:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Csevegő (kötetlen) - új hozzászólás Összesen: 170 oldal
Értem, szóval az igazi motoros ismérve hogy egy valag pénzt elherdál bőrnacira, és aztán a 42 fokos melegben abban feszít a piros lámpánál. Ez is egy definíció, de nem az enyim. (Ma is de jót motoroztam trikóban és rövidnadrágban! És csak sajnálni tudom azokat, akik sosem fogják megtudni, milyen érzés, ha a 40 fokos menetszél körülsimogatja a testüket.)
Szerintem meg ez nem az "igazi motoros", hanem a pizzafutár definíciója. :-p
Akkor jól tudom, hogy németeknél a szgk jogival 125-ös mocit is lehet vezetni?
A simsonok itt is rendszámos motorként kezdték a pályafutásukat, mert a terv. seb. túllépte az smk rendeletet. Kivéve a spec magyar piacra készített s50n típust, amit 9 fogú lánckerékkel szereltek, hogy 40km/h legyen a végsebessége, és így smk lehessen.
Tudniillik Németországban a leichtkraftrad kategóriát folyamatosan bővítették. Először eltörölték a sebességhatárt, aztán fölemelték 80ccm-re, most meg már az NSR 125-ök is beleférnek náluk. Itthon meg maradt a vaskalap, és egy olyan, riga-korszakból fennmaradt definíció, amelyet kielégítő segédmotorokat talán már sehol sem gyártanak manapság.
Szerintem tök felesleges a drága szintetikus, a hagyományos 2T olaj is tökéletesen jó neki.
Na akkor én három motoros vagyok :-) Ma a Simson szivatott meg, vagy 5 percen keresztül tologattam mire hajlandó volt elindulni, a Suzukit és az ETZ-t is simán betolom :P az ETZ-t aksi nélkül is
sorszám: 6239 (82138)
( előzmény: Jawa350speed, 2007-08-24 21:05:29)
Á, nem, csak kíváncsi voltam, mit szólsz, ha a szájadba adom a saját cumidat. És tudnám még fokozni is... pl. hogy a robogó a hagyományos motorbicikli továbbfejlesztett változata és övé a jövő stb.
Az irígység meg rám abszolúte nem jellemző. Nincs is miért irigynek lennem, minden nemű fogyasztói javakkal bírok, és mindenből többé-kevésbé olyannal, amilyenre vágytam, szóval azt hiszem, inkább vagyok én irigylésre méltó helyzetben, minthogy bárkire is irigykedhetnék. :-p
Azt mondod beázott a doboz? Hát lehet! :-)
Ma megnéztem a TDM-et, hát siralmasan néz ki! :-(
Az olajtéma sem rossz!
Én azt kérdezném, hogy a Jawa jobb e mint a MZ, abból a szempontból, hogy mennyire drága olajat kell belé tölteni?
És a végén mindenki felönt a garatra.:DDDD
Az MZ forumon is megy egy jó téma.Szerintem több napig elfog tartani.Etz 250-nek létezik-e 2 felömlős változata avagy csak 4 felömlős van?
Kicsit irónikusnak hangzott elsőre, de aztán rájöttem, hogy zseniális, ugyanis aki nem igazi motoros az hozzá sem fog...
sorszám: 6233 (82129)
támogatom!;)
sorszám: 6232 (82127)
Bocs,de elég kevés Simsonon van jobb oldalon a kuplung.
Megtaláltam a megoldást. Úgy lehetne megállapítani hogy ki a motoros és ki nem az, hogy mz akummulátor nélküli betolásra beindul e alatta. És ezzel két meddő téma is megoldódna :-)
igen, ez szerintem is így van:)
sorszám: 6229 (82114)
( előzmény: Jawa350speed, 2007-08-24 19:06:20)
Motoros persze, hogy az, csak éppen nincs meg benne az életérzés, amitől igazán az lesz. Ezért írtam idézőjelbe.
Lehet, hogy jobb lenne más szót használni, arra, amit itt többen is meg szeretnének fogalmazni.
Pl több országban biker-nek hívják ezt a kategóriát. Németországban soha nem mondanák egy robogóval munkába járóra, hogy biker, ez tény.
