hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. november 24. vasárnap 
Emma

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)

:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
Motoros túra - új hozzászólás

Összesen: 360 oldal

Atilla
válasz erre | email2010-07-13 14:48:43
Árpád:
A Kiber-szoros meg hol van?
Csak nem a kibertérben? :-D

Storm:
Ha indulsz szólj, én megyek!
sorszám: 12187 (122935)

Storm
válasz erre | email2010-07-13 12:23:59
Sajnálom ha ez jött le az írásomból, nem ez volt a cél. Lehet hogy "rossz a PR-om" de én utálom az alakoskodást. Igyekszem mindig őszinte lenni és őszintén elmondani amit gondolok. Még ha ez rosszul is jön néha ki. Azt is tudom hogy gyakran elég egoistán viselkedek, ezen igyekszem változtatni.

Egyáltalán nem az a célom hogy láblógatva várjam a sült galambot. Hónapok óta keresek munkát sikertelenül, sok sok jelentkezésen vagyok túl ahonnan még választ se kaptam, pedig az önéletrajz és referenciák rendben voltak. Továbbra is keresek és nagyon remélem hogy végre összejön mert anélkül nem sikerülhet a terv. Próbáltam elkerülni, hogy szakemberként dobozokat kelljen pakolnom mint a 8 általánost sem végzett feketemunkásoknak, de ha lassan nem találok munkát akkor csak ez a lehetőség marad. Persze hogy össze kell gyűjtenem egy adag pénzt, csak próbálok ahol tudok alternatív megoldásokat keresni. A motort illetően pedig minél hamarabb sikerül szerezni, annál hamarabb elkezdhetek foglalkozni vele. Persze, mondhatnám azt is hogy adja el nekem valaki a motort úgy hogy majd akkor fizetem ki amikor lesz pénzem... de pont ez az ami nem lenne tisztességes, mert nem tudom mikor tudnám kifizetni.

Amit az ingyen szállásról és hasonlókról írtam, az nem potyázás, hanem olyan emberek akik önmaguk ajánlják ezt föl, és cserébe csak azt remélik hogy érdekes embereket ismerhetnek meg akik majd mesélnek a világ más részeiről egy tea mellett.

Még egyszer sajnálom ha rossz benyomást tettem. Nem erőltetem a témát tovább.

Egyébként nem rég valaki aki egyszer már volt Zanglában felajánlott nekem egy Riga 4-est, úgyhogy a kiindulás már megvan. Azt fogom megpróbálni rendbe tenni, aztán elcserélni egy hiányos, javításra szoruló nagyobb motorra, pl Pancsira.

Amit a terv nehézségéről mondtatok, azt nem becsülöm le, én is tudom hogy hatalmas fába vágtam a fejszémet. De most erre akarok feltenni mindent. Egyébként pont Sulkowsky Zoltánék története volt az egyik ami a legnagyobb benyomást tette rám. Ami pedig az útitársat illeti, egyelőre egyedül vagyok, de ez nem jelenti azt hogy még nem hozhat össze az élet valakivel aki velem jönne.

Minden jót
Storm
sorszám: 12186 (122934)

Árpád
válasz erre | email2010-07-13 08:57:22
Tibet nekem is álmom volt régen, de én feladtam. Volt egy gimnáziumi iskolatársam aki viszont gyalogosan kiment a nyolcvanas években. A látszat ellenére a motoros út sokkal nehezebb. Az utolsó megmaradt ázsiai vágyam a Kiber szoros volt, azzal kapcsolatban mértem fel mit kell elintéznem, vinnem magammal. Én is rájöttem, a magányosság az úton nagyon növeli a kockázatot. Bármilyen műszaki hiba estén nincs aki segítséget hozhatna.Márpedig egy tőbbtízezres úton nagyon esélyes a hiba, tökéletes felkészítés esetén is. A másik amire rájöttem, hiába felelne meg a jawa ereje, megbízhatósága az útra, mégse lehet ilyesmivel odamenni, mert ha mégis meghibásodik valami olyan amiből nincs tartalék, alkatrészt nem fogok hozzá kapni, lehet aztán sikertelenül haza kullogni. Van pár dolog még amit ki szoktak hagyni költségek összeszámolásánál. Például a ruházat kérdése. Ilyen utakon nem lehet a ruhát mosni. Újat kell venni állandóan, vagy a váltásokat postán maradóan előre kel küldeni. Azt hiszem, csak a ruházkodás megoldása többe kerül mint egy jó állapotú szoci motor.
De nem is részletezem tovább a dolgot. Tibetet motorral megközelíteni, azt én se ajánlom első kalandnak.Olyan embernek aki nem tudja előteremteni a költségek legalább felét, sokadiknak sem. Aki nem tudja életét megszervezni az ehhez szükséges módon, nem elég talpraesett, az nagy eséllyel az utat sem tudja jól megszervezni, vagy lebonyolítani. Végső soron én ezért mondtam le az útról. Beláttam, ha nem vagyok elég élelmes egy-két millió megtermeléséhez, akkor egy magányos nagyon hosszú ázsiai úthoz is kevés leszek. Pedig de jó lenne átgurulni a Kiberen, vagy végig a 66on. :D
sorszám: 12185 (122928)
(előzmény: Keri, 2010-07-12 22:42:02)

