:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Alkatrészbörze - új hozzászólás Összesen: 228 oldal
Van egy nagyon jó sztorim. Két éve nyáron lehetett, mikor megvettem TS-t, elszakadt a fékbovdenem, jólvan semmi vész, nem messze tőlünk van egy kis boltocska, ahol szoci alkatrészeket árulnak, bementem elregéltem mi kellene, mivel a bivden elszakadt menet közben úgy ahogy kell, mintát nem tudtam vinni,hogy mekkora kéne. Kérdezetem a boltost, hogy biztos ez a hosszúságú kell bele, azt mondja igen, na azt a bovdent azóta is a polcon tartom, csak 5cm-rel volt hosszabb, mint ami kellett volna(teljes spanolás mellett is). Egy szaros bovdenért kellett 40Km-t utazni, hogy legyen fékem. Szóval nem feltétlen csak a neten vernek át.
Vettem már pár dolgot a neten, eddig mindig sikeresen. Érdekes mód, amit személyesen vettem eddig csak avval basztak át:)
Te még jobb vagy barátom,mert te már nem is nekem írod a mondókád,hanem valaki másnak,miközben egyes szám harmadik személyben beszélsz rólam.
Szarul érezném magam ha valamelyik családtagom átvernék,de okulnék belőle én is,meg a családtagom is.Sőt ahol csak tudnám terjeszteném az ismerősök között,hogy ők még véletlen se járjank így.
Nem tudom,de engem senki nem sajnált így,mint ahogy most ti teszitek ezzel a "szerencsétlenül" járt inassal.Megfizettem a tanulópénzt és a szerzett tapasztalatokat megőriztem.
Errő szól az élet.
Egyébként meg ennyi legyen a problémája,és boldogan fog élni.
Üdv.
Nem kell itt túlmagyarázni a dolgokat.
Csak egy példa az én szemszögömből:
Kaptam anno egy vödör alkatrészt egy MZ-és ismerőstől.Mikor eladtam az etkót,és nem volt már rá szükségem meghirdettem a cuccokat,és úgy ahogy hozzám kerültek tovább is adtam rajtuk használatlanul. Volt közte egy henger is.Az inas eljött,megnézte,kifizette,elvitte.Előtte annyit mondtam neki,hogy nem tudom jó lesz-e,de mivel sérülsémentes volt,belseje is szép volt a srác elvitte.
Innentől kezdve én ne érzem magam felelősnek,hogyha valamilyen rejtett hibája miatt nem fogja tudni használni.És nem basztad át,hisz te sem tudtál róla.
A direkt geciséget,és szívatást én is elítélem,de szerintem a használt alkatrész akkor is lutri.
A mentalitásomról meg csak annyit,hogy amiket én eddig már eladtam,panasz nem volt rá.Engem rengetegen átbasztak kezdőkoromban,és pontosan ezt nem szeretném csinálni mással ha eladok valamit,mert tudom milyen szar egy érzés.
De ha te pár hozzászólásom után,látatlanban elítélsz hát lelked rajta.Én is gratulálok a remek emberismeretedhez.
Üdv.
Egy kezdőtől nem várható el, hogy megkérdezze - és még ha meg is kérdezi, mit kezd a válasszal ? Kezdő...
A legmocskosabb dolgok egyike, ha valaki ezt a tapasztalatlanságot kihasználja, aztán még neki áll feljebb. Kíváncsi lennék, ha az ő csalátagját nézné valaki kivert fasznak, hogy reagálna rá.
Igen igazad van, jó ha az ember elég hamar megtanulja, hogy nem bízhat senkiben, igaz ilyen alapon soha senki nem venne semmit látatlanba, tehát ezt az internetes oldalt itt és most meg is szüntethetjük.:(
Egy fékolajtartálynak az lenne a dolga, hogy egyhelyen tartsa a fékolajat, ha kifolyik belőle akkor az egy darab szemét, ráadásul az eladónak tudni kellett, ha a vevő látta mielőtt kifizette a felelősség megoszlik, ha nem kizárólag az eladó felelőssége.
Másrészt igazi magyar mentalitás olvasható ki hozzászólásodból, engem is átvertek, akkor nem árt az másoknak sem. Gratulálok!
Ezzel az egésszel kapcsolatban lenne mondandóm.
