:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Csevegő (kötetlen) - új hozzászólás Összesen: 170 oldal
NANA!!!
Szerintem pesten is minimum annyi faszkalap van, mint vidéken!!! És ez nem csak a rendőrökre igaz. Ez a bunkóság inkább rangfüggő a tapasztalatom szerint. Minél nagyobb a "hatalma" annál köcsögebb!!
Gexxx
Végül is mi lehet a baj? Elveszik 5 évre a jogsit? :-D
A vidéki rendőrnek azt kell mondani ez az új jogsi, úgy sem tud olvasni.
Nekem például nincs beírva a korlátozásom, hanem csak egy kód szám az A betű mellé. Én is csak remélem, hogy jó számot írtak be :-D
Komolyan, ha kell szólj és segítek. Ma már Kedd van Leggyorsabban 2 nap, ha megmozgatok valakit az okmányirodában.
Ha ma be tudnád vinni a központiba, akkor Csötörtök 12.00-ra meg is lenne. Minden nap 12 óra környékén viszik nekik a jogsikat. Persze, ha összejön minden.
Szerintem döntse el maga hogy vezet-e azzal a papírral vagy nem. Nem kell biztatni, mert ha kifog egy vidéki bunkó faszt, akkor mi van? Ha saját maga eldönti, legrosszabb esetben is csak ő a hibás.
Egyébként én Pesten vezettem a papírral, de vidékre nem mentem volna.
Nyugodtan vezess a okmányirodás papírral, én is vezettem.Megkérdeztem a zsarukat is, biztos ami biztos alapon, és azt mondták, hogy ha nem csinálsz valami baromságot, akkor el szokták fogadni.Fénykép is van rajta, meg aláírás is lesz, plusz minden, ami a jogsidban.CSak vidd magaddal a régit is.Van egy rendőr haverom, ő is azt mondta.Persze kivételek lehetnek.Mármint kivételes zsaruk.
Szóval szerintem Bambinak van igaza, nem jogsival megy, hanem benzinnel.
Ezek után, ha hiszitek, ha nem törvénytisztelő vagyok.Kivéve a gyorshajtást.De ez titok.
Szerintem sem kell nagy ügyet csinálni a dologból. Rendőr mondta, hogy nyugottannmotorozzak azzal a papírral, amit az ocsmányirodában adnak. (amin rajta van a képed, a kategória...). Ha meg köcsög a zsaru, akkor biztos talál na más hibát. Én pl agyonrakopott hátsó gumival fogok menni. Egy zsaru a faszkalapabbik fajtából biztos magához nyúlna, ha meglátná. De már megvan az új, csak operálni kell, arra meg nem volt időm, a túráig meg nem megyek haza, úgyhogy majd csak 2 hét múlva...
Gexxx
Elvileg a vizsgával jogot szerzet a YAMAHA vezetésére,ezért nem nagyon értem miért kell a bürokrácia útvesztői miatt más járműre kényszeriteni valakit mint amivel szeretne menni.Nem mintha az MZ olyan rossz lenne.:-))
Nem negatívság,csak ezeket én végig csináltám a jogsival és jót nem tudok mondani.
Így van! Nem igaz hogy 20 motorosból majd pont téged fognak igazoltatni, és még bele is kötnek a dologba.
Czövi-Buny nagyon negatívok vagytok! :-)
Nem a jogsival vezetsz,hanem a mancsocskáiddal!
Csak egy kis cetli fogsz kapni a közlekedési főfelügyeletnél,azt kell elvinni az okmány irodába.Semmi többet,nincs igazolás meg hasonlóak,a túráig nagy szerencse kell,hogy jogsid legyen.
Hmm. Megkerdezem ezt majd az illetekesektol mikor beviszem a vizsgalapomat.
Ami a papir mellett szol, hogy nem a papirral vezetek, hanem a jogositvanyommal es melle kapok egy hivatalos iratot arrol, hogy a kategoriaim kiegeszultek.
Ha ez lenne az elso jogsim, tuti nem vezethetnek csak a papirossal.
PeetAir!
