:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Csevegő (kötetlen) - új hozzászólás Összesen: 170 oldal
Akarmit lehet ami jo ottlet. :) Meselj errol bovebben. Mostanaban nincs idom masra csak a totalbikera pillantok ra neha.
Hello
Csak úgy megjegyzem mindkettőtőknek igaza van, mert a col meg a hüvelyk az ugyanaz, csak régen magyarul hüvelyknek hívták.
(Egyébként méretre az amerikai inch is ugyanaz)
andris
Remélem nem lett semmi bajod, illetve a gépnek sem lett komolyabb baja.
Nagyon szűkszavú vagy az esettel kapcsolatban, pedig szerintem nem csak engem érdekelne mi történt!
Üdv Attila
Gyula,Tomi1!!
MIért nem jöttök az Mz topicba, ott van a kérdésetekre válasz, illetve az
http://mz.uw.hu/
oldalon!
Fisi
Hello andris,
Remélem nem történt bajod. A motorral mi van?
Nem tudnál írni Rövid Történetet az esetről?
HyGy:
Nem lehetne csinálni hasonlót, mint a Motorlandon a buktalexikon?
Üdv!
Na mit műveltél? Elkapott az eső? De azért te oké vagy? A motor gondolom gányul összetört...
Szevasztok.Tegnap buktam a géppel,ezért nem biztos,hogy kemencén(diósjenőn)ott leszek.A héten kiderül,hogy tudok-e menni.Vigyázzatok magatokra.Üdv.
GeXXX!
Kb 2:30-kor mentünk be a bejáratnál & bár Zst száma megvan,nem szóltam,mert amúgy is b***ott nagy tömeg volt és csak kb 380 méternél volt vmi hely,ahová oda tudtunk furakodni,a bal pálya mellett.
A motoromat sem láttátok? Bent állt a vetésben:-))
HyGy!
Volt néhány gyertyacserém hazafelé,aztán kiderült,hogy a mexakítóval volt baj, éjjel 1 körül mexakítóhézagot állítottam LS-Lacival Dunaföldváron csöpögő esőben,még jó,hogy vittem magammal gribmuszqlcsot:-))
Majd írok egy Rövid Történetet az esetről:-)
byee
Szevasztok!
Érdemes-e szintetikus olajjal(rohadt drága) magam kevrni az etz-mbe a benzint,vagy tankoljam továbbra is kúti benzint?
A 3,25-ös az 3,25" (coll) 1" (coll) az 25.4 mm vagyis 3.25"x25,4mm=82,55mm=8,2cm a coll egy angol mértékegység és a csövek nél is alkalmazzák (pl: 1/2" 3/4")
Hello Tomi1,
A 3.25 stb a gumi szélességét jelenti. Mondjuk mint 220 a 220/20-as guminál. A mértékegység, ha jól tudom, ugyanaz mint a "18" mértékegysége. Azt hiszem hüvejk.
Üdv!
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy milyen méretű gumi megy fel max. a 250-es ETZ-re.Mit jelent az a méretezésben, hogy 3,25-ös
3,50-es 3,75-ös.A 18-at tudom.
Ezek a számok milyen mértékegységben vannak, és centiben mit jelentenek?
Fel lehet-e tenni hátra 4,00x18-ast?
Jelenleg az elején van 2,75-ös, a hátulján 3,25-ös.Tudom hogy változni fog a motor viselkedése ha nagyobbat teszek hátra, de ha az elsőt is lecserélem vastagabbra akkor talán nem lesz akkora különbség.
Ha van tapasztalata valakinek, ossza meg velem!
Üdv mindenkinek!
Magyarnyelvut nem hiszem, hogy talaltsz. Itt egy angol.
http://www.national.com/ds.cgi/LM/LM117.pdf
Sziasztok! Reményeim szerint van valaki köztetek aki ért egy kicsit az elektronikához! Az lm317-ről kellene valami magyar nyelvű leírás!
Előre is kösz mindenkinek aki segíteni tud!!! :)
akkor mégis csak van valami haszna annak a merevítőnek. ha javít a stabilításon én bizony felrakom.
Hello
Rég jártam erre, de a villamerevítőhöz még annyit, hogy valamit félre értettél.
"erőteljesen fékezz rá,és látnifogod a csvarodást "
az az igazság, hogy fékezéskor egyáltalán nem hatnak olyan erők amitől a villa csavarodna!
Kanyarban igen, egymáshoz képest elmozdul a 2 villa, és ezért a kerék futása eltér a normálistól.