Ha valaki vesz egy közel, vagy több mint 20éves alkatrészt, akkor illene megkérdezni, hogy mikor volt üzembe utoljára, kb mien sokáig volt, meg volt-e, meg van-e gond vele.Jópersze, nembiztos, hogy elmondja az eladó az igazat, de ha van benne némi tisztesség, akkor elmondja.Ha esetleg elmondja, hogy mi is az alkatrésszel a probléma, akkor mondhatna valamien tanácsot, hogy hogy lehetne megszüntetni.Mondjuk ha a munkahengernél folyik az olaj, akkor 2 helyen szokott.Nagy karmanytyúnál, meg a fékcsőnek a meneténél.Megoldás?Külön szimeringboltba, vagy külön olyan szimeringet belevenni a nagykarmanytyúba, ami jó.Én pl az Oktogon környékén, a Nagymező utcánál vettem szimeringet, és nemfolyik.Használtam már eleget, és nekem bevált.A másik problémát, meg aluminium alátétekkel lehet megoldani.De ienkor illene kérni a menetek állapotáról képet, vagy hasonlót.
Úgyhogy az eladótól függ, hogy a vevő érdemesnek látja-e megvenni az alkatrészt.Ha kellő képpen elmondja a hibákat, akkor gond már nemlehetvele.Akkor legalább tudja a vevő, hogy gond van vele, és megpróbálja megcsinálni.
Mindenki a saját kárán tanul a legjobban!
A 14 éves fiú legközelebb majd elmegy a szakkereskedésbe és megveszi a jóval drágább kisipari szart,ami semmedig sem tart majd neki.
Én ha használt cuccot adok el,megnézetem a vevővel azt kész.Mit kell ezen annyit lovagolni?
Mikor eladok egy etkó hengert honnan a pöcsömből tudjam,hogy pont jó lesz-e bele mondjuk a gyári méretű dugó,és ha pont jó akor fasza lesz-e,stb.-stb.??!!
Nekem se volt anno segítségem,még haverok sem,mert én kezdetm el akkoriban először a motorozást és vele együtt a szerelést.
Sokat,nagyon sokat buktam motorokon is,més alkatrészeken is.Volt olyan is,hogy direkt basztak át.
Levontam a tanulságot.
És a Laci bá védelmében még azért annyit,hogy tényleg nem kéne ilyen stílusban írogatni neki.
A hasznát alkatrészre nincsen seholsem garancia,mert tulajdonképpen egy zsákbamacska dolog az egész.Vagy jó vagy nem!Vagy elhiszem amit az eladó mond és elhozom,vagy kétkedek és nem veszem meg.
Egyébként meg ha alaposan szemügyre veszed a vásárolni kívánt terméket,akkor majdnem 100%-osan meg lehet állapítani,hogy szar-e vagy sem.
Üdv.
még mindig elado vacsi uj ETZ 250 re kipufff dob.
ár 6000ft utcsó ár!
Persze, nincs jogunk és jogom más felett pálcát törni, mert ahogy Lacibá is írta, nem ismmerjuk a dolgok hátterét. Mindenesetre csak ajánlani tudom az eddigi és a jövendőbeli eladoknak, hogy a szocik tisztességes táborát ne barmolják szét holni uzleti érdekből, mert nem szép dolog. Én évek ota adok el sok szoci motoralkatrészt, és nem fényezni akarom magam, de még panasz nem volt! Azért nem, mert tisztességesen felvilágosítottam a vevőt, hogy milyen állapotban van az alkatrész, kapott roluk leírást fényképeket, és el tudta dönteni, hogy szuksége van -e rá vagy sem. Egyszer fordult elő az, hogy egy srác bőrdzsekit vett tőlem postán, és kölcsönönös figyelmetlenségből adodoan nem passzolt egy méret. Rögtön intéztuk vissza az uzletet, Ő is és én is buktuk közel 2ezer Ft postaköltséget, de ennyit megért a becsuletem! Inkább minthogy utána leköpjenek. Én mindig bízom abban, hogy MOTOROS MOTOROST nem ver át, és remélem hogy kevés ellenpéldával fogok találkozni.
Srácok!
Nem szokásom senkit átejteni és nemigazán szorulok senki pénzére! Hogy tisztán láss tudni kellene minden részletet és csak utánna itélkezni. És utánna én vagyok a "faszagyerek" dumát elengedni.
