:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Pannónia - új hozzászólás Összesen: 131 oldal
én is 17 vok :)) ez a nagy helyzet.. csak nekem adott volt az alap.. mert a családban 4 pannonia van.. tehát mondjam úgy belém nevelődött a motor szeretete.. aztán elgondolkoztam hogy ha öregapám már nem használj,a apám kapja meg.. ha egyszer úgy hozza a sors hogy többé ős em tudja használni, mi lesz velük.. aztán meg is szerettem és elkezdtem foglalkozni vele.. nem bántam meg :)
a kapálógép még szerencse hogy nem készült el :)) bár én csak akor vagyok az ilyen kapálógépek ellen, ha ösze-vissza van kókányolva, a blokk szét van tördelve.. amennyiben a blokk megmarad épen és úgy van megcsinálva, akkro elfogadom hogy átalakították, mert még mindíg jobb mint hogy kidobjákj a MÉH-be jól van, látom azé az utánpótlás jön a pannoniások közé :)))
Nálunk meg egy t1 blokk itthon hevert hogy majd kapálógép lesz belőle de 20 év alatt sose kszült el. Aztán utánna néztem hogy milyen motor is volt ez a pannonia és nagyon megtetszett főleg hogy bőrzén is láttam élőben 1-2 darabot. Aput nehezen lehetett rádumálni hogy szerezzünk egyet de most ő is rajta van a témán. Szerencsémre apu sokat tud segiteni mert ő is nagy motor buherátor volt régen meghát csak 17 éves vagyok így elkell a segitség :) Remélem nemsokára majd találkozón együtt hasihatunk a többi Pannoniással :D
a vázat szettem elő.. a motor száraz helyen volt, jó sora volt :))
én sem régen kezdtem :) igazáből ősszel fogtam neki.. öregapám felvettette hogy egyszer apám vitt haza egy vázat blokkal.. a blokk tartalék blokk lett. előszedtem az alkatrészeit, a motort kiástam a rutyából.. (sz épület mögött volt tető alatt, csak benőte a csallán, de nem rozsdásodot agyon, szóval nem volt rosz helye..) aztán azóta folyamatosan, nap-mint nap figyeltem a fórumokat, kérdezgettem :) meg hát, apám is néha-néha mondott 1-2 új dolgot, aztán januárban széthúztam a blokkot, összeraktam (segíccség nélkül :)) elég szépen muzsikál.. már azt várja hogy a váz végre kész legyen illetve a festése meglegyen utánna jön a krómozás, azt a vizsga.. de arra készüölj fel!! egy motor felújítását 100 alatt nem igazán lehet megúszni.. még ha szinte mindent magad csinálsz is.. mert a festék ára, a krómozás, meg hát azé előfordul hogy venni is kell hozzá cuccokat..
köszi a válaszod. bocsi hogy sokat kérdezek de zöldfülü vagyok még a témában de szeretnék kikupálodni :)
elméletileg.. veszel valahonnan egy motort.. teljesen mind1 honnan.. írsz egy adásvételit (sz.tem ha van ismerősöd a méhtelepen akor érdemes csináltatni ott ergyet, még ha nem is ott vetted..) megvan az adásvételid.. felújítod!! elméletileg 100%-ék típustisztára.. dokumentációkat neked kell vinnet (tehát képek, ami alapján felújítottad.) a legfontosab!! ha gyárilag nem volt rajta tükör: TILOS rátenned.. ha nem volt rajta lámpa gyárilag akor is TILOS tehát az a lényeg hogy semmi plusz szerelvény ne legyen a motorodon.. nincs csomagtartó stb a nyereg színe is eredetinek kell hogy legyen (ezen mondjuk eléggé felháborodtam.. na mind1 majd akkor lesz cisnálva egy olyan is..)meg hát azé a T5-re ne kerüljön rá a T1 nagyfékdob, a T5--re ne p12 kipufogó kerüljön.. a fényezés, csíkozás igen fontos, meg persze a gyönyörű krómozás.. ennyi jutpott eszembe, de ha végre elkészül az enyém, akkor már okosabb lezek :))
Tényleg ez érdekelne hogy ha nincs forgalmi a motorra akkor mit lehet csinálni vele? Esetleg az is megoldható hogy ha a vázra van forgalmi de másik blokk kerül bele hogy lehet legalizálni? Veterán minősítésen nagyon nézik hogy tipustiszta nem?
