:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Simson - új hozzászólás Összesen: 69 oldal
Sziasztok! Gyári DDR-es SIMSON és MZ (Ts-ETZ) alkatrészek eladók. megtekinthetőek a
http://kep.tar.hu/sub-ee19/50262371#2
címen!
(A képek sajna nem túl jó minőségűek, de ha valakit érdekel valami, akkor készítek róla jobbat és elküldöm)
Az alkatrészek ára 500-2000Ft-ig terjed!
Ha valakit érdekel valami, akkor írjon a muller_szabolcs@citromail.hu címre!
Tettem fel új alkatrészeket is!
Eladó Simson star teljesen felújitott blokk majdnem új gumik(800km)új gyujtotekercs plusz egy másik motor kerék és blokk nélkül(nincs szét gurányolva) eladnám vagy elcserélném Mz-re vagy valami más vasra!!
Sziasztok.Simson robogóhoz (sr50) keresek alkatrészeket.Bármi érdekelne.Főleg az a hosszú vasrúd kellene ami előről hátra megy a blokkhoz.
Viszont ha már belerepült a csőrébe, lenyeli. :)
Elhiszem. De mint mondtam, ez ellen védekezni nem lehet.
Egyébként véleményem szerint az ilyen jól felszerelt teherautós profi brigádok aligha fognak simsonokat lopkodni, mert a sasmadár nem vadászik legyekre. ;-)
Én már próbáltam azt is, hogy a koldusmaffia területileg illetékes alkalmazottját kértem fel a jármű őrzésére(minimális kp ellenében), és nem lett semmi baja a gépnek. Igaz kisebb volt a kísértés, mert egy Skoda 100L-ről volt szó.
Na végre! Amúgy nem tudom mennyi pénzem van benne,mert ha volt egy kicsi azt egyből ráköltöttem,(suliba járok még) ez egy 2-3 éves folyamat eredménye.
Sőt, mi több, ez egyenesen király!!!!!!!!
Mennyi pénzed van benn ebben????
Ettől padlót fogtam!!!Méghogy 100-zal szembeszélben??? 200-zal!!!!!
HÚÚÚÚ!!!
Igen, most +jött.KLAFA!!!
Na ez így már nem is olyan macerás, mint gondoltam. :-) Köszi!
NA igen.
Erre nem is gondoltam, amit Csehcsoda mondott.Hiába a sok csel, besomják egy verdába, és ennyi.Mégiscsak a pitbull lesz a nyerő gondolat.Vagy kettő.
Tanulság:Mindig legyen nálad pitbull :)
sza!Nem jött meg.Próbáld + kérlek mégegyszer!
Jó, túloztam kicsit, de hidd el, gyakorlott "brigádnak" nem tart egy percig. Erővágóval én is vágtam már huszas betonvasat 2 másodperc alatt, a motort meg egy magasabb rakterű kisteherbe beemelni 10-15 másodperc. Spanifert sztem. csak az használ, akit nagyon érdekel a motor érkezési állapota, ráadásul 2 ember menet közben is megtartja a motort, a harmadik pedig vezeti az autót.
S mielőtt félreértenéd, nem szoktam ilyesmit csinálni, csak tudom, hogy megy. :)
attt:
olajat meg veszel első tankolásnál 1 litert, és az elég 10 alkalommal (ha, mindig csak 5 litert töltesz bele).
Csak el ne felejtsd tankoláskor magaddal vinni :-)
Ár: kb 1E-2,5E / L, fajtától függően.
att:
Régebben volt keverék a kutakon, most már nincs.
Keverés menete: odaálsz kúthoz, 95ös benzint belecsorgatsz tankba 5 litert, majd hozzátöltesz 1 deci 2T (kétütemű) olajat,és mielőtt elindulnál, kicsit megbillegteted a motort, hogy összekeveredjen a nafta és kész.
Köszönöm a sok választ!!!
S51-es, tehát 1:50-es kell bele. Mostmár kezdek képbe kerülni. :-) Már csak azt nem tudom, hogy hogyan oldjam meg fizikailag a keverést. A benzinkutak mennyire vannak felkészülve a kérdésre?
A lopás ellen én is valamilyen rafkós megoldásra gondoltam, de mivel nem értek hozzá, ezért marad a lánc...
