:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Pannónia - új hozzászólás Összesen: 131 oldal
Nem viccnek néz ki.... Azt is láttam, hogy a Danuvia is feltámadhat. Nekem tetszik az új Pancsi. Kértem információt a megjelölt emil címen.
Ebbe még bele gondolni is gyönyörű, hogy ez a csodálatos márka újjászületik
De ez nem vicc?
Helló Pannóniások!!!
Figyelmetekbe ajánlom a Népszabadság mai számában megjelent cikket!
Geri!
Küldtem e-mailt! :))
Ha ez tényleg igaz akkor nagyon durva. :)
www.veteranmotorok.extra.hu Itt TL, és TLT - ről találsz anyagot.
Ajánlom minden Pannóniás figyelmébe a www.pannoniamotor.com oldalt.
Én nem tudom,hogy ez vicc-e avagy sem,de komolyan érdekel!!??
Izgatottan várom a fejleményeket!
Üdv.
Igen,Pannónia motorkerékpárok kezelése és javítása.
Azt hiszem igen. Piros borítója van, az elején talán egy TLF látható.
Pannónia motorkerékpárok kezelése és javítása címűre gondolsz?
Szewasztok
Nincs valakinek piros színű Pannóniás kézikönyve? Amiben TLF, TLB és ilyen idősebb gépek szerepelnek
Nem kell krómozottnak lennie.
Egyszerű alumíniumot. 67-es p10-esen volt csak sajna eltört. :(
Egyszerű alumíniumot. 67-es p10-esen volt csak sajna eltört. :(
Oksi, legalább ezt is tudom. Köszi és bocsi, hogy zavartalak. Azt hittem pancsié.
Hello. Megkaptam a képet de ez sajnos a Danuvia 125-re jó.
Tudnál képet küldeni a lámpáról az e-mailemre? Köszi.
Ja telcsi számom 06-70-374-2948.
Hali Zsolt1 ! Van hátsó lámpám a Pancsihoz, de azt nem tudom melyik tipusé. Talábn a P20-as, de nem biztos. A lámpa komplett különben, még izzók is vannak benne. Van még egy pár Pancsi alkatrész elfekvőben, így kilóméter óra, elektronika, bowdenek, karburátorok meg ki tudja még. Csak azt nem tudom melyik tipusokhoz jók.
Kovácsoltvasat keresel,vagy alumíniumot.
Natúr legyen,vagy krómozott?
Kovácsoltvasat keresel,vagy alumíniumot.
Natúr legyen,vagy krómozott?
Üdv! Nekem is szükségem lenne még néhány alkatrészre. Nem tudjátok mikor és hol lesz mostanában börze? A Debrecenit hallottam, de sajnos arra nem tudok menni.
Hello. Nekem egy váltókarra lenne szükségem. Ha van valakinek esetleg, írjon. Köszi.
Ha keresel még új kipufogókat,akkor tudok segíteni.
Nekem kipufogócső, hátsó lámpa kellene, ha van.
Azt ajánlom,hogy szoktasd le magad erről a "beidegzésről",mert könnyen és hamar berozsdál a tank,ha nincsen tele.(Na persze itt nem napokról,és pár hétről beszélek.)És mivel te ritkán használod a motort ez különösen érvényes a vasadra.
A benzin fölötti üres részben korrodál a tank belső felülete,mivel nincs benne benzin,ami megakadályozná ezt.
Meglátod,hogy meghálálja magát a dolog,mert nem kel majd karbi/benzincsap-dugulás miatt megállnod.
Üdv.
Helló minden Pannóniás lovasnak!!!
Hamarosan sokféle alkatrészt lehetlesz kapni nálam. Ha jók az infók asszem P10-hez de az is lehet, hogy T5-höz. Kivétel nélkül felújítottak lesznek, magam végzem a felújításukat, tehát garantálom, hogy gyári a cókmók. Hamarosan érkeznek a képek a cuccokról!!! Addig is olcsó benzint mindenkinek!!
hiányos pannónia tlb cserélhető.
Akkor mért aggódsz ha olyan tankod van, aminek az aljai össze vannak kötve?
Az én TLF-emnek a tankja nincs összekötve,szóval ha kifogy a benzin balra kell megdönteni és elérsz a következő kútig.
Üdv!
P21-feri-tb ! Megjött a katalógus ! köszönöm szépen ! mostmár mindenről tudok amire szükségem van :)
Üdv: Rider
Épp ezaz, ha nem teletankolok, ilyen ritkán van, mert még keveset használom(még felújítási fázisban van, de van már műszakija). De értem nektek miért nem okoz ez gondot:) Valószínüleg a családból is átragadtam rám, hogy annyi benzin van benne, ami épp szükséges:)
Én nem értem miről beszélsz itt!?
A motorkerékpárok tankja általában a váz miatt osztott,ahogy te mondod.De nincs elválasztva egy fallal a tank belsejében(aljától a tetejéig) ahogyan írod.Én legalábbis még nem láttam,de nem is hallottam.Egyébként honnan vetted te azt,hogy az egyik oldalon 1:30,míg a másikon 1:10-es a keverék,mikor azt te állítod be,hogy milyen legyen????Mikor tankolsz akkor nem tele szoktad tenni?Ha megnézed egy tanknak a belsejét(már ameddig belátni),akkor észreveszed majd,hogy az ülés felé eső részen már csak kicsi belmagasság gátolja a benzin "két félre osztódását".Mivel pancsiról beszélünk,szerintem ha van benne min.4 liter,akkor már a benzin mindkét félben "ott van".Szóval tessék tele tenni azt a tankot,és legyen nálad olaj is.