na igen.. ha papírja van akor én is tunék még egy rozsdahalmazzal is kezdeni valamit :)) nekem sajna mind a 2 gépem MÉG! papírok nélküli.. ezért belevágok a veterán vizsgába.. nem vágok neki hogy visszakeresgéljem az utolsó hivatalos tulajt.. meg hát így legalább meglesz a 2 betű 4 szűmos rendszámtáblám is :))
csak ez igen nagy feladat...
na igen, annyira nem volt jó állapotu de tudtam volna vele mit kezdeni. Azért ha valaki tud elfekvő darabot pest közelében az szóljon pls.
attól függ... mert ha benn rohad a fészer alatt.. akkor én NEM tudom megérteni.. mert ha egész jó állapotban áll benn az auto mellett letakargatva akkor elfogadom hogy nem adja el.. a T1-es legalábbis sz.tem annyiban előnyösebb hogy a nagy fékdobok miatt sokkal hatásosabb a fékezés.. egy T1-es T5-ös hengerrel már egész jó (apámnak is T5 henger van a T1-esén...)
üdv
köszi szépen az oldalakat.
már nagyon szeretnék egy pancsit venni remélem össze is jön. Nagyon megtetszett a motor. Let volna egy helybe de a bácsi nem akar megválni tőle :( valahol megértem :)
én Őcsényben lakozok :)) nem igazán van olyan alkatrészem ami biztos hogy nem fog kelleni mostanában.. nincs sok pótalkatrészem.., még :)) az időpontot akor majd leegyeztetjük.. szóval akkor valami ár??
üdv
hát a fészer alatt megbúvó motorokat nem nagyon hidetik a neten... azé nézdd meg pl:
hasznaltauto.hu
motor.hu
motorpiac.hu
asszem ennyi, több weblap nem jut eszembe.. sok sikert a vásárláshoz.. :))
Szevasz!
Gyere el érte és vidd el, esetleg valamire elcseréljük. Hol is laksz??
Dezső
Keresnék Pannonia t1 -es motort, lehetőleg javitásra szorulót. Nem müködő is jó lenne mert blokkom az van. Forgalmi fontos lenne. Esetleg t5 is érdekelne. Legjobb lenne valahol a fészer alatt megbulyó :)
mi ez a hirtelen punnyadás???
öregmotoros: szóval menyi is lenne a kipuért az a jelképes összeg?? ha gondolod, ímélbven is írhatod..
üdv
Szevasztok.Megjött az első 15 db hátsó fékbovden.Aki kért az jelentkezzen,és megbeszéljük a részleteket.Tel:06-30 357-4618 vagy email:dcsepel@citromail.hu Üdv.
Hi Uraim
Ide is benyomom.
1db. P20 fesz-szabalyzo
1db. gumi a tankra P20
2 db.valami muanyag persely kicsit kupos, valahol a teleszkopban volt, ha jol emlekszem,
1 db. Menetes szimeringhaz az elso telohoz
P10 vagy P20 oldaldoboz/frissen kromozott, metalzold/
2 uj kipuf.tomitogyuru
1db. kipufogodob bilincs, kromozott, nem rohadt.
1db. vadonat uj hatso lanckerek P20 /41 fogas/
Mondjatok ra valamit, de csak emilben.
by horex
Szija Előd!
Lesszi(e) mindég haza térik!
Örömmel hallom, hogy legalább neked sikerált mociznod, nekem makacskodnak. Szerintem egész eccerűen beköpte a gyertyát, oszt bénázok.
P20? Megnézegetem a környéket megint, hátha...
Amúgy lehet, hogy eccerűbb magyarázata van a Pancsijaim makrancoskodásának: ezeknek a gépeknek lelkük van és nem igazán respektálják a CX-ekhez fűződő érzelmeimet:)))
Kellelmes, sálfelvevős-motoros hétvégét!
