:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Pannónia - új hozzászólás Összesen: 131 oldal
Szia Előd!
Már azt hittem nem is irsz, gondolom a 21-es rendessen leköt.
Szerintem ha pirosra festenéd az lenne a tuti,az volt az eredeti szine is nem?
Ja hétvégén én is motoroztam. Mentem vagy 70 kilómétert,volt egy kis veterános tali itt a közelben egy kis faluban, Összvisz 2 pannónia volt, az egyik az enyém, te az öreg bácsik de megnézték mondogatták nekem is volt ilyen.
Na szoval jó buli volt, kezdem megszokni a mocit.
Nem most hétvégén lesz valami buli Baján?
Ha majd lesznek képek,akkor megnézném én is.Ha lehet :-)
Egyébként kérdés:
Eladó alkatrészeitek vannak 1965,T5höz?
Ha igen, mi?
Nem a polírozás, krómozás=200 Ft/dm2, a maratás, polírozás, krómozás=300 Ft/dm2.
source2
Én se azért, de én azt honnan tudjam,hogy ti egy helyen krómoztok.
A weblapon a képek meg csak a szép tiszta kádakat mutatják.Veterán alkatrészt még fényképszínten sem találtam és mielőtt odaviszem 2 komplett motor krómozott alkatrészeit tudni akarom mekkora az elb.szás lehetősége.
1100ért 1kormány szerintem túl olcsó.
Vagy még utána felszámolják a polírozást, maratást külön-külön?
jó majd küldök. De még legalább két hét
egy hét a krómozás meg a festés és utánna összerakom. Sajna postán nem tudják elküldeni, de az anyagbeszerző majd felmegy érte ha jár arra. (általában hetente)
Én se csak azé ugrok fel nyíregyről
source, ha kész a motorod küldhetnél nekem is képeket. Én még nemtudom mikor tudnék krómoztatni.. ismerőssel akarom felvitetni a cuccot, ha arra jár, mert ha csak úgy felugrok kicsit sokba kerül...
Nekem is ott mondtak árat!
Má nem azé te pancser, de mi sylwer-rel egy helyen krómozunk. :-)
Szia Gyuszi!
Te merre laksz? P20-asoddal mi a helyzet, fel van újítva?
Előd
Sziasztok!
Kár hogy szombaton délkörül nem voltatok Baján a Béke téren. Volt sok szép régi motor Pannónia típusoktól BMW-kig, volt vagy 5 oldalkocsis BMW, meg szóló, jópár P20-as, és még egy rendőrségi P20-as is a kedvencem:)
Nem tudom honnan jöttek pontosan, de elég messziről, Kiskunhalasról elméletileg.
Találkoztam egy komával akinek itt a szomszédban van egy P21-ese eredeti piros színben, azzal volt kinnt is, majd megkeresem a gyújtás ügyében.
Az én 21-esem lehet szürke színű lesz, igaz ezüst nyíl:), ilyen festék van most otthon,de csomó, meglátjuk milyen lesz. Ezzel párhuzamosan öcsém 10-esét is festjük.
Dezső tiéddel mi a helyzet? várja a jóidőt hogy motorozható legyen?:)
Előd
Szia Lecsó.
Úgy emlékszem,hogy a jobbos henger akadt meg,tört szét a dugó.
Kérdésedből itélve ez valami tipus betegség lehet?
Mit csesztem el?
Gyári dugó volt még,sajnálom.
Sylwer,Kösz az infót.
Szép,tiszta üzem látszik a képeken, de én inkább a krómozott alkatrészekre lennék kíváncsi.Ahogy néztem a referenciák között új,"friss" fémre krómoztak mindenféle cégnek.Egy öreg kipufogó vagy kerék viszont nem teljesen ugyanaz az eset.
Source2,
1100-ért kiváncsi lennék a krómréteg vastagságára is.
