:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Csevegő (kötetlen) - új hozzászólás Összesen: 170 oldal
Tuti verda, nem is rossz ötlet!
Ha valakinek van a táborfalvi krómozástól tapasztalata az írjon.
Sziasztok!
Olyan helyet keresek, ahol szétszedik nekem a főtengelyemet.(etz125) (és helyben megvárható) Tud valaki ajánlani ilyet, Budapesten vagy a megye nyugati részén?
Igen ez az köszi szépen mar le is töltöttem :)
Ha egyre gondolunk, akkor Steppenwolf: Born to be Wild
Hi!
huh kb 1 éve nem jartam erre
De nem nem ezt akartam irni hanem hogy...
Tudja-e vki mi annak a számnak a cime és ki az eloadója ami a horvátországi tura meg a az orfűi tura közben hallhato asszem az easy raider cimu filmbe is az volt
Lécci irjatok meg
Elore is köszi:
Roles
Próbáld meg dús keveréket önteni bele vagy kb 20-as at igaz hogy az egy kicsit sok már a motornak (attól baja nem lessz) de legalább tudni fogod hogy mi lehet a baj, ha meg ez nem jön be akkor húzd le a kuplungot lehet hogy ott alakult valami kopás vagy a lamellákkal lett valami.
Sziasztok!
Most újítottam fel egy 1986-os, 250-es ETZ-t,de sajnos van egy kis gond a blokkal is:)
Szóval a lényeg az, hogy amikor a motor elkezd bemelegedni, akkor valami zörgés beindul benne. A motor teljesen fel lett újítva, új hajtókar, csapágy meg minden. De a dugattyú és a csapszeg az maradt a régi.
Az az érdekes, hogy ahogy behúzom a kuplungot, úgy változik ez a zörgés. Most akkor minek van baja, a kuplungnak, vagy a hajtókar-csapszeg-dugattyú résznek? Ha tapasztaltatok hasonló, akkor írjatok mailt, vagy írjatok néhány sort ide!
Köszönök mindenfajta segítséget!
Raki
Szerintem ide külddj 1 levelet: info@szocimotoros.hu
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy nem tudjátok véletlenül, hogy az oldalra hogyan lehet képet felrakni/rakatni? Van két Mz-m, szerintem szépek, és kíváncsi lennék mások véleményére is.
Köszi a segítséget!
halika
jó, de qrva drága és ugy csinál a csoka mintha szivességet tenne neked.
Táborfalván is van egy azt is le kellene informálni
csőváz
kilozulu
sorszám: 5683 (69915)
( előzmény: B.A.T. (II.), 2007-02-16 20:08:26)
Krómozás témában érdeklődnék, hogy van-e valakinek tapasztalata a kecskeméti krómozóval? Mik a vélemények?
Sziasztok! Ha tud nekem valaki szerezni vagy esetleg van neki FantikMoto krosszmotorhoz karburátorja vagy egyéb alkatrésze kérem írjon erre az email cimre:choper88@citromail.hu
A RENAK elvileg ndk-s gyári cucc. Valószínüleg viszont mégse az, mert ezeket a jogutód nélkül megszűnt endékás márkákat a kutya se védi ma már, így bármelyik sufni ráírja az ócska utángyártásaira amit csak akar.
Más olajjal bróbáltad már? Pl. a jól ismert, híg "MOL lökésgátló olaj"-jal?
Március 3. Szigetszentmiklós
sorszám: 5679 (69668)
( előzmény: mobelvagen88, 2007-02-06 18:23:24)
A barátom elvégezte, igaz bekerült egy márkakereskedésbe, ami aztán tönkre ment. Jelenleg kényszervállalkozóként annyi munkája van, hogy alig győzi...
Van még az M-force,de én is a MAMI-t ajánlom
Hi!
Mostanában azon gondolkodok,h motorszerelést kéne tanulni (nem csak önképző szinten otthon). A mami szakközépen kívül hol van még ilyen képzés, meg hogy valaki nem járt-e oda? Mi a tapasztalat róla,ha van?
Sziasztok!
Van egy 250es ETZ-m, 1986-os évjáratú. Az a probléma, hogy az egyik rugóstag, utángyártott (RENAK), és valami gáz van vele. Mindkét rugóstag teljesen ugyan úgy néz ki, kívül és belül is, azonos módon, ugyan akkora olajmennyiséggel lett összeszerelve, és a szárakben az alkatrészek is pontosan ugyan azok. Ennek ellenére a szemét utángyártott TÚLSÁGOSAN csillapít, annyira, hogy nem tud tőle rugózni a hátsó kerék, mivel a rugóknak nincs idejük visszanyomni a szárakat a kiinduló helyzetbe. Kézzel alig lehet kitépni a szárat, befelé viszont könnyedén megy. A gyári rugósláb egyébként hibátlanul működik.