Doni
a messze van.. mellesleg most nem is indulnék neki még társaságban sem.. az A'-et meg a B-t (jogsi) most kezdtem el megcsinálni.. szóval nem lenne jó találkozni a megfoggal.. igaz itt a faluban motorozgatok, de csak csínyján..
nem lenne jó bekapni 1 2 éves eltiltást.. de legkésőbb júni közepén má benne vok egy kis túrában.. perszeha addigra összeáll a motorom, ebben viszont kételkedek, szóval muszály lesz a nagyfater 12-esét elkérni :)))
sorszám: 1620 (27151)
( előzmény: nagyfékdobos, 2005-04-21 22:54:17)
Vasárnap Dunaújvárosban az Interspan parkolóban veterán börze, találkozó, majd felvonulás lesz!
a nincs, de nekem is kell egy, a másik fórumon szó volt arról hogy megrendelnek párat... nekem képzeld, egy külső légszűrőt belefaragtak a dobozba.. nahát érdekes egy munka.. úgyhogy télleg rákérdezek, azt szólok ha van valami..
üdv
Kettő is van? EZ igen! Nincs véletlenül egy papir légszürőd pluszban?
pedig ha emlékeim nem csalnak mind a 2!! 12-esen olyan van mint az ötösön.. és azt biztos nem cserélték át..
A veterán ujságban volt egy oldalkocsis, azon valahogy másképp nézett ki a fékkar.
+ nézem, de ha emlékezetem nem csal ugyan az a lemezbő hajlított.. ha arra gondoltál.. vagy mit értesz az alatt hogy más a fékkar??
Szia!
Nekem is van egy p12-esem, igaz most szét van szedve. figyu nézd meg az öregedét,hogy milyen fekkar meg kuplungkar van rajta, mert ez állitólag más mint a t5-ösön. csá!
na ezt sosem szabad elkiabálni... mert akkor hót ziher hogy senki nem ír 2 napig :))) én is megtettem 1-2 alkalommal, azt egybő nem is írtak annyian..
ma megcsinálom a zelsőféket.. átmegyek öregapámhoz megmondom hogy ássa elő a pleh 12-est me meg kő csináni rajta a gyujtást.. hazahozom, azt egy kis használattal egybekötve megcsinálom neki.. (azé hogy megint benn porosodjonb a fészerben.. )
üdv
Köszi a telszámot.Majd felhívom.Üdv.
Szia Dezső!
Csak el ne kiabáld a dolgot:)
Egyszer csak meglágyul a szíve a P20-asosnak és meglátja hogy milyen szépen fel van újítva a motorod és eladja neked:)
Előd
Szia Donikám!
Tényleg Lassie effektus volt ahogy eltüntél:)
Lassie már csak ilyen mindig hazatér:)
Motorozni motoroztam már, voltam át Öregmocisnál, meg a pécsi börzén, akkor éppen jó idő volt nem ugy mint most.
A p20-asal sehogy nem állok, ha tudsz egy lepukkantat bevállalnám:),de most nem sok reményt fűzök hozzá hogy találsz és jó árban
Mi volt a mociaiddal? Látod ha nincs rendszeres használatban télen-nyáron,hóban fagyban már be se indul:)
Na szia
Előd
hali van még a blokkból és mennyi lenne darabja?
Fékbowden még van? Első vagy hátsó?
Hi Andris-come!
Vasadi Misi telszáma: 06-30-384-0994
Fel is hívhatom, de nemtom, hogy Neked/Nektek mennyire lenne szükség, mert még az is elképzelhető, hogy (jó)pár darab felett ad mennyiségi kedvezményt:)
Ez utóbbit ne vedd komolyan, Ő ebből él, de majdnem minden fellelhető Nála.
Doni
Oké.Az átadást meg majd megdumáljuk.Üdv.
Donikám te hol a megváltóban voltál?Volna egy kérésem.Van egy Vasadi Mihály nevúű tag aki debreceni,és nagy veterános,pannóniás.Állítólag foglalkozik alkatrészekkel.Tudd már meg a telszámát,vagy ha netán ismered vagy tudod merre leledzik,akkor kérdezed már meg mennyi egy új léptetővilla pár pancsihoz.Az enyém cserére szorul majdan.Köszi előre is,és ha megtudsz valamit akkor légyszíves szóljál már.
