:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Oldalkocsi, kuli - új hozzászólás Összesen: 40 oldal
na ilyet még nembasztam voltam ma a biztosítónál és nem tud ilyen biztositásról ami oldalkocsira szól csak motor utánfutó van nekik!!!
na mindegy igy ugyan annyit kell fizetnem majd mint szóló motorra 10152
Engem igazoltatott már rendőr oldalkocsi nélkül de oldalas vizsgával. Meg is kérdezte, hogy hol az oldalkocsi - én meg mondtam a pincébe - erre megnyugodott. Szerintem le lehet venni nincs tiltva. Bár nem érdemes levenni szerintem mert nehéz visszarakni és van egy-két dolog amit ki kell cserélni rajta ha teljesértékű szólónak akarjuk használni (ha teljesértékű oldalas volt). Pl.: MZ esetében az oldalas lánc rövidebb, a lánckerék sokkal kisebb (elöl), a hátsó gumi profilja egyenes (szólóban elcsúszol miatta), indexek, térdvédőt is le kell vanni mert hamar leér, aztán ha visszateszed megen lehet állogatni az oldalkocsit, hogy jó legyen. Egyszerűbb venni egy szólót is akkor már....
Meg a súlya is változik, ugye az is benne van a forgalmiban. De ettől függetlenül lehet szólóban használni, csak vizsgára kell fogatként mennie, ahogy írtad is.
Kimaradt: nem vagyok benne biztos
Ha jól tudom a lényeg, hogy csak a szállítható személyek száma változik, ha leveszed az oldalkocsit, a lényeg, hogy mindig oldalkocsival kell műszakira vinni.
Azért én nem vagyok benne, hogy a rendőr nem szólna egy igazoltatásnál, ha oldalkocsi nélkül elkap...
Csak azért kérdem, mert másutt azt olvastam, hogy 2001 körül változtattak ezen, de nem nagyon találtam semmi konkrét szabályt erről. :(
Hé, a betonjárólap az én szabadalmam, le is védettem.:-)))))))
Ellenőrizd az elsőgumid!Nekem a pannónián szálszakadásos volt,észre sm lehetett venni ránézésre,de ahogy feltettem az oldalast külön életet kezdett élni a kormány.Ellenőriztesd,esetleg centíroztasd ki és valószínűleg elmúlik a jelenség.Ellenőrizd az oldalas beállítását is,mert az is meg tud tréfálni(engem az első 50 m-en 6X vitt az erdőbe anno).Jó beállításnál 50-60-nál elengeded a kormányt és egyenesen fut a gép.
Egyik verzió, a kormányszorító használata.
Ez elég mazsolás dolog, de, az egyensúlyozáshoz szokott motoros reflexmozdulatait tán tompítja. Oldalason nincs mit egyensúlyozni, itt ez a reflex veszélyes, egy rossz mozdulat, és a szembe oldalon találod magad..... ki kell kapcsolni.
Csodát ne várj a kormányszorítótól, a kritikus - kis - sebességeknél úgyis beszitálsz, amíg nem lesz rutinod.
Rutint pedig dimbes-dombos dűlőúton szerezhetsz, terepezz sokat, az oldalkocsit pedig terheld vagy negyven kilóval, vizesballon töltve, beton járólap, stb..
Bemész az obiba, megveszed a polikarbonát lemezt, otthon kifaragod, és hibátlan lesz.
lenne egy olyan kérdésem hogy kormány szitállásat hogy lehet csökkenteni anélkül hogy lengővillás legyen a gép???
a szóbanforgó alany egy 251-es MZ oldalkocsival!!!
hát akkor engem jól átbasztak ,de végül is mindegy azért vettem oldalast mert oldalazni akarok mint egy csörgőkigyó!!!
Akár oldalas, akár szóló, 2-2 db index lehet csak rajta. Leveheted az oldalast, teljesen legális, csak az indexet kell felrakni rá.
akkor nakem a közlekedésfelügyeletnél miért mondták azt hogy nem lehet ugy használlni???!!!
és akkor miért kell leszedni a szoló és az oldal kocsi közti indexet???
sorszám: 1286 (92629)
( előzmény: pannonkondor, 2008-03-30 21:25:52)
Teljes mértékben szabályos.
Tudja valaki pontosan, hogy szabályos-e forgalmi szerint oldalkocsis motor szóló használata?
Üdv!Keresek Velorex 562 típusú oldalkocsihoz hibátlan szélvédőt.
végre kész az oldalas Mz-m és műszaki is van rajta!!!
köszönök mindenkinek mindent!!!
Sziasztok!
Duna oldalkocsi felfogatásához lenne nekem nyelv és dió (ahogy az alkatrészlista nevezi). A válaszokat előre is köszönöm.
Engem valtozatlanul csak az oldalkocsi erdekel, ha esetleg meggondolod magad dobj egy emailt.Koszi.
Sziasztok van egy 250-559-esem velorex560-al.+blokk+váz
Iá.:150000ft
Tel.:0630 3106141
Forgalmi engedélyel rendelkező kulit keresek!!