Szisztok.Segitséget szeretnék kapni egy bizonyos dologal kapcsolatba.Ismerősöm most vett 1 S51b/1-es simsont,ami 86-os kiadásu.A probléma az hogy szeretné akkumulátort bele rakni,de a motoron tirisztoros gyujtás van.A rendszer 6V-os trafo is és az égők is.Amit itt találtam kapcsolási rajzon 12V-os rendszer van.Ja és a fesz szabályzoja 1 tekercses 4 kábel kivezetése van és rossz.Nekem volt 1 Starom és arrol meg maradt a fesz szabályzo de az viszont 2 tekercses 5 kivezetésü.Ez jó e hozzá és most 6V-os vagy 12V-os a rendszer? Vagy valami kókányolás van a motorban? Elöre is köszönöm a segitséget.
Az ilyeneknél erővágó, flex és más eszközök is vannak, ez ellen nem nagyon lehet védekezni, nincs az a mód. Védekezni csak az ócska lámerek ellen lehet.
Egyébként nekem már volt szerencsém egy 110kg-os motort beráncigálni egy ©koda halottaskocsiba (elromlás miatt), és meg kell hogy mondjam, hogy bár másodmagammal voltam, és nem vagyok kis darab ember, azért nem 6 másodperc volt, hanem egy bő két perces küzdelen, és utána még további tíz percig tekergettem a spanifereket is, hogy ki ne essen belőle menet közben.
Eladó!
Simson Starhoz alkatrészek eladók!
-Karburátor : (kicsit hiányos csak) 1500
-főtengely (a végein a mentet kell felújitani ,egyébbként Felujitott) 2000.
-komplett kerekek (fékekkel ,és külső belsővel...) 4000/db (első hátsó)
-felujitott blokk (ujcsapágyak ,felujitott főtengely) :
10000
-kipufogó könyökkel(horpadt,de kiégetett teljesen) 1000
-És egy Spuch ülés ami nagyon kényelmes! :1000
És van még 4 db 120 as Skodára való 1 szezont futott (kb 1200km) Téli gumim ami felnire van szerelve ,ki van centirozva ,és disztárcsák vannak rajta: 20000.-
Az ötlet nem rossz, de motorlopásnál ritkábban indítják a gépet, mint nem. Általában 2 db erős ember hajítja be egy zárt dobozos kisteherbe kb. 6 másodperc alatt.
Megkaptad a mailt? Csak azért mert nem vagyok egy számtechzseni.
És tud és tud és tud!!!!!!!!
Azt hittem az előbbi írásodra, hogy olyan kapcsoló, ami a szikrát zárja el.(azt hallottam, hogy az is hatásos és ezt lehet az ülés alá tenni).Egyre jobb ötleteid vannak!!!:)
A legrejtettebb kapcsoló valamelyik normális kezelőszerv, mondjuk a fényváltó a kormányon. De elképzelhető olyan variáció is, hogy a benzincsapot alakítod át úgy, hogy egy, a kulcskarikádon lógó speci eszközzel lehessen csak megnyitni (mondjuk egy autós kerékzárból kialakítva).
Minden hatékony lopás elleni védelem gyökere az, hogy minél eredetibb, meghökkentőbb legyen az ötlet, érje a tolvajt készületlenül. :-)
Azért köszönöm szépen.Apropó tudnál küldeni képet a mocidról az Emilemre?Totál érdekelne már!
kösz.
Sza!
Ez igen!Micsoda leleményes emberek!Amúgy Zapkortenél van a pont, tényleg a rejtett kapcsoló a legötletesebb dolog.Bár, Starnál húzós ülés alá tenni,a csomagtartó miatt, de megoldható.De mindezeket leszámítva(lánc,lakat,kormányzár,kapcsoló),ha valaki nagyon pofon akar vágni egy Simót, az meg is teszi.
Legjobb lenne mellékötni 1 Pitbullt, vagy valami hasonló kedves lényt és lehet próbálkozni:).Részemről a kezét törném el annak, aki a Simómra pályázik.Vegyen szépen magának:)
A városszéli barkácsáruházakban jó kis kutyaláncokat árulnak méterre, a villanyszerelő osztályon meg van szigetelő cső is, amibe behúzhatod, hogy ne verje le a zománcot. Kell még egy tutó lakat a bolhapiacról, és kész.
De szerintem ennél sokkal tréfásabb megoldás, ha teszel egy rejtett kapcsolót, és egy plusz gyújtótrafót, aminek a nagyfeszét valamelyik kezelőszervre kötöd (mondjuk a gázmarkolatra tekert sztanioldarabra). Jókat lehet heherészni, amikor a tolvaj-jelölt be akarja rugni, hehehe. De lehet más turpikat is kitalálni. Egy ismerős pl. a jawa mustángja kormánydióját alakította át gyorskioldóssá, és a gyorskioldót vágta zsebre. E módon a kormány és a kerék egymáshoz képest elfordíthatóvá vált, a motor meg emiatt lophatatlanná. :-)
Ha turbóhűtéses(régi Swalbi, Star, esetleg Sperber, vagy Habicht), akkor inkább 1:33-as keverék kell hozzá.