Atilla
válasz erre | email2010-07-13 08:51:07
A szervezés szó szerint jól áll, mert Mora épp a Horvátoknál motorozgat és ezt is fogja tenni az elkövetkező 2 hétben. :-)
Azután hazajön, van talán 2-3 szabad hétvégéje és megyünk MZ-kel a Krim félszigetre.
Szóval nem tudom mikor akar túrát szervezni, de szerintem nem lesz rá ideje.
sorszám: 12184 (122926)
(előzmény: tesho, 2010-07-13 01:04:19)

tesho
válasz erre | email2010-07-13 01:04:19
Mora, hogy áll a túraszervezés?
A rossz időjárásra már nem panaszkodhatsz! ;-)

sorszám: 12183 (122924)

tesho
válasz erre | email2010-07-13 01:01:02
Szerintem semmi baj az álmokkal, pláne ha mindenki azt mondja,h megvalósíthatatlan. Ha mindig azokra hallgattunk volna, akik szerint "ez lehetetlen és soha nem fog sikerülni", még mindig fákon élnénk :-)
A világot az optimista és lelkes emberek viszik előre!
Volt 1-2 "hibbant", akik szerint a Föld kerek, milyen jót mulattak rajtuk mások :-)
Ha ez az álmod, tegyél meg mindent,h megvalósítsd, akárhogy alakul a végeredmény, sokkal okosabban és tapasztaltabban fogsz kijönni belőle.
Atillának viszont igaza van, olyan vagy mint Drakula gróf, nem vagy rossz ember, csak rossz a PR-od :-)
Túlzottan a lejmolás része jön le, ez a reakciókon is látszik.
Ha te az a típus vagy, akit az ilyen megjegyzések csak megerősítenek, akkor vágj bele!
Erősen ajánlom elolvasásra Sulkowsky Zoltánék "Motorral a Föld körül" c. könyvét, akik -mint tudvalevő- az elsők (és magyarok!!) voltak, akik motorkerékpárral megkerülték a Földet.
Az egyedül utazást viszont semmiképpen nem ajánlom.
sorszám: 12182 (122923)

Keri
válasz erre | email2010-07-12 22:42:02
Igen ebben van valami. Ha én segítek elvárom hogy ne csak a sült galambot várja az adott ember, hanem tegyen meg minden tőle telhetőt, és ha látom hogy ennek ellenére nem boldogul akkor segítek.

Ez a tibeti túra jó buli, de hogy őszinte legyek olyannal mennék csak akinek van pénze rendesen felkészíteni a motort...és lehet hogy nem tibettel kezdenék, hanem Bambiékkal mennék Albániába. Kezdetnek az is jó kaland.

sorszám: 12181 (122920)
(előzmény: Árpád, 2010-07-12 19:52:16)

Keri
válasz erre | email2010-07-12 22:37:07
Én nem gondolom hogy rossz ember lenne Storm. Inkább csak roppant naiv és fiatalosan lelkes.

Ha látom hogy érdemes neki segíteni akkor fogok neki segíteni, ahogy bárki másnak is, de egyenlőre csak a potyalesés jött le nekem.
sorszám: 12180 (122919)
(előzmény: Atilla, 2010-07-12 19:42:05)

Jawa mocis
válasz erre | email2010-07-12 22:31:32
Szevasztok fiúk!
Tud valaki eladó (nagyobb összegű) üdülési csekket,kedvező áron?
-árban biztosan megtudnánk 1ezni!
köszönöm!
sorszám: 12179 (122918)