Egyébként nem is kell előre lépni, mert ez egy olyan dolog, amit csak érezni lehet, de igazán megmagyarázni nem.
sorszám: 6228 (82113)
( előzmény: Jawa350speed, 2007-08-24 19:06:20)
Jááj :D Legyen mindegy ki,hogyan definiálja ezt a témát.Én pl szeretek horgászni,és ezt gyakran simsonnal teszem,mondjuk ez nem egy szokványos simson épp ezért elég hülyén fest közben a hátamon a horgászzsák... Jó nem megyek ha tök sár minden,éppen eléggé vigyázok rá :))... de volt már rá precedens,hogy a jawaval mentem egyébként láttam már 750es gsx suzukival is horgászt,intettünk is egymásnak :))))))
Ismét egy olyan téma amely végén sem lesz előrelépés. Aki alatt fogy a benzin és minimum két keréken van akkor az már motoros. Kár ezt megkérdőjelezni. A rövidgatyás sportmotoros is ide tartozik csak ő a felelőtlen kategóriába. A dongós is motoros!
Szerintem "motoros" szempontból a robogó tényleg nem motor, csak egy közlekedési eszköz, de ezért lehet, hogy "motoros"vezeti, de legtöbbször csak praktikus okokból használják az emberek.
Régebben az Mz-ket, Jawakat sem minden esetben "motorosok" használták, hiszen nagyon sokan csak azért jártak motorral mert ez volt az egyedüli lehetőségük a közlekedésre.
Szóval nem az az érdekes, hogy Simsonnal, vagy HD-vel megy-e az ember, hanem, hogy miért teszi!
Ugyanúgy lehet egy Simsonos "motoros", mint ahogy egy pl csopperes nem.
Miről lehet megismerni egy igaz "motorost"? Igazából, sehogy, bár a ruházat áruló lehet, pl mindig megfelelő ruházatban van, lehetőség szerint kesztyűt visel, zárt hosszú nadrágot, stb. Az én szememben aki rövidnadrágban egy szál újatlan polóban, papucsban motorozik legyen az robogó, vagy GSXR, az nem "motoros".
Felőlem lehet motoros, de ha már az orvos óvva inti tőle, akkor nézzen más izgalmak után! Rühellem amikor szinte mozgásképtelen emberek ülnek járműbe/re! Most nem azokra gondolok, akik kondiban tudják magukat tartani, hanem azokra, akik nem veszik észre a lámpákat, táblákat, kanyarokat, az orvos is eltiltja őket, de a háziorvossal íratnak másik papírt, hogy minden rendben.
Az Németország, és ez nem az.
Gondolom észreveszed mikor felveszed a fizetést:-((
Egyébként én is simsonon vizsgáztam anno a Népligetben:-)
Fején találtad a szöget!!
Tehát szerintem az igazi motoros az aki általában motorral jár akkor is ha esik, ha fúj vagy ha már olyan öreg, hogy óvva inti az orvos tőle.
Azért mert volt itt olyan, hogy az öreg a simóval nemmotoros, pedig lehet,hogy 6millió km-ert motorozott mán csak nem mer má egy 1000 res GSXR-rel pecázni menni mer nem fér el rajt a horgászbot.
És miért vagy erre kiváncsi? :)
Akkorra már sokat nem tud veszíteni az ember.
Fenét robogó..Velorex!!! :D
Azért kiváncsi lennék rá, hogy 70 éves korotokra le meritek e cserélni a járókeretet egy robogóra...
Akkor végigviszem a gondolataimat.
A Simson motor,mert azon tanultam meg motort vezetni(és állítólag Németországban volt is hozzá kategória: könnyű mkp).Ezzel a motorostudással alapvetően mindenféle motorral elboldogul az ember.
Viszont egy Yamaha Jog-gal nem tudok megtanulni motorozni,mert ...
Egy simsonos tud robogózni, de a robogós nem fog tudni simsonozni, csak ha már megtanulta, hogy a jobb karmantyú nem a fék, hanem a kuplung. stb.
Az,h vki horgászni megy a Simsonnal,attól még lehet motoros.Bár ettől még nem kell inteni,mert nem fog arra gondolni,h motorosnak nézted...
Hát a rendszerváltás óta tudvalevőleg nagyon megosztott a társadalom és nincs remény a konszenzusra.Így minden csoport definál magának fogalmakat...
Mindenki szerint az a motor, amivel ő jár. :))
Vmelyik kolléga azt írta, nehogy már az automata váltón múljon, mert az autókban is...
De az automata váltós autóban van váltókar,de a robogón nincs,mert az robogó és nem motor.
Hát szerintem egy robogóval nem lehet motorozni csak robogózni...
