:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Csevegő (kötetlen) - új hozzászólás Összesen: 170 oldal
PeetAir!
Látod Matya és is rájött a dolgok mikéntjére, és visszaült egy Jawara, gondolkodj amíg nem késő! Mz-sből Jawas lehetsz te is, ennél jobb megoldás, ha veszel egy Suzukit!:))))))))))))))))))
(Bocs, de ezt nem hagyhattam ki!)
Osztom a véleményed,annyit fűznék hozzá,hogy érdekes módon a motor azt is érzi ki ül rajta.Levezettem a kis MZ-vel 60valahányezret,komoly baj a ftg-ről lemászott a kuplung,mert ugye,csak a Trophyknál ékelt a kuplunghajtás,a TS-en már nem..szóval havonta 1200 megvolt(Miskolc-Szolnok)és bátran,felkészülés nélkül nekimertem indulni,biztam a német minőségben:),de amióta más használja,mint egy göthös szamár.Hol a töltés,hol a lámpa,vagy a fék..szóval lelke van na.És mint egy vénlány,nem tűri ha mást is szeretsz mellette..
Vajtán voltam egy napot thermálban.Nem volt valami hosszú a nyaralás.
Egyibiránt én sem véletlenül ültem vissza az XJ-ről Jawára.Egy fokkal olcsóbb fenntartani.Igaz, hogy csörög kicsit, és nem megy 170-el, de aki MOTOROZNI szeret, annak szerintem nem ezek a legfontosabbak.
Ne vedd sértésnek, de amennyit panaszkodsz a Jaffára, tuti, hogy a nem szoci gépekben is találnál valami kifogásolnivalót.Drága az alkatrész, az olajcsere, gumi, stb....Persze, most majd azt mondod, legalább motoroznál vele, de az is megtörténhet , hogy azért nem mész majd valahova, mert épp beszart valami a "dögön" és nincs keret kicserélni.
Esküszöm, az a motor már csak azért csörög, hogy bosszantson téged.Te szúrtad el, mikor annyit foglalkoztál vele.Elkényeztetted.Olyan mint a nők.Ha sokat foglalkozol vele, egy idő után el is várja, és balhézik, ha nem nézel rá két napig.Ha meg eleve tisztázod mi a helyzet, maximum morog kicsit, de elfogadja.Ja, és még örül is, hogy ha többet vagy vele, mint amennyit ígértél.
Na elég sok süket dumát nyomtam?
Érdekes, én meg hétvégén laza 600Km-t tekertem le a Jaffával csomagokkal, és csak tankolni kellett bele.Ja és 100-110es utazóval.5,5öt evett 100on.
Ma délután SUZUKIKAT nézegettem motorokat és autót is,rosszat nem lehet ezekről már mondani,és szerintem árban is jók , többet adnak felszereltségben mint egy másik márkánál.
A megoldás egy formáját vázoltam neked mélben!
Na jó napot!
Vége a kiruccanásnak? :-) Milyen volt a Balcsi?
"Emberek NE vegyetek jawat ha jot akartok magatoknak."
Istenem!!!
Megértük hogy egy Jawás ilyet mond???!!! :PPPPP
Fisi
U.I.: egyébként nagy igazságot mondtál!!! :))
Dolphy.MZ olcsó is és gyors is.
Sziasztok˘!Segitséget szeretnék kérni!!! Tudja valaki hogy tudnám felrakni a Motoros Fényképeimet a Galéria Oldalra???És hogy-hogy kell feliratkozni a Levéllistára???Köszönöm Előre is!!!Ide irjátok le ha tudtok segíteni: Lizard26@freemail.hu Köszi.
Helo!
Ma ismet jawat szereltem mert csorgott. Kicsereltem a primer lancot es a fogaskereket. (Mar elerte a dekni aljat a masik). Felcsiszolgattam a kuplung cuccait kicsiszoltam a melyedeseket a kuplungkosarbol. Osszeraktam berugtam meg mindig csorog. Erre eszre vette, hogy meg mindig nem raktam be a hengerekbe a rezgescsillapito gumikat, igy beraktam, hogy biztos attol van. Hat nem attol van.
Minden erofeszitesem ellenere a jawa csorog, nem tudok vele mit csinalni. Emberek NE vegyetek jawat ha jot akartok magatoknak.
