:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Csevegő (kötetlen) - új hozzászólás Összesen: 170 oldal
Nem tudom, segít e valamit, de a Huber és Társánál lehet kapni hozzá alkatrészeket. Azt, hogy a dolgok közül melyik hibásodott meg, csak elég komoly műszerezetséggel lehet megállapítani. Normál feszmérővel mérni a gyújtás alaplapon lévő tekercseket elég reménytelen szokott lenni, egy impulzusról a feszmérő nem igen mondja meg, mekkora is valójában. Illetve a meghibásodás körülményeiből is lehet néha valamit kiokoskodni.Szerintem. Az lenne a legtökéletessebb, ha valakinek lennének próba alkatrészei. :D Ha nem jelentkezik tudós a munkára, szerintem marad az, hogy darabonként el kell kezdeni lecserélgetni az alkatrészeket. Én a gyújtó kábellel, pipával kezdeném, majd a trafó következne, aztán a tirisztor egység, és a végén a gyújtás alaplapon lévő idetartozó tekercs, tekercsek.De kis szerencsével a leggyakoribb hiba lessz itt is, a trafó primer hozzávezetései elkorodeálódtak.
Jut eszembe: A tirisztor ha tönkremegy, gyakran zárlatba megy át. Ha minden igaz, olyankor föld felé mérhetsz átvezetést.Ha jó a tirisztoros egység, akkor azt hiszem, szakadást kell mérned a kimenetén föld felé.
De egy valódi simó szakértő csak jelentkezik majd..... Remélem.
Szevasztok! Segítség kéne egy újságkihordó haveromnak! Bp 22. ker vonzáskörzetében (Érd, diósd, csepel X. ker. stb.) olyan embert keresek aki vágja az s53-as tirisztoros simson gyujtását! Sajna nincs szikra; én már néztem, nekem magas ez a DDR-es technika! Ha tudtok valakit, dobjatok légyszi egy mailt a rosz@freemail.hu ra! köszönöm! Rósz György
ja és tudom h utáljátok a kávédarálókat, de haver el akarja adni és normálios motort akar venni helyette:D pl muzt:D:D:
Halihó emberek!
Eladó egy nagyon jó állapotban lévő robcsi, nagyobb motor vásárlása miatt.
Rendszeresen karbantartott, nemcsak karban hanem garázsban is:D
http://motor.hu/motor_popup_fmotor.jsp?id=127821
az ár irányár.
Szijasztok!
Érdeklődni szereetnék, olyan motor iránt ami egyrészt eladó:) másrészt:
négy ütemű, jól karbantartott, csopper-túra-bobber típusú(szabadon választott):), lehetőleg japán ill nyugati masina, 400-600 ccm, nem nagyon hajtott akár 30 éves vas is lehet, aminek a motorja nem berhelt, illetve a papírjai rendben vannak. 500e pézem van rá. Légyszives segítsetek. Tudom ez nem az a fórum, de itt lehet bízni az emberekben, és sokat segítettetek eddig is a szocigépeimmel kapcsolatban. (a küllők a gyengéim;)) előre is köszönöm a segítséget. Széles utat mindenkinek.
Csak szeretnék két speed gumit felrakni, hogy jobban merjek dönteni:)
II.Komáromi kétkerekü flugos futam.2009 május 09 www.kassakkse.hu/news.php
Ez egy ojhan kérdés ami már soxor megfordult a fejemben:D:D:D kiváncsi vagyok mijen motort építesz:D:D
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy az ETZ 250-hez melyik a legnagyobb gumiméret ami még a láncvédő gumi leszerelése nélkül bemegy.
Pl: hátra 110/70 R18
előre 90/70 R18
Ha valakinek ehhez hasonló, akár nagyobb méretű gumihoz volt szerencséje írja már meg a méretét.
Köszönöm.
http://www.oldmotors.hu/verseny.htm
Értelmesnek ígérkező verseny, programokkal a Velencei tó körül.