Aki tud, kérem segítsen, már mindent megpróbáltam, kipucoltam, variáltam stb., de nem tudok rájönni, hogy mi lehet a baja. Ha volt már hasonló problémátok, írjatok néhány sort!
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Tamás
Sziasztok!!Tudja valaki hogy lesz_ valami börze féle mostanában ,meg hogy hol és mikor??
Szia peti.janka
Kösz még egyszer.
Hamarosan kipróbálom, hogy szikrázik-e.
(úgy ahogy írtad)
Jó volna ujra az elektronikusat használni a mechanikus helyett.
András
azt hogy az elektronikád jó e azt úgy tudod megnézni hogy a jel bemenetre testet adsz és szikrát kell adnia a trafónak. eredetileg ez a zöld szinü.!!!
Hali! a hall ic 12v-t kap és testet kapcsol mágnes hatására szóval nem igazán veszélyes az a része. a gyujtáselektronika nem tirisztoros hanem tranzisztoros az etz-n. nem hiszem hogy elromolhatott az elektronikád. De ha mégis akkor 1500 ftbol ki lehet hozni eggy jó elektronikát nekem azzal megy a gépem!!! Én ijen hall ict használok:
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=VkZaU1ZrMVZNVVZWV0d4T1VrVkZkdz09&pid=Vkd0U1FrNVZNWEZWVkU1T1pXeEZPUT09&image=1
ez jó a gyári mágneshez és elektronikához. 1
kösz a gyors választ
(az előbbi "önjellemzésem" nagyon tág határokat ad... inkább úgy mondom: nem nulla, de közel hozzá:) )
Szóval az az igazság h. nem tudom mi fán terem ez a hall-ic, de gondolom létezik több típusa is. Sajna az enyémről nem tudtam leolvasni a típusszámot mivel úgy ment tönkre, hogy meglazult valami és a mágnes jól beledörzsölt a nyákba, így nem is volt mit olvasni róla.(szóval a típusszáma is kéne ennek az ICnek meg a többi dolognak rajta) Már rég volt a kezemben, de úgy emlékszem h. voltak egyéb elemek is a nyákon/ban.
Még 1 kérdés: a "dobozos része" a gyújtásnak elromolhatott, a jelfogót ért sérülés miatt? (zárlatra gondolok,bár fogalmam sincs mekkora feszültségek/áramok vannak a jelfogó részben) Tényleg, mekkorák? Kell tőle félni, hogy gyújtás állítás közben agyonvág?(azt olvastam valahol, hogy a tirisztoros gyújtást veszélyes lehet)
Hali! Semmi más nincs benn csak eggy bipoláris hall ic én itthon csináltam eggyet és tökéletesen müködött vele a gép a mágnes meg 180 fokra van felosztva így fél kört haggya töltődni a trafót
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni/megtudni, hogy a tirisztoros gyújtás(etz-hez) jelfogó része(az az íves nyák a főtengelyen lévő mágnesnél) milyen alkatrészekből áll, illetve legyártható-e otthon?(nem vagyok egy "elektromos zseni", de azért nem is tök "0")
Hogy ha nem, akkor lehet-e - külön csak ezt a részét - kapni valahol?
(és kb. mennyiért)
András
Sziasztok, keresek megvételre 125-150 es etz-t, lejárt müszaki nem akadáj de egyébként pöpec legyen. / csak tiszta, papiros érdekel/. Akinek van és reális áron megválna töle kérem jelezze. / csillagászok kiméljenek! Tolna-Fejér megye elönyben.
Hello!Hol található az ETZ?
Sziasztok újjab filmes kérdessel furdulok hozzátok a forest gump című filmben amikor vietnámban vannak mielőt eláll az eső és megtámadják őket kb 12másodpercig meg egy nagyon jó szám.
Meg lenne mégegy kérdésem ugyanebben a filmben amikor visszajön vietnámból és találkozik ujra a barátnéjéval amikor elköszönnek a busznál a san fran sisko utáni zene az mi lenne? Előre is köszönöm a válaszokat.
