:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Motoros túra - új hozzászólás Összesen: 360 oldal
igazad van speedcams.hu
Amikor én letöltöttem még nem kellet regisztrálni, most én sem látom honnan lehetne.
Amúgy ez úgy néz ki hogy van egy TXT file amiben minden egyes sor egy trafipaxnak felel meg. GPS koordináta, sebesség limit és egyéb paramétereket is tartalmaz vesszővel elválasztva.
Ezt így direkt ember el nem olvassa, de a legtöbb GPS ami támogatja a trafipax előjelzést tudja kezelni.
Szia Tibi2T
Te is Miskolc környéki vagy?
Megbeszélhetnénk egy közös gurulást?
az enyém tutira leforogja! ;) csak sose próbáltam addig! de az biztosis,hogy leforogja a kilóhatvanat, merhátacsehekcsaktutták! :D
és a kedvencem!
jobbjáwamintazemzé!!!!!!!
Ezt már ismerjük!
Gyári ETZ (TS) 250 140 Km/h
Gyári Jawa350 160 Km/h
Annyit megy, különben miért mérne addig az óra! :-D
Mi az, hogy az oldalkocsis MZ lassú volt? Majd a Mecsekben a kanyarokban megtudjátok milyen lassú is tud az lenni! :-D
Menj át index jawa 350 fórumra, ott 160-nal mennek a mocik. Valamit tudnak szerintem:)
Megnéztem, nincs ilyen oldal!
Rákerestem, sok ezzel foglalkozó oldal van, de semmi normális adatot nem találtam. (Lehet, hogy én vagyok a béna...) Hol elérhető ez a lista? Írj egy tuti jó linket légy szíves, mert egyébként érdekelne.
speedcam.hu oldalon elég jó lista van, GPS-el én ezt használtam és olaszoknál és osztrákoknál is elég pontos volt, különösen a fix trafipaxok terén.
Nálunk nagyon kevés fix van és pár olyan helyre is jelzi ahol tuti nincsen.
Valami gebasz történt az ébresztőmmel és 6-kor mar csörömpölt. Az áldásos hosszú hétvége miatt már nem feküdtem vissza. Jól láttam, HyGy, ti gurultatok át Letenyénél a reggeli hírekben? Széles utat Horvátországban!
Abban a bizonyos veszprémi kereszteződésben (külső körgyűrű) néhány hónap alatt 1,4 MILLIÁRD-ot szedtek be.
Nemsokára meglesz a listám egész Veszprém megyéről,ahol kb 1 hónapon belül fix traffikat fognak felállítani (akkor közzé fogom tenni).
Ha megnézed a legutóbbi szocitúra képeit,már szinte mindenki lecserélte.De nálunk túrán mindig az diktálja a tempót aki a leglasúbb.Halászi túrán az oldalkocsis MZ volt ez.
Ez így jól hangzik, igazából arról van szó, hogy jó volna minnél több szocimotorost megismerni, mert már nagyon kevés van belőlük :-( a cbr és gixxer 600-akkal túl "izgalmas" túrázni, még ha jó fejek is, csak 100 felett érzik jól magukat, ami pedig engem és szegény twin sportomat is hamar lefáraszt... Júliusban szerintem feldobom a témát :D
Mert szerinted hány centi kell ahhoz hogy túrát szervezz? :)
Kitalálsz egy jó útvonalat, célpontot, feldobod, hogy a hétvégén reggel a benzinkúton találkoztok és ha egyedül vagy akkor nem változik semmi, pont úgy fogsz túrázni mint eddig :)
Veszteni nem lehet, ha valakit érdekel akkor pedig lesz társaságod.
Nem muszáj több napos túrát csinálni akkor nem kell szállást szervezni.
Pedig voltunk már arra,Hollóstetőn,képek a galériában
Szervezhetnél egyet Répáshuta szállással. Onnan jót lehet barangolni a Bükkben, a kemping pedig kiválló. Legalábbis tavaly az volt, amikor a NÉM-mel arra jártunk. Ne légy kishitű, próbáld meg a szervezést. Legfeljebb kicsi lesz a létszám talán, de az nem mindent elsöprő tragédia. :) Ha négyen öten netán tizen odamegyünk, már részesülhetsz a csoport élményéből. :)
Hát most feladtad a leckét :-) Kicsi vagyok én még ahhoz :D
Adott a feladat, szervez egyet :)
Én is szivesen mennék túrázni Miskolc környékiekkel, de valahogy sosem hallani Miskolc környéki szocimotoros túráról. Vagy csak soha nem veszem észre...
