:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Csevegő (kötetlen) - új hozzászólás Összesen: 170 oldal
Sziasztok!
Tegnap reggel kinéztem és 7 ágra sütött a nap. Gondoltam ma is itt az ideje a motorozásnak. De aztán este 19:0 felé elindultam haza.
Én kidőlt fák, hírdető plakátok és tornádó között nyomultam. Ma nem is tudom miért, de nem jöttem motorral...
Remélem mindenki éppségben hazaért!!!
TTibi!
Az örök dilemma előtt állsz, ha Jawast kérdezel, arra fog esküdni, ha MZ-st, akkor arra fog esküdni, tehát a döntést neked kell meghozni.A Jawan nincsd tárcsafék, de ez némi ráfordítással megoldható. Az MZ-n van tárcsafék, bár egy kicsit labilisabb csomagokkal, mint a Jawa. Én használtam mindkettőt, itt egyéb okok miatt nem kívánok állást foglalni egyik mellett sem(A másik társaság biztos megkövezne!:)))))
szia mindenkinek
most szeretnék venni egy nagymotort és a feltételeim a következőek: 100e -alatt
25 kw alatt(pappiron:) )
ahogy én neéztem az mz- és a jawa megfelel a célnak de nem tudom eldönteni melyik jobb.
használat során 2 személyt vinne, és túrára használnám
egyéb szempont: fogyasztás, lehetőleg elöl tárcsa, szép.
akinek van véleménye légyszíves ossza meg velem.
előre is köszi
Tibi
tankoltam jó kis 95-ös keveréket (akkor még) 252ft-ért. mentem 100km-t és minden csupa korom (gyertya , hengerfej). basszák meg a kuti keveréküket!!
Hat en anti soros vagyok :)
Na vettem dobozt hatra. 44 literes, befer ket buko. :)
rulez.
Nehogy ezek után valaki azt mondja, hogy a magas benzinár miatt nem jön!
Üdv!
Azt hitted turbos Jawa készül mi?
:)
tike
Nem fogjatok elhinni!
Ma felhivtam az okmanyirodat es megvan a jogsim. Persze ma mar nem vehettem at, de holnap reggel ott kezdek.
"Az olajtársaság figyelmezteti vásárlóit, hogy fenti árak tájékoztató jellegűek, az egyes Mol kutaknál alkalmazott árak ezektől eltérhetnek.""
Lásd erdélyi Mol kutak. :-)))
"A benzin 5, a gázolaj 2 forinttal lesz olcsóbb literenként a szerdai naptól. A Mol Rt. Újabb árkorrekciója a nemzetközi jegyzésárak változásait követi. Az árcsökkenés az OPEC múlt heti döntésének következménye, amelynek értelmében július 1-étől az olajkitermelési kvóta 8,5%-kal növekszik, azaz egyelőre elhárul a nyersolaj-hiány és az ezzel járó újabb olajválság rémképe.
95 ólmozatlan benzin: 244,50 Ft/l
Az olajtársaság figyelmezteti vásárlóit, hogy fenti árak tájékoztató jellegűek, az egyes Mol kutaknál alkalmazott árak ezektől eltérhetnek."
Na erre pont nem gondoltam! :-)
HyGy!
Szerintem sem olyan hú,de tuti ,de ez volt az első,amit egyáltalán láttam.Úgy gondolom,hogy nem vagy egyedül,akinek ilyenre van szüksége,és talán előbb v. utobb meg fog jelenni többféle a kereskedelemben.Figyelek és szólok,ha látok vmit.
Matracot pumpalni/kiszivni belole a levegot. :)
Hello
Ha sokat eszik az is észre veszi aki nem írkálja a fogyasztást minden tankolásnál (Ezt magamról tudom) a kis eltérések meg bármitől lehetnek!
HyGy
Minek ez az izé?
Lemaradtam valamiről?
Üdv Attila
Ez nem nez ki tul jonak de azert koszi! Ha latsz meg szolhatsz. :)
HyGy
HyGy!
http://www.auchan.hu/ujsag/kerteszet2.html
De, auchan.hu, ha találsz rajta valamit.
Koszi Balansz majd lehet megnezetem vele, de kicsit draganak tunik. :) Meg a szivas is hianyzik. Weboldal nincs rola?
HyGy
Az enyém annyit fogyaszt amennyit tankolok bele,ha sokat tankolok akkor sokat ,ha keveset akkor kevesebbet fogyaszt.Nem hiszem,hogy egy-két deci ennyit jelentene és ezért mindjárt szét kell borítani a mocit.Az más kérdés,hogy van aki a szerelgetést,már művészi fokon műveli,neki már csak indok kell,hogy szétbelezze a motorját.Azért kiváncsi lennék arra,hogy hányan motoroznak kevesebbet mert egy kicsit többet szürcsöl a gépe?
