:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Pannónia - új hozzászólás Összesen: 131 oldal
Így hogy nem egyezett bele "Nagyon kezdő" kolléga????
küld át légyszives!!!!!!!
Hát arról már lecsúsztál.
Most tényleg látni akarod?
Rendesen szét van fűrészelve.
De ha nem akarsz aludni....
Nekem nagyon megviseli a lelkem egy átalakított,átreszelt vas,nehogy egy PANNÓNIA!
Már reggel észrevettem,de csak most volt időm válaszolni.Nemrég jöttem haza a Polgárdi börzéről.Bocsi.
sorszám: 2188 (33295)
( előzmény: nagyon kezdő, 2005-07-10 21:08:46)
csak azért mert ZIXTR előttt akarom meglátni :))) na szólj ha elküldted köszi :))
nekem is !! légyszi!! macgyver@c2.hu
sorszám: 2186 (33293)
( előzmény: nagyon kezdő, 2005-07-10 21:08:46)
Hali ismét!
Na tudok küldeni képeket a pannónia blokkos izéről:) De csak e-mailben mert gőzöm nincs ,hogy ide hogy kell felrakni. ZIXTR-nek már küldtem is, csak még nem "vette észre". További kellemes vasárnapot nektek!
jujjjderégen írtam ide is :)) látom zajlik az élet.. motmár iott is csak olvasom a fórumot de nem naon röfögök bele :)) de lesz még ez ígysem :))
Nem olyan nagy kunszt keríteni egy párat.
Abból annyi van mint a rosseb.
Menj el egy börzére.Ott tuti kapsz.
Holnap is lesz,több helyen is.
Üdv:Bálint
Ne csináljátok már!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tényleg nincsen senkinek elfekvőben T5-ös sárvédője?!?!?!??!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
Mindkettő érdekelne(első hátsó)
Bye...
Minden csupán pénz kérdése.
Ha van sok,akkor vegyél 20-ast.
Ha kevesebb,vegyél egyhengerest.
Az a lényeg,hogy bármit is veszel,a papírjai rendben legyenek!!!!!
Néhány link a teljesség igénye nélkül:
http://www.motor.hu/
http://www.hasznaltauto.hu/index.auto?kategoria=motor
http://ural.hu/www/advertisement.php
Kersgélj,vegyél bazárt,de mielött megvennéd kérd ki a véleményeket,csinálj róla képeket.Az alapján már lehet valamit segíteni.
Ja és mindegy milyet veszel mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya.
Én azt javaslom hogy mindenképp T-s Pannóniát vegyél, és sok helyen olvastam, megkérdeztem édesapám-korabeli embereket, ő közülük is mindenki azt mondta a T széria megbízhatóbb volt. Ugyan a P-k már erősebbek voltak, az anyag amiből készültek elég hamar elhasználódott. De azt nemtudom, hogy a mostani P20, P21-el rendelkezők mit mondanak...én ez miatt döntöttem a T5-ös mellett...
Sziasztok Pancsisok!
A héten leendő apósom Pannóniájával volt szerencsém egy kört menni! Nekem van egy TS MZ-m, de a különbség az hihetetlen volt. Nekem kell egy Pannónia!!! Csak segítsetek szerintetek melyik tipus a legmegbízhatóbb? Amúgy a motor egy T-1-es volt T-5-ös blokkal. Ha tudnátok véletlen megadni címeket amiken vannak hírdetések annak nagyon örülnék. Legjobban P-20-ast szeretnék mert fateromnak is olyan volt. Szerintetek???
ÜDV
Ha valahogy használható képet tudsz küldeni,akkor nagyon szívesen segítek.
Itt a mailom: balint_tlt@citromail.hu
És akkor elárulod végre hogy honnan is írsz?Ne izgulj! Átbasztak...Persze.Akkor is van megoldás.Majd reszelünk valamit belőle.A papírügynek addig is járj utána.
sorszám: 2178 (33204)
( előzmény: nagyon kezdő, 2005-07-08 01:11:18)
Igazatok van, teljes mértékben. Én ugyanannyiért vettem, egy papírokkal rendelkező, felújított motorblokkú Pannónia T5-öt, ami most fényezésre vár. Így is rákell költenem még pár-ezer forintot, de ne csüggedj "nagyonkezdő", szokták volt mondani: "türelem rózsát terem". Munkádhoz pedig soxerencsét.
Szió!
Én is csak azt mondom, hogy meg kéne alaposabban nézni.Én sem hagynám a dolgot, ha csak egy lehetőség van rá.Bár elég hosszúnak ígérkezik a folyamat, de azt jó tudnod, hogy ha egy motor már volt forgalomban az országban, akkor azt újra forgalomba lehet helyeztetni, bár elég macerás.