HyGy
Dolphi
Vegyél egy MZ-t, egy 250-es már tud rendesen haladni, és sokkal könnyebb vele motorozni mint egy 500-as géppel.
Azután ha már jól megy a dolog gondolkozz a nagyobb motoron!
Dolphi!
Azt vettem észre, hogy nem jó a telefonod, mert hívtalak már többször. Nem küldök semmit, mert egy 500-as még lefolytva is sok neked. Én mást ajánlanék, de nem biztos, hogy azt elfogadod, de én azt gondolom mindenképpen gondolkodj el rajta!Ha jó a telefonod csörögj rám és megbeszéljük!
Buny:
Tényleg. Teljesen elfelejtettem, hogy vannak kapcsolataid. Akkor küldhetnél valami ár infot emailben..
dolphi@acm.hu
Nagymotor:
Tegnap ültem egy kicsit egy CBR900R-en. Mostmár tudom mi a különbség és honnan indulnak a motorok... :-)
Nem tudtok lebeszélni az 500-as Suzukiról. És egyébként vissza lesz fojtva, szóval 32LE az egész. Tényleg túl kicsi nekem az RG125-ös.
Nem kell valakinek pályagépnek vagy csak száguldozni? 90.000-ért odaadom.
Suzuki RG 125 Gamma '87-es
Kicseréltem rajta az első tárcsát és mostmár nincs az a lassulása, mint a túrán. Simán nyomja a 130-at. És az első fék is fasza.
Sziasztok!
Tegnap voltunk a hungaroringen és csináltam néhány képet....
Úgy láttam, hogy csak én képviseltem a szoci.motorosokat. Sehol egy poló, matrica vagy MZ...
Büszkén nyomultam a szoci polóban :-D
http://www.powerbikes.hu/hring20040708/images.html
Nem tudsz aludni,Fúrfaragnál voltam,ittam egy kávét,utánna a barátom hozott haza a 600-s KTM-el,az erdőben egy két kanyart majdnem vízszintesen vettünk,aztán söröztünk egy kicsit,most meg nem tudok aludni.Ez a KTM olyan mint egy traktor.
Ok, köszi!
Buny!
Köszi, de 100-ért sok, haverom b.nöjének kellene, és 70-et tudnának rászánni. Tanuló motor lenne...
Eladó moci:
Faludi János
Budakeszi
0623450266
06302601368
Lehet,hogy már nincs meg,de egy telefont megér a dolog.
Én egy zsír gépet tudok, de azért 100-at kérnek, viszont minden eredeti rajta és néhány ezer km van benne, ezért kérik meg ennyire az árát. Ha kell tudok egy telefonszámot küldeni, Munyi lkátta, azt mondta nagyon eredeti még a gép!Ja 150-es ETZ a korszerű gépjármű szerkezeti egység!
Helló!
Gyerekek szurkoljatok nekem, mert holnap viszem műszakira a motort, elsőre kell sikerülnie. Megjegyzésként mondom hogy a fele motor kölcsön cuccból van összerakva:)
Massino!
Nekem 125-ös ETZ-m van szeretném a közeljövőben lecserélni egy nagyobb motorra, de sajnos nincsen hozzá anyagi fedezet, addig meg ha eladom nem tudok motorozni.
üdv:Norbi
u.i: én is mennék a túrára, de ezt majd a pénztárcám dönti el.
Hova írtad? Nem láttam...
Már kétszer írtam,nézd meg.
Hello!
Ha tud valaki eladó 125-ös vagy 150-es MZ-t jó állapotban, akkor azonnal szóljon.:-) Olyan 70 körül legyen az ára.
Köszi!
Massino
Naná!!! Gyühet az emilemre. Lehet, hogy lesz digit videó az esésemről is :-)))
Üdv,
ZsT
Hali Zsandatara!
Küldjek képet bámulatos kanyarodási technikádról???? Lekaptalak egy párszor a Kaloringen miközben mentetek!
Jól megy a géped!!!!
Fisi
Bocs... IV. volt az, nem a hatodik :-)
Dolphi: Vegyél MZ-t. Szerintem az is elég bámulatos.
Üdv, mintdenkinek! Csak írom, hogy létezem, csak alig lélegzem, a sok munkából, és nyaralásból kifolyólag. Nagyon fűtöm az asszonyt (a legálisat), hogy menjünk a VI. szocitórára, de még nem száz százalék.
