:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Alkatrészbörze - új hozzászólás Összesen: 228 oldal
Ide is beírom, hátha:
Jó állapotú ETZ 250 főtengelyt, kuplungagyat keresek, lehetőleg Budapesten. Köszönöm.
Ja, az drága, ha egy szerelő 80 ezerért vállalja anyagostól a főtengely+csapágyak+kuplungagycserét anyagostól? Plusz a váltóban valamilyen nagy kerék csapágyazása benne van a 80-ban. Le volt hasadva a főtengelyem vége a menetnél, ha jól értettem, elmozdult, tönkretette a kuplungot. Gyakorlatilag full generál :(
Kösz a segítséget
Drisa
Keresek ETZ 125-re középsztendert Nyíregyháza környékén!
zündapp 200 kipufogó.danuvia váz alkatrészek stb pannonia alkatrészek eladók
zündapp 200 kipufogó.danuvia váz alkatrészek stb pannonia alkatrészek eladók
Van egy 250 es ETZ-m 1-2 alkatrész hiányzik róla fesz.szab, lábtartó,...stb
Keresek Pannónia berúgókart.
Ha valaki tud segítsen.
Hali
Még mindig keresek cz 125be hibátlan fötengelyt.
Esetleg van cserébe cz km ora spirálall ,kerettel,vagy komplett első lámpa,indexek.Vagy mz-etz cucok.illetve kp
nem tudja senki honnét szerezhetnék chopperes jellegű kormányt ?:S
Az óra mintha nem lenne teljesen pontos, mert az előbbi hozzászólásom valami 17 órára jegyezte, holott 21.53 van. Na, mindegy, nem ez a lényeg, hanem hogy találkozunk itt az oldalunkon.
Szép vasárnapot mindenkinek! R
Csak írásban gondolkodtam, nem indultam el valamilyen irányban.A név hasonló, gondoltam, lehet elhallás is (Mané- Moné), de eszerint mégsem.Köszi az infót, ugyan személy szerint nem érint, nincs ugyanis Tatranom, de hátha valakinek (nemcsak nekem) hasznos az infó.
Most éppen a garázsból jövök, kicsit meglátszik a tasztatúrán, hogy koszos a kezem, de ilyen rövid időre nem mosom meg, mert megyek vissza.Lehet, hogy fekete billentyűst kell vennem, azon nem látszik annyira!
Ja, Georges Monet azért jutott eszembe, mert olvastam egy régi cikket, jelen volt egy BSA háromszelepes versenymotor próbáján, tetszett neki, a cikk szerint.
Kedves Rudolph B!
Téves irányban indultál.A Tatran elődje volt a Manet S 100-01/A.Ez 50*50 furat/löket arányú robogó volt.Talán a hasonlóan hangzó név miatt asszociáltál a francia gyártóra.Lehet a csehszlovák gyártó is ezért adta ezt a nevet,mert ettől remélt nagyobb kereskedelmi sikert.
Tehát nem Monet Manet a Tatran elődje,nincs francia kapcsolat.
A Tatranról részletes adatokat és szerelési útmutatót találhatsz az AM 1967-68-as számaiban.
A haveré, amelyet szétszedtem, mert állandóan megragadt a dugó, az 48x50 mm méretű volt, tehát kb. 90 ccm.Lehet, hogy akkor az említett Monet lehetett, de a forgalmiban (mert ugye, rendszámos volt) azt írta hogy Tatran 125 S.Persze, gondolom, az adminisztráció a '70-es években sem volt a helyzet magaslatán...
Túrtam a neten, azt találtam, hogy a két blokk ugyanaz, csak az egyik 56x50 mm, ez 124 ccm, a másik a fent említett 48x50 mm, ez volt a 90-es.Igazad van, hogy halványan ment, ez a kicsi meg pláne, pedig eleve kétszemélyesre tervezték.
Az piszkálja még a csőrömet, hogy lehet-e bármilyen kapcsolat Georges Monet és a Tatran között, vagy csak véletlen a névazonosság.Monet, mint tudjuk, motorszerkesztő/gyártó volt, ezenkívül versenyzett is, eléggé híres ember volt a hazájában, Franciaországban.