Ha nincs olyan ismerősöd, aki ért hozzá, vagy csak "kicsit több szeme van" a dologhoz, akkor sztem ha megkérsz valakit, akár innen az oldalról is, biztos segítene, hogy beazonosítsátok, meg felmérje, mi a helyzet a géppel.
Esetleg ezt a gépet alkatrésznek megtarthatod, és kerítesz egy másikat, amivel könnyebben boldogulsz.Ha van rá lehetőséged.
Azt írtad, hogy csaj vagy, igaz?Azt hiszem, hogy ezzel a "háttérrel" nem lesz nehéz segítő kezeket találni itt....:)))))Jó felújítást.
Mondjuk azért megtekergetném egy kombináltfogóval a f...át annak, aki képes így átdobni egy kezdőt a palánkon.
Rontja az "imidzset"....hogy divatos szóval éljek.Hogy utálom én ezt......
sorszám: 2176 (33178)
( előzmény: nagyon kezdő, 2005-07-08 01:11:18)
Tényleg pannónia motor van benne, csak a típusára nem tudtam még rájönni.A hugom barátja ma nézte meg, mondta, hogy a váz több helyen szét van vágva, és újra hegesztve. Meg van rajta pár egyedi megoldás is.Olyan gumikat meg még életében nem látott amik rajta vannak. Nagy 'örömömre'szerinte is jól ráb..tam a 60 rugóval, plusz azt mondta ha felújítanám még 2szer ennyi lenne. -bár ő se ért hozzá maximálisan.
Szia!
Meg kéne próbálni keresni hozzá egy papíros vázat.
Vagy venni egy papíros Panoniát,és ahoz alkatrésznek jó.Attólhogy szar a fék meg stb nem kell egyből kétségbe seni.
Amugy honnan írsz?
sorszám: 2174 (33166)
( előzmény: nagyon kezdő, 2005-07-06 18:40:34)
Keress egy ismerőst azt szedjétek szét darabokra.Utána meg el kell adni.Így talán többet kapsz érte,mint egyben.Viszont nehezebb és időben hosszabb lesz tőle megszabadulni.Mellesleg osztom azt a véleményt,hogy ez egy komoly tanulópénz volt neked.Vetted volna meg inkább az én megbízható kis etz-met!!Na de mindegy.Máskor vigyél magaddal egy hozzáértő embert is,és papír nélküli motort soha ne vegyél többet!!!!!!!Üdv.
sorszám: 2173 (33156)
Hali! Nekem elkéne egy német rohamsisak, akinek van, vagy tudna ócsóért szerezni az jelezze nekem légyszi emailban. Nagyon hálás lennék.
Na! A csávó már nem kínálta a szépen felújított motorját, de a névjegyén rajta volt. Hál istennek nem esett az eső. A múzeum (mert annak a kertjében volt a börze) nagyon király, minden elismerésem. A börzén volt pár érdekesség, de azért kicsit nagyobbra számítottam. A csávónak volt egy csomó gyári alkatrésze amin meglepődtem pl volt vagy 30 gyujtáskapcsolója meg ilyenek. Volt még pár igénytelenül felújított T5-ös, egy érdekes P21-es, egy csomó rozsdás alkatrész (meglepő módon), egy utánfutónyi szétrohadt vacak, két király Dongó, egy pár Jawa alkatrész, egy db. T5-ös kipufogó, pár német rohamsisak, börszerkók, két utánfutó motorhoz, nagyjából ennyi.
Szerintem készíts róla pár fényképet, aztán valahogy tedd fel a netre, hogy meg lehessen nézni. Ha tényleg Pannónia a gép, akkor majd jól eligazítunk, vagy itt, vagy az index.hu pannóniás fórumában.
sorszám: 2170 (33143)
Szia.Én Pesten lakom a 18. kerületben.Igen felujítottam,szép gyári a gép.
Szia!
Az eddigi adatok alapján én azt mondom add el darabokban, és okulj az esetből.
Vedd tanulópénznek az esetet. Aztán vegyél egy pancsit itt az oldalon biztos lelkesen segíteni fog mindenki.
Ha forgalomba helyeznéd mégis ami elég kétesélyes így papirok nélkül, az egy kész vagyon lesz, s töredékéért sem tudod majd eladni.
A döntés a tied.
Attila
sorszám: 2168 (33105)
( előzmény: nagyon kezdő, 2005-07-06 19:46:24)
Újra alkatrész gondok;T5-első ás hátsó sárvédő!?!
Tud valaki ilyesmit szerezni???A festés meg ilyesmi nem nagyon hat meg,csak ne legyen nagyon szétrohadva.
