:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Csevegő (kötetlen) - új hozzászólás Összesen: 170 oldal
Szegenyen nem lehet boldogan es szabadon elni.
Buny!
Múltkor olvastam egy statisztikát, elég hosszú volt, hogy egy német fiatal házaspárnak és egy magyar fiatal házaspárnak mennyit kell dolgoznia, hogy meglegyen mindene. (ház, autó, hifi stb...)
A német házaspárnak mindenhez kb. 4-5 év kell, a magyarnak 30-40.
4-5 évre én is vennék fel hitelt és képes lennék összehúzni magam. De 30 évre? Akkor inkább éljek szegényen, de stresszmentesen és boldogan, szabadon.
Pool
Lassan megyek a Gubacsi útra
Szerintem meg amíg a külkereskedelmi mérleg hiánya _billiós_nagyságrendű_ és évről-évre nő, addig egyáltalán nem valószínű, hogy javulni fog a helyzet. Addig csak romlani fog. És ahogy szegényedik az ország, egyre jobban szorítanak az adóprésen. Ugyanis a jelen politikai gárda (talán eu-s nyomásra, talán saját hülyeségénél fogva) a GDP növekedését a belföldi fogyasztás növeléséből kívánja biztosítani, az állami bevételeket meg az adók növeléséből. Ezért van ez a sok új autó is. Jól be lehet írni a statisztikába, hogy az autószalon csinált x bevételt, a bank y bevételt, a cascobiztosítás z bevételt stb, aztán hogy minden nyolcadik tag beledöglik a részletekbe, már nem publikus.
Egy sajátságos vagyonújrafelosztás folyik itt, amiben az állam is tevékenyen részt vesz, és aminek áttételes következménye a bérből és fizetésből élők kevés felhalmozott értékéből való teljes kiforgatása. "Újítsd föl a lakásodat törvényesített uzsorahitelből, ha nem tudod fizetni, majd jól lefoglaljuk és mehetsz a telefonfülkébe!"
Pascal gondolata jut eszembe, hogy az egyenlőtlenség szükséges és nélkülözhetetlen, de ha mindannyian józanul elfogadjuk, akkor olyan kizsákmányolás veszi kezdetét, amilyet még nem látott a világ. És most ez a korszak jött el, amikor az állam és a tőke összefonódott, és egy, a középiskolai történelem/filozófia órán is tanított elvnek (hatalmi ágak szétválasztása) meg nem felelő alkotmánnyal visszaélve új arisztokráciát és új zsellérséget teremt.
Buny, mondtam, kint sem könnyebb, de emberségesebb az értékrend, pl. nem húznak le olyan alapvető szükségletekkel, mint a kaja vagy a fűtés, ha hitelt akarsz/kell felvenni, annak a feltételei is lényegesen emberségesebbek, és nem szivat a kormány: nem érzed úgy, hogy törvények és rendeletek csak azért születnek, hogy mondvacsinált jogcímeken a pénzt kivasalják belőled. Stresszmentesebb, na. És tényleg más az életszínvonal. Persze ott is tud az ember a lehetőségein túlmenően költekezni és tönkremenni, hát kérem egy felnőtt embernek illik tudni, hol a helye a világban, erről ennyit.
Bambi!
Mi van a műhellyel?Alakul valami?
Most ismerősöm nekem is van, aki így vagy úgy boldogult kint, és milyen magas színvonalon élt. De én tudom, hogy a nálam fiatalabbak is kölcsönre veszik kint a lakást, az autót, mindent.Vársz még tíz évet és a mögötted jövő generáció már hasonló lehetőségekkel élhet. Csak ki kell várni.Azért meg nem szabad kárhoztatni a sorsot, hogy nem oda, vagy nem később született az ember.Egyébként én azt hiszem, hogy itt is kialakult már bizonyos mértékig egy olyan dolog, hogy mit nem hajlandóak emberek csinálni, mert az nem a végzettségüknek megfelelő. Holott többet keresnének vele, mint a diplomájuk használatával.
Persze Budapest és környéke más, ezt nem lehet az egész országra kiterjeszteni, hiszen a főváros környékén megy mostanában a legjobban a szekér.
Ami az elmenést illeti: most egy olyan korszak van, amikor megint lehet. Annak, akinek van szakmája. Pl. egy CNC-s simán elmehet akárhova is, mert európában az már "derogál" a népeknek.