Azért nem vezethetsz vele, mert nincs ez a papír a hivatalos iratok között, amivel járművet lehet vezetni. Az oktató mondhatja, de attól az még nem Vezetői Engedély. A Központi Okmányirodát emlegette Dolphi, szerintem megpróbálkozhatsz vel, mivel te ilyen vegyes felvágott vagy Pécs-Budapest, már lakóhelyet illetően.
Azért megkísérelni meg lehet, ha kell kölcsön adom a hétvégére a tavaly használt ruhámat, azt a kéket, méretben szerintem jó lesz, azzal talán senkinek nem lesz problémája!:-))))))
Szerintem abban a tömegben senki nem fogja tőled kérni, ha meg igen, akkor tévedtem.
Hello Gexxx,
Ez nem ritka motor. Teljesen gyári és ma is gyártják.
Van még belőle Skorpin Tourer, meg van valami 1000-es sportmotor is a mai MZ gyár kínálatában.
Üdv!
Kosz az infot. Meg nem voltam sehol, mert szerdan vihetem leadni a vizsgalapom legkorabban.
Oktato aszonta, onnan kell mennem okmanyirodaba, es amit ott adnak azzal vezethetek, mert rajta lesznek a kategoriaim, aztan majd kuldik a jogsit. Azert nem kerem postan. De turara sztem nem lesz kesz. Majd megkerdezem ottan csak tudjak. Ha nem akkor meg papirral megyek.
Okmányiroda!
A szart kértek időpont egyeztetést. Itt Pösten az Árpád hídnál szinte senki sincs soha. Eddig az útlevelet és a jogsit is max 3 perc alatt intéztettem. Az útlevelet megszívtam, mert postán kértem, de a jogsimért személyesen mentem és 2 nap múlva már ott volt :-D
Tehát lazán menjetek be és intézzétek, nem kell sorszám meg ilyen faszságok...
Peetair! SOS
Lehet, hogy már késő. Ne kérd postán a jogsidat. Amit kapsz papírral nem vezethetsz, hiába mondják. Ha személyesen mész be érte 1-2 nap alatt megkaphatod. Postán legalább 1 hét...
Buny: Ha azt mondtam biztos megjott.
Hetvegen nem erte ra. Szombaton egesz nap nagybatjam lakatos muhelyet koltoztettuk, a muhelyt a csalad mar kb 70-80 eve berelte.
Most be kellett zarni, hiaba ilyen ez a mai vilag. Egy kicsit megrazkottatas, nekem is, hiszen a gyerek korom egy reszet eltoltottem ott. Persze nagybatjamnak is (meg inkabb) hiszen o ott nott fel.
Vasarnap aludtam, meg a fordulat szam merot csinaltam a jawa-ra, aztan meg az uj gyujtas alaplapot csinaltam, a jeladoba koszurltem a magnest ami persze mikor mar majdnem kesz volt akkor kette tort. :)
HyGy
Ha szeretitek a ritka mocikat, akkor ezt nezzetek meg (nem is tudtam,
hogy ilyen van)
http://gexxx.fw.hu/mz_skorpion_traveller.jpg
Nos? 1 henger, 660 cc, 48 Le, 56 Nm ...
Gexxx da bevallalnam...
Gratulálok!
Jó is hogy azzal jössz, már kezdett nyomasztó lenni az a sok suzuki! :-)
Hali evribodri
Mar lehet, hogy kerdeztem, de meg mindig aktualis...
Szoval: nincs valakinek egy etz elsokereke 8-as es egyeb hibak nelkul lehetoleg jutanyos aron?
Gexxx
Hygy!
Küldtem neked az idommal kapcsolatban is egy cikket, azt írtad megérkezett, de még nem került előzetesbe sem. Esetleg valami nem érkezett meg?
Minden úgy van a hogy írod.Nekem a múlt évben járt le.Elmentem a dokihoz ,mivel hivatásos így 6000Ft volt.Utánna irány az okmány iroda ,időpont kérés.Több mint egy hónappal későbbre adtak időpontot.Addig egy köteg orvosi papírral,lejárt jogsival,és egy igazolással lehetet járni.Megbeszélt időpontban ,mentem vissza,természetesen megint várakozás.Majd papir töltögetés,fénykép,digit kamerával,és ismét 2hét várakozás.Hozta a póstás az új kártyát,majd megint irány az okmányiroda a régit leadni.Ez a kis érvényesítés 4X20km ÉS 4X2Ó volt.