Árpád
válasz erre | email2010-07-12 19:52:16
Gondolkodtam ezen a segítség, ajándék kérdésen. Tavaly, tavaly előtt sokat kaptam az emberektől. Csak valahogy bejött a mondás, ne halat adj , hanem tanítsd meg halászni. Meglehetősen eredménytelenek lettek a segítségek.Illetve annyit segítettek, hogy jóidőre megerősödött az emberekbe vetett hitem.
Ha valakiaz álmaiért kéri a segítséget nem azért rossz, mert megalázhatja magát, hanem azért mert ha túl korán fordul segítségért akkor nem készül fel eléggé a dologra és segítséggel együtt sem fogja álmait megvalósítani.
Ettől függetlenül én szívesen segítenék, hiszen én is kaptam ingyen motort, de anyagiakban nem tudok. De munkával szívesen segítek bárkinek, ha tudok.
sorszám: 12178 (122914)

Atilla
válasz erre | email2010-07-12 19:42:05
Keri
Nekem nem teljesen ez a véleményem.
Szerintem nem baj, hogy kér valamit, a baj az, hogy nem tud írni, ezért teljesen rossz a marketingje. Ezt a tervet úgy kellett volna megírni (itt és a hivatkozott blogon is), hogy elolvasom és azt mondom, hogy ez már igen, ebben az emberben van valami.
Adok neki ezt azt, keltse új életre a vasat és menjen Tibetbe!
Valljuk be, az ötlet tök jó, hogy mindenféle alkatrész jó neki, azután majd addig csereberél míg nagyjából homogén szocimotor nem születik belőle. :-) Sokkal kisesebb ötletekért és teljesítményekért is zsebeltek már be támogatásokat!
Csak hát az írásából nem a dolog és az ember nagyszerűsége jön át, hanem valami más. Valami ellenszenves. És erről szerintem csak a fogalmazás tehet, az alapötlet tök jó.

Ja igen, és a kétségkívül ironikus hozzászólásaink után, pedig nem gondolkodik el a dolgon, hogy tán máshogy kéne megfogalmazni, akkor máshogy reagálnak rá. Inkább megmagyarázza, hogy mi minden van ingyen a világban és a mi segítőkészségünkkel, meg a hitünkkel vannak bajok. Szégyelljük magunkat!
Ez azért valljuk be gusztustalan.
Innentől tőlem ír amit akar, ez már minősítette az embert.

Úgyhogy inkább beszéljünk a legközelebbi szocitúráról! Mert jó az idő és mehetnékem van!
sorszám: 12177 (122912)

Miklósbácsi
válasz erre | email2010-07-12 18:25:39
Mondtam volna valamit, de szerintem azt is leírtad :) Itt szerintem be is fejezhetjük.
sorszám: 12176 (122910)
(előzmény: Keri, 2010-07-12 14:59:38)

Keri
válasz erre | email2010-07-12 15:04:54
Hogy röviden összefoglaljam:
Segíts magadon és Isten is megsegít!
sorszám: 12175 (122908)

Keri
válasz erre | email2010-07-12 14:59:38
Ahogy a plébánosunk szokta mondani erre: Isten szereti a hülyéket.
Igen, rengeteg potyázási lehetőség van világ szerte, ezt ki is használhatod, mint a cigányok, rábízhatod magad a hitedre, és amikor látja valaki rajtad, hogy ez a szerencsétlen még arra sem gondolt, hogy holnap mit fog enni, hol fog aludni, akkor ad neked, mert megsajnál. Kösz szépen engem nem így neveltek.
Nekem is vannak álmaim. Nagyrészüket már meg is valósítottam, saját becsületes keresetemből, és saját munkámmal. És igen, segítettek sokan az utamon, de SOHA nem úgy indultam megvalósítani álmaimat, hogy akkor potyázzunk körbe mindenkit, hanem nekiálltam dolgoztam és amikor mások látták hogy már csak ez hiányzik a célomhoz, akkor segítettek, mert látták hogy nekem érdemes segíteni.
De én is adtam már komplett működő motorblokkot, motorvázat, alkatrészeket, szaktudásomat, sőt még jelentős pénzt is olyannak, akinél úgy gondoltam jobb helye van, és megérdemli, hogy ennyivel segítsek neki. Igaz ők csak olyan egyszerű álmokkal küzdöttek hogy túl szerették volna élni a hónapot, vagy be szerették volna indítani a hónapok óta javítgatott motorjukat, esetleg haza szerettek volna jutni, csak nem volt szerencséjük.
Másik hogy terv nélkül, úgy hogy lesz majd valami soha nem indulnék el Dániába. Ha nincs pénzem akkor is megoldom a dolgot, de ELŐRE tervezek. Nyaraltam már így. Jawaval, zacskóskajákkal, sátorral, nagyon kevés pénzből, de akkor is pontosan el volt tervezve minden (mellesleg 1 hét tartós kaja garantált hasmenést és emésztési zavarokat okoz, tapasztalatból mondom)