Itt vannak Tatranok (meg Manet-k) is: http://www.tatran.de/
Nem, a Tatran valóban 125-ös. Mondjuk nem egy szélvész azért így sem, inkább csöndes városi/városkörnyéki élménymotorozásra való, már csak azért is, mert szinte mindenki utánafordul :) Látványos jelenség. Minden más úgy van, ahogy mondod :) Sajnos én a miénkhez plexit nem találok sehol :(
szevasztok! keresek jawa mustang szerszámos dobozt, ETZ re akarom felrakni, kéne a mérete, meg hogy van , mennyiért, stb.. köszi! Esetleg pannonia dobozok is érdekelnének... Jó motorozást, jó utat, meg minden ! Aki tud segíteni dobjon egy mailt(rosz@freemail.hu) Kösz!
Hát a a garázsba találtam :D
Valahonnan van
amúgy eladó most már hogy tudom mi az :D
ha érdekel valakit irjon Emailt :D
hello! És mennyiért válnál meg tőle, danjoe? Nekem hátul 125-ös kerék van, annak nagyobb a hátsó lánckereke, meg valamiért igggen erős lett a blokkom hirtelen, és 140 fölé nem akar menni, mert ott már 6600-at forog 5.-ben, az sok neki. A mail címem: mzgaba@citromail.hu
A Tatran125 valóban 125ccm,amit említesz az Manet s100 robogó.A Tatran szereléséről és javításáról bővebben az AM 1967 és1968-as számaiban találni.
Egyébként robogó ,a szokványosnál nagyobb kerekeken.
Szerintem is egy Tatran 125 S blokk.Nincs rajta a kétágú sebváltókapcsoló, arról könnyen felismerhető lenne.Az érdekes az, hogy 125 a neve (típusa), de a motor valami80-90 köbcenti között van.Havernak volt ilyen mocija, egyfajta átmenet a robogó és a motorkerékpár között, pl. önindító is volt rajta, úgy, hogy kétfajta tekercselés volt a dinamón, egyik áramot termelt, másik indított egy különleges átkapcsoló relén keresztül.Két kis 6V-os akku kellett hozzá eredetileg (sorbakötve), de általában egy használt autóakksit csavaroztak a lábvédő közepére.Négysebességes, hagyományos kuplunggal, 14 collos kerekekkel, nagy plexi szélvédővel.Lehet, hogy Google-ban találsz képet róla.
honnan kerítetted ezt??
üdv
Köszi Levendel
az rá kerestem és egyezik
köszi a gyors választ!
Ez egy csehszlovák Tatran robogó blokkja. Asszem.
csopperes jellegű kormányt keresnék, ha vkinek akad akkor szoljon. (rozsda nem erdekes).
Hali!
nem teljesen ide való de leginkább ide :)
Valaki beazonositaná ezt a blokkot?
ha valaki tudja légy szíves küldjön Emailt meg írjon ide is :)
http://images.netbag.hu/20070921/12241438366.jpeg
http://images.netbag.hu/20070921/12241476040.jpeg
http://images.netbag.hu/20070921/12241567960.jpeg
http://images.netbag.hu/20070921/12241692305.jpeg
http://images.netbag.hu/20070921/12241834181.jpeg
http://images.netbag.hu/20070921/12242149428.jpeg
http://images.netbag.hu/20070921/12242161787.jpeg
TIP a tipusa. 220-as Metroba vettem anno 65-ért. Mit akarsz cserébe adni??
Hello!
Milyen típus? MIG/MAG rendszerű teljesítménye? Hálózati fesz? Csere nem érdekel?
Nekem lenne nélkülőzhető 21-es, igaz használt.Felénk fogszámtól függetlenűl 3000 Ft,ez Esztergom környéke.
Nem tudom, hogy mennyire van kihegyezve a blokkod, de nekem utassal szeles időben csak a fordulat változik 5.-ben, a sebesség nem:( Viszont a 4.-ik qva hosszú:))
A boltban 16-21 fogszám között lehet kapni.
Üdv: DJ
Hy mindenki! Nincs valakinek eladó 125-ös mz-blokkja?
Az előzményeket olvasva, értem a dolgot.Ha esetleg nem jön össze a komplett főtengely, akkor meg lehet javíttatni a régit, egy új felújítószettel, azaz hajtórúd-csap.görgők felhasználásával. A 175-ös hajtórúd 135 mm hosszú, a 125 nem biztos, hogy ennyi, nem tudom. sak azért jutott eszembe a 175-ös vari, mert gyakoribb, könnyebben találsz.
