:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Csevegő (kötetlen) - új hozzászólás Összesen: 170 oldal
Hát, ha már Pécsen is tudják, akkor nem tudom mit tikoljátok a dolgot! Szerintem nyugodtan hozzátok nyílvánosságra.:)))))))))))))
Milyen esküvő?
Csak akkor kap öltönyt az ember ha nősül?
Vagy csak akkor jár fogászatra? ;-)
Vagy többet tudsz mint én?!
;-)
Toria
Kedves Tike!
Neked is boldog szülinapot kívánunk Neked is mostanában van, ha jól vagyok informálva. :-)
Üdv.: Toria és PeetAir
Mi is Boldog Születésnapot kívánunk!
Pécs felől erre repült egy madár és azt csicseregte, hogy öltönyt vettél hétvégén, meg a fogászat. Hááát, nem tudom!:))))))))))))))))
A hasznalt kulfoldi motorra magyar bank nem igen ad hitelt. :)
Feltehetőleg van maradványérték, amit a hitelkonstrukció futamideje végén még ki kell majd fizetned.
Érdemes nagyon-nagyon alaposan megérdeklődni mindent előre, mert a piac annyira kemény, hogy sokan akár a vásárló megtévesztéséig is elmennek a talpon maradáshoz.
Nocsak!
En ezt nem birom fejben tartani, elso ugy se leszek sose, szal most is csatlakonek!
Happy BirthDay!
Gy.
Üdv!
Boldog Szülinapot Peetair!!!!
tike
Utána már csak az APEH-nél kell bejelentkezned, hogy nem itthon szerzed a jövedelmed!:)))))))
Nem kell állampolgárnak lenned, csak az állandó tartozkodási helyednek kell ott lennie. De ez az eu-csatlakozás óta kizárólag adminisztrációs kérdés, ez a kapzsi magyar állam meg bekaphatja.
Tudomásom szerint:
Regadó a motorblokkra van, azaz mindenre kell, még akkor is, ha bonatni hozod be, vagfy csak egy blokkot hozol.
Külföldi rendszámmal pedig csak akkor járhetsz magyarországon legálisan, ha az adott országban van állampolgárságod, és kihordod műszakira, meg a papírmunkáját ott intézték.
Sajna ebbe már én is beleszaladtam, tudtam volna hozni akár ingyen is mocit olaszból, de a regadíj annyi meg a papírmunka annyi lett volna, mint aitthon egy verda.
Boxer BMW ről van szó, túrajellegű motor.
Ja, regadó csak új motorra kell ugye? Akkor új motornál szlovákiába kell rá rendszámot kérni. Így megspórolható a regadó.
Használtat kell venni külföldön. Pár éveset. Olyat aminek csak egy tulaja volt és az normális ember. 600 ezerért egy jó motort lehet már venni.
Tudok egy BMW-t eladót 1 milláért. 3 éve már áll és 10 éves. A jelenlegi a második tulaja, aki 6-7 éve birtokolja. HyGy?
Nem kell regadó sem, mert szlovákiában olyan nincs. Szlovák rendszámmal lehetsz te is a tulajdonosa. A biztosítás is olcsóbb lesz.
ÉÉÉn? Te akarsz motort venni:-)))))))))
Nemtudok:-(
Furgarag mondj mas megoldast :)
Nemtudom,én biztos nem tudnám beválalni,és nem is válalnám be.
Neharagudj,de egy motorkerékpár havi részlete nekem nem ér huszonezer forintot.Ez lehet Jawa,Suzuki,de akár Harly is.Ezért nem veszek új autót sem.Talán,ha nem lenne kereslet a járművekre,akkor kidolgoznának kedvezőbb hitelkonstrukciót..