Ha mezei kutyaláncot tesz a motorra az ember, az persze hogy leveri a festéket.
Én nem bíznék csak a kormányzárban, nekem eddig már kettő is eltört egy határozott (nem bikaerős) kormánymozdulatra.
Én kormányzárat + láncot ( műanyag burkolattal ellátott) használok.
Hell.Keverési arány:Tegyél 5l es benzineskannába pontosan 1dl olajat (Arol 2T, OMW 2T, Repsol 2T ...).Ez 1:50es arány.Rázd össze és mehet a tankba.Lakatot ne vegyél sztem nekem lebaszta a festést a sárhányóról.Kormányzárat vegyél hozzá.
Hello!
Most vettem egy Simsont, ez az első motorom, semmit nem tudok róla. Pl a legfontosabb az lenne, hogy hogyan kell bele keverni a benzint. Tudna ebben nekem valaki segíteni?
A másik meg az, hogy a lopási statisztikákban eléggé élen jár a Simó. Szeretnék venni hozzá egy láncot, amivel le tudom lakatolni. Hol lehet ilyenre szert tenni? (Budapesti vagyok)
Köszi!
sziasztok
vevő lennék egy s51-es tankra ne legyen horpadt a festése lényegtelen.
Heló ma voltam a boltban az öreg azt mondta hogy nincs lámpabúra és lámpakeret. Különben azt sem tudja mi hol van az üzletben múltkor a fia mutatta h van de ő meg a másik üzletben volt most.Sajna én megpróbáltam de ha az öreg van bent akkor esélytelen a dolog. 06.06.06 van a Trophyt meg is szállta az ördög ellenszélben előzgettem 100-zal. Ilyen sem volt még!
Szépjónapot kívánok mindenkinek 06.06.06-án.
Hogyan le7 DDR gyújtáskapcsolóra KMórafényt és üresjelzőt fabrikálni?
Hali! Van valakinek egy jó állapotú Simson s51-es tipusú motor eladó Szolnok -megyében?
Sziasztok! Gyári DDR-es SIMSON és MZ (Ts-ETZ) alkatrészek eladók. megtekinthetőek a
címen!
(A képek sajna nem túl jó minőségűek, de ha valakit érdekel valami, akkor készítek róla jobbat és elküldöm)
Tettem fel új alkatrészeket is!
A gyertyám zsír új Isolator 260.
Amúgy én is a kondira gyanaxom.Ilyenkor mi van?
CSere?
címen!
(A képek sajan nem túl jó minőségűek, de ha valakit érdekel valami, akkor készítek róla jobbat és elküldöm)
Hali.simson robogóhoz keresek kapcsolási rajzot.ha tud valaki segíteni megköszönném.Valami használható lenne jó mert amit találtam az értelmezhetetlen.előre is köszi
Hali!
Lehet a kondi is. Milyen hőértékű gyertyát használsz? Lehet hogy kicsi a hőértéke és bemelegszik.
Halo!
Nagy az én problémám:Simson Starom nem indul melegen.Pedig új gyújtótekercs lett bele téve(gyári).Még tolásra sem.Amint kihül, már röffen is.Mi lehet a gond?KONDI?
Hali! Vki meg tudná mondani milyen akksit szereltek a Simson Schwalbe 12V-os rendszeréhez? Ah, hossz, szélesség, magasság
Hy!Van egy elado fullos zsir uj igc60-om!Azert nem lett beszerelve mert oszetortek a motoromat es mar leszarom az egeszet!Szoval ha kell irjatok a mailomra!!!jozsef.jenei@freemail.hu
Kobra!
El tudnád küldeni a Gújtáskapcsolót postán???Mondjuk utánvéttel, vagy valami?Minden +oldás érdekel.
Ha igen, akkor küldök címet Emilben.Nos???
1.Próbálj vízzsákos benzincsapot szerezni.(Olyan, mint pl. a Trabant 601 csapja.)
2.Ne tankolj vizes benzint, ha egy kúton rendszeresen megszívod, inkább máshol próbáld.
hello!
megint van eggy kérdésem,mit tudok tenni az ellen hogy ne duguljon el a víztől a karbim?Szűrőt már tettem.
gyárilag csak ugy jöttek ki!
valóban lehet furni.
Kössz mindenkinek a klingelit bevált!
Összesen: 69 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|