Fékezéskot max hátra hajlik mindkét villa, de párhuzamosan, de ez nem gond! És ha összehegyeszted őket, fékezéskor akkor is hátra fognak hajolni!
Üdv Attila
Na meselj mit szereltel?
HyGy
Ja-ja, az a b*szott nagy tömeg nekem sem tett jót.
És 10 körül már sört sem lehetett kapni (megitta a sok csúnya motorosjmunkásember)
De azért jó volt találkozni fórumozokkal (én konkrétan Tike-al és ZsT.-val)
Tesho: Kerestünk, de nem láttuk a pólódat :-(
A telefon meg eszembe sem jutott. Most olvasom, hogy javasoltad :-(
Gexxx
Hát iszonyat tömeg volt Qmmadarason!
De eső szerencsére nem. Én is most voltam először & én is nagyon csalódtam. Sok szocigépet láttam,rajtam meg ott virított a szocipóló:))
Hajnali 4:15-re el is értem az ágyamat,a táv 670 km volt,némi szereléssel az éjszaka közepén:)
Miről lehet megismerni a szocimotorosokat? Azt tudom hogy a motorról :) de madarason ahány MZ-snek és JAWA-snak köszöntem, annyi nem is köszönt vissza. Kivéve az oda, és vissza utat. Pedig Jawa mocim van
Szerencsére eső nem volt, de az a rengeteg motor.... az nem semmi. Most voltam először Kunmadarason, de szerintem utoljára. (Többet vártam tőle.)
Az én párom is kibérelte az egyik MZ-t megőrzésre.Megismerkedésünk második hetében elvittem találkozóra,na akkor aztán megindult a lavina..negyedéven belül letette a jogsit,és bár először mögöttem ült életében motoron,amint levizsgázott,már tolta is a gépet a garázsbol.Vennem kelett egy másik MZ-t,hogy necsak utasként motorozzak:))
Hát ettől félek,most is túrok oldal táska ügyben.
Czövi!
Azt hiszem most már kezdheted gyűjteni a lóvét a másik motorra, meg a jogsira.
Lebegjen előtted a kép: Az én motorom az idén 6 éves, Munyié vadi új.
Szerintem ezzel a Hondával el leszel jó darabig, mert a nejed másikat nem fog neked engedni, addíg, amíg az övé nem lesz megfelelő.
Azt hiszem elmondhatod magadról, hogy így jártál.
Azért nem ilyen szörnyű a helyzet, először ráérsz menetfelszerelést vásárolni két személyre.Csomagtartó, oldal táskák, hátsó doboz és így tovább.
nem feltétlenül!
a párom csak akkor ül mögém ha muszály mert párszor bedobtam az agresszív stílust.he-he. ez annyit jelent , hogy néhányszor megpróbáltam lekarcolni a lábtartót és a kanyarokat "fülön fordulva" (már amennyire az etz megengedi) vettem be.
Ma megtört a jég:A feleségemet rá tudtam venni arra,hogy felüljön mögém a motorra, mentünk 15Km-t.Annyira tetszett neki, hogy azt mondta jönne holnap velem.Erről most lebeszéltem,meg szokni kell az eggyütt mocizást.Nem tudom lehet hogy vége a szabad motorozásnak?
Na elmosta Kunmadarast az eső? :-)
Pedig sokan nem hiszik el-,és nem értik hogyan jöhet létre ember és szocigép között függőség..nemtom,ti hogy jutottatok a gépekhez,én egy Jawa Mustangrol ültem MZ-re,és darabokban vettem meg,egy fényképem volt róla,meg egy ceruzarajz a villamosságrol(3nap alatt jöttem rá,mi hova,miért-1fesszabom,két előtétem ment rá a tudatlanságra..)de egg hét alatt összeraktam,aztán még amit kihagytam ugye,+2munkanap alatt sikerált megtalálnom a helyét.Mindegy,Isten hozott minket az UNIOban..motorosok,mi kitartunk!
Bemotoroztunk az EUba. Mindenkit üdvözlök ez alkalomból, és olcsó benzint kívánok! És hosszú életet a szociknak!
Hja eljenek a szocik ezekkel is lehet ugyan ugy elvezni a motorotast mint valami nyugati geppel.
Hygy,megjött a póló!Nagyon örülök!És mennyire rossz,hogy nem vehetem még fel..de közeledik az idő!És kiis hozom magammal!Had'lássák idegen nemzetek fiai,hogy a szocimotor élt,él,élni fog!!:)) köszi még1*!