Ha kész az alkatrészed szívesen látnék egy fotót majd,mert ahol én krómoztatok egy kormány ára 2500 viszont a légy hasraesik rajta.
Konkrétumot nemtudok mondani, ez az üzlet Bp-en van, ha megnézed a weblapot térképet is találsz. A referenciák alatt megnézheted, hogy dolgoznak. Én csak az ár miatt kértem árajánlatot, ami azthiszem elég korrekt. www.cromkontakt.hu -n meglátod.
Nekem zselés van a Danuviában. Sima robogóakku, 10 Ah-s. Semmi gond vele.
Külön fesszabályzó tényleg nincs, de:
- a lendkerekes töltőtekercs önmaga leszabályozza a feszültséget adott fordulat felett,
- a szeléncella lekorlátozza a lüktető egyenáram erősségét.
Vagyis nem is kell külön fesszabályzó.
Szevasz!
Hol van ez a motor?
Hali lukeduke!
Én most pénteken viszem a cucokat hozzájuk, nekem a kormányra mondtak polírozással és krómozással 1100 Ft-ot, ugyhogy szerintem elég olcsó. Ja egyébként me Pesten van de a honlapukon van térkép is. Ha elkészült elmondom milyen minőségben dolgoznak, habár nem hiszem hogy olyan rossz:). Ők így írták az árat hogy tisztítás és galvanizálás 200Ft/dm2 polírozással 300Ft/dm2
Hali Sylwer!
Érdekelne az az olcsó krómozó.
Érdekelne pár dolog:
Milyen minőségben dolgoznak?
Mennyiért?
Melyik városban?
Kösz
Sziasztok!
Engem is érdekelne az a bizonyos rajz.
Már 2 hete egyengetem a horpadásokat a hosszában kettévágott (fél)dobokon,remélem nem hiába.
Aki tud segítsen!
Előre is kösz
Én 125-ös MZ-re akarnám rátenni, vagy méretarányosan lecsökkentva simsonra.
Tomka, nemakarok kötözködni, de ha egy V8asra ráteszel egy Pannónia kipufogót, attól még annak nem lesz Pannónia hangja. Ehhez szerintem nemcsak olyan kipufogó, hanem olyan motor is kell...
Én Pannónia hangú kipufogót akarok csinálni és erre kellene a kipufogó rajza.
Lenne egy T5ös pannoniám 67-es üzemképes papirok nélkül,25000HUF Ha érdekel vkit 20/5509684
Én is szintereztetni akartam a vázat először, de srác aki ott dolgozik azt mondta hogy nem egy idót álló dolog és még mondta hogy vigyemel inkább fényezőhöz, meg is fogadtam holnap el is viszem. Boccs Sylwer de ugyananyiért csinálja meg mint a festék és szebben mint én.
énis arra gondoltam, hogy a felnit lefújom a motor színével. Nekem a Pancsim királykék-metál lesz, piros díszcsíkokkal. Így csak a kipufogókat kell majd, és a lámpakeretet, meg egyéb apróságokat. Szerintem így is szép lesz...de majd elválik..
www.cromkontakt.hu - akit érdekel nézze meg. Aki meg itt már krómozott, attól kérnék véleményt...köszke
Sziasztok! Én kíváncsi lennék a krómozó weblapjára. Krómozás előtt mindent rohadtul fel kell polírozni nem? Csak úgy lesz szép. Ha simán lekrómozzák a homokfúvott felületet akkor az matt marad azt hallottam.
Amúgy, mivel nekem a felni meg a küllők teljesen rozsdásak, azon gondolkozom, hogy ideiglenes megoldásként lehomokfúvom egybe az egész kereket, utána meg krómszintereztetem. Vagy ez barbárság?
Meg a vázat szintereztetni barbárság?
Mit akarsz te azon bontani?
Milyen Pannónia?
Nincs abban semmi különös hacsak nam TLT.