Amúgy meg körforgalmak, kereszteződések is vannak a világon. Ilyen helyeken még ha miénk az előny akkor is be akar jönni pár autó aki türelmetlen.
Elolvastam, de én a széthúzásra írtam.
Ha 100 embert széthúzol 50méterre akkor az 5km-es konvoj... nem részletezem.
A túl lassú haladás is lehet veszélyes!
Engem az is zavar, ha a forgalom irányítok nem elég nagy tudásúak, csak hiszik magukról. Példának egy tipikus hiba: A kereszteződésben nem, vagy csak féloldalról zárják el a gyalogosok elől is az utat. A hátrébb lévő motorosok elé így tuti be fognak ugrálni a gyalogosok.
Amúgy nem véletlen, hogy elvileg csak vizsgázott személy lehetne irányító. Sőt, piroson való áthaladás még vizsgázott irányítókkal is csak akkor engedélyezett, ha az útvonal, időpont, stb előre be lett jelentve.
Amúgy manapság én csak városban megyek konvojban. Ez nem az irányítók vagy a szervezők miatt van így, csak szeretek ragaszkodni a saját tempómhoz. Jó érzés együtt dübörögni, de lassan, a tájat bámulva andalogni sem rossz. (főleg ha a motor kívánni valókat hagy maga után). Csak ne akarnának állandóan letolni...De sebaj, úgyse akarok ágyban párnák közt.
Egyetértek veled,pontosan erre gondolta m
Engem egyedül a piros lámpán áthajtás zavar egyedül, mert magyarázhatod a rendőrnek hogy volt forgalomirányító ha kiküldik a 100.000 Ft-ról a csekket. Gondolom sokan hallottátok a veszprémi kamerás csomópontról, ahol kihelyezés óta százmilliós nagyságrendű bírságot küldtek ki.
Olvasd el figyelmesen az eredeti cikket,utánna azt amit én írtam!
Akkor meg mi értelme a konvojnak?
Se hangulat se csoportos gurulás.
Ha egyedül akarok motorozni, akkor megteszem.
Lehet úgy hogy megadják a címet aztán ott találkozzunk. Közte meg oldja meg mindenki egyénileg. Szerintem néha jó csordában motorozni mondjuk 1-2 évente egyszer.
Mellesleg voltam 100motorból álló kulturált társaságban, ott is el tudtuk engedni az autósokat. A forgalom irányítás sem volt problémás. A legtöbb autós megértette, az az egykét barom meg kikerülte az irányítót és bejött közénk, nem bántottuk.
Azért volt kivétel,Árpi ebben nem vett részt.Szerintem mindenki ismeri a kreszt,én sem nagyon bízom a sárga mellényes "forgalomirányítokban".Jobb az ha többen ismerik a túra útvonalát,a sorban haladnak a többiekkel,ha valami miatt lemaradás van nem gond eljutni a célhoz velük.80-s tempónál szét lehet húzni a sort 50m-s követésitávolságra és akkor beférnek az autósok is.
Persze, mert csak 30-an voltunk, nem 300-an!
Hát azért szerintem mi ennél kultúráltabban nyomjuk. Be szoktunk engedni az autókat magunk közé. A Dávid is szokott nekik integetni, hogy menjenek ha tudnak. Az áthaladásoknál is igyexunk minnél kevesebb ideig feltartani a forgalmat. Nem nagyon emlexem mostanába az öklét rázó autósra...
Úgy értem egy 2. válaszadás :-P
Engedtessék meg nekem a válaszadás :-)
Létszámlimit nincs. Kb 30-50 fő:-)
Helyfoglalás vagy itt a fórumon vagy e-mailben, ez úgyis előtte itt ki lesz hirdetve.
Megérkezni..hmm :-D
Ha engem kérdezel,akkor szombat hajnalban :-D Attól függ mikor tudsz elindulni otthonról, számomra legutóbb vált nyilvánvalóvá,h az igazi buli péntek este van, szombat este már mindenki punnyadtan és másnaposan korán bedől a sátrába :-P
Bográcsozás szombaton némi kp fejében. Egyedileg némi szalonnasütéssel extrázhatsz :-)
Gyertek, jólesz!
a leírásban általában szerepel, hogy kell-e helyet foglalni, úgy látom most nem, esetleg fórumra javallott beírni, hogy 'megyünk', hogy a szervező tudjon kalkulálni. Érkezés ízlés szerint péntek délutántól szombat reggelig (kedvelt időpont az éjjel félhárom is), bográcsozás inkább pénzalapú. Móváron ha jól emléxem a paprikáskumpi fejenként 375ft-ba volt. Létszám legutóbb kb 25-30 fő volt.