Szijasztok!
szertnék csinálni én is egy ijen jawá-s oldalt.
szerkesztoket várok jelentezonek! Aki szeretne gy saját weblapot!Jelentkezzetek!
e-mail: sved002@gmail.com
vagy sved002@citromail.hu
vagy MSN: hacker3r@hotmail.com
Elore is koszi mindenkinek
További szép napot
Sziasztok !
Tavaly résztvettem egy találkozón Tiszadorogmán, ahol családias légkörben, közvetlenül a Tisza partján, a kompkikötő mellett töltöttünk két nyugis, de bulizós napot, baráti áron !! 2.500,- HUF összesen!!
(Az idén biztosan több lesz valamivel.)
Ennyiért sátrazás, egy szomati étkezés, programok, buli, zene.
Minden olcsó, a helyi vendéglátósok kivonulnak kajával, piával, de hozni is nyugodtan lehet, nem néznek ki.
Szivesen látnak mindenkit, akinek van bármilyen kétkerekűje, ha több kerekű, az sem baj.
Veterán korú járművel érkezők kiemelt figyelemben részesülnek.
Érkezés péntek este, vagy szombat délelőtt.
Idén az időpont :
Július 24-25 = Péntek - Szombat
Link : http://www.quadorzo.mlap.hu/
Mindenkit szeretettel vár a rendezőség, és a barátságos helyi lakosok.
KissPeti
ETZ 250 (1987 11. havi) túradobozokkal 2010 05.10.-ig érvényes műszakival, ujrakábelezve eladó. Ár 87 000 Ft. 70/2429283 Pécs
Jawa 350-en elöl hordom ezt a gumit több mint 1 éve:
http://mofaker.hu/termek.php?termek_id=01089
Teljesen elégedett vagyok vele, nem csúszik, teljesen rendben van, pedig tárcsafékkel még tapadnia is kell rendesen.
Annyit róla, hogy a guma itt anlas megjelöléssel van, de valójában IRC feliratú.
Persze valószínűleg, ha valami komolyabb gép lenne, akkor inkább egy márkásabb gumit tennék rá, de erre teljesen megfelel.
sorszám: 6732 (111241)
( előzmény: motoros L.Bandi, 2009-04-20 11:33:49)
Érdeklődnék, hogy van-e valakinek tapasztalata az IRC gumikkal kapcsolatban. Igaz, hogy nagyon csúszik? Előre is köszönöm a segítséget.
Eladó 1988-as évjáratú teljesen felújított ETZ 125. A motorban komplett új főtengely lett cserélve, a henger a „Tábori Tunning-nál” lett fúrva, Fag csapágyakat, új „primer” hajtást és új kipufogót kapott. A fényezés teljesen új, ezüstmetál színű. Újak a gumik, a hátsó lengéscsillapítók, az akkumulátor. A felújítás után mindössze 2500 km-t mentem vele. A műszaki 2009. augusztus végéig érvényes. Kizárólag tárolási problémák miatt szeretném eladni. Ár: 130 000 Ft Érd.: 70/2429283 Pécs
Az elmúlt évek sikeres programjai után, engedve a folyamatosan növekvő "rajongótábor" nyomásának is, újra megrendezik a veterán járművek találkozóját dunaújvárosban: a seregszemlére április 18-án, szombaton kerül sor az Interspar Béke-körúti parkolójában.
Bontott simson alkatrészek eladók.Szinte minden van, a blokktól a lámpákon át a vázelemekig .Általában mindenből több darab.Egyenlőre csak személyes átvétellel.Gyere néz körül,árban megegyezünk.
Székesfehérvár Tel: 06 20 96 23 250
email: fejesmiklos@citromail.hu
Igazad van osztom a véleményedet.
Öreg te nem tudsz olvasni???Van olyan topic hogy ALKATRÉSZBÖRZE.Nem kéne minden fórumba benyomnod a hirdetést.Kicsit idegesitő hogy akárhova lép be az ember mindenhol ebbe botlik.
Bontott simson alkatrészek eladók!Gyere és nézz körül!Székesfehérvár!
itt találod a hirdetéseket: http://www.vatera.hu/listings/index.php?us=fejesbence
Keress bátran!
