:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Simson - új hozzászólás Összesen: 69 oldal
ja és utólag,hogy mindenki törődik a simsonjával?nekem sok bajom van vele...sajnos...de amit a haverom mondott:Ha simsont veszel,Átkot veszel..:D:DHi!!
halihó!!igy a elöbbi benzinkeverékes hozzászólásokhoz hozzászólnék:D
állítólag a mosóbenzinnel is megy a simson...szerintetek mennyi igaz belőle??:)
és ha már használtam, nem lesz gond? :) nekem szerelö ajánlotta egyébként, ilyenre nem hivta fel a figyelmemet.
Igen, árt a motornak, mert a növényi olaj bizonyos állásidő után gyenge savakat képez, kikezdi az alkatrészeket, valamint sokkal erősebb a kokszképződés mint egy modern, szintetikus v. félszintetikus olaj esetében. Beleég a gyűrűhornyokba, felég a dugattyútetőre és az égéstérbe, aztán csak a gondod lesz vele. A régi versenymotorokat minden verseny után profi szerelők, urambocsá' akár maga a pilóta elöblítette kis mosóbenzinben.
Jó félszintetikus olajat neki, sokkal jobban jársz. Szerintem.
Köszi! na igen, előbb illik átnézni a fórumot, de annyi itt a hozzászólás, buhh...:)
Az MZ topikban már többször szóba került az olaj típusa. Nézd meg mondjuk ezt: #5261-5264.
Arra akartam kilyukadni, hogy az olaj minősége szerintem fontosabb tényező, mint a benzin oktánszáma.
Ja, és 600. hsz!!! :-)
Nekem eddig 95öst + Arol 2T-t ajánlottak valszeg ezt is fogom keverni, de azért köszi mindkettőtöknek. Arra lennék még kíváncsi, hogy szokott-e valaki még valamit hozzáönteni a benyóhoz, amitől jobban megy a gép?
Erre a következtetésre jutottam abból, hogy a kettő közül a drágábbat választod és másnak is ezt ajánlod. (Félre ne érts, nem az óóccsóságon van a hangsúly, csak az indoklásra voltam kíváncsi.)
Nem tudom pumukli, hogy miről beszélsz, amikor egy szóval sem említettem, hogy jobb, vagy többet nyújt...., a sprint 2T-s keverék is jó ! Én csak annyit írtam, hogy azt ajánlanám, mert nekem bevált 1,5 éve. Hali.
Szia! Megosztanád velünk, hogy mivel nyújt többet a 98-as benzin + Arol 2T keverék a 95-ös benzin + Sprint 2T keverékhez képest? /Árát tekintve utóbbi kombináció a kedvezőbb./
Heló hajaj ! Ha kevered a benzint, akkor én a 98-ast ajánlom ! És hozzá olajból Arol 2T (MOL), olajat keverek !10 L benzinhez 2-2,5 deci olajat rakok a kannába, és utánna nem kell keverni, csak rázd óvatosan össze, úgy, hogy a kanna le legyen zárva !
Sziasztok! kezdő szimós vagyok, azt szeretném kérdezni, ki mit tankol a szimójába! Vannak-e spéci keverékek, amitől jobban megy a gép?(pl: tiszta alkoholt öntesz hozzá vagy ilyesmi) másrészt még sosem kevertem benyót, pontosan mit is kell csinálni? tankolok kannába 95ös ólmozatlant, ahhoz öntök 1:50 arányban valami motorolajat(milyet?) és megkavarom?
Hali hóóó mindenkinek ! Lenne egy életbevágó kérdésem ! Most újítattam fel a főtengelyemet másfél hete, és a tűgörgők megint elkezdtek benne csörögni ! Mi tévő legyek ilyen helyzetben ?
Igen , akkoriban az Arol 2T volt a minden ( egyébként nem árt a rici)
na, akkor most árt a motornak, vagy nem?
azt én is észrevettem hogy jellegzetes szaga van de engem az nem érdekel, csak az hogy ne ártson a motornak :D
És akkor kiismerte a Valvoline olajat?:-))
Annak idején (30éve..) ponz azért kevertem ricinust a Komár mopedem üzemanyagába hogy pont olyan büdös legyen mint az akkori versenygépek, mivel a castrol versenyolaja is tartalmazott ricit :)))Ja és 40 helyett 42 lett a végsebessége :)))
Esetleg fél-szintetikus olaj??
Kisfürjesi
Nem leszel olyan büdös...
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy a RICINUS olaj lehet-e káros a motornak? Tehát milyen hatásai vannak. Úgy hallottam hogy olyan szempontból jó hogy nem melegszik annyira a motor meg talán jobb a kenése is. Nade még milyen előnyei illetve hátrányai vannak? És milyen arányban érdemes keverni? úgy hallottam én hogy 10literbe 0,5 deci megfelelő. Ez így helytálló? Előre is köszönöm a válaszokat.
na Emberek Ne hagyjuk már pangni ezt a fórumot!
hiszen Simson az simson!!
Irjatok!