Amúgy a váz elviselne egy nagyobb motort is, akár egy 250-est is.
Eladó 150-es co-hegesztö tartozékok nélkül de kiprobálhatoan. Nagyon keveset használtam. 35ezer az ára
06702912829
Hali
Nem akarok sokat ráforditani,és mindenne megvan a henger nemrég lett furva csak megszorult és összegyürte a hajtokart.
Eladó egy 150-es ETZ alkatrészei fékmunkahengerek,tárcsa,kerekek,tank,üllés,telók,stb. a blokja már nincs meg. mezgo.g@freemail.hu
Ha már cserélni kell a főtengelyt, miért nem 175-ös CZ főtengelyt teszel bele? Valószínűleg több van belőle, hamarabb jelentkezik valaki.A 125-ös 58 mm löketű, a 175-ös 65. A főtengelyek felcserélhetők egymás között.Ha még 58-as furatú hengert/dugót is találsz, kész a 175-ös motor. Kicsivel több a nyomaték, amúgy hivatalosan a 175-ös CZ (477-es típusszám) 15 LE/5600.Ja, a nagyobbikon 26 mm-es a porlasztó, a kisebben 24 mm, emellett értelemszerűen kisebb a hengerfej térfogata is.A blokköntvények egyformák.
Keresek cz 125-ős főtengelyt
hali! Nincs valakinek 21-es MZ első lánckereke óccsó pénzé? Vagy esetleg nem tudjátok, hol és mennyiért lehet, vagy érdemes-e lánckereket gyártatni, mert a 21-es a legnagyobb, de nekem 22-es kéne inkább. Köszi!
Eladó 638 főtengely, beépíthető, és egy hengerpár hengerfejekkel, néhány váltó alkatrész is lenne.
vizvezjav@net-tv.hu
nekem van egy kormányom nem valami szép a cromozása(feketére volt festve) jelképes öszegért odaadom. kecskeméten van
06702912829
Van egy vadi új 12V-os VARTA akkumulátorom eladó. Az ára 3000,- Ft.
MZ sportkormányt keresek.
balazsnakvan@freemail.hu
Szerintem számold meg újra a küllőket...
Üdv,
Valaki segítene, hogy hol tudnék szerezni 17-es ráfot, 37 lyukast? MZ hátsó kerékagyra kéne. Milyen motorokon van ilyesmi?
helló!
meg tudjátok nekem mondani , hogy holnap mikor kezdődik a szigetszentmiklósi börze, illetve hogy a városon belül merre lesz?
Köszi
Köszi, tegnap beugrottam hozzájuk. Mint kiderült, őket egy másik krómozó (kinek épp áll a berendezése) is ajánlotta, mint jó helyet. De asszem mégsem lesz itt krómozás, mert amit akarok, az nem ér annyit, mert a tapasztalat szerint a dörzsölődéstől úgyis lekopik a krómozás, hiába van jól megcsinálva.
Ellenben elképzelhető, hogy polírozni fogom. A fényhatás is kedvezőbb lesz és nem jön le soha a fel sem vitt réteg.
A Telepy utcát én is ajánlom.A pannónia cuccaimat krómoztattam ott.Szinte mindent.Két hét alatt elkészültek.Nagyon rendes a mester.
nem nagy elvárás hogy túl soká tartson a krómozás,csakhát ha az ember elviszi homokfujatni és nem csak csiszolgatja,nem tudom miért mutogatja a krómozó hogy itt meg ott nem fogta be rendesen/aztán ott meg fog indulni lefelé a króm/lehet kevés"árammal"dolgoznak,vagy nagy az"anyagtakarékosság....nemtudom,a régi békebeli cuccok mindig tovább bírják,csak manapság elég nehéz szert tenni rájuk,sajnos.
Talán nem nagy elvárás, hogy legalább 2 évig bírja egy krómozás.
Szevasz Levendel!Bp.IX. Telepi utca,az Üllői út felé esik a krómozó,kb 50 méter a saroktól házszámot sajna nem tudok.Én 2 éve csináltattam nála a bukócsövet és még mindig bírja:)!Olcsó,és nagyon nagyon jó:):)!
Összesen: 228 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|