:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Motoros túra - új hozzászólás Összesen: 360 oldal
Halihó!
Szervez valaki valamit 2010-re?
Kedvcsinálónak az eddigi túrák térképen:
http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&msa=0&msid=
115365663697516296451.000450f22b177ea6da189
üdv: Boky :-)
Volt már valaki a Pannonia Parkban Recsken?
Menjünk,időm valószinüleg lesz pénzem kevésbé!
Remélem...még ha gyalog is, vagy valahogy másként...
üdv.: R
Szép napot. Megyünk valamerre az idén??
Tökmindegy mennyi, csak guruljunk valamerre :D Valahogy hosszú a tél... Ilyenkor csak a Simson üzemel :)
Tervek mindig vannak, de majd beszélünk róla, ha lessz vizsga a motoron. Viszont az 100as utazó az 70-75 lett.
:-(
remélem így is érdekel a dolog:-)
Tervezel valami hosszabb túrát? Ne felejts el szólni előtte! :D
Köszön a válaszokat!
Végül "önfelállítós" 2 second sátrat vettem akcióban 14 helyet 7 ért. 3 szemlyes duplafalú és elég vastag az anyaga. Viszont 80Cm kör alakú korond,de az oldakocsin elfér:-).
En egy ideje onfelallitos satrat hasznalok. 2 szemelyest. Nem az osszes cucc fer bele ha bent van ket ember, de akkor ugy is a motoron vannak a cuccok. Ha meg elmesz valahova atrakod a satorba.
A 2 szemelyest meg fel lehet aplikalni a motorra, bar tenyleg nem foglal kis helyet.
A ket retegnek esoben van ertelme. Mert 1 retegunel ahol hozza ersz, ott bejon a viz. Valamint 2 retegunel a parat is a satron kivul tartja. Szerintem 1 retegut csak akkor erdemes venni, ha nyaron dog melegbe satrazol es igazabol sator nelkul is el lennel. De kissebb esot ki bir.
HyGy
Egy vidám nyári emlék egy oldtimer kiállításról: http://www.youtube.com/watch?v=ryGd8_Ghsis
Ja és az önfelállító sátrak elég jók, főleg ha két rétegű, de összecsukva is elég nagy méretűek. Ha van hova rakni akkor jó, különben felejtős.
Az egyrétegű egyébként arra jó hogy kicsi helyen elfér nem csípnek a szúnyogok és ha éjjel elered az eső mégsem a szabad ég alatt vagy. Volt élményem kemény viharban ilyen sátorral szerencsére gumimatracot használok így kényelmesen elfér alatta a víz :D de azért a vihar ellen jobb volt mint a semmi, még aludni is tudtam.
Sátorban akkor van meleg, ha rásüt a nap. Amúgy hideg van benne.
Az szinte mindegy ebből a szempontból hogy egy vagy két rétegű. (najó a két rétegű picivel talán jobb) A két réteg azért kell mert mindig a legkülső réteg belső felén fog lecsorogni a lecsapódott pára vize, illetve eső esetén a belső száraz marad.
Egy rétegűnél nem lehet hozzáérni a falhoz, mert ott be fog folyni a víz.
Én mindig olcsó dómsátrat használtam. Bár 10ezerért kicsit soknak tartom én 6ért vettem :)
A hátránya az olcsóknak hogy jobban oda kell figyelni felállításkor, mert könnyen összeérhet a két réteg és akkor beázik, meg persze gagyibb a kivitelezése, és talán nem olyan tartós.
Szerintem nézz körül máshol is mert 20ezerért már egész jó sátrakat lehet venni.
http://krucemburk.files.jawamania.info/2009_Zima/Fotky/Agent/P1210864.JPG
Az a jó amelyikbe beakasztható hálófülke van nehezebben ér az ember az oldalához,ami miatt beázhat a sátor
Ma a kollégámmal sátrakat nézegetünk a tavaszra. Több kérdés is felmerűlt bennem, amire nem igazán tudom a választ.
-Mitől van meleg egy sátorban?/oké hogy a hálózsák számit, de mégis/
-10-20e Ft köz milyen a jó sátor?
-Mi a jobb 1 rétegű márkás 15e Ft vagy kétrétegű Corás 10-ért.
-az igluk a befutók.
-de a 2 second sátrak is jónak tünnek?
Mi a véleményetek.
Kicsit megkésve ugyan,de annál nagyobb szeretettel B.Ú.É.K. mindenkinek:-)
Üdv.
Holnap reggel 8-kor indul az idei futam a Városligetből.
Jövőre lehetne nevezni a kaland kategóriában.... :)
Jah, lehet,h ez már 1 éves...
http://www.youtube.com/group/bamakospirit#p/a/6/L2BzpgeR95k
:D
Így már érthető, ha tavaszias az idő, hó nélkül, minek a téli túra?
Azért érdekelt, mert korábban sokat olvastam a híres Elefanttreffen-ről, ami egy hasonló téli túra (volt), megszűnt, aztán újraindult, mostanában nem tudom, van-e még.