MZ ETZ 125-t(rendszámos) cserélnék simsonra!!
részletek: http://www.expressz.hu/auto/motorkerekpar/tura/showAdvert13547744.html
email: fejesmiklos@citromail.hu Keress bátran! Sürgőss!!
Erre ahétvégére már hóesést is mondtak..... a jövő hét meg csak jobb lesz....
Háj!
na, én is bepapírkutyultam ám rendesen:) Egész tűrhető idő volt, de azért annyira nem meleg, így aztán mégse mentem sehova. Jövő hétvégén gurulunk? Azon a hétvégén jó idő lesz! üdv
Hi!
Még most sincs berakva az akksi, még téli álmot alszanak:)))). No ez nem probléma, viszont már összecuccoltam, megyek kertészkedni, fákat metszeni és hasonló. Nem lesz ramaty az idő a motorozáshoz? Ha ilyen lesz mint ma....
Hali! Holnap egy laza gurulás Győr környékén? Powerarc esetleg? Bennem már nagyon megindult a motorozós ideg! jó lesz az a 12 fok, és eső se esik szerintem! :)))
Szeva!
köszi szépen!
remélem én is eljutok mert kellene nekem is pár dolog csak nekem délután vonatoznom kellesz ez a gond!
de majd meglátom lehetmegpróbálom
lényegében semmi konkrétum én egy haverral megyek mint említettem, és pár simson klubossal találkozunk majd nyiregyen onnan megyünk sóstóhegyre a Lepke ut 1. lakik Mikula bácsi. szerintem ott lesz. írd be utvonalterv.hu-ra . jah és mi 10re megyünk szerintem nem fog túl sokáig tartani bár most megyek először.
Sóstón merre? én arra vagyok kiváncsi mert sóstót azt tudom hol van!
De utca házszám vagy valami címet vagy utbaigazitást tudnátok adni az jó lenne!
ja és fontos kérédés hogy hány órától mert csak reggeé érek rá!
Nyíregyháza mellett. Mikula bácsi pedig Mikula bácsi. Egy jófej öreg motoros, akinek sok sok gépe van :) és foglalkozik felújítással is, meg mindennel....
Engem is érdekelne a börze.Ez Siófok-sóstó??Ki az a Mikula???
Hali!
Lehetne többet tudni erröl a börzéröl?
Veterán börze? és hol is lesz pontosan? engem is érdekelne a dolog!
Előre is köszi az infót!
hello márc 15-én börze sóstón!! Mikulánál akit érdekel jöjjön:) mi is megyünk Kisvárda felől egy páran.
Bontott simson alkatrészek eladók!Szinte minden van!Gyere és nézz körül vagy irj emailt és küldök listát.Többminden vásárlása esetén az árat meglehet beszélni.Postázom is előre utalással!
Néhány példa: 7 pár első teleszkóp 2000FT/ pár tól!Kerekek: 14 db 1500Ft/db tól használ vagy új gumival (alu, vas), tank S50 ép, s51 (rozsdás , horpadt), kormányok 700Ft/db tól,vázelemek, ülések (hibákkal, jo huzattal),blokkok komplett, hibás, hiányos (s51 3 seb, s51 4 seb, s50), lámpák első-hátsó (S50, schwalbe, egyéb), kormányra való konzolok, használt kipufogók,könyök, TUNINGOK simsonra alakítva(MTX idomok műszerekkel,tárcsafékes kerék), stb, stb
Keress bizalommal, megtudunk egyezni!!
Megválnék MZ TS 125/150-es motoromtól. Forgalmiban 125-ös, de 150-es henger,
hengerfej, karburátor, és kislánckerék van rajta. Tudok hozzá adni 125-öst is, mindenből. Jó akksival, bőven használható gumikkal. A gép nagyon jó állapotban van, rengeteget foglalkoztam annó vele. A felújítás után kb 3000km-t futott. Naggyon pöpec blokkja van. Váltója hibátlan, kupplunglamellákban sincs kopás. Utazója 80-85km/h, így nem
ajánlom azoknak, akik forgalmas főutakon akarják használni. Csak olyannak adom, aki megbecsüli, és használja.Olyannak nem,aki szétvágná a szántóföldön. Ezért is hírdetem ITT is.