Mellesleg Tibetig eljutni nem ugyan az mint Európa sűrűn lakott részein keresztül Dániába. Egy ilyen túra még egy erősen tapasztalt embernek jó és megbízható járművekkel is nagy kihívás és már megbocsáss, de neked, ahogy elnézem 10év lemaradásod van.
Kezdődik ott, hogy ilyen útra egyedül elindulni ostobaság. Minimum két jármű kell, hogy tudjatok egymásnak segíteni.
Pannoniával vagy bármilyen szoci járgánnyal szintén nagy ostobaság vagy bátorság kell. Azok, akik mégis megcsinálták, ők is csak azért voltak képesek rá mért az a motor amivel mentek a testük része, ismerik az utolsó csavarig, pontosan tudják mire számíthatnak tőle, és ez a kapcsolat a motoroddal nem úgy jön létre hogy tetszik a stílusa, lemegyek alfába és akkor a motor megbízható lesz, hanem úgy hogy éveken át szerelték mire rá merték bízni az életüket.
Másik hogy jólképzett szakmunkások fizetni szoktak azért, hogy el tudjanak menni ilyen műhelyekbe gyakorlatra, pedig őket már nem nagyon kell tanítgatni, mire odajutnak.
Mindezek és a gúnyolódásaink ellenére én drukkolok neked, hogy sikerüljön eljutnod motorral Tibetbe, de nagyvonalú álmodozásaid nem reálisak.
Ha valóban ez a célod, akkor kezd ott, hogy legyen munkád. Ha ez megvan, vegyél motort, kezdj el motorozni, ha már van tapasztalat, ismered a géped, és még nem jöttél rá, hogy kemény munkával megkeresett pénzedet nem Tibeti útra akarod költeni, na akkor beszélhetünk arról hogy reális célod és valódi hited van.

Láttam én már sok hozzád hasonló lelkes fiatalt, hogy ők majd jönnek versenyezni, meg szereznek motort és istenbizony...hát az első nehézségeknél lemorzsolódtak, érdekes módon pont azok akik leginkább álmodoztak meg lekesedtek.
Ja és igen, versenyzek, mert nekem ez volt az álmom. Mindezt 95nettóból, egyetemista menyaszonnyal, rezsiköltségekkel és barátaim segítségével és sok munkával sikerült, de ez sokkal olcsóbb mint csak a benzinköltség Tibetig.

sorszám: 12174 (122907)
(előzmény: Storm, 2010-07-12 13:57:25)

Storm
válasz erre | email2010-07-12 13:57:25
Sejtettem hogy sokan hülyének fognak nézni, de hát ilyenek az emberek. Én is sokat gondolkodtam hogy van-e értelme ennek, de igazából meglepődnétek ha tudnátok, hogy mi mindent ajánlanak fel egyes emberek másoknak ingyen. Van akinek van valamilyen ami nem kell, és megteheti hogy elajándékozza, és meg is teszi (pl.: szivesseg.net). Lehet hogy nem így lesz meg a motorom. Az is lehet hogy végre a válság ellenére kapok munkát és akkor tudok a saját pénzemből venni egy használt motort. Nem tudom. De ez is egy lehetőség, és nem veszíthetek semmit azzal hogy megpróbálom.

A hiten meg az szokott nevetni, akinek nincs. Egy másik álmom volt kijutni Dániába, hogy találkozzak egy különleges emberrel. Tavaly ősszel ez sikerült, kb 20 ezer HUF teljes költségből megjártam oda vissza, egy hetet voltam Koppenhágában és az ország másik felén egy csodálatos kis tengeri szigeten töltöttem egy napot, ahol találkozhattam és beszélgethettem ezzel az emberrel. Akkor sem volt elég pénzem, és akkor is idegenek önzetlen segítségével sikerült. Nem pénzt adtak, hanem azzal segítettek amivel tudtak. Most sem kértem pénzt senkitől. És nem is Ferrarit kértem. Még csak nem is egy tuningolt Harley cruisert, ami motor téren az álmom. Nem kértem többet mint amire tényleg szükségem van.

El lehet bagatellizálni, ki lehet forgatni, ki lehet gúnyolni. Ettől még amit írtam őszinte volt.

