:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Pannónia - új hozzászólás Összesen: 131 oldal
:)))
Kösz a "bátorítást", de legalább képbe kerültem... azt gondoltam h a papírmunka külön móka lesz (kis titok: A-s jogsim sincs). Denincs pontos fogalmam arról mit jelent felárban a papíros nem papíros különbség
A 120 130 még belefér, nem 100%-os tökéletes restaurációt akarok, csak egy szép állapotú régi mocit amivel napos időben kerülhetek egyet, és ezt viszonylag gyakran, alacsony fenntartási költségek mellett.
Amit csak lehet magam akarok megcsinálni, nem csak költségkímélési okokból, de az élmény miatt is.
alfa00: mennyi moci milyen árban stb?
köszönöm az eddigi (és további) válaszokat és a türelmeteket
:))Ez teccett!
Ezzel szerintem mindenki igy van az elején.ÁÁÁ 100ból redbe lesz az egész vas...Nem akarlak elkeseríteni,de Én pl a TLTmet ingyen kaptam az unokatsómtól,és kb 300ba lenne az egész restauráció!!!
Arra meg ne is számíts hogy olyan olcsón kapsz papíros Pennóniát.Ésha papíros is akkor is számolj még min 30 ezret az átiratásra.Minimum!!Ja 60 ért még szerintem nincs benne a homokolás, és a lakatosmunka abban a fényezésbe...
sorszám: 2940 (42958)
( előzmény: Zola Pancsát akar, 2006-01-08 19:17:55)
Hát azért ha nem múzeumi minőségben szeretné megcsinálni, akkor esetleg kicsit kevesebből is meglesz, mint 230, bár a fene tudja.
Nekem a 350es 12V-os Jawa lenne 240E-ben, ha csináltattam volna.Úgy, hogy én csináltam belefért 120ba, meg kb két hónap szerelés...Mondjuk kicsit át is szabtam, nem csak felújítás volt.
Nem mondtál sokat.Az én t5-öm 230- ban ált meg, a blokkhoz nem nyultam. Az alap volt 30.
És megvolt minden akatrésze, tehát nem volt hiányos.
Szia!
Lehet,hogy tudok neked segíteni T5-ös ügyben, és nincs is messze.A motor(ok) Ceglédbercelen vannak.
sorszám: 2937 (42888)
( előzmény: Zola Pancsát akar, 2006-01-08 19:22:01)
Hát a vételár+100Ezer, azért elég szűkösen lesz elég sztem...Egy 30ropi körüli gépnél inkább mondanám a 120-130at, amit rá kéne költeni, ha szépen meg akarod csinálni az egészet, és akkor még mindig lehetnek kisebb hiányosságok.Félre ne értsd, nem elriasztani akarlak, de egy veteránfelújítás elég költséges buli.Viszont az eszmei értéke meg szinte felbecsülhetetlen.
Amit nem írtál a teendők közé az az elektromosság rendbetétele, meg a blokk, futómű.
sorszám: 2936 (42879)
( előzmény: Zola Pancsát akar, 2006-01-08 19:17:55)
ami a netet illeti: konkrétan láttam egész jó T5-t valamelyik oldalon 49e-ért. Ennek ellenére nem vennék netről gépet, mert hiába veszek jó árban ha nem tudom hazaszállíttatni mert messze avn inkább nézek szét a környéken.
mint mondtam utánanéztem a dolgoknak, írta itt valaki korábban h 60e ért fényeztette újra a gépét gondolom ez elkerülhetetlen egy 20e-ért vett sufnicirkálónál, de meg lehet oldani olcsóbban is, no meg a krómozás+alkatrészek szerintem vételár +100 ropi és nagyon rendben kéne lennie a dolognak... a papírmunka az más kérdés
Hello
hát elkeseríteni nem akarlak.. de neten keresztül elég kicsi az esélyed hogy ilyen árban (40-50) türhető állapotú papírost kapsz.. falukban még tényleg érdemes kérdezősködni.
mennyit számoltál felújítási költségre??
üdv
sorszám: 2933 (42871)
( előzmény: Zola Pancsát akar, 2006-01-08 16:50:55)
Hát egy 250es rizskályhánál tuti olcsóbb lesz a buli.Valamennyivel.Ez attól is függ mennyire, és mit akarsz felújítani...