Más kérdés, hogy akinek itt bármilyen tulajdona (lakás, jármű stb.) vagy bármilyen kötelessége (idős/beteg rokon vagy ilyesmi) van, annak nem jelent megoldást a problémáira. Annak csak egy dolog van hátra: összehúzza magát, és megpróbál kijönni abból, amit meg tud keresni. Ehhez sajnos hozzá tartozik az is, hogy kellőképpen felvértezze magát a csábítás ellen, és ne vegyen házimozit meg új járművet meg egyéb kicet-kacatot, főleg ne uzsoratéháemes bankhitelre, mert akkor annak lesz a rabszolgája! Ha viszont kellőképpen racionális elme, szép szerényen itt is el lehet éldegélni (bár az állam egyre jobban korlátozza a mozgásteret, lásd pl. trabi és a katalizátor). Egy ismerősöm főbérlője pl nem restell lomtalanításkor egy utánfutóval körbe járni, és púpozva megrakja régi bútorral és más éghető holmival, télen szépen elnyammogja nála a cserépkályha, és nem fizet 20e-s gázszámlákat, az megmarad neki szórakozásra! De a tudatos élethez bizony el kell sajátítani a dialektikus materealizmus vizsgálati módszerét, és tudd: aki erről lebeszél, az ugyanaz, akinek az a célja, hogy minden pénzedet tömeggyártott, sem anyagi, sem használati értéküket elvárható ideig meg meg nem őrző kínai kacatokra költsd. Légy tisztában vele, hogy lehet csapvizet is inni, hat éves telefonon is beszélgetni, két havi suzukirészlet áráért egész jó zsigulit venni stb. ;-)
Viszont aki máris egyszál magában él egy albérleti szobában, és a plázakurvák keresztülnéznek rajta mert "á, ennek a lúzernek csak egy koszos MZ-re fussa", az nyugodtan menjen, mert ennél sokkal mélyebbre már nem kerülhet, és bár nyugaton is úgy vannak beállítva az árak/bérek viszonya, hogy hó végére elfogyjon a lé, a fent leírt szerény életvitel kinti megfelelője mégiscsak megfelel az itteni felső-középszintnek. Személyesen ismerek egy német srácot, aki Luxemburgban dolgozott, mint motorvezérlő kompjutert fejlesztő mérnök (de amolyan kis sokadrangú ám), és gyönyörűen felújítótt 80+++nm-es lakást bérelt Thionville-ben, garázsbeállóval, szép bútorral, hozzá egy _kifogástalan_állapotú_ citroen CX járkálni, amivel sosem mocskolta be a kezét, mert a citroen szalonban (!)javították neki, és tele volta frigója, borok, sajtok, felvágottak stb. Itthon azért ezt nem akárki csinálja meg egy napi nyolc órás állás fizetéséből, ezt lássuk be.
Volt nálam HENI alkatrészért,és nem volt szakálla!!!:-))
Örülök, hogy a fiatalok eljutottak Marx és Engels Tudományos szocializmust suróló filozfiájáig. Amikor azt írtam, hogy rájöttök "mitől megy a villamos" erről beszéltem. Csak, hát Pool választani kell, mert a havi 300.000.- nincs meg, az élet meg megy tovább, te meg öregszel, és még úgy jársz, ahogy ezt Pali írta. Elmenni is lehet, csak kérdés, hogy hova?
Ezt _becsületesen_ magyarországon esélytelen. (Illetve csakis tőkehozadékként lehet, de hát az meg ugye nincs.) Van egy futár ismerősöm, az azt mondja, 200e körül össze tud szedni, de hát azt is visszaviszi a reumatológiára. ;-)
Szvsz ez az egész ország egy nagy büdös zsákutca, hát nem lehet egy országban minden ipart, bányászatot, mezőgazdaságot felszámolni azzal a címszóval, hogy "majd veszünk dollárért olcsóbban külföldről", mert honnan lesz a dollár??? Ipari háttér nélkül a "magyar szellemi tőke" sem tud érvényesülni! Szomorúan mondom: aki teheti, menjen el, mert ez már csak egyre rosszabb lesz, ez a rendszer ugyanis több helyen el van baltázva gazdaságilag és politikailag egyaránt, és a jogfolytonos megújulásra alapjainál fogva képtelen.
Hello!