Most lapoztam bele az aktuális MR-be, amiben van egy hirdetés - rersze sok részletet nem közöl- , ami a szombathelyi Honda márkakereskedőtől származik, és egy HEX (Honda Exkluzív Hitel) nevű konstrukciót reklámoz. THM: 8,23%, futamidő 84 hónap, így 1 misi havi 15 rugó, 1.5 milla pedig 22.500 péz. Ez utóbbiból majnem megvan a CBF500-as. Ezzel kifizetsz 1.890.000 ft-ot, ami 4643 ft többletköltség havonta. Vajon hol a buktató?
Ugye-ugye.Már csak attila hiányzik a Yahama motor VS Yahama hangszeres dumával:-))
Ez bizony kapaszkodós!
Az előd modellben (cb500) nem gondolkoztál? Olyan ötéves gépek 1 millió körül vannak, az talán barátibb. Vagy ha veszel, akkor mindenképpen újat szeretnél (meg tudom érteni)?
Megkerdeztem a CBF500-at. Eleg huzos.
0%-> havi 36037.- + 10123.- casco + Regado (4 evig)
10%-> havi 27548.- +8830 casco (6 evig) regado benne a hitelben
20%-> havi 21215.- + 7491 casco vagy 3190 csak toresre (6 ev)
Mindenképpen szólj, ha eljő a csere ideje :o)))
Szerintem a suzuki autót és a suzuki motort nem kéne hasonlítgatni.Jelen esetben az asszociációt is kerülném,mert ég és föld a különbség minőségben autó és motor között.Tulajdonképpen csak az egyik oldalról tudnám alátámasztani az állításomat.9 hónapig dolgoztam a gyárban esztergomban.Ez az idő bőven elég volt ahhoz,hogy eldöntsem ne vegyek az életben suzuki autót.Ezzel szemben a motorjaikról sokkal jobbak a tapasztalatok.Ez az a része a dolognak amit csak hallomásból tudok alátámasztani.Majd kiderül a személyes tapasztalatok után,hisz mostmár nekem is van egy suzukim.Üdv.
Halika
A motor vásárláshoz akarnék hozzá szólni.Én karácsonyra kaptam magamtól egy Kava ER 5 -öst. A vásárláskor kellet kifizetni az ár 10% -át ami 117000 Ft volt az eladó mellé tett 10%-ot/?/ igy lett 20 % a bank felé. A bank csak a bankszámla meglététt ellenörizte mert vállalkozó vagyok. Casco-t nem kellet kötni.A havi részlet 19000 Ft,72 hónapig ,ami jó sok pénz.A terv az, amint összejön a fenmaradó összeg akkor egy szerződés modositással egyben kifizetem.A szerződés modositásnak 40000 Ft az ára.Ezt a vasat tanuló gépnek vettem, mert nem mertem felülni valamilyen 100 lovas gépre.A jogsim már majd 30 éves,de nem motoroztam vagy 25 éve.A következő vasra is van két jelöltem az egyik a Kawa Z750 a másik Suzuki GSX-F 750 majd kiderül melyik lesz.
csöváz
kilozulu
A rutint ER-5-ösön csináltam, a forgalmat pedig CBF 500-ason. A különbség érezhető volt, bár a kawa már eléggé viseletes volt, a Honda meg nincs egyéves sem.Engem meggyőzött a CBF, ha tehetem, azt fogom venni, ha nem, akkor a kawát.Ha azt sem, akkor jön a suzi.Ez a sorrend a vágy, a valóság meg majd a legkedvezőbb finanszírozási forma szerint alakul majd :o(
Na mondok rosszat:ma felforralta az aksit,valószínű,hogy a fesszab. adta meg magát,utánfutózott. De különben igazad van azt vedd meg amelyik tetszik,aztán majd kiderűl,hogy jó lóra tettél vagy nem,hibátlan úgysincs.
Örülök neki, hogy nem szimpatizálsz vele. A másik kettő sokkal jobb választás szerintem, csak azokat hagyd bent a kosárban, és a GS 500-ra ne is gondolj, mint lehetőségre!