Forgalmis, törzskönyves, érvényes vizsgája nincs.
Szezonra felkészítve, karbi,gyújtás,láncfeszítés beállítva,benzin a tankban, minden átnézve.
Csak rá kell ülni, és...leműszakiztatni. :D
Hibák: érzésem szerint egy hátsó kerékcsapágy csere lassan ráfér.
Adok még: oldalcsomagtartót, gyakorlatilag egy másik komplett motort, kitűnő hátsó gumit, felnin, főtengelyeket, kupplung alkatrészeket,kazalnyi alkatrészt. Lehet vinni ami jól esik, nem kérek értük semmit. Ami meg marad az ingyen elvihető lesz. Nem fogok rozsdás alkatrészeket a vaterán 5000-ért árulni.
Kérdésekre nagyon szívesen válaszolok. 30/415 1355, kllrudi@hotmail.com.
Cserék a villamos részen:
gyújtáskapcs
indexrelé
komplett gyújtás bütyöktől-trafóig
elektr. fesszab, szénkefék
felújított forgórész (kitűnő állórész)
Blokk újra vezetékezve.
motor:
-blokk - főtengely felújítás C3-as FAG csapágyakkal, és drágábbik hajtókar szettel, természetesen vitonos szimmeringekkel.
-fúrás 150- 1. túlméret
-primerhajtás -lánc, lánckerekek,kuplung csavarozva szegecs helyett, kihézagolva.
-ETZ kipuff.
-Karbi: úszó, tűszelep csere, tömítés
-Friss olajcsere
-minden tömítés cseréje: blokközép, hengertalp, karbi, váltószimmering,
-szimmeringház, berúgótengely O-gyűrű.
-Új fordulatszám kihajtás.
egyéb:
Első teló: szimmering-, olajcsere, kapott kb 15mm előfeszítést.
ETZ üléshuzat
Festés
Új kislánckerék
Visszahajtható ETZ berúgókar
Oldalsztender
Hátsó csomagtartó
Összes bowden és kihajtás is új.
Fékek rendbe téve, új pofák.
Új foncsor
Képek:
http://kepfeltoltes.hu/view/090214/TS1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/090214/TS2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/090214/TS3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/090214/TS4_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/090214/TS5_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/090214/TS6_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/090214/TS7_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Bontott simson alkatrészek eladók!!elég sok minden van a gyáritol a tuning cuccokig!Nézz körül:
http://www.vatera.hu/listings/index.php?us=fejesbence
Figyelj mert 3 oldal van!!Gyere el és nézz körül , de postán is megoldható!
üdv
Igazad van, de kiegészíteném azzal, hogy nem csak magyarul kell gondolkodni, hanem cselekedni is kellene. Legalább egy picit, annyit amennyi kitellik tőlünk.
Jut eszembe, itt is leírom, hátha valaki ráharap. Le kellene menni március 15-én Pákozdra, az emlékműhöz, vagy valami hasonló helyre. Nyitó tavaszi gurulásnak pont megfelelne.
Sajnos teljesen igazad van!
Én azért küldöm tovább, mert nagy igazság van benne!
