| 

:: Szavazás :: 
 Milyen hatással van rád a benzináresés?   

| 

| 
- Fórumok -

| Csevegő (kötetlen) - új hozzászólás Összesen: 170 oldal

Elküldöm  a forrást,  ha  valami  nem tiszta, segítek, írj.
 http://www.soroksar.hu/hivatal/okmany.htm

Fullkopy
 A papírátírás a vásárlás után milyen folyamatal jár. (Van új rendszám forgalmi a tulaj nevén műszaki nincs)
 nekem még pluszba mennyit kell fizetni és mit kell csinálni?

Köszi

Persze.. tulajdonszerzési  illeték.. ha  dolgozol,  kapsz  érte   pénzt,  amiből  már  levonták  a  jövedelemadót. Ebből  a már   adózott  munkádból származó  jövedelmedből   takarékoskodsz, és  elveszik majd  a kamatadót . Aztán,  ha   vásárolsz  egy  gépkocsit,  például,  a sokszor  adózott munka  árán  szerzett jövedelmedből  ismét  adózol,  mert vagyontárgyat  merészeltél  szerezni...Látod, így lehet  egy  disznóról  több bőrt is  lehúzni..
 Mátyás  király  korában  már  tudták, mi a  luxus, volt  füstadó.. tehát,  ahány  helyen  télen  fűtöttél,  az  volt  az  adószorzó.. vagy  nyolcan  egy  szobában,  vagy   ha  szétköltöztél  a csemetéktől, mégegy  kémény kellett, akkor  lehet pluszban  tejelni..
 A fingadót  már  bevezették  az  autóknál, nem vetted  észre ?
 Ha  nem euro  akárhányas  a motor,  több  a gépjárműadó..
 Ne is  menjünk  tovább, a csatornázási  művek  a szennyvízmennyiségszámláló  bevezetését  fontolgatja,  nem  elég  ám  a bemenő  vízóra  szerinti arányos  ár,  ha  máshol  ittál, vagy  a boltból  vitted  haza  a palackot,   és  otthon mész  pisilni ? ha   az istenadta  csapadékot  rá  mered  kötni,  majd  jól  megfizettetik...
 Ne  fokozzuk.. jól  ki  lesz  találva..

Szerintem meg azért van bürokrácia, mert nagy profitot hoz. Ez a kelet-európai fajtájú állami koldulógépezet bőségesen kitermeli a fenntartási költségeinek a sokszorosát. Régen az ilyesfajta sarcot, mint "tulajdonszerzési illeték", meg a társai, füstadónak, meg ebadónak hívták. Ha van rá valami ürügy, fizess! Ha nincs, majd mi megalkotjuk a vonatkozó jogszabályt!Remélem fingadó, illetve " szellentési térítés" azért nem lesz.

Amúgy talán tényleg  olvashattál  valahol  ilyen  kikötést. Természetesen  jogszabályellenes, de  az  nem  baj. Arra jó  lehet,  hogy  rákésztesse  a tájékozatlan  vevőt,  hogy  csipkedje  magát  az  átírás  terén, mert azt  sugallja,   hiába  fizetett, nem  lesz  tulaj belőle.Az  ilyen  kritérium  helyből  semmis, de  a fentiek  szerint mégis   lehet picit  ügyeskedni  vele..  

Sógorság, komaság, régi  magyar  átok "Igazad van.  De, tudod, mi  a valós  igazság ? Ha  te  lennél  olyan  pozícióban, hogy  jóbarátaidat,  rokonaidat jó keresettel  járó  munkahelyre  ültesd,  megtennéd. Akkor  is,  ha  erre   olyan  céget  kéne  alapítani  államköltségen,  mint  például  : fűtő  a napnál...:-))
 Én  sem  lennék  jobb  a deákné  vásznánál ":-)
 Most  akkor , például  mi  ketten,  hogy  is  tudunk  rendet  csinálni  itt ??
 Ahol  mi  tartunk, onnan  nézve  más, mintha   az ő  látószögükből  néznénk... és  ha  odakerülünk,  eszerint  megváltozik  a kép...
 most  akkor : savanyú  a szőlő ?  Ne, inkább találjunk  ki valamit,  amiből  meg  lehet  éldegélni..
 Bocsi, kicsit  tömör  lett...