Sziasztok!
Köszönöm a tippeket mindenkinek.
Komplett építési utmutató megrendelhető a következő helyről:
www.motorrad-gespanne.de
Hát igen ráférne egy kis módosítás de én nemtok róla, hogy van:(
Igaz, hogy 2007 van, de a döntéshozók szemlélete még a 80-as évekből maradt ránk...
egykerekű pótkocsi
ez lenaradt az előbb tehát a 2kerekű az NEM kuli...stb.
Ezek a xsar magyar tórvények szerintemis nevetséges de ez van. És még nem is kononistáz6nak mer 1990be hozták.
Valahogy így... :)))
6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet
a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről
20.§ 5. bekezdés
(5) Oldalkocsis motorkerékpárral és motoros triciklivel pótkocsi nem vontatható. Oldalkocsi nélküli motorkerékpárral egy - legfeljebb 80 kilogramm megengedett legnagyobb össztömegű
Azért szeretném látni azt a jogszabályt, amelyik tiltja az oldalkocsissal történő utánfutóhúzást, szerintem az össztömeggel van a probléma.
Azért külön kategória egy 100 Le-s és egy 14-Le-s motor.
Ja, és 2 kerekű utánfutóval, nem prosztó kis kulival!
Na jó, értem a viccet, de legálisan hogy csinálta?
Mellesleg én Honda Goldwinget (remélem így kell írni) láttam oldalkocsival, utánfutóval, és mindegyiken magyar rendszámmal.
találltam egy oldalkocsis kulis gépet
ime
http://www.youtube.com/watch?v=fu8KFclsSy8&feature=related
éRTEM. EZT NEM TUDTAM.kÖSZI
prohi.hu
A német hirdetések közt (a link az előbb) van egy 535 (5000EUR) hagyományos Steib oldallal ez a magyyar cég ezzel foglalkozik elsősorban.
Íme:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=4105464&__lp=2&scopeId=MB&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=26000&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Motorbike&segment=Motorbike&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&customerIdsAsString=&category=CombinationAndSidecar&lang=de&pageNumber=1
Szerintem , egyszerűbb, ha komplett fogatot veszel, ehhez persze a meglevőt el kell adni. Sajnos nálunk nagyon kicsi a kínálat, úgyhogy marad a magánimport.
Az átalakítás se lenne olcsobb, mert engedélyeztetni is kell.
Szerintem az mz-b.de-n megtalálod a robbantott rajzát.
Sajnos a felfogatásról nem csináltam képeket, de volt a családban egy Etz Velorex oldalassal.
A motornak is kell vizsga az ETZ pl gyárilag 150kg-ot vagy 120-130at vontathat gyárilag. De ezt be kell íratni a forgalmiba és vizsgéztatni kell a vonokészüléket ugyan úgy mint autónál. Én így tudom. Tehát nem a futóról beszéltem hanem a motorról.
de a kulinak is van forgalmia. Ha vizsgázni viszed nem kell hozzá az oldalkocsi,mert a motornak akor nem kell vizsgáznia.Pl: mikor autó utánfutót vioszel vizsgára.
Érdekes dolog ez mert ha leveszi az oldalkocsit szólóban viheti a kulit...De hogy hogyan vanez most így nemtom. Mivel műszakin meg kell az oldalkocsi, ha kuli van akkor az is vizsgaköteles (a felfogatása) memtom...
Szia, én már láttam piás embert kocsiba ülni, vezetni, az hogy csinálta.(:-viccnek szántam)
Kis segítség kellene.Yamaha 535 viragora lehet-e szerelni oldalkocsit,esetleg ajánlani is tud valaki?
Sziasztok van egy 250-559-esem velorex560-al.+blokk+váz
Iá.:150000ft
Tel.:0630 3106141
Én már láttam oldalkocsis-utánfutós gépet magyar rendszámmal! Az hogy csinálta? Biztos kiokoskodta valahogy!
Egyébként csodálkoztam rajta, mert én is úgy tudtam, hogy ilyet nem lehet.
Velorex 560 oldalkocsi engem is erdekelne. 250/559-eshez szeretnem kapcsolni. Kulsoleg mindegy milyen allapotban van,csak meglegyen minden alkatresze. Ha meg megvan Sanders oldalkocsija, szivesen vennem ha kuldenel kepet. Elore is koszonom.
hali
valaki nem tudna EZT oldalkocis motorrol képet küldeni hogy hogy van megoldva a zártszelvényhez való illesztés???
előre is köszönöm
Sziasztok!Kulfoldon kell meloznom a Jawa634-es oldalkocsis fogatom meg otthon all a garazsban . Csak a kisfiam miatt vettem meg , de mar felnott ,es szolo motorral is tudom vinni!Ha erdekel vkit irjon mailt kuldok kepet a motorrol ,szep allapotu 1982-es evj. A nap susson ratok ,ha faztok!(bocs nincs ekezet)
Köszi az infót mindenkinek!
Kifejezetten tiltva van a vontatás oldalkoccsissal magyarországon. Van ahol lehet...
Összesen: 40 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|