Szerintem az összes út zsákutca. Az sem megoldás, hogy elmész Budapestre dolgozni, mert marha jól keresel. Azt is figyelembe kell venni, hogy sokkal nagyobbak a rezsiköltségek is. Csak azért dolgozni, hogy ki tudjam fizetni az albérletet egy (panellakás) nem igazán az életcélom. Hitelt felvenni 20-30 évre? Na azt sem akarok. Mrt abból aztán nem lehet kilépni. És nem akarom nyugdíjas koromig fizetni a részleteket.
Otthon maradni? Az sem jó.
Egyelőre én sem találom a megoldást. Vagyis hogy a megoldást megtaláltam, csak az eszközt még nem. Lényeg, hogy legalább havi 300 ezer netto FT t össze kell hoznod havonta és akkor van esély arra, hogy belátható időn belül (2-3 év) alatt tudsz építeni egy kis házat. Már csak azon kell gondolkozni,hogy ezt hogy lehet megkeresni. Alkalmazottként Magyarországon esélytelen.
Ahoj!
Akkor én is elmesélem, hogy hogyan jártam, érdemes. Már egyetem alatt dolgoztam, mivel szülői támogatásra mér nem számíthattam. Nem azért, mert nem akarnak, segíteni, hanem azért mert ők is fizzetéstől, fizetésig élnek. (Ráadásul bátyám, nővérem otthon lakik, bratyó munkanélküli de ez most mellékes).
Egyetem végeztével új munkahelyre kerültem, és albérlebe költöztem. Ha haza megyek Fehérvárra, kétségtelenül kevesebbe került volna a lakhatásom. Viszont, Fehérváron sehol nem kapnék ennyit, mint most. Fehérvárról nem érnék be 8-ra délbudán kívül sehova Budapesten (mármint tömegközlekedéssel). Ráadásul bátyámmal egy szobában kellene laknom.
Most egy kétszobás panellakást bérlek 60 + rezsiért (és viszonylag alacsony a rezsi), januártól lesz újra lakótársam, így félretenni is tudok majd. (Jelenleg ugye tudnék egy lakáshitel törlesztést fizetni, csak önrész nincs. Amíg albiban vagyok, lakbér elviszi az önrésznel valót...)
Ezen kívül eleve a kollégiumba költözés is már jót tesz egy fiatalember fejlődásánek. Majd később az önálló élet elkezdése is. Nagyobb a szabadság, de nagyobb a felelősség is. Nem egy embert ismerek, aki 3x évesen még mindíg otthon lakik, anyuci mos főz rá. Mi lesz vele, ha nem lesz már anyuci?
Szerintem így jártam a legjobban, mert gyakorlatilag bármikor haza tudok menni a szüleimhez, és jó munkahelyem van (dolgozni is kell, nem is keveset....).
Életemben először van saját szobám, annak minden előnyével és hátrányával.
A nullárol (na jó iskolák elvégzésében jelentős segítséget kaptam szülői részről) kezdve szerintem egészen jó úton haladok. Már Önálló vagyok, 5-10 éven belül lehet saját lakásom (minimális hitelfelvételle, amennyiben lesz társ is hozzá), és addíg is egész jól elvagyok. (Persze ha tudok, segítek a szüleimnek is....)
Lakéshitelt meg tényleg nehezen kap egyedülálló ember, de nem azért, mert esetleg nem tudná fizetni, hanem azért, hogy a bank le tudja verni valakin a tartozást, ha másnap fejedre esik egy tégla (függetlenül attól, hogy a lakás fedezetet jelent a hitelre....). A bank nem akar vállalni semmiféle kockázatot, ezért az ügyfeleire hárítja azokat. Pedig egy minimális kockázatvállalással igen csak előremozdíthatnák a gazdaságot.(Ebbe most inkább ne menjünk bele, egy sör, vagy kávé mellett szívesen kifejtem bárkinek a véleményeimet...)
Lehet azon vitatkozni, hogy melyik a jobb, elköltözni a szülői házból, vagy maradni. Ezt leginkább az egyénnek saját magának kell eldöntenie. Mind a két esetnek megvan a mag előnye, hátrány, mérlegelni kell és dönteni. A mérlegelésben viszont segítségre lehetnek mások tapasztalatai. (Én nem leszek papucs, mint akinek anyucit a feleség váltja :)) Mindenesetre személy szerint én hülyén érezném magam, ha még 30 évesen is apám nyakán élnék....)
