:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Csevegő (kötetlen) - új hozzászólás Összesen: 170 oldal
Nem szeretnem ha ez a forum rasszista iranyt venne.
Sziasztok!!!!!!!!!!!!!
Itt vagyok!!!!!!!!!!!!!!
Bár ezt már a másik csevegőn is montam!
Sajnos unatkozom! Éppen most 18:09 óra van és sehol senki! Most én kérdezem: Hol vagytok???
Hallottam egy jó szólásmondást: Azt mondják, hogy a magyarok kifordultak önmagukból, mert Európa szerte mindenhol az a felállás, hogy a politikusok politizálnak, a cigányok lopnak és a zsidók kereskednek. Ez rendben is van de a magyarok mint mindent ezt is megkavarták. Nálunk a cigány kereskedik, a zsidó politizál és a politikusok pedig lopnak!
Az én véleményem szerint egy apró kiegészítést tennék: a cigányok is lopnak!! (Tisztelet a kivételnek és azoknak akik ezt az oldalt olvasták!)
Furfarag!
Köszönöm szépen a pöczike az úton cimű CD-ét.
Hali!
En is csatlakozom..
Boldog nevnapot Renato!
Gyozo
Köszönöm szépen a jó kivánságokat!
Az alaplapot a tekercsekkel együtt kell lecserélni,mert nem bírják az "extra" terhelést.
Hí!
Nekem is ki kellett hgynom a börzéz, mert a motoromon elszakadt a lánc. :(
Üdv:
Gaben
Ahoj!
Az suli már csak ilyaen.... A börzét kénytelen voltam kihagyni, majd legközelebb...
Most szombat reggel megyek Székesfehérvárra, csak vasárnap délután-este jövök vissza Budára.
Üdv,
Pali
Én is boldog névnapot kívánok Renátónak! A Simsont meg majd megtuningoljuk ;)
Üdv: goss
Üdv!
Ha már ennyit névnapozunk mostanában..... :)
Boldog Névnapot Renátónak!!!!
tike
Egyszer ki lehet próbálni, nem?Attól nem lesz semmi baja:)).
Neked meg tartozom még rajzokkal.Kár, h nem jöttél börzni.Jó vót.A rajzokat nem mondok má semmit, mikor viszem, de rádcsörgök, ha lesz egy kis időm.Lehet, még a 7 végén.Tököm tele a sulival.Orrba-szájba Zh-k vannak.
Ejnye Matya! Volna szíved egy danuviát így nyúzni? :)
Egyébként ha ügyes vay, akkor Simson Starral is lehet egykerekezni. Nekem már sikerült, bár nem szándékosan. Hál isten nem lett belőle firkálás, de hirtelen megugrott a pulzusszámom :)
Üdv,
SPL
HyGy!
Ha akarsz jó motoron ülni, ami emeli az elejét, ajánlom a Danuviát.Ha jól meg van csinálva, egyesben ha lassan gurulsz, és odarántasz neki, simán emeli az elejét.Ezt csináld meg egy széria kisemzével. :))
Czövi!
Most, hogy már lassan egy éve megvan a Honda mire cseréled tavasszal?:))))))))
Sztem inkabb a teleszkop lehet a rosz, nincs benne olaj-> szimering csere, olaj bele.
Hali!
Hát ott is, persze!:)
De azért kettesben is meg lehet járni vele, váltásnál... Legalábbis nekem sikerült. Biztos ott is sok volt a gáz...
De már megszoktam.
Ha már itt tartunk, normális az, hogy mondjuk 2 -esben 30 -ról hírtelen nagy gázra, jó 10 cm -t emelkedik a kormány (a kerék az úton marad)? Azért kérdem, mert "elég furcsán" kopott az első gumim, és okosok azt mondták, hogy azért mert vacak a teló. És ha mondjuk elfolyt belőle az olaj mielőtt vettem...
Boky
Végül is, ha valaki 20 évesen kezd mondjuk motorozni, akkor megfelel egy MZ vagy Jáva is, de inkább egy 125 vagy 150 MZ.
Ha valaki 14-15 évesen kap jogsit és kezd motorozni, annak szerintem csak Simson való a saját épsége miatt.