Köszi Bye!
Szia cybat!
Nagyon megköszönném,ha a számát elküldenéd e-mailben!!!
Előre is köszi...
lehet.. de ezért kéne kép kicsit megnézni hogy mi is van rajta ha vcalóban pancsi blokkja van sz.tem célszerűbb izsblokkot keresni bele, eredetire restaurálni, vet. vizsga és úgy forgalomba helyezés (ez nem kevés fejfájással jár.. nem is olcsó, de ha kész hihetetlen élmény :))
Stia!
Az is elképzelhető, hogy te egy izst vettél, vagyis a blokk is izsé.
Vagy biztos ,hogy a blokk pan csié?
sorszám: 2164 (33092)
uhh na ez így már kicsit érdekes :)
hmm na akor várjuk meg a nálam okosabbak véleményét :))
sorszám: 2163 (33078)
Papírjai nincsenek, amit meg hosszabb alkoholos tisztítás után megtudtam, hogy a váz egy 350 köbcentis IZS-hez tartozott.. -nem éppen jó hírek
ha papírjai rendben vannak akkor hajrá :)) akkor nem nagyon vár fejfájás.. de amennyiben nincsenek papírok igen nehéz lesz... hmmm meg tudnád nézni milyen típus?? (a "váznyakon" van egy kis alutábla arra van ráírva néhány adat..) ha lehetséges képeket is elfogadunk :))
sorszám: 2161 (33073)
Sziasztok!
(gondoltam megosztom veletek rövidke, nem épp jól elsült történetemet és egyben a tanácsotokat is kérem.) :(
Rég szerettem volna már motorozni,de soha nem jutottam még el addig, hogy megvalósítsam. Se pénzem, se jogsim nem volt hozzá.Ám egy hónapja ezt a vágyamat tudva, meg,hogy női mivoltomból adódóan sík vagyok az ilyenekhez,az épp költözködő szomszéd menőcsávónak sikerült rámsóznia egy rakás ócskavasat 60.000-ért. Azt hittem jó vétel. De miután alaposabban megnéztem a dolgot nagyon elhagyott az életkedvem. Arra már rájöttem internetes tájékozódásomból, hogy feltehetőleg egy pannónia blokk van benne iszonyat rossz állapotban.Folyik belőle minden olaj, benzin, gumiai totál kopottak, féke rossz, hiányos, festése szar, helyenként rozsdás totál lestrapált,stb, stb..Papám miután meglátta, kikelt magából és közölte, hogy max a méh-telepre veszik be kilóra-tényleg úgy néz ki. De ha már kidobtam rá 60rugót, bár abszolút nem értek hozzá,fel szeretném újítani legalább. Mit kezdjek vele? Egyáltalán hogyan fogjak hozzá?
Szia Dezső!
Kicsit ritkábban írok mert tudod otthon nincs gép se és net sincs, csak könyvtárba eljárok néha:)
Amit írtam múlt hétvégén volt buli, motoros tali, de nem voltam szar idő is volt meg ezt a pokolrockot nem is díjazom annyira.
Lassan kéne szervezzünk egy túrát, valamerre, igaz 21-esen nincs papír, de nem azzal megy:), mentem már vele kb 300km és a gyújtással nem volt semmi gond még.
Öcsém motorját nem rég fújtuk le feketére, ebből az én mocim se maradhatot ki, és kapott új festést. El se tudod képzelni milyen színe lett:) Hát nem gyári az biztos, olyan zöldes, mintha katona P21-es lenne:)
Nem is tudom hogy használtak e ilyet a katonaságnál, te tudsz róla?
Ja míg el nem felejtem nem tudsz véletlen egy jobb állapotú 18 collos kereket a 21-esehez, mert az enyém nagyon puklis, 60km/h-nál ugy ráz az eleje hogy nem igaz.
JÓ lesz a Jawa felni is vagy MZ, csak ne legyen ütödött.
Szia
Na a börzén volt valami érdekes. A csávó még mindig árulta a teljesen felújított pannóniát?? Nem áztál meg nagyon én ezért nem mentem mert esett az eső.
Hello!
Most vasárnap voltam Bodrogkeresztúron veterán börzén és ott volt egy embernek komplett hátsó lámpája P21-es re 3500 Ft-ért. Sárospataki, ha kell megadom a számát.
Amúgy én meg t5-ös kormányt keresek. tudok adni P-10est)
Bazz, megláttam a motort, többet ér mint a kocsim :((. Na, hogy lesz ebből biznisz??