Üdv mindenkinek!
Pali
A bank egy olyan intézmény, aki szép időben ad neked kölcsön egy esernyőt, de ha elkezd esni visszakéri.
Azért nekem 57000.- pénzt kell leszurkolnom havonta, és csak felújítottam a lakást, nem vettem. Tavaly, amikor 8 hónapig munkanélkülin voltam, akkor is fizetni kellett, tehát tudom miről beszélsz, ja és a gyerek is ott van még, az ő kiadásai sem kevesek. Nem mondom, hogy könnyű volt, de azért megy, főleg ha sokat padlóra küldenek, akkor megtanulsz hamar felállni, ez a túlélés egyik alapfeltétele.
Mi még mindíg anyámmal élünk, és nem jövünk ki rosszul, de ha külön mentünk volna, akkor ennél rosszabbul jártunk volna.
Helló Hygy !
Gőzöm nem volt arról, hogy ezen a fórumon mások számára is aktuális témában ilyen redkívüli éleslátásról tesznek a hozzászólók tanubizonyságot!
Lajos, Buny és Zapkörte nagy igazságokat fogalmaztak meg, mint gyakorló apa, és mint szerény vállalkozó , maximálisan egyetértek.
A magánügyeidbe nem folynék bele, de mivel ez nyilvános fórum, tán segítek a hozzászólással.
Esetleg nem lehetséges az, hogy a jószándékú szülők , azért kérnek többet, mert helyetted akarnak félretenni, neked ?
A másik verzió, eddig talán támogatták és kipótolták a haza adott pénzt, mert arányaiban nem volt reális ?
A harmadik verziót más már megfogalmazta,: lehet, hogy kell az anyagi támogatásod, mert külömben baj van ?
Ennek az ellentmond, hogy Anyukád saját lábra akar állítani..
Mindenesetre, ha albérletbe mész, Pest megyében még megfizethető, Budapesten pedig csak ha kereső társad is van..
Sajna,Bp-n téli rezsivel garzont, egy főre, 58000 alatt nem tudok.. , ha ez kell, holnap a tied, küldj e-mailt, tőlem kapod a címet...
Fullkopy
a kutya is penzbe kerul :)
Csak mar unom, hogy allandoan mindenki csak penzt akar tolem.
Hát vazeg,tudod az élet olyan mint a tyúklétra,rövid,és szaros!Nálunk is áll a bál és akkor, mikor már csak szinte magunkra kellene költeni,mert minden megvan.Semmi nem elég.
Nem tudom, de szerintem ha egy huszonéves fiatalember megkezdi a saját önálló életét, abban nincs semmi rendkívüli avagy életszerütlen. Persze vannak hátrányai... de legalább van egy hely, ahol le tudsz bonyolítani némi szerelmi légyottot, amire ugye a szülői házban vajmi kevés esélyed van. Szerintem a szülői házon egy idő után túl kell lépni. Ha rendesek az ősök, ellehetsz náluk pár évig, amíg összespórolsz pármilliót így vagy úgy, abból lehet venni valami leprább aglomerációs helyen egy lepusztult öröklakást vagy téliesíthető nyaralót, és kész, utána még később mindíg lecserélheted valami másra, ha nagyon megszalad a szekér.
Szvsz a havi 50e Ft-s részleteket bevállalni 15 évre egy havannai panelért meglehetős optimizmusra vall. Csak egyszer maradj pár hónapra állás nélkül... és erre azért van esély. Sőt, ha egy kis peched van, a munkáltatód rá is játszik, hogy kiszolgáltatott helyzetbe hoztad saját magadat, és akkor nyelheted a mérgedet 15 évig. Vagy tegyük fel, hogy neked tök jó helyed van, jön a kis királyfi/királylány, asszony elmegy gyesre, és utána megkapja az utilapút, hát egy kisgyermekes anya nem fog három hónapon belül elhelyezkedni, az borítékolható, viszont a negyedik hónapban a bank már küldi a végrehajtót!
Szóval a hitel egy lehetőség... de nem az egyetlen. Aztán ki-ki vérmérséklete szerint... részemről óvakodok a bankoktól, még akkor is, ha sokan ezért különcnek néznek. Pedig már én se vagyok 18.