Az a legszomorúbb, hogy ez a nagy bürokrácia azért van kitalálva, hogy a sok irodakukac valamit csináljon. Ha nem lenne ilyen sok papírmunka akkor azok az íroasztal mellett ülő alkalmazottak mit csinálnának. Szerintem Magyarországon ezért kell mindent túlbonyolítani. Így meg aztán eltartja az "állam" őket, azaz az emberek. 

"Ami nem született meg, az nem él,nem volt mibe belehalnia, ha erre irányul a kérdés :-)"
 Arra irányult, amit írtam, hogy most így van-e. Elég lett volna annyit írni, hogy nem.
 Hogy régen így volt-e, az ma már nem lényeg, de emlékszem egy ilyen mondatra: "A vevő akkor válik tulajdonossá, ha 15 napon belül átiratja a járművet."
 Persze lehet, hogy én emlékszem rosszul. :-)

Komám veszélyes vizekre tévedtél.Már csak az a kérdés,hogy "bekapod-e a horgot"?Én évekkel ezelőtt ugyanilyen szituban voltam.Tulaj meghalt,én megvettem unokától,felújítottam(csepel 125),pénzt-időt-utánajárást-telefonálgatást-stb.beleöltem,azán amikor jött a papírmunka úgy beszoptam a faszt ahogy kell.Ment a herce-hurca asszem két évig,közben a katonaságot is letudtam.Mikor kiokoskodták rengeteg futkározás(kpm vs. okmányiroda), jogszabályok tanulmányozása,sorbanállás,hosszas,drága és legfőképpen felesleges telefonálgatás,idegörlő várakozás,több tucat kérvény benyújtás után,hogy okiratot hamisítottam és a hatóságot félrevezettem,és szeretnének beidézni,na akkor szakadt el cérna.Az egészet(forgalomba helyezési kérelmet)sikerült mondvacsinált indokokkal lemondanom.De ez is elég nehéz és körülményes volt.A motort szó szerint hugyér-szarér eladtam,mert nem akartam flex-szel szétvégni(majdnem megtettem).Ekkor mondtam azt,hogy én soha többet nem veszek olyan motort aminek nincsenek legális papírjai.
 A szabályok lehet,hogy változtak valamelyest,de szerintem a lényeg,biztos,hogy maradt ugyanaz ami eddig volt.Ez a veteránminősítés meg egy nagy lófasz.Valóban úgy meg,ahogy a zapkörte leírta.

Egy a lényeg:Ha mazochista vagy,és sok időd valamint pénzed van,illetve szereted a bürokratizmus végeláthatatlan útvesztőjét,plusz a közeljövőben nem akarsz legálisan közlekedni a motoroddal akkor igenis jó helyen jársz.Ha nem akarod ezeket akkor kurva gyorsan felejtsd el az ilyen kókány,homályos dolgokat.Üdv.

Az edelényi krómozóba csak olyan cuccost vigyél,amit a géppel tudnak polírozni,mert ha nem tudják akkor csúnya lesz a végeredmény.Én többször is krómoztattam már ott,de nem vagyok velük teljesen megelégedve.Amúgy tényleg nem vészesek az áraik.
 Olyan tárgyakat tudnak szépen megcsinálni,amihez nincs szükség aprólékos,és kimondottan időigényes munka.Mert az ilyeneket megfelelő berendezés hiányában elbasszák.Legutóbb a pancsim gyári hátsó csomagtartóját vittem hozzájuk.Ebből a két oldalsó tartó rúd felülete szép és egyenletes bevonatot kapott.Viszont maga a csomagtartó része szar lett.Bemaródások,és színkülünbségek a felülete kb. 70%-án.Messziről ezt nem látni,de közelről igen.Meg egyébként is,ha valamit kifizetsz akkor az legyen fajin.A csávó(tulaj)azzal védekezett,hogy nem csiszoltam fel eléggé.(Egyébként előre szólt,hogy a kicsi és hozzá nem férhető részek miatt nem tudják nekem felcsiszolni)Ez került asszem 2.000 ft-ba.Szerintem ha egy kicsit vevőbarátiabbak lennének,és beinvesztálnának egynéhány megfelelő gépre,akkor nem lenne nagy gond velük.Nade ugye ne várjunk túl sokat egy észak-kelet mo.-i falu krómozójától.

Valahol tiszaújvárosban vagy a környékén van egy jó krómozó amit dícsérnek.