Mindenkinek igaza van, ne is próbálkozz vitába szállni velük. Néha bőghetnékem van egy-egy hozzászólástól, szerintem válogatottak:)
No, de valójában a következő túra érdekelne. A párom, én és a 638-as kedvet kaptunk. Nem voltunk még szocitúrán, de ha van hely, szívesen csatlakoznánk. Erről kérdeznék párat. Kell-e helyet foglalni, valakinél jelentkezni, vagy csak megjelenünk péntek este és ennyi? Mikorra érdemes megérkezni? A bográcshoz alapanyagot szokás vinni, vagy némi kp-t? Mekkora a várható létszám? Hirtelen ennyi:)
Elolvastam a kommentek nagy részét is.
Vagy tényleg ilyen az egész ország, vagy válogatott hülyék járnak oda irogatni...
Bár gondolom a totalbike.hu jól megél belőlük! :D
Ez nem az volt, de elég tipikus, pont azt mondtam a Morának az utolsó túrán, hogy ilyenek vagyunk!
Szóval nem mi voltunk, de magunkra ismerek! :-D
Ugye ez nem szocimotoros túra volt???!!!
:)
http://totalcar.hu/magazin/velemeny/motorkonvoj/
Nincs olyan, hogy "szokott lenni", minden túra egyedi! :-)
Itt találsz egy térképet az eddigi túrákról: http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=hu&msa=0&msid=115365663697516296451.000450f22b177ea6da189&z=8
Nugyaton valóban aktívabbak a tagok...
Már egy ideje több a távol-keleti.
A csoportképkészítésről rendesen elkezdtünk leszokni,hm?! :-P
Én se tudom így hirtelenjében, melyikből volt több. de a képek csalókák.Volt három vagy négy mz. Ugyan ennyi jawa, és egy ural. Ha jól emlékszem más szoci, vagy volt szoci országból származó motor nem volt.Már csak arra kellene visszaemlékeznem, összesen hány motor volt.
Sziasztok !
Érdeklődöm, hogy a duna keleti oldalán mikor szokott lenni túra? Én miskolci vagyok szivesen elmennék, de komárom és a mecsek túl messze van számomra.
Mégvalami megnézem a legutolsó túra képeit,nem tudom hogy több volt -e a szoci motor mit a nem?
Ez őrület! Itt még Ninján is sisak nélkül motoroznak, azon kevesek, akik motoroznak! Hogy nem veri ki a szemüket az első szembejövő darázs??? Vagy itt nincs darázs?
Hehehe, Gergő is 600cc alatt volt (GS).
Dupla respect :-D
De 2T tuti én voltam egyedül :-)
Látom a köv. szocitúrán lesznek változások bőven :-)
Én, mint rutinos vaktérképesitineres motorostúraversenyző kérdezném,h egyéni vagy csapat felosztás lesz-e? Eddig olyanokon indultam,ahol 2 motorból álló csapatok indulhattak.
Ha sokaknak bejön, legalább többen kedvet kapnak majd az ilyen túraversenyekhez (Adventure Day, Long Day Trophy), ott 1 nap és kb. 300km a teljes táv.
Eddig a legjobb helyezésem Gergővel tavaly volt, 11.-ek lettünk kb 35 csapatból, ami nagy eredmény ahhoz képest,h csak én voltam 600cc alatt.
Már előre tetszik ez a mecseki dolog, ráadásul 2 éve ott indultam először :-)
Ha esetleg tudok vmiben segíteni a szervezőknek, keressenek meg nyugodtan.
Meglesznek azok is... :-)
Mostanában valahogy megint ki sem látok a munkából. :-( Talán majd hétvégén.
üdv Szarajevóból!
boky a te kepeid merre vannak?
basszus :) azt hittem az orokos lesz rajta. :)
Tökéletes a következő túra időzítése, 22-én megyek záróvizsgázni :D legalább ki tudom pihenni magam előtte.
Bocs, nem kerítésdrót volt. Egy lombseprűről törtük le. Mindegy...
Hali!
Fotóim az ftp-n vannak.
Hygy! Letörött a karbimról az a kerítésdrót, amit pár évvel ezelőtt sufniztunk bele túrán, egy parkolóban.
Egy éra véget ért...
Az egyik legmegbízhatóbb alkatrészem volt. Megy a vitrinbe.
Összesen: 360 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|