:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Simson - új hozzászólás Összesen: 69 oldal
Feszkétszerező??????
6V ra rá tok tenni 12V-s fogysztót?
hol lehet kapni? mennyiért?
Szia!
1. az S51N-t gyárilag dudával szerelték már, de indexek nélkül! Természetesen bármilyen elektronikus fogyasztót rá tudsz tenni, akár legyen az index, duda, vagy akár neon. tompított és refi is megoldható simán, a kilométeróra az gyárilag is volt rajta, de egy dupla óratartóval lehet rátenni még fordulatszámmérőt is! Ajánlom az elektronikusat, mert a mechanikus mocskos drága.
2. Az 50-es hengert nem lehet felfúrni 70-esre, mert nagyon vékony lesz a fala, viszont lehet kapni 70-est, és meg tudod bele csináltatni a 4 felömlőt is.
3. A 4. sebesség beépítése meg egyszerű! csak egy új léptetőtengely, egy új kukactengely és a fogaskerekek kellenek, de nem érdemes, mert anélkül is jól menne a moci.
A két kipufogó, azaz az osztott könyök hülyeség! Nem növeli egyáltalán a teljesítményt,inkább egy jó amocidhoz kalibrált sportkipufogó, az igen!
4. A neont is egyszerű feltenni, ha 6V-os a moci akor feszkétszerezővel, ha 12, akkor meg simán felmegy! A tank alá is befér, ott a legcélszerűbb elhelyezni, vagy a blokk, alatt, de ott könnyen összetörik! A tank alatt van, akkor bevilágítja a blokkot és az utat és elég esztétikus! De ha gondolod vegyél fel MSN-en és küldök képeket hogy hogy tudod megcsinálni: sub-ee19@freemail.hu
Sziasztok! Gyári DDR-es bontott SIMSON és MZ (Ts-ETZ) alkatrészek eladók nagyon olcsón,
megtekinthetőek a
http://kep.tar.hu/sub-ee19/50262371#2
címen!
Ha valakit érdekel valami, akkor írjon a muller_szabolcs@citromail.hu címre!
tettem fel több alkatrészt! majd ha engedi az időm lefényképezem az összeset.
Én pécsett tudok neked bármilyen matricát amilyet szeretnél a simsonodra! Pl, ha a tiéd SIMSON electronic olyan matricát is lehet kapni.
Sziasztok!
A 90-s évjáratú 12V-os Simsonok más deknimatricát kaptak, mint a régebbiek (S51 12Volt, olyan piros-kék)
Nem tudjátok hol lehet ilyet szerezni? Én még sehol nem kaptam.
Talán befele, a sonka irányába.
Hali mindenkinek!
Érdeklődöm,van-e valakinek az ismeretségi körében olyan ügyeskezü mesterember aki nem aranyárban dolgozik és elválalana egy S50N összerakását.Árajánlatokat a goldcitrom@freemail.hu cimre várnék.
A motor Dunaharasztiban van,felújítani nem csak összerakni és beállítani kellene motorikussan.
Elöre is köszi
Goldcitrom
Sziassztok!
Star- nál a főtengelyszimering rugója merre néz?
Helló!
Vmi olyan emberkét keresek akinek AWO-ja van és lehet tőle kérdezni ezt azt a gépről, mert sokat nem találtam róla a neten...
Hali!
MÉg nagyon kezdő vagyok, és előre is elnézést kérek azért ha olyat kérdezek, ami már leírásra került a fórum korábbi oldalain!
1. S51N-re lehet-e rákötni: dudát, indexeket, tompított és távolsági fényszabályzót, kilóméterórát és fordulatszámmérőt?(Ha igen akkor gondolom a "SZAKIRODALOM" részben található kapcsrajzok alapján)
2. Fel lehet e fúratni az 50es hengert 70esre, és ha igen arra lehet e egy s70es 4leömlős tuningot csináltatni, vagy az csak szériás s70re lehetséges?
3. Mekkora procedúrával jár, illetve kivitelezhető-e a 4. sebességfokozat beépítése, illetve +1 kipufogó felhelyezése? Utóbbi növeli-e motorom teljesítményét vagy csak a fogyasztási adatait?
4. Valaki tett-e már fel innen neon a simojára, ha igen, hogyan csinálta?
Igy hirtelenjében ennyi jutott eszembe, előre is köszönöm az estleges válaszokat!
Üdv: tgergely04
Szevasz.
Andris vagyok a szociról.