Czövi! Remélem ízlett a vacsi powered by Bambi-ZsT! :-)))))
Na látom lehet,hogy motor csere van kilátásban!
Meglátogattam Bambi mester műhelyét,ZSt is ott munkálkodott,könnyítéseket hajtott végre a motorján,Bambi is készíti az ővét a 24 órás versenyre.
Dolphi!
Nem akarlak ledumálni a nagy motorról,de szerintem gondold meg ezt a cserét,nagyon keveset mentél még.
Atilla.Mert már kurriózum.:-)
Majd én is teszek neked ajánlatot ezekre a tipusokra!
Vágom, de nekem nincs felhatalmazásom hitel intézésére, max. tudok beszélni a sráccal aki majd csinálja, hogy valamit alkosson számodra.
Hali!
Szeretnék egy Ural M72-t, vagy inkabb M72M-et (nem oldalkocsisat, de ha oldalkocsis, az se baj) venni majd a télen, és tanácsokat kérek tőletek. Hol érdemes keresni, mire kell figyelni a tipusnál?
Milyen árban vannak ezek a gépek?
Egy olyan állapotú érdekelne, ami egyben van, de kopott, olcsó. Esetleg olyan, ami nincs egyben, de az akkor legyen nagyon olcsó. Felújitott motor nem érdekel. Nem akarom restaurálni, csak felújitani a mindennapos használat számára.
válaszokat elöre is köszi
Donát
Massino (ha jól emlékszem)!
Mint jó szoci.motoros kérlek nézz körül, hogy milyen extra kedvezményeket kaphat egy földi halandó (GS500 és GS500F érdekel)... Persze nem leszek hálátlan. Jó lenne, ha a beszélgetést privatban folytatnank!
dolphi@acm.hu
Hali
Bambi, Tike, HAZAÉRTEM!! :-)
Élménybeszámoló később
Gexxx
Hello
Most nézem a szavazáson az isolator a menő, van még olyan egyáltalán? Én már jópár éve nem láttam.
Üdv Attila
a szóismétléseimet felejtsétek el, ugorjátok át :-)
Köszi a reakcióitokat. :-)
Azért gondolkodok oldalkocsisban, mert nagyon tetszik, szeretem a nagy nehéz vasakat, és egy kissé talán individualista is vagyok...
Mindenképpen ki szeretnék majd próbálni néhány gépet majd, ez természetes. Ha lehetőségem adódna, Uralt, Dneprt, Izst, Jawat, MZ-t, Pannóniát is. Pannóniáról sem sokat hallottam, de nagyon szépnek találom, egyéb tulajdonságai nem tiszták előttem.
Köszi a gondolataitokat, örülök nekik, szívesen fogadok továbbra is minden tanácsot, sokat kell még a motorokról, a típusokról tanulnom.
Miért pont oldalkocsis mindjárt?
Azt kell mondjam, hogy az egy teljesen más dolog, mint a motorozás, azt szokni kell. A börzéken 150.000.- körül, kínáltak oldalkocsis Jawakat, bár Furfaraggal vizslatva, azért elfért volna még rajtuk egy kisebb összeg felújítás cimkével. A Jawa szerintem nem rossz választás ilyen szempontból, mert a váz erősebb, mint az MZ-nél, de ha ragaszkodsz az MZ "megbízhatóságához", akkor keress egyet. Azért azt ne felejtsd el, hogy már nem lehet csak úgy lecsatolni, és szólóban közlekedni vele.
Arra készülju, hogy az oldal mindíg valamelyik irányban mozogni fog. Ha gyorsítasz, akkor jobbra húz, mert lemarad, ha lassítasz, akkor balra, mert előzni szeretné a motort. Ezek az alapok. A dőlés teljesen más, a kormányt nagyon kell tekerni,ha megdöntöd balra, akkor elemeli az oldalkocsi kerekét, jobbra meg egyszerűen képtelen vagy ilyesmire. A fékek egy Jawan amúgy is alul méretezettek, nem beszélve az oldal tömegéről és lendületéről. A normál teleszkóp villák nem bizonyultak stabilnak,ezért lengővillás megoldás lenne a legjobb, de sajnos ilyet ezekhez a tipusokhoz nem kapsz (Kivéve Trophy).Szerintem először tegyél egy próbát egy ilyen motorral, majd utána gondolkozza továbbiakon.