Hogy a kérdésekre is válaszoljak: Igen, pénzt is kell majd szereznem, mert lesznek alkatrészek amiket meg kell venni, és dolgok amikért fizetni kell. Ma is egy motorszerelő műhelyben jártam hátha tudnak munkát adni, de a válság miatt mindenhol inkább elbocsátások vannak.
Az utat illetően "csak" benzinre kell pénzt gyűjtenem, meg némi tartós élelemre, a többi majd kialakul. Ha útközben elfogy az étel vagy a benzin, megpróbálhatok valami munkát vállalni helyben. Vannak például olyan farmok, ahol aktuális munkákra szívesen felvesznek idegeneket pár napra. Vannak olyan nemzetközi közösségek amikben az emberek önként segítenek azoknak akik kevés pénzből utaznak, ingyen szállást adnak pár napra például (pl.: CouchSurfing vagy Hospitality Club). Egy ismerősöm így utazta körbe Európát egyetlen fillér nélkül. Volt olyan család ahol két hétig lakott, etették, itatták és nem kértek cserébe semmit. Mert megtehették hogy adnak, és jól esett adniuk.

A világ tele van lehetőségekkel, csak észre kell őket venni. Persze a magyar ember ahhoz van szokva hogy az élet sz*r és abban hisz hogy akinek álmai vannak az hülye. Ezzel az úttal többek közt azt is be szeretném bizonyítani hogy az álmok igenis fontosak, és igenis valóra lehet őket váltani hittel is kitartással.
sorszám: 12173 (122906)

magush
válasz erre | email2010-07-12 13:24:33
teddamonitorrakezeddésmostzümmmögjjjjj
sorszám: 12172 (122903)

Atilla
válasz erre | email2010-07-12 12:59:51
Látom nem értesz te ehhez! :-)
Az álmok, meg a jelek nagyon fontosak, de még fontosabb a stílus!
Ha valaki akar adni egyet, azt most megnyugtatom, hogy Tibetbe nem mennék a Ferrarival! Mert ugyan csóró vagyok, de azért van stílusom! :-)

Még bele gondolni is szörnyű, hogy nézne má' ki egy V-Strom a 66-os úton, vagy egy Ferrari a nagy Kazah puszta kellős közepén! :-)
sorszám: 12171 (122900)
(előzmény: Miklósbácsi, 2010-07-12 11:56:38)

Miklósbácsi
válasz erre | email2010-07-12 12:09:46
Persze. Szerintem se add fel az álmaidat. Ha elég erősen akarod, akkor fogsz kapni tőlünk ilyet is, olyat is. Csak hinned kell benne. De k* erősen higgyél ám.. :)
sorszám: 12170 (122899)

válasz erre | email2010-07-12 11:58:25
Miklósbácsi! :D Lehetne! De értsd meg kérlek, nekem az álmaimat kell követnem! A 66-os útra Harley kell nekem. Itthon meg elporoszkálok a V-Strommal. Kielégítő volt a válasz? :D
sorszám: 12169 (122897)
(előzmény: Miklósbácsi, 2010-07-12 11:56:38)

Miklósbácsi
válasz erre | email2010-07-12 11:56:38
Egy valamit nem értek. A v-strom-mal nem tudnál végigtekerni a 66-os úton? :D
sorszám: 12168 (122896)

válasz erre | email2010-07-12 11:38:36
Ö ö ö ö a tibeti út nem kerül pénzbe? Csak kíváncsiságból kérdem. Ha meg valaki szponzorálja Neked, akkor nem fér már bele neki egy ócska szocivas? Annyit már csak összespórol valahogy az emberfia.
Jah és kérésem lenne, de csak ha nem gond!: Ha sikerült ingyen alaktrészekből egy tisztességes felújítást elvégezni, akkor dobnál nekem egy mail-t? Érdekelne, hogy ki ilyen nagylelkű, hogy ingyér ad jóminőségű alaktrészeket egy ismeretlennek. Mert szarból, hát jah, nem jutsz ki Tibetbe sose...max tolod, de ez is egy megoldás.
Jaah és ha már itt vagyunk, megígérem, ha találok egy ilyen balekot, szólok!!

De ha már te kérdeztél, akkor én is kérdeznék. Nekem pl nagy álmom egy 1000 V-Strom. Esetleg nem tudsz valakit, akinél a sufniban porosodik egy? AKár törött is beleférne, de csak tök ingyen, csak a blokkja legyen jó. A többit majd megcsináltatom én. Szintén tervem sajátkezűleg helyre hozni. De nem fontos V-sTrom! bármien 500ccm vagy afeletti négyütemű (japán, német vagy olasz) gép megteszi. Csak fizetnem ne kelljen érte, mert nem most sajnos nem futja.
Minderre álmomban jöttem rá, hogy igen én ezt akarom, és követtem a jeleket, amiket az élet hozott, és így született a döntés: sajátkezűleg akarok egy négyüteműt felújtani. Lehetőleg ingyen alaktrészekből! Ugyanmár fiúk, senki se hal bele, ha pl egy CB 500-as felújítását támogatja saját pénzből a részemre! Jajj, ha nem ismertek nem baj, jófej gyerek vagyok! BLogom nincsen, de ha ezen múlik, csinálok.