Na gyerekek! Tegnap volt egy telefonom, hogy elcserélnék a kocsimat kiskerekű 250-es Jawara, friss műszakival. :) Most, ha minden jól fog menni, nemcsak egy T5-ös Pancsim lesz, hanem egy Jawa 250-esem is :).
Sztem is ez a legolcsóbb!! Csak ne lennének ilyen lassúak!!!
Source, ha tudsz egy olcsóbb krómozót írj légyszi...
Akkor pontosan milyet pakoljak bele?? A szünetmentes-akksit azért kérdeztem mert az van otthon, de nemvoltam biztos benne hogy jó lesz...
Nekem kellene T5-ös Pancsihoz hátsó teleszkóp. Akinek van felesleges, lehetőleg Győr környékén az írjon lécci! thx
Van egy T-5 pancsim eladó komplett gép,de papirja nincs ha érdekel valakit Monoron van 30-e az ára
Hello , zselést ne zégy bele , mert a gázok nem tudnak kijönni belőle , a Pancsiban meg nincs akkufesszabályzó
Source, nemtom mire írtad hogy sokkk. De ha a krómozásra gondolsz, én győri vagyok a közelben alig vannak krómozók. A webet elnézve láttam olyat, ahol a felnik darabját 23.000 Ft-ért galvanizálják. Ez a hely amit találtam a két felnit, a kormányt, az oldaltámaszt, a lámpakeretet, a tanksapkámat, és a két kipufogót durván 40.000 Ft-ért bevonja :), csak Bp-re kéne vinnem, amit nemtom még hogy oldok meg.
Sziasztok! Tud valaki segíteni abban, hogy a Pancsimba milyen Akksit vegyek?? Nemtudom mennyire jó, ha szünetmentes-tápegység akksit teszek bele. Az zselés 6V-os de az Ah-át sajna nemtom :(
Hello
Van valakinek pannóniához bontott kipufogó rajza?
Sylwer neked hogy jött ki olyan sokkkkk. Szerintem kevesebb.
így van-így van ne várass :))))
Na halljuk azt a címet!!!
Engem is érdekelne.
Üdv:Bálint
nekem a T5-ön csinálta ezt lehet meséltem is.. hidegen életet csiholtam bele (nehezen) egyszer elkapta onanntól kezdve húzott.. de melegen egyszer leállt onanntól kezdve vége volt.. 50 métert toltam b*szott elindulni.. először a gyertyával próbálkoztam nem jött be, karbival, nem jött be.. gyújtókondenzátor (azzal sem nyertem sokat) áhh mondom anyád.. komplett gyujtás alaplap azóta télleg pöcc-röff
most elekzdtem szétbontogatni az alaplapot majd meglátjuk mi lehet vele..
ja a másik érdekessége a dolgonak az, hogy szikrát adott le rendeset..
szóval nem tudom mi lehetett a baja..
de megjavult, és ez a lényeg :)
ilyen volt nekem is, de sz.tem lesz is még bőven :)) vígan motorozok az utcákba (sisakban) kifordulok egy utcából látom tőlem 100-150 méterra a zsernyák az útközepén.. innye' mondom ez csunya lesz.. szépen békésen beálltam egy kapubejáróba azt ,megfordultam
szembe meg a másik rendőr jött a nivával... volt ám pucolás :)) le a legközelebbi utcán azt adj neki
be gyorsan az udvarba.. vagy 30-al végig az udvaron be a leghátsó zárt térbe.. leállítottam a motort azt szépen kisétáltam :))
másik: mentem ki az utcánkból.. a mocskok meg az utca végén álltak..
na mondom most ha megfordulok biztos kiszúrnak.. nincs mit veszteni megyek.. szépen karjelzéssel ahogy illik kifordultam :)) nem is baszogattak :)))
Andris lehet ez a baj, de szerintem nem:), jónak kell bele lenni ennek a gyertyának 260-as.