Üdv Joci
1 kérdés! :
lassan készen lesz a simon, fel lehetne tenni ide hogy meg lehessen csodálni?
felteni=szocinak a lapjára felrakatni
köszönöm!
Pontosítok, a lendkeréken az a jel a gyári (1.) tengelyhez lett bejelölve...
Lehet hogy neked is jelölni kell a mostanihoz
alaplap adja magát.
lendkeréken karcolva van a jel.
tömbön a 2 tengely középtől indulj el a generátorfalon a körmöddel, lesz egy bevágás.
Ha 50 ccm akkor 1,8
70 ccm felé 1,5 mm
Köszönöm a képet, megkaptam.
-Takacs: Neked is köszönöm, továbbítom a számot.
M
Hali!
Mi a különbség az S50B és S50N karbija között? Előre is köszi!
jún. 18.
I. Szõdligeti Veteránautós és Motoros Találkozó és Verseny
Szõdliget, Dunapart
Info: Juhász Béla, 30/9-311-361
Jah, elfelejtettem mondani, hogy nagyon nagy szikra van.. mindig.. ha nagyobbra tettem a gyertya hézagot, akkor is simán átütötte. Gondolom akkor trafó baja nincs!
Bye
Üdv Simson márkatársak!
Minap vettem egy Simson (51-es) motorú, gyári kapálógépet. Tirisztor hibásan. Most már vettem rá egy újat, de a gyújtást sehogy sem tudtam úgy beállítani, hogy az jól induljon, pörögjön, normálisan menjen.
(babetta tirisztor van rajt) gondolom ez nem gond! Vagy igen?? (külső fekete dobozra gondolok)
Van indikátorórám, betudom állítani az előgyújtást, ha valaki megmondaná mennyire kell...
Tirisztornál hol kell mérni?
Ha jól sejtem, csinálok egy 6V-os áramkört, s ahol összezár, vagy épp megszakít, ott adná a szikrát ugyebár... ? (a tirisztor egy pontjára kellene rákötnöm)
Sokat forgattuk az alaplapot, s volt mikor bepöffent, de volt mikor egyáltalán nem.. Nagyon érzékeny rá...
Mindenképpen preciz, előgyújtást kellene állítani.
Karbi jó, már tettünk rá egy másikat is.. ugyanaz teljesen..
Ha valaki tudna pontos leírást adni, mit kellene tennem , megköszönném!
Várom szíves válaszotok!
Üdv.: Fakas Péter
Van eladó 50-es motorblokk. tel.: 62/312-049
Akkor próbálj keresni olyan tekercset aminek a cséveteste normális.
Erre olyan 200 menetet kellene tekertetned olyan helyen, ahol a lakkot vákummal dolgozzák be.
Tehát tekercselő üzemet kell keresned.
Másik lehetőség, hogy bontóban keresel olyan robogót, amin még rajta van a lendkerék és az alaplap. A teljesítményének nézzél utána, 55-60 W alatt ne vegyél.
Ezt kellene adaptálnod a Te mocidra.
Kisfürjesi
sorszám: 577 (31611)
( előzmény: Sebők Roland, 2005-06-16 00:01:29)
Sajnos nem foglalkozik igazán ilyen mezítlábas emberkékkel mint mi.
Legalábbis az, aki "Hegedus Gabor"
címet használja.
Nem is tudom mikor küldtem a Csepel 125 T-ről könyvet a címére.
Azóta sem került ki, annál szocib motort nem gyártottak...
Kisfürjesi
A címem 2cv6@citromail.hu, ide tudod küldeni. Hova kéne belinkelni? Szeintem ha beküldjük a szerkesztőnek felteszi itt az oldalra valahova. Köszi: M
Volt lenkerék csere: Ugyanaz üresjáratba 16,5v
Másik motorban a tekercsem: Üresjáratban 16,1v
Másik 100%-os gyári tekercs az én motoromban üresjáratban 23,4v.
Ma rávettem magamat megint pénzt adtam ki tekercsre de most másik boltban vettem. EZ IS SZAR de legalább 18.4V ot ad üresjáratban.
Azt javasolták a boltban, hogy vagyek bontott eredetit vagy cseréljem kissebb teljesítményű izzóra. Az izzós megoldás jó is léenne de kár hogy eddig sem láttam rendessen kivilágítatlan úton este mikor mentem haza. Javasolta még azt is hogy vigyem el megtekercseltetni a régit mer az utángyártottaknak se a tekercselése se a vasmagja sem jó.
Na ebből elegen van.
Aksira kötöttem de ez így le fog merülni hamar mert nincs ekkora töltése a gépnek mégy nagy töltés állapotban sem.
Minden javaslatot köszönök.
Roland
Na most nem tudom kiment a 250-es kapcsolás!!?
Elég érzékeny a tekercs arra hogy mekkora a távolság a mágnestől.
De próbáld meg elvinni másik motorban megpróbálni.
Üres járatban terhelés nélkül 20 nál nagyobbnak kellene lenni a fesznek.