Most nem arról van szó, hogy nem tudja elvezetni, de ha baj van, akkor már gond lesz. Az 5 éves unokatesóm traktort is vezetett (kormányozta), mikor a szalmát szedték fel a földekről. De vészhelyzetben kell a tapasztalat és egy nehéz és "erős" motor nem való kigyerekeknek. Ez csak az én privát véleményem.
Pool
Ja.
Én is úgy gondoltam, legalább A1-hez kéne kötni a korlátlant.
Arról hogy ki mivel motorozik:
Én 7 éve egy Pony Romettel kezdtem.
Két éve van meg a 125ös Trophym.
Most szeretném egy 250es ETZre cserélni.
Ja, és soha nem egykerekeztem motorral. Mert nem azért vettem a saját pénzemen (nyáron melózni szoktam), hogy ilyenekkel tönkrebasszam. Sokan azért csinálják mert erre buknak a csajok. Na olyan csaj nem is kéne aki csak a motoromra bukik.
Valaki azt mondta a minap a tévében:
"szerintem a mai csajok a belső értékekre buknak...mint a napfénytető és a bőrülés..."
Van nálunk egy csávó aki rendszeresen egykerekezik az új 1000es Yamahájával a suli előtt. Kb 28 éves. Kurva felelőtlen.
Széles utat!
Ádi
De az indulasnal volt csusztatott kuplungal nem? :) Mert en is ultem mar 250-es etz-n de nem emeli ki gazra az elejet. A jawa se. (Kiveve ha hatul ruhadtul meg van pakolva, mert akkor 1-ben minden indulasnal emeli.)
Azért azzal a "nem emelik az elejüket gázadásra" kijelentéssel mernék vitatkozni!
ETZ 250 -em van, eleinte azért fel -fel kapta az első kereket. Kellett egy kis idő mire megszoktam, hogy nem kell neki akkora gáz, mint az 50 -es Hondának (nem robogó!:) ).
üdv: Boky
Szerintem a mi kis társaságunkban mindenki maga kuporgatta össze a motorjának az árát,és az első biztosan valami szoci volt.Csak türelmesen ki kell várni az időt és előbb vagy utóbb majd telik másikra is.
Én is így vagyok vele. Végiggüriztem (szó szerint) egy egész nyarat hogy meglegyen a szocimocim. Kaptam nyár végén 1 szabadnapot, amikor is elmentem nyaralni. Persze zuhogott az eső hideg volt stb. Murphy-törvénye... De azért megmártóztam a Balatonban. :-)
De megérte!
Csak lenne már meg az a kiba... jogsi. Még majdnem négy hónap mire el tudom kezdeni a forgalmi vezetést. :-((((((
1. Magamnak vettem, az én pénzem ment rá
2. Szerintem marad is még egy jó darabig egyetlen is, nemcsak első
Gexxx da nem olyan mázlista :-)
Rögtön egy 250-es MZ-t.De mázlista.:-)))
Én anno 2 éve úgy vettem meg a 250-es tz-t, hogy előtte semmilyen motort nem vezettem.
És eddig még nem volt balesetem, egyszer voltam közeli helyzetben, de akkor sem én voltam a ludas, hanem a lombos fa mögé dugott stoptábla (az oszlopot is takarta a fa törzse).
Tehát szerintem ezek a keleti motorok nem olyan nygy teljesítményűek (nagy tömeg, viszonylag kevés le.), hogy bármelyik is alkalmatlan lenne kezdőmotoronak. Nem aggilisek, nem emelik az elejüket gázadásra...
Üdv: GExxx
Sajnos az a helyzet, hogy a motorosok mondjuk 10%-a ilyen ostoba. Módosítok, a motoron közlekedők 10%-a. És miattuk a többi motorosra is ráhúzzák ezt, mert általánosítanak.
Ugyan ez megy Magyarországon az üzleti életben. A vállalkozók 5%-a csaló, szélhámos bűnöző és ő miattuk szenved a többi tisztességes üzletember.
Pool
Hali!!
Érdekes kezdőcikk kezdete a legújabb Autósélet kezdőoldalán... :)))
Nem erről szól az egész félreértés ne essék!!!!
"Hol élünk?