Vagy másik álmom: végigmocizni az államokon a 66os úton. Ha valaki fel tudna ajánlani egy Harley Davidson-t, csak hogy támogassa terveimet, hálás lennék! Csak kölcsönbe kellene. JAh és ha meg tudnátok dobni némi zsetonnal (cdak átmenetileg, majd visszaadom!) örök hálámat örökölné! Egy Sportster meg is tenné. A kiutazást majd én megoldom!

Minden segítséget és felajánlást előre is köszönök!....................................

Bazz, tök hülyének nézik az embereket....

sorszám: 12167 (122894)
(előzmény: Storm, 2010-07-11 11:58:48)

Keri
válasz erre | email2010-07-12 00:21:16
Jaj de gonoszak vagytok :))))
Pedig látta az amcsi filmekben hogy csak akarni kell és minden sikerül :)

sorszám: 12166 (122887)
(előzmény: Miklósbácsi, 2010-07-11 22:33:48)

Miklósbácsi
válasz erre | email2010-07-11 22:33:48
Én is spirituális úton fedeztem fel, hogy nekem nightrod-ra van szükségem. Ha megkapom, talán még hajlandó vagyok némi munkát is végezni, persze kizárólag kéregetni, vagy ételt osztani, de csak olyat, amit mások pénzéből vettem. Küldjétek tovább nemes üzenetem 12 napon keresztül napi 899 embernek, különben... :D
sorszám: 12165 (122883)
(előzmény: Atilla, 2010-07-11 21:48:48)

Atilla
válasz erre | email2010-07-11 21:48:48
Ez nem rossz ötlet!
Nekem meg nagy álmom Monacóba menni Ferrarival, de egy Lamborghinivel is beérem!
Ha valakinek porosodik egy a garázsban és ingyen felajánlaná, az ne fogja vissza magát! :-D
sorszám: 12164 (122882)
(előzmény: Storm, 2010-07-11 11:58:48)

Storm
válasz erre | email2010-07-11 11:58:48
Kedves szocimotorosok!

Nagy álmom kijutni Tibetbe, és most lehetőségem lenne jövő nyáron majd három hónapig ott élni és közben önkéntes munkát végezni. De ehhez nekem kell megoldanom a kijutást. A sors jeleit követve arra jutottam, hogy egy szoci túramotoron akarok kimotorozni Tibetbe, majd nyár végén vissza.
Ha választhatnék, a szívemhez a Pannoniák állnak legközelebb, azon belül a T5-öshöz vonz legjobban a megérzésem, de ha más gépet tudok szerezni, azzal is beérem.

Motorom még nincs, és mivel munkanélküli vagyok, nem engedhetem meg hogy vegyek egyet. Így ezúton szeretnék segítséget kérni!

Ha valakinek van, vagy tud olyanról akinek van egy akár rossz állapotú, felújításra szoruló vagy hiányos szoci túramotorja, ami a garázsban, pincében porosodik és csak a helyet foglalja, de nem bánná ha egy olyan emberhez kerülne akinek szüksége van rá és megbecsüli, és hajlandó az álmom megvalósulását azzal támogatni, hogy a motort ingyen, vagy szívességért cserébe felajánlja, azért nagyon hálás lennék.

A tervem az, hogy saját kezemmel újítanám fel, tenném rendbe a motort amihez hozzájutok. Az se baj ha hiányos, mert alkatrészeket már könnyebb szerezni, akár ingyen is. Számítok arra is hogy ha már van egy motor amin dolgozok, akkor lesznek akik támogatnának ingyen alkatrészekkel. Ha olyan alkatrészt kapnék ami ahhoz a motorhoz nem jó, azt elcserélném olyanra amire szükségem van.

Többet olvashattok rólam és az álmomról a blogomban amit csak ezért hoztam létre: http://tibetimotoros.blog.hu/

Minden segítséget és felajánlást előre is köszönök.