Viszont HyGy, azon azért gondolkozz el, hogy ha elköltözöl, anyádéknak nem hiányozna-e amit eddig hazaadtál. Nehogy aztán kenyéren-vizen éljenek kikapcsolt árammal, mert akkor a vége úgyis az lesz, hogy adnod kell nekik...
Buny :) hat anyam szerint szukseg szeru lenne ha elmennenk. Apam jobban orulne ha maradnank, :) de mindenesetre megduplaztak a havonta haza adando osszeg arat. Persze majd meg probalok belole alkudni mert sztem sokat kernek.
HyGy
Bizony, nehéz az élet, főleg ha néha mások nehezítik is.
Vitatkoznék veled ebben, mert egyedül is felveheted a hitelt, csak annak feltételei vannak.A feltételeket a bankok szablyák, mert náluk van a pénz. Mivel egyre többen vannak, és ugyanazt a piacot kell felosztani, ezért csökkennek majd egy idő után a terhek.A kapitalizmus lényege abban áll, hogy szabadon dönthetsz, hogy éhen halsz vagy sem, laksz, vagy motorozol, hifit hallgatsz, vagy tv-t nézel.Ha nincs meg a megfelelő fizetésed, akkor mindíg csak egyet érhetsz el. És lőn világosság: a felnövekvő fiatalság saját bőrén tapasztalja meg az életet, és rájön, hogy a szülői ház még mindíg olcsóbb, mint a saját albérlet, annak minden előnyével és hátrányával együtt.
Aztán ilyenkor szembesülnek emberek azzal, hogy milyen "jó" fizetésük van, és a bejelentésnél elfelejtett a munkáltató bármit is adni.(40 órában tudlak foglalkoztatni, nem teljes állásban, de ledolgozod az időd, én többet fizetek-című műsor) Ja, hogy akkor neki nem éri meg foglalkoztatni az egyént, ha minimálbérre jelenti be, azzal ilyenkor nem foglalkozik a munkavállaló.A hőn áhított "jó pénz" ígérete homályosítja a tekintetet.Aki próbált már vállalkozást vinni az tudja, hogy az sem kánaán, és hamar megtalálják az embert, ha nem fizet.Tehát nincs más, mint olyan állást keresni, ahol a munkáltató bejelenti a dolgozót, és lehet, hogy nem fogja megkeresni azt a pénzt, mint a másiknál, de a bank szempontjából azonnal hitelképessé válik. Aztán emellett, ha valaki ügyes, tud még ezt-azt összehozni, de ez már rajta múlik. Ezek után, ha valaki azt mondja, hogy akkor többet dolgozik, akkor visszautalnék arra, hogy a célok eléréséhez, ha valakinek nincs pénze dolgozni kell, vagy mást csinálni amiből pénz lesz, de azért arra felhívom a figyelmet, hogy a bűnüzés nem kifizetődő dolog.
Én ezért nem motoroztam három évig, mert lakást kellett varázsolni. Tehát aki arra gondol, hogy én könnyen beszélek, az jó, ha ezt is tudja. Erre szokta Czövi azt mondani, majd eltelik az a 10 év, amivel mi idősebbek vagyunk nálatok, és rájöttök, hogy "mitől megy a villamos". Én azt mondom, hogy aki teheti, és nincs olyan ok, ami miatt szükségszerű a szülői háztól távolodni,akkor ki kell használni az ebben rejlő lehetőséget.
Hygy!
A lényeg nem csak az: Melyik az olcsóbb?, hanem az: Hosszú távon melyik kedvezőbb?(Ne csak az anyagi hátterét nézd!)
Van ahol kapsz, sőt, házhoz is hozzák, csak ott a kamat is olyan (300-400%).
Bár nekem a Budapest Bank folyószámlahitel is tetszik: kamat évi 19,99%, plusz havi 0,39% "adminisztrációs díj" (mire? az SQL nem kér enni!), de nem ez benne az igazán szép, hanem negyedévente 5,99% "rendelkezésre tartási jutalék a ki nem használt hitelkeretre vetítve", vagyis ha nem veszed fel a hitelt, azért is fizeted a kamatot!!! Na ez milyen eset? Megírtam kanadai emigráns magyar barátomnak, azt írta válaszul: "Ezért itt lecsuknák őket. (Ez nem vicc.)"