Télleg nem ismerem, de a gazdája aztmondta, hogy 100%-ban gyári állapotú, motorikusan jó - lehet nemkéne hinnem neki. A képeket mára ígérte...úgyhogy meglesem, egyébként a motort 250.000 Ft-ra tartja, ami szerintem magárért beszél. Ennyiért már elég jó öreg motort lehet kapni NEM? :)
Sziasztok!
Pár napja vettem egy P21-es pannóniát meglehetősen leharcolt állapotban!Rengeteg idegen alkatrész van a vázon,amit szeretnék eredetire cserélni,és ebben kérném a segítségeteket...
Szükségem lenne,hátsó lámpára és hátsó sárvédőre,ja és jól jönne egy eredeti kormány,meg láncvédő is!
Ha tudtok valakit,akinél esetlwg találhatnék ilyesmiket,akkor légyszi szóljatok!
Előre is köszi Joe!
Jó, ha találsz akkor szolj.
Előre köszönöm
Értelek.
Utánanézek a dolognak,aztán ha találtam szólok.
Üdv!
Nyírszőlősön van állítolag olyan festő, aki kézzel huzza a csíkot a tankra és a dobozokra. Ő még állítolag a gyárban is dolgozott. Nem tudjátok a nevét és a számát?
Ja egyébként nekem nem pannóniám van hanem JAWA-m
Okke.
Egyébként kipufogó belső gázterelő gyűrűinek a méretit nem tudjátok véletlenül?
ezaz.. pláne egy olyan motorral amit nem is ismersz (értem ezt a műszaki állapotára) merthát ugye külsőre lehet jól néz ki.. de hogy a szíve hogy ver az már megint más kérdés :))
A pannónia biztos kibirja.De lemotorozni sem gyenge müsor.
Szevasz!
Ezt a kálváriát én is végigjártam, de az ocsmányirodában is vagy 6-szor kellett menni, hogy meglegyenek a papirok.Ez a mocskos nagy bürokrácia az ország betegsége,egy egyszerünek tünő dolgot agyon bonyolitanak. A nyomdászok élnek a legjobban, mert ennyi akta amit telleirtak ez csucs.
Helyesbítek vmit kifelejtettem, 370 km-t, 2 személlyel.. :)))) Tapasztalatok???
Nos, ismét hívtak telefonon, megkapom a kiskerekű Jawa képeket jövő héten, és ha szép, akkor megyek érte Szarvasra. Nemtudom, hogy haza fogunk e érni, de a kocsim biztos elvisz odáig, a kérdés az, hogy a motor, amire elcserélem, üzemképes e annyira, hogy megtegyen 370 Km-t? Szerintetek? -Ha minden jólmegy a faternak odaadom a Jawát, énmeg megyek Pancsival ;), fateromnak ugyis ilyen mocija volt :)), ha megkapom a képet elküldöm ide a weblapra is ok?
A múlt héten sikeresen,és gond nélkül levizsgázott a pancsim,viszont ismét kellemetlen élményekkel gazdagodtam a híres KPM-nél.10 órára adtak időpontot.Mire odaértem(10 óra 2 perc)addigra a forgalmikat már beszedték.Nosza bevittem utánuk az emyémet is.Először nem értették mit is akarok,de aztán nagy nehezen meg tudtam magyarázni a "szakértőnek",hogy mi is a dolog lényege.Kb.10 30-kor kijött egy mogorva ember megnézett 3 motort azt elment.Otthagyott engem meg egy másik inast aki két kínai csodát hozott.(mellesleg ő ekkor adta oda a forgalmikat)Kb.20 perc után kijött megint és átnézte a két kínai motort,ahelyett,hogy ezt az én pancsimmal tette volna,hisz én hamarabb beadtam a papírokat.Szóltunk neki,de csak a vállát vonogatta.Ezután megint elment,és lazán beállt autót vizsgáztatni.Mikor már vagy a 30-ik autó jött,és közben 12 30 lett,elszállt az agyam.Bementem és kérdőre vontam az egyik irodista asszonykát,hogy ugyan mesélje már el hova lett a forgalmim,és miért mentek el már azok is akik utánam jöttek.Illetve,hogy miért kell nekem a tűző napon két és fél órát várnom,mikor 10 órára rendeltek be.A hölgy válasza annyi volt,hogy kérdezhetném finomabban is,meg hogy biztos nem hallottam a nevem.Mondtam neki,hogy ne viccelődjön és keresse meg a forgalmit.Tulajdonképpen ennyit kellett volna megtennem de már jóval előbb,mert jött is a vizsgabiztos egyből.
Szóval ennyit a KPM-ről,meg a nagy magyar bürokráciáról.Üdv.
Ma elvittem és azt mondták hogy még kb másfél hét még kész lesz.
Összesen: 131 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|