Remélem tudtam segíteni?Amúgy tudom a tulaj elérhetőségét ha valakit érdekel?Üdv.

Hello-bello!Ez a szavazás már volt egyszer nem?Pool te tudsz erről valamit? 

Nem kötexünk,  én  tuti  nem ,  én  segítek, mert van  tapasztalatom,  és  vannak  ismereteim.  Ettől  még  néha  tévedhetek  ám  én is. Remélem,  nem  fogok :-))Ha  a tulaj  meghal, és  örökség  tárgyát  képezi  a gépjármű,  akkor  azt  a hagyatékátadó  végzés  tartalmazza.  Magyarul  az  örökösök tulajdonossá  válnak, az  egyszerűség  kedvéért   ha  sokan  vannak,  egymás  javára  némi  kp.  fejében  le  szoktak  mondani   jogukról,  hogy   lehetőleg  egy  tulaj  maradjon...
 Ajándék  címen is  lehet   gépjárműhöz  jutni,  de  arról  is  kell  bizonyító  erejű  magánokirat, az  ajándékozó, és természetesen  két  tanú  aláírásával, valamint   az  ajándékozott  elfogadó  nyilatkozatával.
 Minden  esetben  nyomonkövethetőnek  kell lennie   a vagyontárgy tulajdonosának megváltozásának.
 Más  kérdés ?  :-)

halikaMit akarsz vásáni.Esetleg gurulhatnénk egyutt néha.
 csőváz
 kilozulu

Nem kötekvés,És ha tulaj meghalt ő pedig a rokonától vagy valkitől kapta akkor mi a helyzet??

Eladó egy komplett elsőteleszkop 250ETZ re! tökéletes gumiharanggal, tárcsakfékeshez.olaj és szimering csere kell csak bele!
 10000.-! felső kormánylefogatóval ,és lámpa házzal,üveg nélkül!fényképet tudok küldeni! Kecskeméten!

Ami  nem  született meg, az  nem  él,nem  volt  mibe  belehalnia,  ha  erre  irányul  a kérdés :-)Az  adásvétel után , ha az  szabályos, tulajdonossá  válsz, és  azonnal  tovább is adhatod  a dolgot.
 Ha  nem iratod át, nem  baj, annyi  az  egész, pl.  gépjármű  esetén,  hogy  nem tettél  eleget  bejelentési  és  vagyonszerzési illeték fizetési kötelezettségednek. Ezért megkaszálnak, és  utólag  majd  behajtják  rajtad. Mivel  a téged követő  valamely tulaj  átíratja, és  a megelőző  adásvételikkel  igazolja   a legutóbb bejegyzettig  visszamenőlegesen  a jogfolytonosságot.

Tulajdonjogot  csak  tulajdonostól  lehet  szerezni. Tehát,  ha  én  el  akarom  adni  neked  a Lánchidat,  saját  érdeked, hogy  meggyőződj  arról, hogy  az enyém-e,  mivel  fizetsz  érte....
 Ha  több tulaj  is  volt  előtted, és  erről  csak  adásvételik  vannak, nem  árt  végignyomozni..mielőtt  vásárolnál..

A pic-es reszevel a keri laci kiserletezett de kozben eladta a jawa-jat es ez felbe maradt.Ez a forumot is szokta nezni idonkent.

Sziasztok! Szeretnék kapcsolatba lépni Kéri Lacival, vagy HyGy-vel PIC-el vezérelt elektronikus gyújtás ügyében. Szóval, ha valaki tudja, hogy ez hogyan lehetséges, vagy tud nekem segítséget nyújtani a gyújtásban, akkor örömmel várom a levelét a következő e-mail címre.herrwatt@freemail.hu
 Előre is köszönöm: Herr'Watt

hello!tud vki kecskeméten egy jo kis szocimotoros boltot?

Én nem írtam, hogy tudok ilyet, csak kérdeztem, hogy él-e még a szabály. :-)
 Ezek szerint pl. a 15 napon belül el is lehet adni jogszerűen, átírás nélkül? :-)
 (Bár valami azt súgja, hogy nem, mert pl. addig elidegenítési tilalom lehet, vagy v-mi hasonló.)

Egyébként egy érdekes kérdés, hogy a vevő köteles-e meggyőződni, hogy ki a tulajdonos? Mert lát egy tulajt a forgalmiban, és egy másikat az adásvételin, amiről ránézésre nem lehet megmondani, hogy valódi-e.