Jol van a srac sztem. :) Majd tavasszal az elso turan rakerdezek nala, hogy lesz a folytatas. :)
Sziasztok! Tilisztoros,1986os ETZ 250 de luxe eladó. Gyári gépkönyvet adom hozzá...gyári állapotban van. Pótalkatrészekkel az ár 120.000Ft. Ha csak a motor kell, 100.000ért odaadom. Műszaki a szezon végéig, jó gumik, Japán főfékmunkahenger...stb. Szerintem érdemes megnézni, 30/657-4865
Hali! Már a totalbike.hu-n is van népítélet rovat, lehet írkálni! :)
Nem tudjátok mi lett az alábbi cikk szerzőjével?
"CBF 250-az első 1000 kilóméter
(Kaposvári Tamás Péter - 2005-11-09)"
Igérte, hogy folytatja a cikket!!! :)))
Eric Clapton - Pilgrim, ha a stáblista alatti második számra gondolsz.
üdv
poteka
sorszám: 5659 (67968)
( előzmény: lakatosturbo, 2007-01-08 08:16:12)
Bocsi,Hello,mindenki. Lenne egy motoros overall ruhám eladó,hibátlan,tiszta,,"L"-es méretű,cordura,bőrbetétekkel,bélelt,de nem túl vastagon,,ponnt ahogy kell,,piros-sötétszürke,BMW-DAINESE márkájú,,,,nagyon jól néz ki.,,rám kicsi,,az ára 20000 ft lenne,és óbudán van.KÉP:http://kep.tar.hu/cz350/50417451#2 Telefon:06203152753 köszi,és üdv mindenkinek!
Szevasztok skacok!
Ismét visszatértem az ÉLETBE ! Ugyan még nem motorral csak 1 Skoda Formannal járom az utakat ! De elfogott a honvágy ahogy ma is annyi motorost láttam szerte a városban, hol egyedül,hol párosban. És láttam Mz-t is szépet! Feketét meg kéket!
Na de elég a strófákból.Üdv nektek ,Széles utat ,olcsóbb benzint és még sok balesetmentes örömteli KM-t!
Üdvözlettel Keats!
Sziasztok nem tudja valaki véletlenül hogy a halálos fegyver 4 végén van egy nagyon jó háttérzene nem tudvalaki megmondani mi a címe.
a zene akkor jön amikor a dokicsávó lefotozza az egész családot
Szerintem a motoros ne legyen csak motoros, hanem ember is, azaz egy motoros is beszélhet bármiről, és amig egészséges vita zajlik, senki nem bántja a másikat, addig a társas érintkezés ezen forája nem sért senkit és semmit.
Amennyiben bármelyik hozzászólásom által bárki sértve érzi magát alázattal elfogadom még a kizárást is.
Barátnő megvolt, a moci be lett indítva, most már alakul a helyes benzinszint (sajna nem volt túl jó idő, de holnap meghajtom a vasat) :-)
Én olvastam azt a könyvet. Végig. Sajnos. Eleinte azt hittem, hogy majd kialakul. Aztán meg felülkerekedett a mazochhista vénám... és a végére, amikor már azt hittem, tényleg nem jöhet rosszabb, nos a végére tartogatta a becses szerző a legszörnyűbb agymenését.
Szerintem egy rossz vicc az egész.
HyGy!
Félre ne értsd, még véletlenül sem kötözködni akarok.
Én tudjátok jól, h sokmindenben nem értek egyet pl Zapkortével itt a fórumon, /ettől függetlenül az ELMEpárBAJT még élvezem is vele :)))/ de az alább tárgyalt témát, (nevezhetjük akár elvontnak is), más példával nehéz lett volna megbeszélni.Mivel az olyan dolgokat, mint pl az árnyékvilág elég nehézkes "kézzelfogható" dolgokkal szemléltetni.Árnyékvilágba értendő minden olyan dolog sztem, amit nem lehet fizikai valójában megfogni, látni, hiszen csak az emberek fejében léteznek ugyebár.Mint pl a nehézségi erő, és egyéb "törvények".Úgy gondolom, hogy csak megpróbálta mindenki a legáltalánosabban elterjedt fogalmakon megmagyarázni a megmagyarázhatatlant.Nem rémlik, hogy vallásellenes kijelentések lettek volna, de ha esetleg mégis valaki sértve érezte magát, attól MINDENKI nevében kérek elnézést, valószínűleg csak az eszmecsere hevében történt olyan kijelentés.
