:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Csevegő (kötetlen) - új hozzászólás Összesen: 170 oldal
Bambi mester te nem akarod megosztani a benned felgyulemlett merhetetlen tudast az ifjusaggal par cikk formajaban?
De akar torteneteket is szivesen hallgatnank toled szerintem.
Hat majd lesz MZ-m is, ha eladtam a jawa-t elhozom furfaragtol amit nekem adott es megcsinalom. :)
A varosban jarkalni jo lesz. Amire en hasznaltam arra mar keves volt a jawa is. Azt be kell latni, hogy azert a jawa pl nem az autopalyak kiralya. :) Es szegeny peetairt vissza fogtam vele. ;)))
HyGy
Csak nem mz-re váltasz?:-)
Eredetvizsgán meg műszakin bemutatod az adásvételit a blokkról és átírják. Ha típusazonos a motor nincs különösebb költség, csak a szokásos.
Elvileg torott MZ is jo lehet, kuld el megnezem.
HyGy
még egy kérdés Ha a forgalmi nem az ő nevén van akkor ér az valamit???
Köszönöm
hellósztok
Egy (nagyon) sürgős kérdés. Ha veszek egy pannónát (oldalkocsis) és megvannak a papírok, de a blokk rejtélyes módon eltünt, ha szerzek bele egyet nagy bonyodalom és pénz átírni rá? akkor kb mennyit kell le kp-znom?? SÜRGŐS!!!
Köszönöm
Én gyárilag edelényi vagyok, de ahogy hallottam, nem dolgoznak rosszul. Tervezem, hogy a télen felkeresem őket, addig még nézelődök, kérdezgetek. Egy biztos, állítólag olcsók. A jövő hónapban megyek haza, majd felderítek.
Hellosztok
Valaki nem tudna mondani egy viszonylag olcsó krómozót aki a minőségre is ügyel , ahol legutóbb csináltattam az nem a legprofibb, de olcsó volt. Edelényre mit mondtok?
Törött etz-ről kép nem jó?
MZ? meg HONDA? akkor Jó ember lehet:-))
Szevasz Attila!
Haladunk haladunk. A fejemben már összeállt minden. Szerencsére van jónéhány ember aki segít a tervezés valamelyik részében. Az év végéig a tervek szerint lesz egy motor+váz+futómű látványterv. Aztán ezt kellene majd felöltöztetni. A valóságos motor és futómű elkészítéséhez még nem találtam támogatót. Igaz nem is kerestem ezidáig. Most talán ebben is kapok komoly segítséget.
Hello
Pool
Rég jártam erre, le vagyok maradva. Mi van a saját tervezésű/építésű motorral?
Van neki par :) pl mz, meg honda.
Kinek van kepe a torott jawarol anno? Kene a kep illusztracios cellal.
HyGy
En pl szeretek 160-170koruli utazoval menni, a 3-as uton Budapest - Debrecen tavon. Sok hosszu egyenes ut, az ember csak azt veszi eszre hogy mar megint 180-al megy. Pedig sajnos 140felett mar az olajat es a benzint is aranytalanul zabalja a 23eves Hondam.
Bocs, a mikrokontrolleres gyujtassal teljesen lealltam. Ennek oka, hogy mar nincs Jawam, az MZ es a Honda gyujtasa pedig eleg jo alapbol :) igazabol nem sok elonye van egy valtozo gyujtasnak, foleg nem a leirt adaptiv gyujtasnak, ezert legfeljebb szakmai erdeklodes szintjen lehet erdekes ez. Masik eszrevetelem, hogy egyettlen RISK procinak tul sok feladat ez. Persze nem lehetettelen, mert a program amit irtam elvileg fordulatszambol kepes kesleltetessel valtozo elogyujtast csinalni, de nagyon kezdetleges es teszteletlen valtozat, valoszinuleg meg sok hibat kellene javitani.
Hát asszem a végsebesség más, mint az utazó...A magam részéről nem baj, ha lehet nyugodtan 110el utazni a motorral, anélkül, hogy félnék hogy szétesik alattam, mert üveghangon hajtom.:))
Neztetek a szavazas allasat?
Ki ez a rengeteg nagyongyors ember?
Vagy mindenki csak szeretne nagyongyors lenni? :))
Hello!
Két oldalon? Csak nem egy poszter?:-)
Elképzelem:Márk egy szál bőrfecskében feszit a motorján:-)))))))
Hy hygy!
Köszönöm a választ nem noszogatásnak szántam!
A mikrokontrolleres reszevel a Keri Laci vegzett kiserleteket. De mostanra eladta a jawajat, szoval szerintem masnak kell atvenni a stafeta botot.
Az oldallal most keves dolgot csinalok, mert uj vegre sajat szerverre fogunk koltozni, es annak a telepitesevel vagyok elfoglalva.
De tele van a todo listam a szocimotoros oldallal kapcsolatban, szoval turelmedet kerem.
koszi
HyGy
Hy hygy!
Többünket is érdekelne am ikrokontrolleres gyujtás amiről beszéltél !Megköszönném ha közérdekűvé tennéd a kapcsolási rajzát a beültetési rajzát meg a nyáktervét és ha lehet egy alkatrészjegyzéket is!
Köszönöm!
U.I.:rossz a szemem de nem látom a szakirodalomban amit köldtem !Ha nem akarjátok kirakni akkor mondjátok meg !Nincs belőle sértődés csak nem értem !