Nem szükséges a kezet a magasba emelve integetni.:-) Úgyis észrevehetően lehet jelezni, hogy a kormányt el sem kell engedni, én is így teszem, a 3kerekű fogatot nem szívesen vezetem egy kézzel. Hogy ki jelez vissza ki nem, nekem a tapasztalatom a következő. A csopperesek, goldwingesek, meg ilyen batárok vezetői ritkán intenek vissza. A sport, túra, naked, enduro, stb. motorosok meg gyakaran elsőként intenek. Szerintem nem kell problémát csinálni ha valaki nem int vissza. A mi jó szándékunk a lényeg hogy intünk a másiknak.:-)
De ebből még nem derül ki, hogy mi minősül MOTORKERÉKPÁRNAK....nem hivatalos megfogalmazás szerint, hanem társadalmi elfogadás szerint :)
Szerintem a fíling a lényeg.
Aki robogózik annak a robogó fílingje jön be.
Aki szocizik annak a füstölés jön be.
Aki Harlizik csoperrezik annak a brunyogás jön be.
Aki speedezik,annak meg a speed jön be.
Aki krosszozik annak a stílfürész hangja jön be...
:-)))))))))
És az előgyujtásod mekkora?
Szerintem nem az látszana.
Simán idiótának néznének, nem motorosnak:-)))
sorszám: 6208 (82081)
( előzmény: Jawa350speed, 2007-08-24 14:59:06)
Látszik ha motoros vagy, mert akkor bukóban vezeted a kocsit. :-)
Vannak ezek a visszatérő témák.. amúgy Te hogy vagy vele, a benzinhez ásványit vagy szintetikust? ;)
Mondjuk nem erről volt szó alapjaiban, hanem
a motorkerékpár fogalmáról.
Hogy a "viharkárosultak" is megértsék:-))))
Attila, sztem meg pont nem arról volt szó, h ki motoros, és ki nem...Abból indult ki, hogy kinek mi számít motornak...
Ez a ki a motoros, ez mindig ilyen durva téma! (Ezért tetszik, ha lecseng, jöhet a melyik jobb a Jawa, vagy a MZ)
Az amcsik szerint az a motoros aki HD-n ül, és pont!
Na akkor most mi van?
Szerintem már a kérdés is hülyeség, ez olyan mint ha megkérdezném, hogy ki a vízvezeték-szerelő.
Akinek végzettsége van hozzá?
ÁÁÁ nem!
Aki vizet szerel?
ÁÁÁ az sem!
Az akinek USAG csőkulcsa van!!!
IGEN IGEN!!!
Ugyan már!
Ha valaki 3 kerekű kerékpárról int, annak is visszaintek!
Hmm...stimmt...pont ezért is írtam két sorban, amit írtam...
Na azért az nem ugyanaz a sztori...Mert az MZ meg Jawa kategóriájú motorok nélkül nem lenne speedmotor sem...Valahol ott kezdték a japánok is, akárhogy szépítik a dolgot, meg akárhol tartanak ma...
A robogó meg a motor között jóval nagyobb a szakadék...
Egyébként meg nagyon magadra vetted a fennti jelzőt...csak nem érzed magad a szíved mélyén te is abba a kategóriába tartozónak?? :DD Vagy irigykedsz rájuk??Hát azt talán mégsem, na nehogy már az általad olyannyira lenézett, és zsigerből megvetett "burzsujok" közé tartozzál te is... :DD
Szerintem az a baj, hogy két különböző dologról beszélünk.
Az egyik a motorkerékpár fogalma, a másik hogy ki számít motorosnak.
Én akkor is motorosnak érzem magam, ha autót vezetek, csak nem látszik:-)
Kedvenc mondatom: Hej, ha most motorral lennék.......:-)
Tán meg kéne tanulni akkor motorozni :D
Jobb félni mint megijedni! csak gondoltam kezd eldurvulni a helyzet!
Egyébként én nem inetegetek senkinek. Amióta egyszer majdnem felkenődtem az előttem fékező kocsira, miközben a szembe jövő motorossal jópofiztam, azóta az lett az álláspontom, hogy a sok hadonászó bekaphassa, én meg a saját forgalmi sávomra figyelek, nem a szembe jövőre.
a sok hülye divatmajom szarházi speedmotoros pont ugyanúgy van szocikkal, mint te a robogóval, és tele pofával mesélik egymásnak, hoyg lehet akárhogy szépíteni, egy MZ vagy Jawa az sosem volt, és sosem lesz motor, mert a motor az legalább 80 lóerős, négyhengeres, alukerekes, áromvonalidomokkal, és aki nem érzi a differenciát, az üljön föl egyszer egy jawara és egy speed motorra is....Ég és föld a különbség...Akkor majd talán ráérez az ilyen irányú gondolatok lényegére.... :-p
Összesen: 170 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|