Egy motoros küldte ezt a levelet: "Túrázásaink során a székelyderzsi Erődtemplom falánál induláshoz készülődtünk, amikor megállt mellettünk egy fekete ruhás, fejkendős, hajlott hátú néni. Egészséget kívánt, majd megkérdezte honnan jöttünk. Amikor válaszoltunk, ezt kérdezte: -És Magyarország tényleg olyan szép, amilyennek mondják? Nem várta meg a választ, hanem hiba nélkül elmondott egy hosszas Petőfi idézetet... Azután elmondta, hogy 88 éves az idén. És hogy fogadjunk el tőle valamit. A szatyrában volt pár tojás és négy, azaz négy szelet kalács. Ebből kettőt nekünk adott, hogy osszuk el. Egészséget kívánt, és elcsoszogott. Egy büdös kukkot nem tudtunk szólni. Én pedig leültem a székelyderzsi Erődtemplom falához, és olyat tettem, ami rohadtul nem illik bele egy 40 körüli, erősen borostás túramotoros imidzsébe. És arra gondoltam, hogy az itthoni, magukat bal és jobboldali politikusnak nevező, gátlástalan gazemberek, akik fröcsögő nyállal próbálják fekete-fehérre mosni az agyunkat, akik megosztanak, nem összekötnek, akik személyes érdekharcukkal több kárt okoznak ennek az országnak, mint eddig bárki. Csak egyetlen egyszer jönnének el ide, és hallgatnák meg, ahogy egy 88 éves, görbe hátú öregasszony ŐSZINTÉN Petőfit szaval a boltból hazafelé, és négy szelet kalácsból kettőt odaad vadidegen embereknek. Talán elszégyellnék magukat, pont úgy, ahogy akkor, ott, én. Talán elgondolkoznának azon, hogy vajon ki és miért tette őket oda, ahol vannak és, hogy mi dolguk a világban." Küldd tovább légyszíves, hadd járja be a világot és olvassa minden igaz magyar lelkű ember!
Bontott simson alkatrészek!Szinte minden ami kellhet,ird meg mi kell, vagy gyere és nézz körül. Jelenleg turbós blokk van eladó! 3fajta karbi, 2 pár első teló, vázelemek, hátsó telók,kerekek nyergek,stb. és rengeteg minden a kis kiegészítőkig!Irj fejesmiklos@citromail.hu !!Vagy ha jössz akkor hivj: 06209623250
üdv
Halihó!
1) BUÉK mindenkinek!
2) Van itt valaki, aki rajz alapján le tudna nekem gyártani néhány kisebb vasdarabot? Rozsdamentes acélból v. alumíniumból. (lényegében lemezt kellene hajtani, vágni, fúrni, hegeszteni :-), nagyságrendileg 10 cm -es tartó elemekről lenne szó...)
Köszi a segítséget!
üdv: Boky
Boldog és balesetmentes új évet kivánok mindenkinek!
Nyakunkon az új év, elmúlt a karácsony,
a motoros csizmádat hagyd békén barátom!
Míg újévi malaccal tömöd ki a hasad,
a jó meleg garázsban pihen meg a vasad.
Várd ki a jó időt,én csak azt ajánlom,
motorozhatsz nyáron, végig az országon.
Tavasszal felkötjük a motoros kendőt,
így kívánok Nektek Boldog Új Esztendőt!
Ajándékokban gazdag, békés, boldog karácsonyt kívánok minden motoros barátomnak!
Boldog karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag új évet kívánok mindenkinek!
Eladó 1988-as évjáratú teljesen felújított ETZ 125. A motorban komplett főtengely lett cserélve, a henger a „Tábori Tunning-nál” lett fúrva, Fag csapágyakat, új „primer” hajtást és új kipufogót kapott. A fényezés teljesen új, ezüstmetál színű. Újjak a gumik, a hátsó lengéscsillapítók, az akkumulátor. A felújítás után mindössze 2500 km-t mentem vele. A műszaki 2009. szeptemberéig érvényes. Kizárólag tárolási problémák miatt szeretném eladni. Ár: 140 000 Ft Érd.: 70/2429283 Pécs
Sziasztok!
Keresek megvételre 1 jó állapotú,gyári festésű Simson Start.BAZ megyéből írok,Miskolcról.
70/511-00-04
thotpeti@gmail.com
Szavazásból hol marad az oldalkocsi opció?Szoci motoron azért elég aktuális.
nem biztos hogy csak ennyi a különbség de én ennyiről tudok.
hello! a 251es az tirisztoros gyújtású meg a váza egyezik a 125sével(tehát tank meg minden). naggyábból ennyi jah meg hogy nyugatra exportáltak belőle különolajzósat.próbálták benne egyesíteni a 250en erejét meg a 125ös kezelhetőségét. nem tudom mennyire jött össze nem mentem még 251essel.
Összesen: 170 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|