Apropó neked nem kell hátsó fék bovden 400 pénzért?Ha igen akkor jelezz vissza a hét végéig.Kérdésedre válaszolva én motoroztam jó sokat.Viszont szerelni is kellett jó sokat.Üdv.
Majd elfelejtettem,elvittem ma egy t5 ös-blokkot egy szerelőhöz aki total felujítja majd. A blokkot klasszul le is festi, ha elkészül majd a p12-es be szeretném beépíteni.Olyan blokk, hogy nincs száma. Állitólag garanciális cseréknél használtak ilyen számozatlan blokkot.
Szia!
Na kezd beindulni a fórum?? Ja igen véletlenül találkoztam a p 20-as tulajával is azt mondta köszöni jol van a gépe valahol a kacatok legmélyén várja sorsa jobbra fordulását.
Üdv. Dezső
Mégis:)
Hali Mindenkinek!
Jól kimaradtam a munka és CX mániám közepette:(
Nem olvastam vissza még, tik mennyit motoroztatok mán az idén mán?:)
Előd, még mossincs P20-asod?
Kénytelen leszek én szerezni Neked 1-et:)
Én a 7végén akartam vón mocizni 1-et, de se a TLT, se a T5 nem akarta ezt... a gyertyakulcs meg vmelyik havernál kering a rendszerben:(
Your fly goods!
Doni
Háj nem müxik a nevem... megnézzük, hogy mosse
enyém az 1600-adik hozzászólás!
lehet hogy kuplung lamellák kellenek.. megnézem hogy tényleg kell-e..
Szia titi.
P-20-hoz nincs véletlenül valami új cuccod?
Szia Andris.
Nekem feltétlenül kéne a 4DB.Én Pesti vagyok,egyetemre járok,szóval mikor aktuális lesz a dolog,megadod a számod,felhívlak és majd találkozunk valaholol,ahol neked jó.Köszönöm a bizalmat,ha másnem mi Pannóniások tartsunk össze.Nekem P-20-asom van,a müegyetem környékén lehez néha látni mikor azzal jövök be.
Sziasztok!
Lenne nekem 5db t5-ös blokkom.2 működik (teljes felújítás gyári cuccok) a többi darabokban. Ezen kívül még egy csomó alkatrész. pl nem használt kuplunglamellák,meg minden.Írjatok ha érdekel.
Mi ez a hirtelen 2 hengeres pannonia láz??? egyre többen újítgatnak fel.. ELŐD!! még a végén be kell nekünk is újítani egyet, nehogy lemaradjunk... :)) vagy a végn megveszik az összes rosszabb állapotút.. a felújítottat meg nincs pézem megfizetni :)))
meg abban nincs is élvezet.. nem én hozm helyre :))
üdv
Ha jó P20hoz nekem is jöhet 3db.
Szia Dezső!
Ok, megnézem majd a dobozát azt hiszem meg van, akkor majd megírom a márkáját, igy fejből most nem tudom, de ha nincs, akkor megveszem majd itt.
Lehet csak jópénzért akar megválni a mocitól, azért huzza a száját a tulaj.
P20-asos komával mi van?
Előd
ezek csak ilyen felvetések, hogy tárcsafék meg ilyenek.. oké én is tudom hogy hatásosabb a fékezés az első+hátsó fékkel.. a simsonbó kiiindulva 60-ró hátsó satuval hamar megálltam.. ebből gondolva, talán ezen is így van, de nem akar így lenni :) holnap megcsinálom hozzá a világyítást meg feldobom az első fékbowdent is.. utánna már akor úgy lesz..
(a motorblokk összeszerelésébő ítélve nem volt "profi" az üösszeszerelője.. nem volt teljesen ráhúzva a kuplung feszítő rugó.. valószinü ez is még hozzájárult sőt biztos, a lamelláim halálához..)
üdv
Összesen: 131 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|