:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Pannónia - új hozzászólás Összesen: 131 oldal
Az enyémben Shelles olaj van 80-90-es
Úgy van!
Én is a Tesós olajat használom. Carex 15W40, benzin üzemű motorokhoz.Nincs értelme drágábbat venni, mert jobb se lesz és szükség sincs rá. Amugy ez 5 literes kiszerelésben kapható.
Az enyémben is a tescos 10W40-es 1.500 ft-os olaj van.Simán jó bele.Semmi gond nincs vele.Nem kell ám drágább olaj a pancsinak.Régen sem voltak szintetikus olajok,azt mégsem volt semmi bajuk:-)Nyugodtan tegyél bele te is ilyet.
Üdv.
igazad van. nincs semmi fikázni való a "tescos" cuccokon. az áráért megéri. csak ennyi:F.
ja.. még mielőtt valaki elkezdené fikázni itt abes hozzászólását... a mai legrosszabb minőségű olajok is lassan jobbak lesznek mint a korabeli legjobb olajak.
Jó bele a hajtómű olaj, de mégjobb a tesco gazdaságos legolcsóbb szar fos olaj bele.
nekem 6 motorban is sima hajtóműolaj van.Szerintem ami a motorjaimba van trabant hajtóműolaj.Talán még lehet kapni más benzinkutakon is mert inálunk még lehet.
Üdv motorosok.
Kérdésem a következő,milyen olaj kell a válltóműbe hogy a kuplunglamellák is megfelelően üzemeljenek?
Szia cséka!
250 ezer az irányára, kb másfél éve lett felújítva,mondhatni gyári állapotú, jó állapotban van, nekem van egy 21-esem is igy két motort nem tartanék csak ezért adnám el.
Szia p10-es.mennyiért kínálod a p10-est?
Hello!
ha tudtok P12-re kormányszorítót komplett lécci szóljatok! megveszem!
köszi
Üdv!
Eladó:
1972-es T5H Pannónia, EU-s rendszámmal, törzskönyvvel, forgalomból ideiglenesen kivonva, szétszedve, újra fényezve (nagyon szép), a két kipufogó dob le van csiszolva, motorikus állapota első osztályú, ami a tökéletességhez hiányzik: krómozás, üléshuzat, kerék belső, külső, akksi, csavarok. (max 50-60000 Ft-ból megvan az egész, szétszedés előtt még 1000Km-t mentem vele, minden gond nélkül, fáj a szívem eladni, de Londonba költözök, és kell minden pénz)
100000Ft
06204910443
Gergő
Van olyan új, ami gyári, de de ki tudja,hogy esetleg nem selejtként került elő? Bár szerintem azért vannak
még gyári jó alkatrészek.
Én vagy 6 blokkból nem tudtam összehozni, mert mind el volt kopva. Sajnos a Pancsinál nagy probléma a gyenge anyagminőség. Megoldást az új alkatrész lenne. Az is van?
Igen, biztos, hogy a kopástól, és azerőltetett kapcsolástól törik el a léptetővilla, de ez előbb- utóbb bekövetkezik. Alkatrészek azért vannak még bőven az egyhengeresekhez legalábbis.
Nem típushiba! A léptetővilla törését is a kopott tengelyek és fogaskerekek okozzák. Régebben ez nem jelentett problémát mert volt alkatrész.
Hézagoló alátétekkel. nagyon pepecs munka türelem kell hozzá. A legtöbb oroblémát a2-es fokozat okozza, mivel nagyon rivd a kapcsolódó felület, megoldást jelenthet, ha belülröl hézagolunk, de az tényleg nagyon macera. Én a váltó miatt szabadultam meg a pancsimtól, meguntam, de ha valaki ráérez és tud jó állapotú váltóalkatrészeket szerezni akkor nagy élményben lehet része.
KÖszönöm. csak h rakeszüljek a nyarra. köszönöüm.
ki is szokták hézagolni a váltot, hogy hogyan azt nem tudom. Aztán az is sokat számit, hogy milyen kopottak a fogaskerekek.
Köszi szépen a hozzászólást.Azt tudom hogy alacsony fordulaton nem recseg annyira de én mentem olyan pancsival ami nagyon finoman vette a kettest és én azt szeretném megtudni hogy ennek mi lehet a titka.
Tényleg az a legtisztább ha szakemberhez viszed.
Egyébként henger furás, dugó, csapszeg csere, összes csapágy, szimmering csere, ez az amit egg felújitásnál csinálni kell, ja a főtengely felújitást kihagytam..
Szia Mac!
Hát nentudom,megkérdezem az egyik havert , aztán szolok majd.
szevasz!