A cb-rol csak jokat tudok :), de ha mar nem a CB lesz akkor ER5. A gs500-al nem szimpatizalok, persze biztos jo motor meg minden, de nekem valahogy nem tetszik. :)
HyGy
Kimaradt a leszek szócska bocsi.
Most vagy ellenérzéseim vannak.vagy motorozom.Én inkább motorozom:-))
Majd ha megvetted a motort,és használtad egy kicsit,utána kíváncsi a véleményedre:-))
Buny: hat az 1000km-t vagy bele tolom elotte egy hetvegen, vagy kitalalok valami alternativ megoldast.
Suzukit nem akartam venni. Ugy altalaban a suzukival ellenerzeseim vannak (lehet, hogy a suzuki kocsik miatt), masreszt a 3 jatekos kozul az ER5, GS500, CBF500, a GS500 szerepel a legutolso helyen tetszes szempontjabol.
bye
HyGy
Ugyanaz a blokk van benne, mint a BMW-kben (F 650),de alul elég gyenge, de ha utána nézel, az új motorról mondják csak azt, hogy elég jól sikerült, de azért a használt piacon elég sok F 650-es kapható, Pegasoból meg nem adtak el sokat, de a BMW-t ehhez képest agyon dicsérték. Ha ezektől szabadulnak, akkor logikámat követve nem bízom a dologban, egy kicsit fáznék tőle. Ettől függetlenül azért nézz körül, hátha van használt motor teszt, vagy valami.
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata az Aprilia pegasoval?
A 0%-ossal csak az a baj, hogy az 1000-es szervízt mindjárt drága Euróban kell kipengetni valami külföldi szervízben.
Nyomatékosan kérlek, hogy Suzukit ne vegyél!
evett...
Nem muxik rendesen a v betum :)
Eddig hany CPI-t eett meg???
De oszinten!
Harom fo lehetoseg van:
- Valami 0% kezdo reszletes hitelre torteno motor vasarlas
- megcsinaltatom a jawa fotengelyt
- elindulunk vele igy :) aztan meglatjuk mit csinal a 2000km alatt
HyGy
Erre nem tudok mit mondani!:))))))))))
Most is felertunk vele veszprembe sikeresen. .) Igaz feluton csereltunk egy CPI-t.
Most telleg nem tudom mit csinaljak....
A Hygy Jawaja már jó ideje szinte kifogástalanul üzemel!!! Ennek ellenére, a két hozzászólást olvasva
újra szedni kezdjük a nyugtatókat.
Biztos ami biztos! De nem poénkodok
többet, mert a végén még az én
Hondám rohad le büntetésképpen! :)))
Szerintem szét kéne szedni, a főtengelyt elküldeni Prágába felújítani, aztán a csapágyak kiválasztásánál a mjnőséget eéőtérbe helyezni, és a belül található egyéb kopott alkatrészek minőségi cseréjét elvégezni, de ennek legkésőbb az európai túra megkezdése előtt fél órával kezdjél neki, különben a többiek teljesen nyugodtak lesznek, hogy időben elindultok!:))))))))))))))))))))
Na, megtalaltam a csorges okat a jawan. kb 1mm-t tudom mozgatni a fotengelyt a jobb oldalon, fel le.
már elővettem, holnap átnézem.
Kinevetsz, kinevetsz? Hát, jó... visszakapod úgyis ;)
Kittengirl
Szerintem korrekt voltal. Minden elismeresem neked.
De irany az elsosegely konyvet atolvasni.
HyGy
Én ezt nem tudtam volna így feldolgozni, elmondani. És az sem biztos, hogy lett volna lélekjelenlétem azokhoz a dolgokhoz, amiket tettél. Azért örülök, hogy "ép bőrrel" megúsztad, vigyázz magadra!
Mindenki vigyázzon magára, amennyire lehet, hülyék mindig voltak, és lesznek is. Meg figyelmetlenek is.
Üdv.:
Kittengirl
Összesen: 170 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|