Nemtudom hanyadik tulmereten van most, de ha jo hozza erdekelne a dolog. Ha jol emlekszem 69.5-os van benne. Szerelesiben az van, hogy ez elso tulmeret, ugyhogy kene az a dugo koszi!
sziasztok,most tünt fel,hogy lejár a jogsimba az érvényesség.Kérdésem lenne aszakember gárdához:plasztik jogsim van,aminek az-szerintem-orvosi érvényessége jár le.Mi a teendőm aztán?Régebben a papir egyszerűbb volt,bebélyegezték,hogy ok,aztán ok.Most ki kell cseréljem az egész jogsit kemény pénzért?Megint 6óra sorbanállás az okmányirodában?Ki volt már ilyen helyzetben?
Mar szoltam peetairnak. (Csak bele kene rakni par nagyobb kepet aztan mehetne ki.)
Webmesterek!
A "Milyen messze van Esztergom?" cimű cikk meddig lesz még előzetesben???
tike
Ne metegetőz ha erre jársz meghalgatjuk. A fúrással kapcsolatban most hozzájutottam egy pár 3-dik(GYÁRI) túlméretes dugóhoz,ha kell félre teszek neked.
Gratulálok és sok boldog km-t kívánok!
Nem leszek. Sajna valoszinuleg le kell vinnem pecsre, mert nem fer itt el. Amig megturik a lakok addig marad.
Ha magamhoz terek kicsit anyagilag szeretnem rendberakni. Furas, dugo, stb. mar raferne, meg a kuplungnal is van vmi zorges (Bambi: ez nem amit megjavitottunk)
Egy fenyezes sem artana majd neki.
Hja es augusztusban muszakiztatni kene.
Gratu PeetAir!!!
De azért ne légy nagyon hűtlen az MZ-hez sem!!:-)
Király mondtam,hogy a szlalomazásodat értékelni fogják.(legalább egy jogsival)
Sikerult a vizsgam!!!
Szerdan kell bevinnem a papirokat kozl. felugyhoz, aztan ott kapok masik papirt:) amit be kell vinnem okmanyirodahoz es ott kiallitanak egy 3. papirt, amivel mar VEZETHETEK es maj kipostazzak a jogsimat.
Szoval ugy nez ki jamival megyunk turazni, mivel nem birnam ki, hogy most ne menjek vele.
Egy utolsó hozzászólás gazdasági vonalon:
1480-as hozzászólás 5. sor. Soha, nem vitattam, hogy az állam bizonyos mértékig korlátoz, és a jogszabályok úgy vannak kialakítva, hogy gond esetén szól csak bele, és nem állandóan.
"Hello HyGy,A srac irta, hogy ma hivtak neki Pragabol, hogy acsomag mar Magyaro.-on van, viszont meg kell adnia azarat dollarban, nem pedig Kc-ban, ahogyan o adta meg.Azt irja, a holgy akivel beszelt nagyon keszsegesvolt, es lebeszeltek telefonon a dolgot, ugyhogynemsokara meg kellene kapnod a csomagot. Hogy miert kell dollarban megadni az osszeget es miertnem jo Kc-ban, azt tolem ne kerdezd. Szerintemburokracia mint az allat. Nem tudom mas orszagokkal mia helyzet, de valahogy Magyaro.-gal mindig komplikaciovan. Pl mikor en kuldtem neked a penzt a csomagert,euroban(!) kellett megadnom az osszeget.Szerintem hetfon rendelheted a tugorgoket. "
HyGy
Hello
Pontosításképp mondom, hogy van úgynevezett belső hálózati IP cim amit a DNS szerverek nem vesznek figyelembe, (ezeket csak belső hálózaton lehet használni) és van a valós ip cim.
Szóval nem az dönti el, hogy fix vagy hogy kapod, mert Pl. a DHCP-től kaphatsz belső hálózati IP címet is, és attól még kifelé mindíg ugyanazon a routeren át netezel ugyanazzal a fix IP-vel.
Viszont ha valós IP címet kapsz, akkor a külvilág felé mindíg más címen jelensz meg.