A léptető villa szokott eltörni, ez egyébként tipus hiba, ezt egy kis csődarab behegesztésével lehet megerősiteni.
az hogy kettőbe reccsen az szinte mindegyik egyhengeres pannoniánál igy van, lehet rajta finomitani kicsit pl. megfigyeled melyik fordulatszám tartományba veszi a legfinomabban,egy kis odafigyeléssel mér nem is mindig reccsen, aztán a kuplungon is lehet állitani.
Biztos, hogy fel kell újítani? Ha igen, akkor keres egy embert aki ért hozzá és csináltasd meg vele.
DEZSŐ!!
SzSzm-re nincs kedved/kedvünk felmenni? :)))
A hír igaz, csak nem a 353-as Wartburgé, hanem a 900-asé.
nem akarják az üzemeltetők h engem olvassanak:)hehe
Helló-belló!Mi ez a sok szünet itt a hozzászólásom után?
:-)
Az ilyen kókányolásnak nem sok jó szokott a vége lenni.
A léptetővillát nézd meg nem-e ferde.Meg emlegettek itt korábban valami tengelyt is.Nekem is hasonló problémámim vannak a váltással.Csak sajna még nincs időm utánanézni:-(
Üdv.
Sziasztok az lenne a kérdésem, hogy ha fel szeretnek újítani egy blokkot pannoniat, akkor miket kell rajta csinálni? köszönöm.
Sziasztok pannóniások!
Lenne egypár kérdésem a profikhoz:Van egy 72-es T5-öm a váltjával mit kellene csinálnom hogy a kettes ne recsegjen ill.könnyebben vegye a sebeséget,arra lennék még kiváncsi hogy lehetne erösebbé teni a gyárinál a fötengely és a hajtókar közötti kapcsolatot.Hallotam olyat hogy bele lehet rakni a Wartbulg tűgörgös csapágyát valahogy,ez igaz vagy tudtok-e valami más megoldást.Köszi.
elég egyszer beírni. kösz hogy szóltál.. de szerintem leszűrhetted, hogy nem nagyon kell INNEN senkinek..
Eladó Pannonia alkatrészek !!!!!!
www.albertirsa.atw.hu/zoli.htm
+ami képen nincs rajta Főtengely és első lámpa !!! csak egyben 7000FT
VAGY MŰKÖDŐKÉPES BABETTA Blokkra cserélném
tel:06/20-82-444-82 pest megye
A hengert mosd ki mert a gépműhely általában nem szokta és afelömlőkben ottmarad a fémpor.
igazítani? semmit..
(gyakorlatilag kicseréled a dugattyut, ráteszed a fúrt hengert, és kész) -szívhatsz ezerrel a bejáratás miatt..- ha már megvan furatva.. akkor jobban jársz, ha addig járatod be a motort amíg ilyen hideg van. mert nyáron igen szépeket fog ragadni (nagy valószínűséggel) a tűző napon...
Sziasztok. lenne egy kerdesem. ha furatom a hengert, valamit utána kell igazítani? vagy mit kell utána még bütykölni a géppel?
A mostani Veteránban hírdetnek ilyet az alkatrészek rovatban kérdezz rá, 13 ezret kérnek érte.
Segitséget szeretnék kérni ,ha tudna valaki egy p21 lux nyitott láncvédőt valakinek szivesen vevő lennék rá.
1968-as P20-hoz vennék:
-lábtartót párban vagy jobbost
-komplett első lámpát vagy külön km-órát és lámpa részeket
-láncvédőt
iec@freemail.hu vagy 70/261 3955
Robi
Eladó Pannonia alkatrészek !!!!!!
www.albertirsa.atw.hu/zoli.htm
+ami képen nincs rajta Főtengely és első lámpa !!! csak egyben 7000FT
tel:06/20-82-444-82
Ilyen:
http://img.tar.hu/tlt-s/img/3924637.jpg#3
A dobon lévő szintén másfajta:
http://img.tar.hu/tlt-s/img/3924615.jpg#3
Hello egy kérdés. A TLT-n mijen kipuff hollander van? köcce nektek.
A tavasszal kapcsolatban igazad van. tegnap már motoroztam, de mara megint bejött ez a semmijen idő...
Igen Andris nincs valami nagy élet itt, mindenki lelkileg a tavaszra készül biztos, de az még várat kicsit magára.
Doni tényleg nagyon el van tünve, biztos más projekten dolgozik:)
EMBEREK!
Pang a fórum.Mi van már itt?
Donit látta valaki?
Kitaláltam valamit:Eltűnt,mint doni a ködben:-)))He-he.De jól el vagyok itt egyedül.
Üdv.
Ok Dezső, majd írj mail ha pontosabbat tudsz
Szia Előd
A képet mutattam neki , tetszik, árat akkor nem tudtam még, de holnap beszélek vele.
Dezső!
Mit mondott haverod a motoromról érdekli vagy sem?
Összesen: 131 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|