Tette fel a kérdést felháborodottan az a motoros, aki a „Gellért-he¬gyi lezúduláshoz" gyülekezett és a rendőrök, mint feltehető részt¬vevőt igazoltatták. Ez egy új motoros passzió, amikor is a hegyről indulva végigmotoroznak az Alagúton és az Andrássy úton át a Hősök teréig.
Mindezt eléggé rendhagyó módon, szabálytalanul és veszélyesen teszik, többnyire egy keréken, és a szembejövő jármű¬vek sávját is igénybe véve, azokkal szembehaladva, rémisztgetve a járművezetőket és a járókelőket.
Tényleg. Hol élünk? Európában, vagy valahol máshol? Mert ha Európában, akkor nem értem, hogyan viselkedhetünk úgy, ahogy nem méltó a kontinens polgáraihoz."
Na ennyi lenne...
Fisi
Az én jogosítvány kategóriáim elég radikálisak lennének, mert valami olyasmi lenne, mint a németeknél, hogy két évente lehetne nagyobb teljesítményű motorra felülni a vizsga után.Ez tökéletesen kiszűrné azt, hogy tapasztalatlanok nagy gépeket használhassanak. Az idő előre haladtával meg csak az vizsgázna le, aki igazán szükségét érzi, hogy nagy teljesítményű motorral közlekedjen.
Hello Streelheart6!
Szerintem nem nézi le senki a fiatalokat és a kezdőket. Én is még inkább a fiatalabb korosztályhoz tartozom. 14 éve motorozom. Talán csak azokat a kezdőket nézzük le, aki azt mondja, hogy a tapasztalat nem számít. Az ilyen kijelentés már magában is egy kezdőre utal.
Jogosítvány ügyben az én magánvéleményem az, hogy először minenkinek kismotorral kellene kezdenie. Szerintem nem jó az, ha az első motorod mindjárt egy Jawa-350 vagy egy MZ-250. Aztán ugye az meg végképp veszélyes, ha az első motor egy japán ezres.
Pool
Hali.
Volna egy kis hozzáfűzni valóm az oldal alján találhatókhoz.
Szerintem nem azzal van az alapvető gond, hogy hány éves korban szerezhetnek jogosítványt. Mert valaki lehet már 17-18 évesen is érettebb, felelősségteljesebb mint egy 35-40 éves. Én tavasszal szeretném bővíteni a kategóriám A1-ről Akorlátlanra. Akkor lesz két éves az A1-em. De nem veszek 1100as motorot amibe beletették az egész lipicai ménest. Egyelőre elég egy 250es ETZ is.
Meg az is nagy probléma, hogy talán nem kéne a 125-ös motorokat kurvasok lóerővel megáldani. Egy példa:
osztálytársam megszerezte az A1-et, apuci megvette a tuningolt Aprilia AF1 125-öst, ami kb kétszerannyi lóerős mint az én 125ös Trophym. Két nap után dobbot vele egy fejest. Neki nem sok baja lett, de a motornak legyalulta az oldalát. Szóval szerencséje volt. Lehet hogy érdemes kissebb motoron kezdeni. És jobban oda kéne figyelni, hogy pl. a korlátozott 25kW-ja az annyi legyen és ne 50LE. Mert ez is kurvanagy probléma. És ez kiszűrhető lenne, a felelőtlenség kevésbé.
És kérném az idősebb topicolókat, hogy ne nézzük már le a fiatalokat, mert ők se kevesebbek, nektek max. több a tapasztalatotok. De mi csak úgy szerezhetünk tapasztalatot, ha motorozunk. És a motort arra használjuk, amire való, és nem egykeréken kell motorozni, mert azért van a motornak 2 kereke, hogy mind a kettő a földön legyen. És ne mondjátok, hogy ti sosem csináltatok hülyeségeket, vagy felelőtlen dolgokat kezdő korotokban.
Nem akartam senkit megsérteni, aki a lelkére vette annak bocs, ez az én véleményem.
Motoros üdv!
Ádi (lassan 18)
Már tudom, hogy hová és mikor!
Még Kinizsis koromból ismertem, nem tudtam, hogy eltávozott.
Hová kellene menni?
Ha nem tudok elmenni motorral, ugyanis dolgozom, megpróbálok autóval. Remélem nem szentségtörés.