Nálam most dinamikus IP cím van de valós, vagyis minden féle trükközés nélkül én is annyiszor szavazhatnék ahányszor kedvem van. (De én sem vagyok felelős az előző szavazás eredményéért!) :-)
Ennyit az informatikáról, itt tényleg a motor a lényeg, nem a nyamvadt számítógép!
HyGy remélem csak elkészül a jawa, a világláttott hengerekkel!
Üdv Attila
Na itt a hétvége, nálunk már esik ez az áldott eső!!
Hello HyGy,
Értem.
tesho:
Elhiszem. :)
Na, most rövid voltam. :)
Üdv!
A dialupal felcsatlakozok minden csatlakozasnal uj ip-t kapnak, lehetne probalkozni cookikkal meg minden felekkel, de egyik sem nyujt igazan hatekony megoldast. Felhasznalonevvel meg jelszoval gondolom nem akartok szavazni.
Ahhh,most jutott eszembe....láttátok néhány hónapja azt a csajt,aki a Harley-nál dolgozik Bp-en? Azt a szép sunát...és még képet is közöltek,amin éppen egy MZ-n ül!!:-)
Dolphi,látom tavaszodik:-)))
Üveges gyümölcslé is volt nálad szemjegelés céljából?:-)))
Nekem mindig új IP-t ad a szerver,régebben már kipróbáltam.
Tessék elhinni:-)
Hello Dolphi,
Zárószó az IP-hez:
Én is pontosan így tudom, éppen ezért kérdeztem amit kérdeztem, mert hiába oszt ki neked a DHCP szerver minden bejelentkezésnél új IP címet, a külvilág felé mindig ugyanaz lesz. Ézert találtam érdekesnek, hogy akár 100-szor is lehetne szavazni ugyanarról a gépről.
OK, elég a hálózatokból. Amúgy a motorok után a második kedvenc témám.
Üdv!
Sziasztok!
Voltam kint kajázni és láttam egy jó kis honda-t és a meglepő, hogy a motoros levette a bukóját és egy hosszú hajú némber volt. Gyönyörű szemei és formás feneke volt a bőrgatyóban. Már rég nem láttam motoros puncit. Na nem is vettem sietősre a lépteimet.
Nem sok hiányzott, hogy megfogdossam a fenekét :-D
Jó hétvégét mindenkinek!!!
IP cím:
Két féle van. Fix vagy mindig a hálózati szever ad neked egyet. De van egy úgynevezett tűzfal (program vagy szerver) ami elrejti az ő hozzá tartozó gépek IP címét és a külvilág felé egy IP címet közöl. Ennyit a számítástechnikáról. Mocizni akarok :-D
--------------------
Amikor én vizsgáztam mocira, akkor annyira izgultam, hogy sokat bénáztam, de azt mondta a végén a vizsgáztató: Legalább nem esett el. És átengedett :-DDD
Hello tesho,
Ez biztos, próbáltad már?
Ha nem, és nem túl nagy macera, próbáld már ki. Mondjuk szavazz addig, amíg enged, aztán jelentkezz be újra, és szavazz még egyszer.
Érdekelne az eredmény.
Üdv!
A részleteket nem tudom,de akár 100-szor is szavazhatnék az itthoni gépemről,csak mindig újra és újra be kellene jeletkeznem.
Sajnos nem a motorkezelesi tudasomat pontozzak, hanem, hogy mennyire tudom betartani amit abban a kresz c. konyvben leirtak.
Ez a banyage jo megnevezes. Illik ra. Reggel fajt a labam befele jovet es sarokkal valtottam a TZ-n. Holnap meg vizsga, de a labam elsirja magat, ha meglatja, hogy a kawaval kell mennie:)
Amugy azert kawa, mert mondta az oktato, hogy a GS dugojanak vagy 1cm-s holtjateka volt:)
Mondtam is neki, hogy bocs, hogy szethajtottam a multkor:)
Hello tesho,
Az csak a belső hálózatban az IP-d, nem? A külvilág számára mindig ugyanaz az IP-d, úgy, mint a belső hálózat többi tagjának.
Ha rosszul tudom, javítsatok ki. Had tanuljak valami újat. :)
Üdv!
Nekem nincs állandó IP-címem,minden bejelentkezésénél újat kapok!:-)
De az előző szavazásnál nem én juttattam az egekbe az utolsó szavazási pontot!!!:-)
Összesen: 170 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|