Az jó módszer csak levegővel nem szabad csinálni mert akkor szényilik és olyan lesz mint egy Dakar tank.Hétfőn hivlak a többi batyu miatt.
Minden tiszta. :-) Jövö hétre elvileg meg lesz a tank is, asszem hokizással hozzák rendbe. Valami elektródát tesznek rá és azzal húzzák ki az ütődést vagy mi a szösz, aztán festés és Nálad összerakom. :-)
Eggyenlőre még álmodozik a tulaj,hogy mitévő legyen.
Kissé fáradt vagyok és hülyeségeket írok.Azért remélem értetted.
Nem,nem az tökéletes. Csak azért kérdeztem, mert nem tudtam miben maradtunk. De akkor majd Te elviszed, rendben van. :-) Mi lett a telefonkábeles robogóval? :-)
Nagy nehezen de vége.A kereket tőlem elviheted.A fehérvári úton kb 1000-1500-ért csinálják.Ha ez jó akkor én elviszem,de ha te tudsz jobbat akkor tőlem elviheted.
Vége a melónak? :-) Figyi az első kereket leadod Te centíroztatni, vagy adsz egy címet és elvigyem?
Sajna nekem dobfékem van,nincs merevitve és az is elhúz jobbra.
Talalkoztam ma markal. Nagyon virult a feje. :) Kesz az Uralja. :) Lattam is jo lett.
HyGy
Megyek én is holnap, már tuti!
Üdv,
Zsandatara
Hello Bambi!
Azert az altalad mondott 6500 penz sem sokkal kevesebb a Suzukienal,remelem nem is lesz sokkal rondabb tole?! Mert erdekelne az is! Annyira nem draga meg ennyiert sem!Es remelem nem kell szetbaszni hozza az elso sarvedot sem?? Mert ez meg fokepp nem tetszik benne! Valami mar rogzitest kellene kitalalni! Akar ha az ontveny egyik fele lenne egy bilincsfel,es kivulrol meg lehetne a masikat racsavarni?! Kovesse a sarvedo vonalat,ne lehessen annyira eszrevenni,na ezt az ember lefenyezi,es kesz.
Jobb lett volna egy telszámcsere:-))
Az jó ötlet, akkor majd ez alapján kereslek (+ szólok Tike-nak/nek, hogy nézelődjön Ő is).
Na, most megyek haza, legyetek jók a 7végén!
Gexxx
HyGy!
Megjött a póló!!!
Még a felirat is stimmel!!:-)
THX!!!
Olyan boldog vagyok...madarat lehetne velem fogatni....HOPPPPP egy madár!!:-))
Holnap ebben fogok virítani Qmmadarason..reklámpénzt nem kapok érte?:-)))
Az egész csavarodás-probléma könnyen megoldható dobfék, vagy még egy tárcsa felszerelésével :)
Nahh,feltettem egy korábban talált házi készítésű képet Yamaha RD-re csinált villamerevítőről:
http://tesho.kepeim.hu
"Egyéb" könyvtárban!!
A Bandit merevitő az 6800ft,hozzá a motor 1 673 000.Ennyiért már lehet esztétikus.
Vegyél egy új gátlót, szereld be, közepes temponál tolockodj előre az ülésen, hogy lásd az első kereket,és egy kicsit erőteljesen fékezz rá,és látnifogod a csvarodást az új telón is. Ezáltal a kanyarokban is csavarodik. Viszont aki a kanyarokban nem döntöget,annak a váz is mindegy milyen csak egyenesben guruljon.Jövő héten fel lesz rakva egy ETZ -re gyártot öntvény merevitő imbusz csavarokkal rögzithető esztétikusabb,az viszont kicsit drágább 6500ft.A vázzal kapcsolatban meg ajánlom mintának a simson endurónak a megoldását.A merevitőt necsőbőlcsináld hanem 10x20-as négyzetszelvényből,igy sokkal merevebb lesz,esztétikusabb is.
Hát keverheted otthon,vagy kis üvegben viheted magaddal,az zsebben is elfér. Nagyobb túránál meg úgyis van az embernél hátizsák.
Nálam egy 1,5 (eredetileg orvosságos) és egy 3dl-es üveg van,még az akksi fölé is befér.
1:40-es keveréknél is 6 ill. 12l benyához jó.
Benzincsap elzár,fél olaj bele,fél benzin izomból bele,maradék olaj bele,benzin bele izomból,esetleg egy kis lityi-lötyi & kész:-)
Összesen: 170 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|