Üdvözlettel:
Storm
sorszám: 12163 (122875)

vadmotoros
válasz erre | email2010-07-10 22:46:40
Augusztusban kivételesen az első 3 hétvégém szabad lesz, úgyhogy akkor tudok menni.
sorszám: 12162 (122867)
(előzmény: Atilla, 2010-07-08 23:22:52)

Atilla
válasz erre | email2010-07-08 23:22:52
A helyi igen kedves hagyományokat követve, keress egy időpontot, ami vadmotorosnak nem jó! :-)
sorszám: 12161 (122828)
(előzmény: Mora, 2010-06-29 15:40:55)

piki24
válasz erre | email2010-07-07 19:47:55
A szürke az stimmel ha egyre gondolunk de neki etz 250 van.
Zozy van kinn már Csikszereda környékén tartanak (mentek már 1500 km-t)és jövö hétvégén jönnek haza.

sorszám: 12160 (122784)
(előzmény: Mahonee, 2010-07-05 10:44:35)

tesho
válasz erre | email2010-07-06 23:27:04
Szavazásra ötletet hová tudnék beküldeni?
Már unom a régit :-)

sorszám: 12159 (122759)

Mahonee
válasz erre | email2010-07-05 10:44:35
Egészen véletlenül nem járt valaki mostanában Erdélyben?
Mintha egy szembejövő hármas bandából a hátsó egy szürke TwinSport lett volna Bánfihunyad környékén!??
sorszám: 12158 (122720)

boky
válasz erre | email2010-07-03 23:45:52
Mora! Ki kell írni az időpontot... Mindenkinek úgysem lesz jó, kérdezd csak Hygyt! :-) A lényeg, hogy a határidő nagyon felpörgeti a szervezést... :-)
sorszám: 12157 (122709)

doki2020
válasz erre | email2010-07-02 18:12:47
Jöhet bizony!
sorszám: 12156 (122700)
(előzmény: TS_Juta, 2010-06-30 00:20:04)

cbjozsi
válasz erre | email2010-07-01 10:43:08
Sajnos ez a hétvégém közben betáblázódott. A két gyerekért kell menni az ország kvázi két ellentétes végébe.
:-(

Pedig nagyon szívesen mentem volna.
sorszám: 12155 (122693)
(előzmény: JAWAvsRENAULT, 2010-06-30 23:41:23)

JAWAvsRENAULT
válasz erre | email2010-06-30 23:41:23
Ilyen sokan akartok jonni???Vegulis nagyon jo lesz,mert csak magamra kell vigyazni,meg az utasomra.
sorszám: 12154 (122688)

JAWAvsRENAULT
válasz erre | email2010-06-30 12:38:21
Én megyek Jankovacra.
Ha valakit érdekel a program emailben vagy telefonon megkereshet.Egy éjszaka faházban egy csodálatos tó környezetében(szombaton)És reggel 8 órai indulással irány Jankovac.
Faház ár:2000 Ft/fő plus 300 idegenforgalmi adó.
Szállás lefoglalva.Ha nem jönne más,akkor sem fogok unatkozni,mert már ketten vagyunk.
sorszám: 12153 (122673)

JAWAvsRENAULT
válasz erre | email2010-06-30 10:48:19
üdv tesho!

Holnap megyek haza!

Hogy vagy?
Kicsit tunya a banda.Senki nem tudja hova akar menni.
Én azt hiszem tényleg egyedül szervezek programot magamnak.
Azt már látom sokkal egyszerűbb.
sorszám: 12152 (122671)
(előzmény: tesho, 2010-06-30 09:36:48)

tesho
válasz erre | email2010-06-30 09:36:48
Szavazásra ötletet hová tudnék beküldeni?
Már unom a régit :-)

sorszám: 12151 (122670)

TS_Juta
válasz erre | email2010-06-30 00:20:04
Várgesztes vagy Börzsöny jöhet :)
sorszám: 12150 (122665)

tesho
válasz erre | email2010-06-30 00:18:28
Ritkán szólsz, de akkor velőset! :-D
Székenalvó :-P

sorszám: 12149 (122664)
(előzmény: furfarag, 2010-06-29 23:18:46)

furfarag
válasz erre | email2010-06-29 23:18:46
Vagy július!!!
sorszám: 12148 (122663)
(előzmény: tesho, 2010-06-29 15:54:07)

tesho
válasz erre | email2010-06-29 15:54:07
Vagy július vagy szeptember lesz :-D

sorszám: 12147 (122657)
(előzmény: Mora, 2010-06-29 15:40:55)