HyGY!Láttam 12V-os,szivargyújtoról müködtethető elektromospumpát a mostani Auchan újságban.Tudom,hogy felétek nincs Auchan áruház,de esetleg PeetAir megnézi neked vmelyik Bp.-iben.Ahogy a képen láttam úgy tünt csak fújni tud,szivni nem,ezért nem tudom,hogy megfelelne neked vagy sem.Az ára 3790 Ft.
Ezt a nagy fogyasztás külömbséget,az elsö tankolásnál észre lehet venni,mert itt már literekről beszélünk,és ez már baj.Viszont én pár deciről beszéltem.
Hát ez így van, 70-80-nál sokkal kevesebbet eszik, de normál utazó sebességnél már nincs így, a yamaha ott eszi a legkevesebbet, a MZ meg ott eszi le a fejem! :-)
En is szoktam nezni a fogyasztast (mikor nem felejtem el felirni :)))
De jo mert egyreszt tudsz kalkulalni, hogy ha elmesz x100km-t akkor ennyibe fog kerulni nagyjabol. Es ez pl egy 2000km-s turanal nem mind1.
Masreszt ha evett mondjuk 5-ot atlagba es hirtelen 8-at eszik, :) akkor tuti van valami.
HyGy
Még egy kicsit a fogyasztásról.Ha modjuk a fogyi 5.2-ről felugrik 5.8-ra az lehet hogy csak más a levegő vagy a páratartalom,vagy 10kg-val többet pakoltunk,nem kell azonnal össze vissza állitgatni,mert az már szerintem beteges.
Még egy szót a fogyasztásról: Én szeretem kiszámolni mennyit fogyaszt az autóm, és a motorom. Az autónál mindenképpen fontos, mert azzal keresem a pénzt, tehát nem szeretném, ha elvinné a hasznom. A motornál azért lényeges, mert kettőt kell eltartani, míg ti egyet használtok. Ahogy emlékszem egyik motorom sem evett 5-6 liternél többet. De, az RD 250 képes volt 8-at is megenni,és menni sem akart, utáltam is érte rendesen.
A grafikonosdi az már pszhihés probléma.:-)
Fisi Vasárnap reggel indulunk kb fél 11-re érünk a Kaloringre.üdv bambi
Ergo az ETZ-d ebből a szempontból is jobb:-))
Jut eszembe inkább egy nagyobb tank kellene, mert 10-11 liter elfogyasztása után már tartalékra kell kapcsolnom, és ez ugye egy túrán elég gyakori tankolást jelent. :-(
A régi XV tankja kéne rá, az minimum +10 litert jelentene.
Üdv Attila
Hello
Én egyébként soha nem szoktam nézni mennyit eszik a motor/auto.
Ha egyszer új motorvásárlásra adom a fejem akkor az lesz az utolsó, hogy mennyit eszik, mikor autót vettem akkor sem érdekelt. Igaz autóban most pont sikerült kifogni egy takarékos fajtát, de volt nekem ladám, zapim, 320 euro BMW-m, mindegyik zabálta a benzint, de nem igazán érdekelt.
A CX500- as honda is szeretett 6-7 litert megenni. Jó volt az étvágya és késsz!
Van aki minden tankolásnál írja mit evett a gép, meg grafikont rajzol belőle meg ilyenek. Ez szerintem nevetséges, ha nagy ritkán valami elállítódik azt úgyis észreveszem.
Pl mostanában gyanusan sürün tankoltam, megnéztem, volt bőven túlfogyasztása a gépnek, azon állítottam még most is jó az étvágya, de nem tudom érdemes e neki még egy állítás.
A túrán most 5 körül evett mikor mentünk le Hosszúperesztegre akkor 4.3 volt, de a túrán ott is többet evett, (igaz 2 személlel) ezt a sebességet pont nem szereti.
Szóval majd itthon a szokásos körülmények között megnézem mit zabál, és akkor eldöntöm mi legyen vele.
Csak legyen jó idő!
Jut eszembe egyszer a ladám beállítattam, utánna tényleg keveset evett és azután kb egy hónap mulva már ugyanannyit evett mint az állítás előtt... :-)
Üdv Attila
Az "MZ",a "Motoros túra" és a "Csevegő" is a hozzászólásokat tekintve 60-on áll!:-)))
Nekem nagyon tetsik a GS-500-as,főleg most,hogy teljes idomzattal is kapható:-)
De mind árban,mint teljesítményben többet tud a Kawa ER-5.