Nekem mondjuk a Jawában pont az tetszett, hogy ugyan szinte az egész burkolt, de olyan kecses vonalú, sallangmentes még így is, nem töri meg a vonalait semmi, hogy az szinte felülmúlhatatlan, de ez az ízlés kérdése dolog...
sorszám: 2932 (42869)
( előzmény: Zola Pancsát akar, 2006-01-08 16:50:55)
Köszönöm, megfontolom. Nagyon szép motor a Jawa, de nem igazán tetszik a kormány kialakítása és az oldaldekil mérete is nagy (belelóg a hátsókerékbe). de megfogadom a tanácsod, a Csemői Jawa múzeumba biciklivel is el tudok menni :-) megnézem magamnak élőben is, biztos van egy. Utánanéztem Pannonia áraknak is, már 40-50e környékén lehet kapni felújításra szorulót, ami azt jelenti h falun bácsitól 20-30 e Ft még ha a felújítás költségeit is hozzáadjuk is olcsóbbra jövök ki mint egy modern használt 250es járgány
Hát ilyet nem lenne szabad ide írnom, de ha így állsz, akkor sztem tájékozódj esetleg a 250es csepptankos Jawa irányába is..Elég megbízható az is, én több mint 20000Km-t mentem vele, és a TMK-n kívül nem kellett hozzányúlni.Alkatrész is van hozzá, és van egy nagy előnye a Pannóniához képest.Olcsóbbak szoktak lenni általában.Persze ez állapottól is függ, de az tény, hogy a Pannóniák ára az eget verdesi nem is egyszer.
Ha esetleg érdekel valami még ezzel kapcsolatban, akkor szívesen segítek.
Mail, MSN:mateyam11@yahoo.com
sorszám: 2930 (42864)
( előzmény: Zola Pancsát akar, 2006-01-08 16:01:01)
Édesapámnak volt egy MZ Trophy-ja, meg néhány Simson SR2-je, mikor kicsi voltam a szomszéd felújított egy Pannoniát, tehát én is régi motorok közt nőttem fel. Ennek ellenére csak most kezdett el érdekelni igazán a dolog de sajnos sem édesapám sem a szomszéd nem él már. Már egy ideje figyelem a netet a témában. Úgy vettem észre h a T5 talán a legmegbízhatóbb és legelterjedtebb típus, ezért is gondolkodom főleg ebben.
Heló Emberek!
Azt szeretném kérni. hogy valamelyik mester ember írja márle nekem, hogy hogyan, milyen értékekere kell beállítani a 27/01D (ez van az aljára írva) jelölésű karburátort.
Választ előre is köszönöm.
apalugazság=alapigazság:)))
Hát én a magam részéről csak ajánlani tudom.Egyszerű szerkezet, autentikus formája van, személy szerint én azt mondom, hogy az egyik, ha nem a legszebb magyar motor..Mondjuk én biztos elfogult vagyok, azzal kezdtem motorozni...
Mondjuk erre is vonatkozik az az apalugazság, hogy ha megveszed, mindent rendbe kell tenni rajta.Utána üzembiztos..Persze azért TMK nem maradhat el..:)))Meghát feladatnak is szép egy ilyet felújítani...
Írtam mindezeket úgy, hogy Jawán ülök a mai napig....:)))Bár ha 8 éve nem szerzek egy teljesen hibátlan 250es csepptankost, akkor a mai napig pannóniáznék...Ha egyszer lesz annyi pénzem, akkor veszek is egyet még...De most mit csinálnék 4 motorral...A 3at se tudom istenigazából kihasználni...
sorszám: 2926 (42855)
( előzmény: Zola Pancsát akar, 2006-01-08 13:16:14)
Hali új vagyok itt...nagyon vonzz h vegyek egy veterán motort mert nagyon tetszenek főleg a T5, de nem tudom h alkalmasak-e mindennapi használatra vagy már túl öregek? Nekem nem érné meg "csak mutiba" felújítani egy ilyen motort, szeretném használni is ezért fontos h megbízható legyen...a T5 jó választás?
Nem vágta le senki, csak volt amelyikre gyárilag nem is raktak.
Egyébként amelyiken nincs arra is lehet szerelni oldalkocsit rögzítő bilinccsel.
Hali Emberek!
A napokba nézegettem itt az oldalon Pannoniás képeket és feltünt nekme egy érdekesség.
Figyeltem, h egyes mocikon nics ott a vázon az oldalkocsinak a tartó helyei.
Na az lenne a kérdésem, h ha az ott van az enyémen akkor azon vlmikor volt oldalkocsi, vagy csak mindenki levágja a sajátjáról.
Választ előre is kössz.
B.U.É.K. mindenkinek.Üdv.
Hát ha a kisebbség minden tagja annyira lenne művelt, hogy ilyen szavakat használjon, akkor nem lennének egyáltalán fenntartásaim.....:))
Matya ez valami cigány jövevényszó?:)
ugy mint a pekvancóját neki?
ja és hogy a TLThez, ha nem tudok szerezni tipusazonost, jó e a többi temgely?
köszi. nem tudnad megmondani, hogy a perselyezés kb mennyi pénz?