Ha meg esetleg kolcsont akarsz felvenni valamelyik penzitezetbol lakasra,be kell bizonyitanod,hogy nincs ra szukseged.Ahhoz ,hogy felvehess egy nagy osszeget,nagyobbal kell rendelkezned.Ki a fene erti ezt?!
ugyan, ugyan, a te problémád csak annyi, hogy magyarországon még mindíg kétkeresős családmodell van, vagyis ha elköltözöl, nősülj meg, és két fizuból mindjárt kijöttök.
Vagy alakíthatsz szocimotoros kommunát is, ahol mindenkinek van egy kis cellája vasággyal, és egy nagy közös nappali tele szerszámmal. ;-)
Ja, ha albérletet keresel, ajánlom figyelmedbe a lakasvagyszoba.fw.hu címet. Ne ilyedj meg, a cégvezető teljesen bolond, de becsületes, ha mindent ráhagysz, és úgy csinálod, ahogy mondja, be fog költöztetni, lényegesen kedvezőbb feltételekkel, mint bárki más. (Hol találsz pl. 35nm-es berendezett garzont a Moricz Zsigmond körtéren havi 35e-ért rezsivel együtt? Nála van ilyen is! Na persze nem kell semmi fényűzőre gondolni... de lakható!)
ne csodálkozz semmilyen kérésén, csináld úgy, ahogy mondja, és akkor pár napon belül beköltözhetsz,
Lajos igy is a sajat kenyerem eszem, a reggelim ebedem en fizetem. Este amit vacsorara eszek az mar nem olyan sok plusz. A lakas berlese dobna sokat a koltsegeken :(
Hat a vissza kapom abban korant sem vagyok biztos.
Hat most nezetem 25+rezsiert egy csaladi haznal kulon allo epuletben albit, es ott is lenne hely a motornak.
Masreszt van sok egyeb szempont is. De a mostani szamitasaim szerint ha elmegyek albiba, akkor a motoros turak ugrottak, a motor vasarlas ugrott. Es kb csisszre jonnenk ki minden honapban, nem szamolva a ruha vasarlasi szuksegeleteket, es a kacc tanulmanyaihoz szukseges dolgokat.
Szal eljenek a kormanyok, eljen, hogy van kilatasa a fiataloknak sajat lakasra, a rengeteg penzbol. Eljen az elet. Hurra! Hurra!
HyGy
Jelenleg ugy van, hogy a CBF500 a befuto. Ha azt nem sikerul megvenni akkor marad az ER5, ha azt sem akkor valami hasznalt nyugati.
HyGy
Köszi az infót.És még a Karácsony is egy macera lehet,megértelek sok szerencsét és egy 500-ast kawát.:-)
Valóban nem egyszerű az élet. Albérletben ha veszel kenyeret eszel, otthon viszont kinyitod a hűtőt és válogatsz belőle. Lakás bérlése elviheti a megspórolható pénzed jelentős részét. A pénz családon belül marad és egy részét biztos visszakapod mikor önálló otthont akarsz teremteni. Van hol szerelned, van hely a motorodnak is éjszakára továbbá nem kell idegenekhez alkalmazkodni.
Tudom mit beszélek. 29 és 27 éves lányaim vannak, az idősebb mehetett volna pedagógus garzon lakásba.
Laci
Hat talan hetvegen meg tudom csinalni.
De mostanaban nagy kuzdelmeim vannak. Anyamek megduplaztak a penzt amit haza ken e adni januartol, szal neztem alberleteket meg ilyenek. De nem ecceru dolog ez az egesz.
HyGy
HyGy egy kérdés Gexxx túra leírását mikor olvashatjuk?
Boldog névnapot szeretnék kívánni Judit nevű kedves olvasóinknak! Lehet, hogy kicsit késtem!:)))))
Ehhez nem kell semmi, csak egy jó műhely, egy "kis" pénz, egy szoci motor, és már rakosgathatja az ember össze, és még mester vizsga sem kell hozzá, ha műszakira viszi.:)))))))))
Magyarországon ehhez mestervizsgás autószerelő kisiparos által kiállított műbizonylatot kellene csatolni az összeszerelésről. :-) De talán nem is baj... volt néhány használt járművem, és sokszor a hajam égnek állt attól, amit az előző tulajdonosok javítás címén előadtak bennük.