Sajnálom, normálisnak ismertem.
Csövi!
Ugye Heni nem a Te feleséged? Muny és Buny megszivatott már egyszer! :-)))
Igaz, a felállás akkor nem így nézett ki, de megszivattak, bár lehet, hogy nem szándékosan.
Pool
Szeretünk Heniiii, gyere vissszaaaa!
www.berva.freeweb.hu/index.htm
Sziasztok Jó Szoci Motoros Barátaim!
Sajnálattal olvastam, hogy elvesztettük Vértessy Zsolt motoros barátunkat.
Én már régen találkoztam Vele, még a Kinizsi Motoros Klub tagjaként, és még párszor, amikor a BMW-klub elnöke volt. Szerettem a humoráért és a vagányságáért. Részvétem! :o(
Ez a Henike egyre gyanúsabb,eltünt lehet, hogy bajúsz ,gyantán,vagy szőkítésen van.
Nem tudok róla semmit én sem ismertem.
Sajnos nekem is volt egy motoros ismerősöm, aki már nem él. Elég csak egy esztelen motoros verseny közúton és az emberi életnek annyi...
Hogy halt meg a nem tudok róla semmit.
Udv!
Orulok hogy jo lett a plexi!!!
Hajnal 4re ertem haza, kellemes este volt, koszonjuk meg Munyinak a teat+vacsit!!! :)
tike
Fontos
Az MZ Klub fórumában olvashatjátok, hogy Vértessy Zsolt emlékére 11-én csütörtökön 11h körül tisztelgö motoros körmenet lesz! Vértessy Zsolt a BMW klub elnöke volt, és a BMW klub küldte a felhívást az MZ Klub-nak, ami úgy gondolom minden szoci és nem szoci motorosra tartozik, legyen az MZ Klubos vagy nem MZ Klubos...
Aki úgy érzi jönne, ne habozzon megkeresni.
Itt nézhetitek a levelet:
ciao
Semi
u.i.: Csütörtökig tegyük félre a csatabárdot, addig kipihenjük a harci sebeket.
Nos igen!
Eloszor is : megegyszer halas koszonet Buny es Tike odaado munkajaert es szakertelmeert, aminek koszonhetoen elkeszult a TZmre az a fejidom, amire csak azt tudom mondani, h q.rvajo lett.NEmcsak formas, de praktikus is.
A szepsegapolas, mint foliazas es szegelyezes meg hatra van, de a tesztelesek meg folynak.Bunytol hazafele annyira belelkesedtem, h eszre sem vettem a sebesseget, igy a nepstadionnal alig birtam megallni a keresztezodesben:)))
Ma ismet teszteltem a remekmuvet, miutan kicsodalkoztam magam a szepsegen.
Nos a szelvedelem tokeletes, mellkason semmi szel, a sisakon is kevesebb, allreszen nem jon mar be levego:))
Tan meg gyorsabb is lettem:)
Szal a tokeletesseg majdnem teljes, sajna a sisak igy zajosabb lett, de az sem veszes. Kov korben Tike Tz-jenek esunk neki, a tobbit pedig mar a szakiasosokkal beszelhetik meg az erdeklodok:))
Udv:
Gyozo
Ha már boldog névnapot, akkor:
Bulldog névnapot Bambi bácsi szerelőcskéjének, Zsombornak...
Ismételten köszönöm!
Győzővel kirugtunk a hámból és névnapunk alkalmából tegnap ebéd után 1 körül találkoztunk, 2 körül csatlakozott hozzánk Tike és hajnal 2 körül váltunk el egymástól, miután egész délután, este, hajnalba nyúlóan próbáltuk egy ETZ szélvédelmét megoldani!(Az éjszakai teszt első benyomásai alapján elég jól sikerült.)
Helló!
Én is csatlakozom az előttem szólókhoz, és boldog névnapot kívánok mindenkinek akinek mostanában volt!
Szia Buny!
A másik csevegőről is sok boldog névnapot kívánok! Bár nem tudom mi a keresztneved, de ha már mindenki felköszöntött akkor én is.
Sok boldoságot, erőd és egészséget és sok sok motorozást!!!
Heni
Köszi, még nem volt időm, de hétvégén túlesek rajta.
Összesen: 170 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|