Vagy másik lehetőség hogy kérsz kölcsön másik lendkereket
Kisfürjesi
sorszám: 572 (31517)
( előzmény: Sebők Roland, 2005-06-15 16:45:02)
És Te belinkeled az oldalra amit most küldök Awo kapcsolást?
Csak cím kellene, mivel fél mega
Kisfürjesi
Minden ami SIMSON hoz és MZ hez és Jawa hoz kell! Gyári és utángyártott alkatrészek nagykeráron! ! TUNINGOK, TUNING SETTEK! HENGEREK FOGASKEREKEK, SPOILEREK, SPORTBOBOK. . . Új és bontott alkatrészek! 0630/4096093 ETZ 250 KOMPLETT ETZ BONTÁSÁBÓL Alkatrészek ! ! ! megvan még rajta minden fúllra! ! Eladó ETZ 250 es bontásából MINDEN alkatrész! ! ! MÉG RAJTA VAN MINDEN, KOMPLETT! ! ! (Még megy a motor! ! ) Hívj! ! ! 0630 4096093
még a folytótekercsek vannak benne.
A mágnem meg még gyári / lenkerék /.
Bár kicsit már üt a lenkerék de ez biztos hogy nem lehet gond.
Tudna-e valaki 250-es SIMSON-hoz kapcsolási rajzot küldeni?
+ Apósom keres 3 sebességes 50cm3-es blokkot, amit beépíthetne motorbiciklibe. Ha tudtok segítsetek légyszi!
Köszi: M
És ebben már Elba feszszabályzó van?
Vagy még a folytótekercsek?
Az kilehet zárni hogy neadj isten a mágnes gyenge, persze ha Te vagy az első tulaj... Te csak nem cserélted le.
Kisfürjesi
sorszám: 567 (31419)
( előzmény: Sebők Roland, 2005-06-14 01:40:07)
Megint lemaradt a motorom 12V-os
Légyszi HELP!!!
Valakis egítsen rajtam.
Még mindig a bajom, hogy nincs rendes világítás a motoromon.
Tegnap lemaradt, hogy:
S51B
1991-es kiadás.
Légyszi valaki segítsen.
Roland
Segítség!
Ki tudja megmondani, mi van akkor, ha teljes gázra fullad a motor (S51, nagysúberes karbi, tirisztoros gyújtás) Már mindent kicseréltem a karbiban, mégse jó. A hétvégén kb 70-szer szedtem le, raktam vissza. Elötte ment, raktam rá direktsz?r?t, akkor is ment. Pénteken elromlott a gázkar, lecseréltem újra, és azóta csinálja. Bár nem hinném, hogy sok köze van a gázkarnak a problémához.
Üdv: NewTone
Nem ilyen egyszerű mint gondolod.
Milyen Simsonod van? Hány voltos?
Kisfürjesi
sorszám: 563 (31330)
( előzmény: Sebők Roland, 2005-06-13 01:25:52)
Ha beleírtok mindent(lakcim,szemig.sz.,a.n.,motorsz.,vázszám,motor tipus)+ 2 tanu akkor igen.
üdv!
Bocs, de egy hülye kérdés.
50 kcm-es motor vételéhez elég egy saját készítésű adás-vételi papír (Esetleg két tanúval)
Köszi
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy:
Elegem van már az utángyártott kisipari szar..., termékekből de főleg a világítótekercsre vagyok berágva.
Vásároltam már két darabot is mert asztem hogy gyárihibás volt. De nem az hanem mind rossz. Az a fő bajom vele hogy csak haloványan világít vele az izzó. Terheletlenül tökéletessen kiadja a 12-16v ot. De amint rárakom a 35w-os izzót leesik 9-9,8v ra.
A kérdésem az volna:
Én szeretnék tekercselni eggyet magamnak úgy hogy 12v-os legyen de legalább 40-45w-os. mit kell változtatni? Menetszámot vagy huzalátmérőt és kb mennyivel? De már az is nagy segítség lenne ha meg tudnátok mondani hogy melyiken változtassak.
Előre is köszönöm.
Sebők Roland
Szeged
sebokr@freemail.hu
Sziasztok!!
Van egy eladó S 51-es vázam alkatrésznek táblácska nélkül. Valamelyest szét van szedve. Hiányoznak az első telók.
Ami van rajta, és kis ráfordítással használhatóvá tehető: Mz telók, csutkakormány, váz elemek, ülés, légszűrőház, lábtartó, első kerék( a hátsóban hatalmas 8-as van).
Az ára 4500 Ft, Budapest 18. kerületben van a cucc.
Jó Simózást!!
Peti
Bocsi, holnapig nem tudom beírni az alvázszámot, sajna nem jutottam haza...
Hm köszi srácok, azt hiszem, így menni fog:))
Én is úgy tudom, hogy az 50-51-es váz egy részben tér el csak.
Hali!
Talán ez segít beazonosítanod.Azt hiszem regisztrálnod kell hozzá!
Üdv!
http://www.simson.hu/index.php?mit1=alaptipusok&mit3=alaptip
Összesen: 69 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|