Mora
válasz erre | email2010-06-29 15:40:55
Ha már felvetettétek, "össznépibe" is készülget egy túra, melynek célpontja a Vértes-hegység lenne. (Várgesztes, Vitányvár, Vértesszentkereszt)
Sajnos a szálláshely még nem megoldott, és az időpontra sincs konkrét elképzelés.
sorszám: 12146 (122656)

JAWAvsRENAULT
válasz erre | email2010-06-29 14:45:13
így van!én nem tudok menni a következő hétvégén,mert a motorommal indulok Angliába.Ha valaki szeretne elkísérni egy darabon,mondjuk Ausztria(Hallstatt)Glossglockner,és Krimml vízesés felé,akkor természetesen beszélhetünk a dologról.Ezután már a tervek szerint Németország(Duna eredetének megtekintése)aztán már Franciaország.Ezt akár egybe lehet kötni egy Graz-i bevásárlással a LUIS motorosboltban,stb.
De ez valószínűleg engem nem érintene.
sorszám: 12145 (122655)
(előzmény: cbjozsi, 2010-06-29 14:09:21)

cbjozsi
válasz erre | email2010-06-29 14:09:21
Csak hogy tiszta legyen. Ha jól értem te most szeretnél menni 3-4-én?
sorszám: 12144 (122654)
(előzmény: JAWAvsRENAULT, 2010-06-29 13:46:32)

cbjozsi
válasz erre | email2010-06-29 14:04:19
...és írja meg hogy melyik nap(okon) milyen távra/konkrét célpontokra jönne - itt már felsoroltuk az eshetőségeket.

cbjozsi kukac szocimotoros-ra nyugodtan írjatok!
sorszám: 12143 (122653)
(előzmény: cbjozsi, 2010-06-29 14:00:59)

cbjozsi
válasz erre | email2010-06-29 14:00:59
Szerveződhetne össznépi is, de egyenlőre kevesen vagyunk hozzá.

HAHÓ! Jelentkezzen mindenki aki jövő héten gurulna egyet!

A másik kérdésedre válaszolva én a Bakonyban lakom - legalábbis a motorom mindenképp.
sorszám: 12142 (122652)
(előzmény: Miklósbácsi, 2010-06-28 23:24:13)

JAWAvsRENAULT
válasz erre | email2010-06-29 13:46:32
ne legyen már tényleg "kiscsoportos" ez a csapat.
Majdnem úgy néz ki,hogy mindenkinek engedélyt kell kérni anyucitól meg apucitól,hogy felüljön a motorra és elinduljon kirándulni.
Szóval én legkésőbb holnap estig kérem a választ Jankovaccal kapcsolatosan.
Utána mindenki úgy derítifel ahogy szeretné.A telefonszám 70-387-0163
Normál díj az sms a hívást nem fogadom idekint,mert drága.Az sms re angol számról válaszolok!
sorszám: 12141 (122651)

JAWAvsRENAULT
válasz erre | email2010-06-29 00:02:10
pentek este leszek eloszor gep elott,csutortok delelott utan.
Ez kicsit hibas volt.
sorszám: 12140 (122645)
(előzmény: JAWAvsRENAULT, 2010-06-29 00:00:23)

JAWAvsRENAULT
válasz erre | email2010-06-29 00:00:23
Mint emlitrettem,en mar voltam Jankovacban ketszer.Ismerem az utat mint a tenyerem,meg a traffipaxos helyeket is.Ha e mellett dontetek,akkor csakis szombat lehet az indulas az en reszemrol,mar most mondom.Viszont nem akarom nagy dobra verni Jankovacot,mert jonne sok kanyarvadasz pecs es kornyekerol,akikkel nem szivesen mennek megegyszer.
Es a valasz mihamarabb kell,mert en csak pentek este kerulok csutortok reggel utan,mivel akkor megyek haza.
Szoval megnezem a a forumot,es ha van dontes,akkor reggel 6 kor en indulok sumegrol.
Ha nincs,akkor horgaszni megyek este,ahonnan szinten csak vasarnap jovok meg.Szoval donteni kell.
sorszám: 12139 (122644)
(elözmény: cbjozsi, 2010-06-28 21:20:11)

Miklósbácsi
válasz erre | email2010-06-28 23:24:13
Igen, mert váci vagyok, így nagyrészt bejártam már mindent a környéken. Azt hittem, össznépi szocitali szerveződik. De ha gondolod összeülhetünk szervezkedni, én abban is benne lennék. Amúgy hová valósi vagy?
sorszám: 12138 (122643)
(elözmény: cbjozsi, 2010-06-28 21:20:11)

Összesen: 360 oldal

Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
:: Fórumok ::
MZ (49049)
Motoros túra (17987)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)