Részemről ennyi! És tényleg ne vegyen tőlem senki semmit! A másik jó volna ha moderálnád magad mert sem neked sem másnak nem adtam rá indokot hogy igy beszéljen rólam. További jó csámcsogást!!
Sziasztok! Uralhoz van elado kilométerorám kormányom meg kardánom! Ha valakit érdekell irjon ide vagy az e-mail cimemre! staufer@freemail.hu
Teljesen igazad van.Attól hogy használt valami még nem kell hogy szar legyen.Ha hibája van illik megmondani és az árat ahhoz igazitani nem pedig eladni hogy jó azt mégse.
Lehet, de ha egy 14 éves fiú a kevéske pénzén alkatrészt vesz, nem ilyen nyeglén kellene kezelni a dolgot (börze, meg hasonló dumák). Nem tudom, Lacibát annak idején pisztollyal szoktatták a bilire, ezért akar valakit ilyen módon móresre tanítani, vagy csak egy gyerek pénze kell neki... Bármelyik is igaz, a válaszából egyértelmű, hogy tudott a hibáról, és - nevezzük nevén a dolgot - egész egyszerűen átbaszta Lajost.
megvételre keresek egy MZ TS 150 es hengert lehet túlméretes is. Kérlek irjál árajánlatot. (Szeged és környéke előnyben)
Használt árunál ez benne van a pakliban.És nem azért,hogy védjek bárkit is,de attól,hogy az a tartály pont eresztett,lehet,hogy a többi alkatrésznek semmi baja.
Egyébként meg szerintem javítható az a szivárgás.
Egy jó szocimotoros megold minden problémát:-)
Üdv.
Hellósztok eladó egy TS 125/150-es tank citromsárga -fehér színnel,hibátlan belsővel (nem rozsdás ...) ára 1500HuF.
Érdeklődni e-mailben (etz150@gmail.com)
További szép napot!
Olyasmit, bár úgy tudom, hogy Simson-okhoz is ilyet adtak egy időben. Közepén egy nagy serleggel...
Legfeljebb szétnézek egy veteránbörzén.
Kösz a segítséget.
T.Sz.
creationmz köszi, de már tudtam szerezni dinamót, viszont lenne egy odaldeknik nélküli blokk hengerrel,dugóval, cserébe szükségem lenne elektronikus fesszabályzóra, ha vki. tud segítsen üdv. jó motorozást!06 20 550 6678
eladó egy vacsi uj bontatlan, utángyártott ETZ 250 kipuff!
akit érdekel hivjon ára 6500!
Szerintem ez kettőnkre tartozik.
Senkit nem kötelezett még senki hogy tőle vegyen meg bármit. Ez olyan mint egy börze. Garanciális javitás és csere vagy vételár visszaadás kizárt!!
Sziasztok eladók 250-es ETZ alkatrészek
henger alapméret
henger 300-as dugó gyürük csapszeg
hengerfej
komplett sebbeségváltó léptetövillákkal menesztövel stb
féknyereg kopott betétekkel
féktárcsa
kuplung felöli dekli csak a berugókar hiányzik
Állórész felöli dekli
Generátor álló és forgórész
tank horpadásmentes
levegöszürö és akkumlátor dekli
kipufogó
Ha valakit érdekel irjon mailt
Hali!
Keresek MZ ETZ 125/150-eshez blokk jobboldalt(motorszámfelölit)
E-mailom:kisszirt@citromail.hu
Üdv!
Sziasztok!
Nektek nem gyűlt még meg a bajotok LACIBÁval? Vettem tőle egy fékolajtartályt miután hat e-mailen keresztül megbeszéltük, hogy működik, nem szivárog. Nem szivárgott az olaj, hanem csöpögött. Amikor megírtam neki, nem volt hajlandó vállalni a felelősséget. Szóval
LACIBÁTÓL NE VEGYETEK SEMMIT!
Hali!elado mz etz alkatrészek nálam!Fordulatszámérő, ora tarto láncvédö komlettan,indexek,duda,gyujtáskapcsolo,teleszkop,lámpa index kapcsolo szekrény...stb érdeklödni a 06-70-529-5262es számon illetve emailbe a csibifmate@freemail.hu-n..