De én soha nem szereném eladni a barátomat.
Már én sem szeretek szerelni. Nagyon sok kétüteműt szereltem és tuningoltam már. Egy orvosságos üveg megtelt vasreszelékkel, talán még ez az üveg meg is van a fiókomban.
Talán ezért fogog egyszer extra pénzért Jawától kicsit jobb motort venni. Nekem a GS 1400-as most az álmom. Jawától kisebb motor már nem kell.
A hozzászólásaimnak semmi köze a korábbi hozzászólásokhoz. Sajnos csak végigfutni volt időm őket.
De nézzétek meg Lajos bátyánkat. Az Ő "ezer" éves motorjával még nem akadt probléma. Megy, megy, megy, és megy....
Az én Jawa 350-esem 5 liternél még soha sem fogyasztott többet. 4,5 volt a maximális fogyasztásom. Persze a konstrukcióval nem vagyok teljesen megelégedve (első fék, gyújtás, kuplung, sebességváltó)
Igaz, hogy a nyugati motorok közül a Suzuki GS 500-as az a motor ami a legszerényebb és a legolcsóbb, de szerintem ár/érték viszonylatban a Jawa alatt marad. Persze azért én is le fogom cserélni a háromötvenesemet egy roszabb ár/érték kategóriáju motorra. Még nem tudom mi legyen az, de még ráérek, mert egyelőre pénzem sincs rá.
MZ-sek, Jawások ne aggódjatok, a nyugati motorok annyival azért nem jobbak. Az egész talán csak egy nagy nagy előítélet vagy vágy. Talán olyan mint az egyetem. Azt hittem, mikor még fiatal voltam, hogy soha sem fogok lediplomázni. Aztán megment minden, de nem érzem magam külömbnek egyáltalán...
Egy kicsit csalódás ért. Szerintem így leszek azzal is, ha egyszer veszek egy japán vagy német motort...
Az én Dio robogómon a vázon volt alul a bal oldalon a lábtartó alatti részen. Nekem ott volt az oldal támasz, és mellette volt látható, ott keressétek valahol.
Sziasztok!tudom,hogy ez annyira nem ide vág,de azért hátha valaki tud segíteni.Egy haverom Honda Tact robogót akar venni.Az adásvételihez viszont nem találták meg a mocin a vázzszámot.Ha valaki esetleg tudja,hogy az ilyen jószágokon hova szokták rejteni és elárulná annak megköszönném.
Attila!
Ez az 5,5 literes fogyasztás az, amit az évek során a teszt pilóták plafonban kitudtak hozni fogyasztási maximumban a motorból, ennél már csak akkor fogyaszt többet,ha egy helyben áll és jár a motor. Az egyik oka választásomnak pont ez volt, mert ilyen fogyasztási értékek mellett, a menetteljesítmények is megfelelnek az általam támasztott követelményeknek, és a motornak nincs abszurd futurisztikus kinézete valami idióta designer lámpával, nem kényelmetlen hosszú úton, és mikor te is ráültél, akkor vetted csak észre, hogy az ülés helyzet nem sportos, hanem inkább túrás.Emellett az elfogadható vételár, és a jóindulatú futómű volt, ami mellette szólt.Mivel a gondviselés úgy akarta, hogy Yamahám ne legyen, ezért nem is erőltettem a dolgot. Igy a te fogyasztási értékeidet mi két motorral érjük el.Ilyenkor nagyon kedvelem a japánok takarékosság iránti elkötelezettségét.
Hát én sem figyelhetek mindenre! :-)
Bocs a leallasert gyerekek, de volt egy kis szerver athelyezes.
HyGy
Engem az őreletbe tud kergetni az oda nem illő hang.:-((
De azért kénytelen kelletlen megalkuszom.:-))
Nezegettem mocikat. Es eddig leginkabb a suzuki VS800GL tetszik. :) Tete kis motor.
Hello! Az 1638-ast nem olvastad?
Hello Atilla,
Hogy miért kell csupa kisbetűvel írni a nick-emet? Igazából nem tudom. Így tetszik. Mikor kitaláltam, már akkor is így írtam. Szóval, nincs semmi különös oka, csak egyszerűen nem tetszik ha negybetűvel van írva. Egyetlen kivétel, ha ezzel kezdődik egy mondat.
Én már csak ilyen vagyok. :) Pl azt kifejezetten rühellem, ha valaki pontot tesz az "I"-re.
Üdv!
p.s.: Most meg az "i"-t hagytad le a végéről. :))
Összesen: 170 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|