Nemá, még a végén azt hiszitek majd, hogy én találtam ki..:)))
szereld ki, és újítsd fel a perslyezést. Ha a tengely meg van kopva, akkor cseréld ki.
Na ezt a szót még én sem hallottam.
Na ne....
Olyasmi, mint a koppintás...:)))
Plagizálás? az mit jelent?
Plagizálunk, plagizálunk?:)))
Dezső kicsit most leköt a tanulás vizsgaidőszak miatt ezért se nagyon nézem a forumot.
21-esnek szerintem babkék színe lesz mint a blöffben a brad pity anutájának a lakokocsija:)
fekete lesz a váza, és krómtank.
Egy korábbi veteránban láttam egy 21-es képet egy gyüjteményben hasonlóra szeretném megcsinálni.
teljesen laikus felhasználó :)
Teleszkóp, Lengővilla, Fejlesztett.
ja bocs hogy újra..
én fékbovdent vettem az old tól.. kb 20 fékezés után szakadt el..
Tizedes olvastam,egyenlőre nem látok ki a dolgaimból..a postai utánvét aszem rendesen megdrágítaná a cuccokat:-)
Öregmotoros rendben mihejt süt nemileg a nap:-)bár dumálni a hideg garázsban is lehet:-)
ülésáthúzó szakértő kisiparos van pécsett, ülésvasat és szivacsot azé vinned kell,,bár ha naon odavan a szivacsod azon is tud segíteni
üdv kissb
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni, hogy hol lehet üllést felújíttatni, esetleg hogy gyárt-e valaki? Oldalkocsiba, és T5-re kellene.
Még egy kérdés:az Old Motorsnál hirdetnek bowden garnitúrát. Vett már valaki? Jó minőség?Elég olcsó!
Szevasz Előd! Boldog új évet!
Jó régen irtál már te is . Mi van a 21-essel.Milyen szinre festetted le?
Szevasz!
Na végre van egy pécsi pannoniás.Én Pécs mellett lakom,Kozármislenyben.
Összefuthatnánk v. mikor.
Ha nem kell neki a kilométeróra, én megnézném...
Szevasztok skacok. egy kerdest szeretnek intezni. mit lehet akkor csinalni, ha a lengőkart lehet rángatni oldalra? köszi.
Még mindig érdekel az alkatrészed, ha még megvan. Írtam neked.
Huhh pillanat küldök mélt :))
Sziasztok!
Buék mindenkinek!
Mi ez a sok új arc?:)
Mac mi legyen azzal a T5 első telóval és km órával?
Sziasztok!
Új vagyok itt,de páran azért ismerhetnek..Pécsett élek..T5 öm van, 3 éve használom..vannak eladó cuccaim 1 hengeresekhez. meg van 1 tlf em eledó,ha valakit érdekel..
még mindig titeket olvaslak...
egy kérdés érlelődött meg bennem:
nincs valakinek egy eladó Pannóniája?
nem kell csilli-villimoci műszaki nélküli is érdekel...
csak olvasgatlak titeket....
amugy BUÉK!
azon gondolkodom mit is írhatnék...
valami régesrégi gyermekkori vonzódás fűz a Pannóniákhoz...apámnak volt 125-ös csepelje majd T10e volt aztán egy riga 13-as..azt pedig elcserélte az unokatesóm T10-es Pannóniájára amiben akkor volt 5000km.
én lehettem vagy 10 éves..onnantól minden nap megnéztem, letörültem, simogattam, és álmodoztam arról hogy egy nap kivihetem...nem sikerült.
apám eladta az meg szétvágta és 3 kerekű munkagépet csinált belőle.
1990-ben 18 éves koromban vettem az első fizetésemből (részletre) egy simson s51/4B-t őriztem féltettem majd a téglavörös szinét bordó gyöngyház színűre festettem át. a moci még most is meg van. 8900km van benne.
miért irtam le ezeket?
mert azt olvastam ki a soraitokból hogy ugyanugy szeretitek ezeket a régi mocikat ahogy én.
az én álmom még mindig ugyanaz: egyszer venni egy Pannóniát...T5-P10 mindegy...csak az enyém legyen...szeretném felujítani és a fiamat ráültetni. 1 biztos én nem engedem szétvágatni.
Szia!
Én az index fórumra gondoltam, de azért örülök, hogy látlak:))
egyrégi barát!! :)))) Neked is :)) motorok hogy állnak? :)))
Összesen: 131 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|