Keats
Kiraktam a szocimotoros logot jpg-ben a Galeriaba (hatterkepek).
A Cél egy teljesen egyedi gép volt, asszem királytengelyes, négyütemű, egyhengeres ötszázas, egy magyar motorkerékpárversenyző saját munkája.
Fafaragó iparművész volt a tag, úgyhogy még a blokköntvény negatívját is ő faragta, de szégyenszemre a neve nem fog eszembe jutni.
Talán még a Cél volt ilyen, de nem emlékszem pontosan!
pl. kistarcsán csináltak Nova néven ilyet, itt még képet is látsz:
http://totalbike.hu/old/tortenet2/
De valószínűleg a Méraynak is volt ilyenje.
Aztán a háború után már csak a 2t cuccok voltak divatban sokáig, abból is a kis köbcentis DKW-koppintások és ~licenszek. Egyszerűek voltak, olcsók és könnyűek, és a háború utáni ínséges időkben ezek voltak a legfontosabb szempontok. (Valamint nem mellesleg volt olcsó 76 oktános orosz benzin hozzájuk.)
Sziasztok!
Létezett valaha is szériában gyártott magyar négyütemű motorkerékpár? És prototípusban?
Nos az valtozo, attol fugg hova viszed..
Szal ott erdeklodj, ahova majd betolod. Perezer HUF.
Ööö.... Oké, már megleltem.
HyGy!
Van egy cikkem, milyen formátumban és hova küldjem?
Sziasztok!
Vegyen mindenki 119. Wild-ot, Márk van benne két oldalon keresztül!
További eredményes munkát Doktor úr!
A kotelezot barmelyik biztositonal kotheted, de az en mocijaim pl Allianznal vannak. Tudsz koltsegkalkulaciot csinalni: http://www2.biztositas.hu/index.php
Sulyado ezekre meg nincs...
Mennyi a kötelező és kell (gondolom) valamilyen összeget fizetni évente úgy mint a kocsira vagy nem?? azok mennyik?
Köszi a gyors válaszokat
Hi!
Sztem a papir mizeriak topicban Fulkoppy mindent tud:)
Egyebkent papirok nelkul nem erdemes, mert 5x megunod az eleted, mire lesz eredmeny. HA van forgalmi, es az az utolso tulaj nevere szol, akkor nem gaz, max par adasvetelit kell beszerezned, ami utannajarast igenyel./HA tudsz irni az utolso tulajjal egyet, az a legjobb/ Itt a rendszam nem sok vizet zavar..
Ha jo a forgalmi, akkor meg a ccmenkenti dij, +eredetvizsga,+ uj forgalmi 6000+uj torzskonyv 6000.
Szal 30 korul..
Hali mindenkinek!
Ha veszek egy pannóniát papírok és rendszám nélkül akkor kb emnnyit kell ráköltenem (papírmunkára gondolok)
ha van forgalmi akkor mennyit és ha van forgalmi és rendszám is akkor mennyit??
Köszönöm
Sziasztok!Régen jártam erre:)
Végre összel en is tudok venni egy ETZ-t csak az a szomorú,hogy akkor még nem lesz jogsi:( Arra csak jövö nyáron lesz időm!
Jó motorozást!
Sziasztok!
Anyagi okok miatt meg kell válnoom Etz 150-es motoromtól.
Ha valakit érdekel, akkor a 06703387218-as telefonszámon tud a további részletek után érdeklödni.
Jorgat
mijarakazaz elte??? :DDDD
tike da muegyetem:)
Ááá, igazi :)) Egy évet ugyan eltöltöttem nálatok, de most eltés vagyok a szomszédban. Viszont néhanapján átkóválygok a műegyre, vendéghallgatóként is, vagy az ITTK-ba okosodni Zé Karvalicsnál, esetleg az OMIKK-ba kölcsönözgetni...
Szal szinten Muegyetem?
:)))
Hejj!
Ezeken a szép őszi napokon aztán jól kirajzottak a szocisok. Hétvégén egy ragyogó narancsszínű P20-as pöfögött el mellettem a Budaörsi Repülőtér magasságában, utána nem sokkal egy remek TS 250 keserítette rövid ideig a Kamaraerdő énekesmadarainak énekét. Aztán meg A Szépvölgyi úton csordogált lefelé egy érdekes fényű ezüst-fehér nagy Trophy, (meglehet itt már borul az időrend, sebaj) most pedig a Műegyetem motorosparkolójában virít egy Bordó 350-es Cz, rögtön mellette valamivel fiatalabb cseh testvére klasszikus krómbetétes tankkal. Persze ugyanitt vesztegelnek az e vidéken már-már elmaradhatatlannak tekinthető Pancsik is.
Nosztalgikusabb alkatú apáinknak így aztán könnyű lehet egyébként messzinek tűnő ifjúságukat felidézni :)
pedig lehet, hogy egy bakteleszkópos emw-vel jobban járna mint egy igazi r35-tel, ami a lelkét kirázza. ;-)
papa!
Ez csak attól függ, hogy milyen típusú gép, mennyi alkatrésze hiányzik és ami megvan azt mennyire kell felújítani.
De mondjuk ha százas körül tartják a pakkot, és nagyjából mindene megvan, és tényleg BMW és nem valami M 72-es, Ural, vagy mondjuk EMW féleség (szóval nagyon hasonló, de azért mégsem az), akkor mindenképp érdemes rátenyerelni.
Összesen: 170 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|