Kecel komám én a 250/1-est vagy a 250/2-est javasolnám neked oldalkocsizáshoz.Ennyi pénzből kijön.De mielőtt te 100-zal és ehhez közeli értékekkel akarsz haladni oldalkocsival,azt javasolnám,hogy gyakorolj előtte sokat.Ezek az oldalkocsis motorok nem a száguldozásra vannak.Nagyon oda kell figyelni minden olyanra,amire egy szóló gépnél nem annyira.Én a jawát nem ismerem,de szerintem azok is tökéletesen megfelelnének erre a célra.Még lehet olcsóbban kijönne a dolog.Üdv.
Hello ,
Sajnos sajat tapasztalattal nem szolgahatok 8-(
Par hete olvastam egy nemet oldalon egy frissensult oldalkocsis Ural tulaj tapasztalatait . Nagyon "szorakoztato" volt az iromany , ugyanis o meg nem vezetett oldalkocsis jarmuvet ami joval komplikaltabbnak bizonyult mint gondolta . Kanyarban nagyon tolt jobbra-balra , pontosabban a jobb kanyarokban inkabb egyenesen ( ha jol emlekszem ) szeretett volna haladni a gepezet . Korforgalomba szeretett volna / kellett volna behajtania , de egyenesen atvagott rajta es a szemben levo szantason kotott ki , szerencsere semmi baj nem esett sem a vezetoben sem a jarmuben , melynek strapabirosagat hangsullyozta mindvegig .
Hasonlo malorok tortentek jobb kanyarokban , de idovel megszokta , mindenestre nagyon szepen fogalmazott raadasul elegge szorakzotato volt 8-)
üdv. 8-)
Sziasztok!
Érdeklődnek, hogy nincs-e kedve valakinek legurulni a Velencei Tóhoz valami szabadstrandra?
Cél egy jó kis sült hal evészet, de a bátrabbak az úszást is bevállalhatják de a legfontosabb a mocizás. A 7-es úton mennénk és jönnénk.
Én a Szombat 10 órát javasolnám indulásnak, de a Vasárnapban is benne vagyok.
Még valami, az IZS-ekről mit gondoltok?
Másik kérdés, hogy aki már ment oldalkocsissal, az leírná a tapasztalatait, hogy mennyivel mennek bizonyos gépek gyengébben oldalkocsival, mint szólóban?
Dnepr-re visszatérve. Mátészalkán és környékén egész komoly alkatrészellátó emberkék vannak. Csak nem ismerem a megbízhatósági együtthatóját. :-)
Kolléga ne kampányoljon ennyire.Nekem a Jaffával sincs semmi gond, ma is két személy+csomag, 90-100 közötti utazó.Az igaz, hogy karbantartásigényesebb mint egy Mz.
Bambi: Kis Etz überfasza.Bár még nem azzal voltunk Szolvákiában.Jó volt a találkozó.
A Dnyepert gyorsan felejtsd el! Egyaltalan azt csodalom,hogy honnan tudnak alkatreszt szerezni hozzajuk??!
Nos a Jawa lehet hogy jobb oldalkocsira a nagyobb hengerurtartalma miatt,de hidd el-ha jot akarsz magadnak,akkor inkabb Mz- t veszel!!! sokkal uzembiztosabbak!
fisi
Nem az új Uralokra értettem, hiszen azokról csak jót hallottam. A használt régiekről kaptam az infókat, hogy elég gázosak.
Sajnos újban nem tudok gondolkodni, nincs lehetőségem anyagilag rá, és nem is lesz egy ideig... :-(
Dnepr-ről tudsz valamit?
A Jawa-k tűnnek eddig a legjobb megoldásnak...
Olvasc el az Uralos cikket amit írtam!!
Szerintem pedig jók az Uralok, ami szar volt rajtuk azt mind kicserélték nyugati cuccra!! A tesztgépben majd' 6 ezer km volt és mindenki ütötte vágta. Ennek ellenére pöc- röffre indult!! És jól is ment!!!!
A 200- hoz már nem is kell sokat gyűjtened- és be bírod fizetni a kezdő részleted! Na persze az 5 év hosszú idő (már ha ezt választod), de én is imádom a boxer motort- és a kardánt! :)
Jawa jó az oldalkocsihoz, csak nem annyira megbízható- de ez csak az én szubjektív Etz- s véleményem- mindenesetre inkább egy Mz!! :))
Fisi
Összesen: 170 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|