Ha csak a keveredés miatt aggódsz ne tedd!Tankolj a motorba először benzint,aztán nyomasd rá a megfelelő mennyiségű olajat.(Én ezt úgy oldom meg,hogy mindig van nálam 2 dl. Arol 2T a szerszámos dobozban,és persze nem hagyom kifogyni a tankot csont üresre.)Ha ráöntötted az olajat a benzinre,akkor nyugodtan elindulhatsz,mert nem fog leülepedni az olaj a tank aljára.Simán "feloldódik" benne.A menet közben keletkező mozgás elég ahhoz,hogy te különféle rázogatások nélkül meg tudd oldani a problémát.De ha nagyon zavar,akkor hintáztasd meg álló helyzetben a mocit az első fék segítségével,vagy még az állványon nyomd le az elejét párszor.
Én évek óta így használom/tam az eddigi kétüteműimet,és soha semmi gond nem volt.Pedig a kis csepelem 48 éves volt!
Túrázásnál sem necces a dolog,mert fogsz 1 liter olajat,azt bevágod a táskádba.Ha meg fogyóban van az olaj,akkor veszel egyet a legközelebbi kúton.
Üdv.
Köszi a válaszokat, nekem az a fő gondom, hogy a tank két fél részből áll, ami alul van összekötve egy kis csővel. A Trabival nincs ilyen gondom(az is van:), mert nem osztott a tartálya. A Pancsinak viszont igen, s a két oldalt két különböző arányú a keverék(pl. 1:10, de a másik oldalt 1:30), s ez a gond. Teletanknál lehet nem olyan vészes. Persze én is otthon tankolok, ha lehet, de ha elmegyek túrázni, ez kicsit necces...lehet marad akkor a teletank...
Hali !
Én amondó vagyok hogy előbb egy kis benzint rakj a tankba mert akkor nem a sűrű olaj fog a csaphoz folyni... hanem már rögtön keveredik egy kicsit...aztán tankolás rendesen a többiben már egyet értek :D rázogatás tologatás :D Lerövidítheted ezt a folyamatot hogy ha tudod hogy tele a tank akkor kiszámolod hogy mennyi olaj kell bele és egyliteres vagy kétliteres üvegben egy kis benzinnel keverve magaddal viszed és akkor csak sutty beleöntöd a keverékedet és utána már könnyedén lehet tankolni és rázogatni sem kell annyit ;) persze ez hosszú távon nem megoldás mert nem vihetsz magaddal 5 üveget :D
Az én trükköm az, hogy egyrészt megpróbálom középre önteni az olajat, másrészt meg utána a benzint - főleg az elején - erős sugárban nyomatom bele, ami felkavarja a benne lévő olajat. Aztán tanksapka vissza, és jöhet egy kis rázás jobbra-balra, meg előre-hátra tologatás, fékezgetés. Ez bevált Trabantnál is, a tologatáson kívül persze. A kútnál mondjuk hülyének néztek, ahogy hintáztattam az autót :)
Egyébként egy normális 2T olaj (értsd: AROL 2t-nél jobb) jól keveredik a benzinnel.
Sziasztok
Megvan az új garázs és be kellene rendeznem... Hiányérzetem van, ugyanis nem találok letölthető (kinyomtatható) képeslapokat, posztereket a Pannóniákról... :(
Nem hiszem, hogy nincs a T5-ről egy szóróla sem amit valaki beszkennelt, de a 24 h-s Le Mans-i pannóniát sem találom.
Van valami ötletetek?
Szerintem a rázkódástól elkeveredik, de ha megfogadsz egy tanácsot, akkor otthon keverd meg.A Kútnál előfordul hogy találomra mérik az olajat!
Sziaosztok! Egy furcsa kérdésem lenne: Azt hogy oldjátok meg a benzinkúton való tankoláskor, hogy a benzintank mindkét felében ugyanolyan arányú benzin-olaj keverék legyen?(ugyanis "két részből" áll a tank, a vázra való felfogatás miatt) Vagy azért elkeveredik rendesen? előre is köszi!
Elviekben ha minden rendben van vele motorikusan, tudja azt a tempót.
sorszám: 4449 (72094)
( előzmény: pannonkondor, 2007-03-28 08:47:31)
Ha karban van tartva, akkor minden további nélkül tudja az általad megjelölt utazót, akár két személlyel is.
sorszám: 4448 (72093)
( előzmény: pannonkondor, 2007-03-28 08:47:31)
Uraim,lenne egy igen buta kérdésem.Egy T5-el, vagy P10-essel lehet 80-90 km/h utazóval menni? Azért érdekel mert akkor lehet hogy veszek valamelyik típusból,viszont én motorozni szeretnék vele, és ráadásul sokat.Voltak már ilyen gépeim de nem igazán tapasztaltam ki őket.
Győrvári Andris elérhetőségét is meg tudnád adni?
Köszi
Tibi
Szia Rider:Ha elküldöd mailban a Posta cimed, küldök egy 21-es alkatrészkatalogust.
Üdv feri
bocsi de nem tudtam hogy több polcnyi cuccod van!!! bele telik pár napba mire sikerül összeírnom mi is kell mert ha széthúzom a blokkot oda is fog kelleni pár dolog és szerinted ez a "letiltás" 70-nél lehet kondi hiba ??
Tudok segíteni,ha még kell a gáz szektor.
Sziasztok!
Kellene nekem pancsi gázkar! vagy alkatrészek, ugyanis P10 gázakrom van(műanyagházas) maga a figantyú és a felső műanyag(a félkör alakú).
Szal ha valakinek van külön alsó műanyag rész+ ami még kell bele, és olcsón adja az legyen szíves szólni!
Előre is kösz!
Összesen: 131 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|