Rosszul  tudod,  ha  aláírtad  vevőként  az adásvételit,  ami szerint   a tulajdonos  adott el  neked  gépjárművet ,  2  tanú   által igazolva,  attól  a pillanattól  te  már  tulajdonos  vagy,  akit  határidő  kötelez  az  átírásra.Ha  a jogelőd  tulaj  nem iratta  át, nem gond, az  sem, ha  az  elődje  sem,  lényeg, te  fizeted  a részed,  tőlük  meg  behajtják.  A követelmény :  a legutóbbi  bejegyzett tulajig  fedjék  egymást  az  adásvételek,  foghíj  nem  lehet.

jön valaki a Mátészalkai börzére? 

Ezek általában még bontásra sem jók, mert minden horpadt, rozsdás, szakadt, kopott, össze-vissza bütykölt (gányolt) rajtuk. Nem véletlen, hogy még a hirhedten igénytelen románok is kidobják őket, egy élet munkája lenne használható, legális járművet csinálni belőlük, ha órabéresíted, a végén kiderül, hogy azért már rég vehettél volna egy kulcsra készet, és még benzinre is maradt volna.
 Most nem azt mondom, hogy valami érdekes/értékes ritka darabbal ne lehetne előadni, de közönséges szocimocival biztos, hogy nem éremes, még akkor sem, ha ingyen adják, mert van belőlük a tíz ujjadra.

Sziasztok!
 Már múltkor felmerült bennem (amikor az volt a téma, hogy mi a teendő 5 adásvételivel átíratni egy motort), hogy már nem él az a szabály, miszerint csak az válik tulajdonossá, aki 15 napon belül átíratja a gépet?

Fogadd meg az okosak tanácsát, és ne vegyél magadnak gondot. Én is mahináltam eleget papírokkal, kaptam felszólitást, idézést, figyelmeztetést eleget.Ha egy motornak nincs rendezett papírja akkor állítsátok fel a mázsára. A 80-100 Ft/kg ár szerintem tisztességes ajánlat.

Tulajdonjogot  csak  a tulajdonostól  szerezhetsz.  Mi  az, hogy  van  papír, csak  nem  a tulaj  írta  alá ??? Ha  ilyet  veszel,  és közben  nem tartóztatnak le,  bontásra  a gép még  tuti  jó lesz :))
 Persze  ettől  még  később jöhet  a meseautó a karpereccel !!!
 Bomba  üzlet  cssacsiknak .

látom nagyon lelkes vagy, de szívás lesz a vége. :-( 

Szerintem nem lopott mert van papír csak nem az ő nevén :? 

nem tudom, nem próbáltam, hívd fel az autóklub veterán szakosztályt vagy a mavamszot, ott megmondják. De ha megfogadsz egy tanácsot: ha az ember szerint ilyen egyszerű az ügy, adjál neki 5e Ft előleget, hogy rendezze a papirokat és utána megveszed. Ha meg erre nem hajlandó, akkor teljesen nyilvánvaló, hogy az ügy ilyen vagy olyan okból elintézhetetlen, és kár is vele az idődet vesztegetni!
 Sokan hivatásszerűen űzik a csempészetet, veszik Romániában meg Ukrajnában a lepukkant simson-250-et meg uralt 100 euróért, szétdobják, két fordulóban áthozzák a határon, és aztán hirdetgetik a hülyéknek, hogy "beindul az ural, csak le kell festeni és betolni a veteránvizsgára, 170.000", hát ne legyél annyira hülye, hogy meg is vedd! Ezek betegek! A jawa 638-amat 35e-ért vettem, a suzuki GSX-R-250-emet meg 150e-ért, és mindkettő rendszámos, rendezett tulajdonviszonyú, működőképes, kulturált esztétikai állapotú jármű volt, nem egy ki tudja honnan lopott hiányos, rozsdás ócskavas. Szóval aludj rá még egy párat, nézegess körül, nemsokára úgyis jön a hó, ráérsz keresgélni.

De ehhez nem kell semilyen papír Vagy igen? és tényleg ilyen *** ? 

Van ilyen, kell hozzá közjegyzői nyilatkozat, interpol igazolás, anyám kínja, és utána elviszed a veteránvizsgára, és kivágják hogy "szép-szép, de ez gyárilag nem arannyal volt csíkozva hanem sárgával, és a küllőkön a galván is kicsit homályos, ez így sajnos nem felel meg, viszlát, 10.000 Ft lesz a kasszánál" 

nem lehet! Ha lehetne, nem "papirok nélkül" árulnák. 