"jó ,hogy pannónia egy szelid motor.ezzel nem lehet száguldani"
Ja, csak az a baj hogy attól még beledörrenthet az emberbe egy ilyen joghurtosdoboz 280-al :-(((
A 67-es út mellett lakom és tőlünk 500m-re volt 1 hónapja egy halálos motoros baleset. Ketten ültek a motoron, teljesen SZABÁLYOSAN KÖZLEKEDTEK, csak szemben egy barom átlökött eléjük egy kisbuszt (szabálytalan sávváltás közben). Mindketten akik a motoron ültek, meghaltak...Azóta, bevallom őszintén egy kicsit jobban tartok a balesettől, de változatlanul rendszeresen motorozom..
Üdv, Zoli
Sziasztok! Mivel a motorfelújításnál nekem a krómozás jelenti a legmagasabb ráfordítást, hadd osszak meg veletek valamit, nemtudom ide a fórumba írhatok e weblap-címet, ezért ha kéritek ajánlhatok egy krómozót. Valószínű énis itt fogok krómoztatni, hisz az árak elég reálisak.
Nekem is van hasonló sztorim, az unokatesómmal történt...ő járt kis Simsonnal (bár arra nem kell rendszám), bukó és papírok nélkül szinte meztelenül. A rendőrök őt is igazoltatták volna, ha nem hajt el előlük. A rendőrök elkezdték követni, -utol is érték volna, elvégre a Simsonnak nemsok esélye van a rendőr kocsival szemben, - DE Gyuri barátom berontott a temetőbe, és a sírok között ellavírozott...persze a biztos úrak oda már nem tudták követni :D.
Macgyver nekd írtam le egyszer egy sztorit amit kitörölt a gép.Na most megpróbálom megint leírni.
Szóval a jogsi nélküli motoros korszakról volt szó,ahhoz van egy fajin kis menekülésem.Még anno nagy csepeles korszakomban,amikor nem volt jogsim rendszeresen jártam a kertbe a motorral.Persze se biztosítás,se adásvételi,se forgalmi,de még rendszám se,a bukóról nem is beszélve.kimentem egy kis virágért.Beraktam a hátizsákba azt irány haza.Majdnbem teljesen haza tudtam menni földúton,rendőrmentes övezetben,csak egy kis rész volt ahol rá kellett hajtanom a műútra.Nos szépen ereszkedek le a dombról az aszfaltcsík felé üresben járó motorral,amikor a dombalján megláttam egy rendőrkocsit ami szép lassan gurulva közeledett a kereszteződéshez ahova én is kilyukadtam volna.Valószínű egyszerre vettük egymást észre,mert ők rögtön befordultak felém én abban a pillanatban szépen egyesbe tettem a mocit,megfordultam vele az ellenkező irányba,és nyélgázt adva kiabáltam nekik,hogy kapjatok el ha tudtok.Mikor hátra néztem láttam,hogy jönnek utánam,de én csak húztam neki.Azon a szar girbe-gurba föld úton csak csatogott szegény kis jószág.Imádkoztam nehogy leálljon,mert biztos hogy megkúrtak volna a fakabátok.Persze nem jöttek utánam a susnyásba.Én meg jól leléptem.Hehe.Büszke is voltam az akkor 41 éves jószágomra.Utána már nem volt ilyen történés,csak álmomban,mert leraktam a jogsit.Üdv.
Baszki az enyémmel is ez a probléma.Szerény véleménymem szerint az enyémmel az lehet a baj,hogyha egy kicsit odaveretem neki,akkor megeszi a gyertyát.Ami ebben az esetben azt jelenti,hogy melegen egyszerűen nem indul,csak tolásra,de van amikor még arra sem.Aztán elég szar a nagy melegben tologatni azt a 150 kilócskát.Lehet meg kéne próbálni magasabb hőértékű gyertyával?!Üdv.
Összesen: 131 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|