Meg aztán a drága technológiákat (forgácsolás, hegesztés, fényezés stb) úgyis meg kellene venni a gyárban, az összeállításon meg nem lehet sokat spórolni, betanított munkások végzik 50 centes órabérben.
Megj ez a "pöccre indul" mint a minőség mércéje szvsz nem igazán állja meg a helyét, ezt egy jól beállított fűnyíró is tudja. ;-)
Keeway=SZAR.És nem azért mert kínai.Üdv.
Szerintem a Keeway-nek akkor lenne értelme, ha ugyanúgy mint az 50-es években egyes motorokat vagy autókat, lehetne egységcsomagban kapni.Mellesleg kisrepülőket a mai napig árusítanak így az USA-ban.Ha mást nem is, de ezt a szokást átvehetnénk tőlük.
Szóval elemekre szétszedve, és az ember maga rakná össze.Persze típusbizonyítványt ad a gyár.Mondjuk ez némi szaktudást igényel, de szerintem még mindig jobban lennének összerakva, mint a gyárban.És mennyivel olcsóbb lehetne, mint most.
Saját tapasztalatom annyi van velük, hogy vagy két éve vittem a Jawát műszakira, ott akartak a mozaikban Keeway-t forgalomba helyeztetni.Hát a faszi vagy negyed órát genyózott, mire beindította MELEGEN!Ennyi nekem személy szerint elég is volt.
De ha valaki odaadna egy rakás alkatrészt, hogy ez komplett motor, csak össze kell rakni, akkor szívesen játszanék vele.
Isten ments a Keeway-től. Ismerek olyat, aki ezt a "márkát" forgalmazta. Fél év után abbahagyta a dolgot. Az összes motort visszavitték szervizelni. Volt olyan, amelyikből gyárilag kihagyták az egyik dugattyút. Ennyit a motorokról. Ezek után nem vennék bukót.
A Keeway nem nagyon közelíti minőségban az elődöket, sajnos. A sisakban, én inkább valami olyat választanék, aminek régi csengése van, mert az újaktól félek.
sorszám: 2705 (20591)
( előzmény: rétiboglárka, 2004-12-09 10:33:30)
hm... kinai üvegszálas? persze attól , hogy kinai még lehet jó.sétálj el az alsóerdei u.3 sz.alá és nézd meg a LAZER biliket.hasonló árfekvés tuti minőség.
nincs , itt még nem tartunk.
szia heni.
Izlések és pofonok kérdése.A keewayröl anyit tudok hogy motor replikákat csinálgat elvileg ugyan az a minöség csak kicsivel olcsobbak.Ha ugyan ezt aminöséget tudja bukosisakban is az nem rossz,de 23-at rátolni szerintem akor se érdemes.Hygy-nek igaza van.Téllag vannak márkában és minöségben hasonlo kupakok enyi pénzért.
Tisztelettel:rétiboglárka
Hat akcioban szoktak lenne 30 korul sokkal jobb bukok is.
Bocs, az előzőből kimaradt
bukósisak!!
Mit szóltok egy olyanhoz hogy:
Keeway üvegszálas, kivehető, mosható bélés, 4-5 szellőzővel? 23 ezer Ft?
Sürgősen kellene néhány hozzászólás!!
Azt már tudom hogy kínai! Ti ismeritek, hogy milyen?
Evezni is jó lehet, de inkább maradjunk a mociknál!
Különben nincs nálunk metró, úgyhogy ne válts jegyet.
Miért nem írsz?????????
Nem tudom, hogy Zegen van e Metró, de Győrben van. Szóval, télen lehet veszek matricát és metróval járok majd Henikéhez.
A távolság nem számít. Egy motorral 150 kilométer nem jelent távolságot. Ha mondjuk a Holdon lenne valaki, annak is a túlsó oldalán, akkor azt mondanám, hát igen, nagy a távolság, űrhajóval 7 nap. De Zeg tölünk nincs messze. Meg különben is, múltkor olvastam hogy a kisalföldet és Csallóközt összefüggő vizréteg borította pár száz évvel ezelőtt. Lehet, hogy Henike és az én ükapám jó barátok voltak, csak egyik tutaját erre, a másikét arra sodorta a víz. Szóval, ha tutajjal nem távolság, akkor kéthengeres űrsiklóval sem.
Nem tudom értitek e?
:-)))))
Adzseszkór!
Pool
Összesen: 170 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|