Valami ilyesmit mondanak nekem hogy veteránvizsga és oda nem kell papír semmi és adnak hozzá rendszámot meg papírt Igaz? 

Ja csak egy adásvételid van az előző tulajtól 

Ha veszek egy mocit papírok nélkül forgalomba lehet helyezni?? Ha igen kb mennyiért?

Köszönöm

Ma es/vagy holnap fennakadasok lesznek az oldal eleresevel, mert szervert valtunk. 

Zapkorte
 Ha azt mondom hogy nincs semmi papírja, akkor hova mennyek, mert most kimentem a kpm hez ott elzavartak az okmányiródába ott meg 1 hónapra adnak időpopntot, ha nincs papírja nem ér emmit vagy mi?

kuldj email nekem az uj cimedrol (amiben benne van a user neved, a jelszavad, a regi cimed) 

msn? mi az? valami csatt-féle? az nincs. azért nem őrzöm én a monitort egész nap: kóválygok erre, kóválygok arra, és ha épp van két perc szünetem, bekukkantok az emailomba. 

hygy !hogyan tudnám megváltoztatni a hozzászólásaimnál megjelenõ e-mail címet ? kibaszott céges webtartalom szûrõ letiltotta a c2 oldalát .

Na ja, egy szoci motor simán gazdasági totálkáros lehet pusztán papirügyileg. ;-)Igen, ha megveszed 15 nap az átírási határidő. Illetve 15 napon belül be kell jelentened, hogy megvetted, de nem kell feltétlenül át is iratnod. Nekem pl. így van egy suzukim lassan egy hónapja: bejelentettem, az enyim lett, de mégsincs átiratva, mert ahhoz kéne a műszaki, a műszakihoz egy új féktárcsa, az meg épp kifogyott a nagykerben és meg kell várni a következő szállítmányt.
 Persze nem kell feltétlenül meg is venned, ha a tulaj belemegy, lehetsz egységsugarú üzembentartó is, és akkor se eredetiséglehúzást, se vagyonszerzési lehúzást se törzskönyv-lehúzást nem kell fizetned, ez kb. egy huszas. Csak nem minden tulaj megy bele.

Jótanács: ha kiskunfélegyházára mész motorral, akkor ne hagyd ott sehol lezáratlanul, mert vannak olyan kedves, jószándékú emberek, akik nagyon szeretik ellopni. De nem kell izgulni, mert még egy MZ-t se tudtak elindítani :). Ezért bosszúból összetörtek rajta pár dolgot, na ez az igazi lazaság, mi? Ha véletlenül valaki találkozna ilyen balfaszokkal, akkor a nevemben is fossza meg egy pár fogától. Előre is köszönöm.

Zapkorte
 köszi a válszokat, elég bonyolult úgyhogy nem veszem meg, mert blokk sincs benne és a forgalmi se az ő nevén van (kár mert tetszett és oldalkocsis is volt).

Ha veszek egy pannóniát (bármilyet) és rendeben vannak a papírok (forgalmi szürke ő nevén van, blokkszám vázszám megegyezik, van rendszám) akkor azt nekem ha megveszem 15 napon belül a nevemre kell iratni?

előre is köszi a válaszokat

Gépjárművet venni csak tulajdonostól vagy a tulajdonos megbízottjától lehet!Blokkot beiratni meg csak olyat, ami a) forgalomból végleg kivont járműből van kiszerelve vagy b) a donor járműbe azóta beleirattak egy másik blokkot (vagy esetleg c) külföldről hozott, vámkezelt blokkot). Természetesen ezt neked kell bizonyítani.

Egyszerüség kedvéért inkább: http://www.kep.tar.hu/motomen/50152090Ilyenre gondoltál? A tulajdonos túl sok könyvet olvasot a könyvtárban és ettől elszédült, aztán hazafelé túl gyorsan jött szembe a körforgalom.

Bocs hogy naív vagyok, de hova küldjem? 

Összesen: 170 oldalBiztos hogy megyek még veletek túrázni,akkor szivesen beszélek mindenről,de írni azt nem nagyon szeretek sajna.:-( 

Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.

|  |  | 

|