Abban igazad van h nem feltétlenül egy motoros fórumra való a téma, de ha beleolvasol /bár szerintem már megtetted/ a Zen meg a motorkerékpárápolás művészete c. könyvbe, akkor látod, hogy rögtön közelebb áll a két téma egymáshoz..
Mellesleg ajánlom mindenkinek magáévá tenni az olvasmányt...
Azt hiszem már párszol felhívtam a figyelmeteket, hogy legyetek szívesek a politikai és vallási vitákat erre kitalált fórumokon elkövetni. Teljesen feleslegesen borzoljátok egymás és a többi fórumot olvasó ember idegeit, és sértitek meg őket teljesen feleslegesen. EZ EGY MOTOROS FÓRUM. Ennek ellenére a alakultak itt ki barátságok, stb. Ezért lett létre hozva ez a csevegő fórum. De ezek a témák nem ide valók.
Az utolsó alkalom volt, hogy szóltam. Innentől mást nem tudok tenni, csak annyit, hogy a következőnél kitiltom a felhasználót a fórumról.
Köszönöm
Egyébként, próbálhatnátok értelmes dolgot csinálni, írhatnátok cikket, szépítgethetnétek a motorotokat, ma pl. motorozni is lehetett olyan gyönyörű idő volt. Látogassátok meg a barátnőtöket stb...
Komolyan néha úgy érzem magam mint ha az oviban lennék.
HyGy
Nietzche: "gott ist tot" (isten halott)
Marx: "a vallás a tömegek ópiuma"
stb.
Motoroznék én, ha nem január lenne. Vagy legalább felszáradna az út egy kicsit. De motort mosni semmi huzatom nincs, ha meg rajtahagyom, tavaszra leeszi róla a festéket a dempszli sója.
Örvendezik a lelkecském, mert szerinted a szocifórum részeként értékelendő szerény személyem mániája :-)
Csak megjegyzem, én mindössze a hivatalos állásfoglalásokat , jogszabályokat másolom be következetesen, amelyek korántsem mindíg egyeznek a magánvéleményemmel. Miután a srácok a hivatalos álláspontra kérdeznek rá, nem a saját véleményemet szoktam beírni. Ezt meghagyom ismert és népszerű ellenlábasomnak :-) Odafigyelek rá, mert érdemes :-)
Ismét a félinformációk... úgy tudom, van elektromos előképzettséged, így most azt vedd elő: egy négyszögjel miből áll ? Végtelen sok szinuszjelből, igaz ? Ki tudod belőle vonni azt az egyet, amire szükséged van ? Ha nem hagyod magad bevinni az erdőbe a bölcsészek által, a józan eszedre hallgatva cáfolhatod meg a saját állításaidat a végtelent illetően.
Ha magasabb matek/fizika is érdekel, olvass egy kis kvantumelméletet, és keress rá egy egyszerű dologra: mi történik, ha a fényt hullámjelenségként vizsgálod, és mi, ha kvantumként. Előre elárulom, mindkettő eredményes lesz, pedig elvileg csak az egyik lehetne az. Nem egyszerű olvasmány, lehetőleg a matekkal kezdd...
Istenről már tőlünk, mondjuk csak magam nevében nyilatkozhatok, okosabb emberek is vitatkoztak.
Pl:
Blaise Pascal matematikus azt fejtegette, ha hiszünk Istenben és ő létezik az örök életet kapjuk, viszont le kell mondanunk a bűn örömeiről. Ha nem hiszünk és mégis létezik akkor örök kárhozat... Tehát a legrosszabb esetben hiszünk és nincs, akkor csak néhány földi örömről mondunk le. Tehát kiszámítható, hogy érdemes hinni.
Immanuel Kant levezett, ha nem ismerjük közvetlenül a valóságot mint " magánvalót", mert ami önmagában a valóság, az már túl van az emberi tapasztaláson-ha tehát Isten létezik is, az emberek nem ismerhetik meg.
Soren Kiergard dán filozófus azon a véleményen volt, hogy az értelemnek nincs sok helye a hitben, mivel Isten az értelem fölött áll.
Stb, stb, stb...
Szóval mi inkább motorozzunk, ahhoz biztos jobban értünk, a hit meg legyen mindenkinek a sajátja!
KÖZÉRDEKŰ ! A szentendrei uti(3.ker,flóriánnál) motorosboltban(louis-os) motoroscsizmák vannak 5 ezerért.több féle van,mindegyik ötezer.Ilyen "probiker"feliratu ipari hulladék,de ennyit megér.gondoltam szólok,hátha érdekel valakit. üdv
Összesen: 170 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|