Van egy S51-es endúróm eladó 50.000-ért.A motor budakeszin van.Ha érdekel írj a dcsepel@freemail.hu-ra vagy hívj a 06-30 357-4618-as számon.
Üdv.
Sziasztok! Gyári DDR-es SIMSON és MZ (Ts-ETZ) alkatrészek eladók nagyon olcsón megtekinthetőek a
címen!
tettem fel több alkatrészt! majd ha engedi az időm lefényképezem az összeset.
Sziasztok!
Vennék Simson s51b ha lehet 1-4-h legyen. Jól lenne ha lenne rajta index, ja meg ha működne:D.
ha lehet 75.000 vagy az alatt legyen az ára és Pécs környéki legyen!
Kössz
kovacsdaniel@dotnet.ms
Sziasztok! Gyári DDR-es SIMSON és MZ (Ts-ETZ) alkatrészek eladók nagyon olcsón megtekinthetőek a
címen!
Tettem fel új alkatrészeket is!
Ha egy járműkategóriába tartozó járművekről van szó, csak akkor kell. Nekem a négykerekűek(autók) máshol vannak biztosítva, mint a kétkerekűek(smkp-k), és nem kellett igazolás.
Ezt én sem tudtam, pedig van biztosításom két biztosítónál is két különböző járműre (autó, motor). Ez miért kell? Bonus-malus igazolás?
Azt is megemlíteném h ha máshol van jármű biztosításod akkor attól a biztosítótól kell egy egy igazolást kérni.
Viszont a motorszám nem kötelező!
Így nem kell motor csere esetén biztosítóhoz futkozni.
Off Kiegészíteném azzal a biztosítást hogy kérjél rögtön zöld lapot mert kezcsokolom hétvégén megyek Szlovákba, osztrákba, vagy akár hova.
Ezt majd minden országban elfogadják, nem kell kötvény, csekk, matrica!!
a biztosításnál kérni fogják az váz- és motorszámot, a színt, meg a típust. ha esetleg ezek nincsenek benne az adásvételiben, akkor ne felejtsd el magaddal vinni.
csak mert én is kétszer voltam a biztosítónál :)
na, a hardver részét mások már elmondták, akkor én meg jövök az elmélettel :)
az adásvételi kell, ezzel elballagsz biztosítást kötni. ott kapsz egy kötvényt, meg egy elismervényt a legelső befizetésről. ezeket szépen elrakod, és mindig viszed magaddal az adásvételivel együtt.
aztán következő évben kapsz csekket, és jó esetben már az első évben kis késéssel egy igazoló matricát. ez utóbbit elvileg rá kell ragasztani a gépre, de mivel minden évben más színű, pár év alatt úgy néznél ki, mint egy bazári majom. a lényeg, hogy nálad legyen mindig az adásvételi, ami a tulajdonjogot, a kötvény, ami a biztosítás megkötését bizonyítja, és legutolsó csekk és ha van, a legutolsó matrica, ami a biztosítás meglétét igazolja.
u.i.: bontóból én gumit sohasem vennék. párezer forintért már remek külsőt kaphatsz, párszázért meg belsőt hozzá. a lényeg, hogy új legyen, nem a márka számít igazán.
Ha ismersz motor-bontót, bemész MZ, hátsó
indexeket-tartóval leszeded!
Első tartókat (2)veszel boltban, 330-400-/db
Hány voltos a féklámpa? Most a változatosság kedvéért autó-bontó->
Trabant-Wartburg, a régieken a kormány alatt van a villogó relé, ha szerencséd van pont olyan mint a féklámpád feszültsége!
Mögötte van az a csoki, ami a jobb oldalra kell a légszűrő dobozba.
A Wartburgban 3 a Trabiban 1 van (csak a 2T-ben!!) Az izzókat nem szabad ott hagyni!
Egyenirányító, ez szar ügy, vagy börézel és veszel 1500.- pénzért, vagy újat veszel 3000-ért, de ez csupán 6 voltos tekercsekkel működik.
Ha 12 Voltos a rendszered, esetleg rendelhetsz fémkockába öntött egyenirányító hidat, tűzősarus csatlakozással, de ez a bonyolultabb megvalósítás.
De ha Ajka környéki vagy és személyesen megkergetsz... Sokat tudok segíteni:-))
Postán semmit nem küldök, Hívj vissza SMS-re nem reagálok :-)
Nekem akku töltő? index? én is azt akartam venni. De eladásra nincsen.
