciklivel forgalomba menni? Már nagyon unom, hogy azt a néhány apróságot sem hajlandóak megtenni a saját biztonságuk érdekében, ami elő van írva. (zebrán toljuk a biciklit, mert esélye sincs megállni az autónak, ha kigurulsz elé, éjjel világítás, esetleg mellé egy láthatósági mellény)
Szóval 1:1.
Mellesleg én láttam az egész sort a koliból és szerintem nagyon kultúráltan zajlott a felvonulás. Kb 10 embert láttam bukó nélkül, meg talán 1 vagy 2 egykerekezett egy kicsit. Azért ilyen létszám mellett egész korrektnek mondanám a helyzetet. A motornak meg van hangja. Sok motornak nagy hangja van... ez vele jár.
Üdv:
goss
Ha az egyéb jelzőket kihagyom, akkor két dologra panaszkodtak:
1. túl hangosak voltak, sokan csak az eszüket játszani mentek
2. leszorították őket az útról
Miert mit mondtak a bicajosok?
Nem a firkászokról beszélek, hanem azokról, akikkel találkoztam.
Mi ott voltunk,a firkászok meg írhatnak azt amit akarnak!
Szegénység van mostanában.Hiába,Pécs azPécs.Az éltetést meg köszönöm szépen:-)
Valahogy a bicajosok másként emlékeznek erre a kulturáltságra...
És lett valami szülinapi vásárfia? Milyen infóim vannak, mi?
Szóval Isten éltessen Furfarag!
Jóestét. Vasárnap bőrze van a 18. ker.ben,a piactéren.
20ezret becsültek a sajtóban.
Üdv!
Tegnap én is voltam a demonstráción.Ennyi motorossal még soha nem gurúltam együtt.Nagyon kultúráltan zajlott le az egész felvonulás.Egész Budapest közlekedése megbénult,mert egyidőben zajlott a kerékpárosok rendezvényével.A mtorosok mennyiségére saccolni nem mernék,de mi a közepen haladtunk 4-5-n egymás melett, Fúrfaragékkal félre álltunk,egy cigit kényelmesen elszívtak mire a vége odaért.
Hat hurra :) ehelyett most aztan jo sok helyen zarhattak utat....
Meg most olvasom,hogy még ezen a helyszínterven is változtattak,mert a Hungaroring végül nem járult hozzá,mert kormányellenes tüntetésnek minősítette a motoros demonstrációt :-P
Tavaly én is voltam,de sztem idén elég hülyén szervezték meg az egészet. Ez az "utolsó pillanatig titkoljuk a helyszínt" is biztos sokak kedvét elvette, vagy nem értesültek időben.
Nem rég mentek el a koli előtt a teljesítményadó ellen tüntető és kresz módosításokat kérő motorosok. Még életemben nem láttam ennyi motorost egyszerre! Fél órán keresztül folyamatosan haladtak el 3 sávban. Már a látvány is szép volt, remélem sikerül valamit elérniük. Kár, hogy most otthon van a gép és nem tudtam csatlakozni :(
Nekem tavaly,mikor még megvolt a 125 ccm-es 47 éves Dcsepelem,kiküldték a 120 ft-os csekket a féléves teljesítményadó címén!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mondtam is,hogy azért ez már durva!!!!!!!!! Kemény 3 lóerő,de azért nem feledkeztek meg rólam a mocskok!
Üdv.
Nerbi tartdosi kepei a galeriaban...
Vadmotoros kaposvari kepei a galeriaban.
http://www.szocimotoros.hu/hu/galeria/168
itt vannak a kepek a motoros mesterkurzusrol...
Hétfőn leműszakiztattam a motoromat és kb 24 ezerbe fájt. Majd kanyarintok róla 1 rövid cikket oqlásul.
:-P
Köszi a válaszokat!
Frankó,mert én eddig nem kaptam csekket.
Szóval már januártól ketyegett nekem is az óra?:-)
Bátyámmal egy címre vagyunk bejelentve és neki is 150-ese van és kapott csekket már régebben.
Most azon filózok,h reklamáljak-e,h én is fizetni akarok :-D
Az 1991. évi LXXII. törvény 5. paragrafus d) tartalmazta a 250 alatti kategória adómentességét. Ezt a 2003. XCI. törvény 219. paragrafus (2) hatályon kívül helyezte, hatálytalan: 2004. január 1-től.
Elvileg azóta szedhették volna 250 ccm alattiakra adót - korábban súly, idéntől teljesítmény alapján - valami rejtélyes okból mindenki csak idéntől kapott csekket.
ETZ-re minden bizonnyal 120 Ft*(forgalmiban bejegyzett teljesítmény kW-ban) összeget kell fizetned!
nem második havit, hanem második félévit
Igen, az önkormányzat küldi ki a teljesítmény adóról a csekket. A 250ccm limit megszűnt. Nem vészes összeg, 250-es ETZ-re fizetek 2x900 Ft-ot egy évben. De már a második havit is be kellett fizetni.
Ki mit tud arról,h a súlyadó a múlté és most már a 250ccm alattiakra is teljesítményadó van?
Kapot már vki csekket ezügyben?
Küld el nekem email-ben légy szíves!
Tudnom kellene még valamit? Mert ez nem ismer, és mintha az anonymus hozzáférést sem támogatná...
Van valami publikus felhasználónév amiről én nem tudok?
Szociftpn a Nerbi könyvtárba.
Igen, én onnan eljöttem már sokadik alkalommal. Szombat este én sátor mellett tokaji furmint heveny fogyasztása közben élveztem a Blues Companyt ill. Dirty Dancet, majd beáljultam a sátramba:)Az a szomorú bejelentés miszerint vki meghalt a bejáratnál kissé csorbította a jókedvemet, de ezt leszámitva szuper volt a dolog. Az általad említett gépeket ill. actiont sajna nem láttam. Láttam viszont 1 igen jól kinéző eredti sötétzöld festésű ETZ 250est, ami igencsak ritka manapság. Keringtek olyan híek hoyg többet nem lesz ott tali, remélem mindez kacsa.
Hygy, hát ezúttal nem vitted túlzásba :-D
Na,de lefotózni szegény szocimotorost étkének elfogyasztása közben félig még az álommanó szorításában...:-P
LOL
Belenéztél? Szerintem az első képen a Mora fülig érő vigyorral az valszeg szocitali:)
Helló !
A képeket a Tardos-Malomvölgyben
szervezett szocimotoros talin
készítettem , van közöttük pár kép
az esztergomi Bazilikáról és a
dobogókői kilátóhelyről .
Ha kitudnátok tenni , megköszönném !
Baráti üdv :
Nerbi
Ezek a nerbi kepek most milyen kepek? Szocitalis?
Összesen: 360 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|