Át kellet volna helyezni a helyszínt az angolokhoz...
En nemreg beszeltem daviddal es a szervezoseg athelyezte az idopontot kesobbre, mert nem volt ho. :)
Apropó túra: Ki tud valamit a főoldalon szereplő téli túra eseményeiről?Megvolt, sikerült?Épségben hazatért mindenki?
Hát aki hétfőtől péntekig dolgozik, annak tényleg nem, de én sajnos nem tartozom ezen kiváltságosok közé ;-) Évente 2-3 alkalommal van szabad hétvégém, és idén márciusban és novemberben lesz sajnos. Szóval kénytelen leszek szabadnapot kivenni ha el akarok menni. De végül is mindegy, mert már elkezdtem a züllést, az utolsó 2 találkozón már nem is voltam :(
Hat a szociturakra nem szokott kelleni szabadnapot kivenni.
HyGy
Eléggé kellemetlen lehet...
Ha nem is túrát, de ajánlanék egy találkozót Jászboldogházán május 7-9.
Tavaly igényes fellépők voltak, koncertközi programok, fülsüketítő felvonulás, sör, kaja olcsó és jó minőségű volt, fain sátorhelyek, mosdó, wc stb. stb. Mi nagyon jól éreztük magunkat, idén is ez lesz az első kimozdulós hétvégénk. condorsmc.hu a lapjuk, van fent sok kép is.
A dátum egyébként a wild-ról van, remélem stimmel.
Üdv!
Nagyon kihalt itt minden, senki nem tervezi az idei túrákat?
Gondolom esélytelen péntekig időpontot mondani? A drágalátos főnököm kijelentette, hogy péntekig el kell dönteni, hogy mikor szeretném kivenni a fele szabadságomat, június 30-ig. Utólagos módosítására nem nagyon lesz lehetőség.
Végül is azt sem tudom mi lesz a jövő héten, de azért tervezzek előre fél évvel.
Szerintem ez Gönyü akart lenni?!
Egyszer volt 1 csajom onnan :-D
sziasztok a segitségeteket szeretném kérni kedves motorostársaim azzal kapcsolatban hogy 2010 április közepén szeretnénk rendezni egy jótékonysági mtoros találkozót gögyün(győr mellet)már több szervezetet megkerestem és segitenének de tudnom kéne hogy hány motoros jelenne meg és van e értelme megcsinálni nagyon szeretném ha sikerülne mert két beteg gyereken szeretnénk segiteni ha lene akkor segitenétek e ?? légyszives jellezzetek az a7szabo@gmail.com-ra előre is köszönöm minden megjegyzés vélemény fontos lenne számomra előre is köszönöm
Czövi! Te nem akarod megosztani a képeidet?
Jók lettek a képek.Kár,hogy nem tudtam menni:-(
Kálmán gratula a guzzihoz!
Üdv.
A hétvégi túráról képek letölthetőek itt:
http://dl.getdropbox.com/u/1254258/SzociT%C3%BAra.rar
Mi is hazaértünk:-)Köszi a szervezést,meg mindent.Aki nem volt ott,az sajnálhatja.
A minire sikeredett szoci taliról 22 14 -kor haza is érkeztem.A kemény mag képviseltette magát.Vannak képek hová lehetne feltölteni.Ja, és szoci motor már csak 2 volt jelen.
Mi a budafoki camponánál lévő Shell kút parkolójánál találkozunk 07
30 -kor
Miskolc környékiek,vagy akit érdekel:
Szeptember 19 -én 1 napos közös motorozás szervezünk a Bükkben.
Indulás Miskolc OBI parkolóból 10 órakor.Ha valakit érdekel jelezze.
Én is csak szombat reggel megyek.
Czövi, Furfarag! Ti mikor, honnan, és főleg együtt?
Sziasztok!Holnapra közbejött 1-2 dolog,ha nem fontos akkor csak 5 körül érek a telkemre.Ha valaki elöbb jönne ,akkor csörgessen meg:70/4555457.
A legfrissebb metnet-es időjárás jelentés szerint pénteken és szombaton a nagyobb esők elkerülik ezt a vidéket.
Megy valaki péntek este???
Aki péntekre jönne,az legyen szíves egy kb érkezési időpontot írni,hogy mikortól várjam.
A szombati különítményt is szabadiba várjuk 10-óráig,utánna a siófoki hajóállomáson leszünk kb 11,fél-12-ig.
Sziasztok!A péntek előre láthatólag elég esősnek ígérkezik,de szombaton már csak zápor-zivatar és 25 fok várható.
Szombat reggel megyek.Vasárnap jövök:-)
Legyen inkább 7 betervezve, az eső miatti lassabb haladást is figyelembe kell venni :-)
Oké,nekem mindegy hol és mikor találkozunk,de 9 30-ig le kellene érni.
Összesen: 360 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|