Sziasztok, most váltam Sámson tulajjá, és lenne pár kérdésem, ami látom itt amúgy is téma.... szóval index. Szeretnék rá, csak nem tudom hol kezdjem. Olvastam itt, hogy van ELBA villogó, meg akkutöltő, Adammernek, szóval ebben a csomagban az index búra is benne van, vagy az kell külön? Elnézést, ha hülyeséget kérdezek, de csak most kezdeném tanulni a dolgot. (Ha már le van írva valahol, akkor a link is elég, megkeresem, akkor bocs.) Az egyém egy 87es 51N, ahhoz kellene.
A másik kérdésem, hogy mivel még nem volt sose smkp-m, nem tudom, hogy milyen papírjainak kell lennie. Van momentán egy adásvételim, és slussz. Kéne még valami? Mit adok a rendőrnek, ha megállít igazoltatni? Az adásvételit? Vagy be kell cammogni az ök-hoz, valami papírért? Hogy kötök felelősségbiztosítást.
Tudom, sok hülye kérdés, de ilyen kis motorom még sose volt. Mondjuk imádom. a maga 75 kilójával... egy jópofa vicc. De kicsit rendbe szeretném kapni.
Ja és a gumi. Ezeken gondolom belsős gumi van. Hol érdemes venni belsőt, és/vagy külsőt? A hátsóm nagyon ereszt, az első meg jó repedezett, szóval öregecske. Bontó érdemes, vagy az új se drága?
Köszönöm előre is, ha valaki megszán infóval.
Üdv, Sam
miért nem nézel körbe autó-bontóban?
A www.simson.hu-n nézz körül az adok veszek rovatban. asszem a vilammosság résznél
Hali kellene nekem egy S51B-hez 6V-os trafó ha van valakinek dobjon egy mailt ha a dunántúlon van lehet hogy elmegyek érte ha nem akkor marad az utánvétel!!!
Jah és a legfontossab eredeti legyen DDR ne valami utángyártott hulladék!
Köszi mindenkinek az infókat!
Az S50-hez nem létezik 60, 70 ccm -es változat!
Én a mofakert ajánlanám. Minden szokott lenni nagykeráron. és talán egy kicsivel még olcsóbb is
Hali !
www.mofaker.hu vagy www.hubermotor.hu . Nézelődj , megtudod az árakat is ... Nem reklám , én itt szoktam vásárolni ...
Hali !
Köszi a választ a melegen nem indul kérdésre . A trafó csréje sem oldotta meg a dolgot , de a gyertyapipáról letépve a fém burkolatot , azonnal megoldódott . Mindenkinek okulásul...
Hi. Valaki meg tudná mondani,h S50-es hengerből létezik-e 60-as v 70-es henger. Ha igen az kb mennyi és hol lehet ilyet venni?
Simson Schwalbe eladó!!
Kitünő restaurált állapotban!!
ár: 60.000
Lehetséges hogy a tűszelep nem zár el!
Nézd meg az úszót!Valószínűleg lyukas ha folyik a benya.
Üdv.
Ha kell van töltöegységem 2000Ft
06702912829
az jó lenne. 6V os?. már csak az hiányzik ahhoz h jó legyen az index rendszer. mikor tudnád odadni és hol?
hy!
Nincs valakinek felesles simson vagy mz első 2 irányjelzője?
A töltő egység jó lenne. mennyiért adod? SÜRGŐS!!!
nekem van ahogy emlitettem egy 6v os töltö és villogóegységem ha kell ELBA tipusu már ha 6 vos a rendszered
Hali !
Köszi a választ . Egy kicsit lámán kérdem hogy pontosan mi közötti hézagot és hogyan tudom állítani ? A trafót akkor ne vegyem meg holnap ?
heló.A hőtágulástól a tekercs és a lendkerék közt nincs hézag ezáltal nem gerjeszt a motor és nem lesz szikra.Állits a tekercs és a lendk.közt nagyobb hézagot nem sokat egy picit.
Hali !
Ja és ha kiveszem a gyertyát , a pipába visszatéve , testet adva neki gyújtást ráadva tekerem a lendkereket üzemi irányban nincs a gyertyán szikra.....Ez normális ?
Hali !
A gond a következő.S51B melegen nem indul . Megszakító és kondi és gyertya pár hete ki lett cserélve - német,német,NGK . Kaélapács jó helyen nyit . Hideg indítással semmi gond . Mi lehet a gáz ? Megint a kondi ?
Összesen: 69 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|