Ezt keresed?->
http://www.speedtracktales.co.uk/mediac/400_0/media/MZ~ISDT~Petrol~Cap.jpg
CRE [-.-]
Nem nem, ő nem erre gondol, én sejtem miről beszél. A Trophy MZ-ken voltak ezek és a TS-eken. Az a fajta tanksapka amibe bele volt gravírozva az a bizonyos pár év míg túragyőztes volt ez a két típus (vagy csak a trophy) Ennek a közepén van egy serleg :)
CRE [-.-] (én TSemen is ilyen volt, az aljára volt írva hogy 1:50)
Nem tudom pontosan melyikre gondolsz, de itt egy link ahol sok ilyet találsz.
http://moped91.com/portal/webshop.php?sid=&pattern=tanksapka&fid=&&lang=hu&start=11&list_num=10
hétvégén megyek fel... akkor meg tudom mondani van e és hogy mennyiért.
CRE [-.-]
Bocs,de a forgórész lenne a lényeg és ez állítólag mindegyikben ugyanaz - egyébként ts 125-be kellene.
állítólag mindegyikben ugyanaz van.
Kérdés tárgytalan :) rájöttem hülye vagyok :D megnézem :)
CRE [-.-]
Hétvégén felugrok haverhoz, megnézzem?
Ha van mailben értesítelek...
CRE [-.-]
6V-os dinamót keresek ts mz-hez ki tudna segíteni ?
Sziasztok!
Twinsport Jawa -hoz keresek az ülés hátsó része melletti krómozott kapaszkodókat.
Ha valakinek van írjon!
Köszi.
Simson Star-hoz keresek eredeti ("6 napos trofis - ezüstvázás") tanksapkát.
Aki tud segíteni ez ügyben írjon!
Előre is kösz.
Nem lessz olyan szép, mintha rendes polírkorongal lett volna átcsiszolva, de így se lessz rossz
sziasztok eladnám
Sajnos papír nélkül a váztól kezdve minden legapróbb elemig újjra festve kivéve a tank és a 2 oldal lemez pöpec a motorja új dugó gyűrűvel új csapágyakkal szétszedett állapotban és sajna papírok nélkül egyben fix 25000HUF
http://www.hasznaltmotorok.hu/hirdetes/142104/
Köszönöm a tanácsokat. :)
keresek ETZ 125-öshöz 16-os felnihez küllőket.
Én tudok egy olcsó polírozó megoldást.veszel egy 600-as, és 1000-es vízes polírpapírt.Továbbá lehet kapni bevásárlóközpontokba autópolírozó pasztát.1000ft körül mozog.Először jól megcsiszolod a kívánt felületet mind 2 féle csiszolópapírral, majd rákened ezt a pasztát, vársz egy kicsit, és száraz textillel, áttörölgeted.Nagyon széplessz a végeredmény.Nekem azt mondták, hogy polírkorongal kell csinálni, de nekem így ez olcsóbban jött ki.Nembeszélve arról, hogy könnyebb beszerezni a dolgokat hozzá, és egyszerűbb.Ja meghogy nem kell kifűzni a felnit...
Sziasztok! A következő alkatrészek eladók 250-es ETZ -hez vagy cserélném bármelyiket lehet több is egy jó bukósisakra 56-57 méretüre.
henger alapméret
henger 300-as dugó gyürük csapszeg
hengerfej
komplett sebbeségváltó léptetövillákkal menesztövel stb
féknyereg kopott betétekkel
féktárcsa
kuplung felöli dekli csak a berugókar hiányzik
Állórész felöli dekli
Generátor álló és forgórész
tank horpadásmentes
levegöszürö és akkumlátor dekli
kipufogó
Ha valakit érdekel irjon mailt
üdv.
írj mailt légyszi, vagy hívj itt: 30/520-6868 és megbeszéljük.
üdv
Sziasztok!
Keresek ETZ-re hasidomot és kormányidomot.
Email: b.loderer@gmail.com
Köszi.
Azt hiszem Szlovákiában kellene megpróbálni utánajárni.
Egy 640-es első sárvédőt tudok felajánlani, és asszem Mo-on nem is fogsz találni több cuccot hozzá, mert már alig importáltak pár darabot a 639-640 szériából.
Sziasztok!!!!
Érdekelne JAWA 350 (640) motorhoz kipufogó
hátsó része (1 pár), és benzintank, teljesen új, vagy alig használt, de tökéletes krómozású.
Ide várom az ajánlatokat:
gezamolnar@bereg.net.ua
Előre is kössz....
Mikor és hol lesz legközelebb alkatrész börze???
Összesen: 228 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|