:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Pannónia - új hozzászólás Összesen: 131 oldal
...ez már lassan beteges... a P10 ki is hagytam a listáról...
Azért nem voltam még nagy túrán, mert még pucuka vagyok motorokból és ezév augusztusában kaptam meg a jogsimat:)
Doni
Doni!
Jó kis lista! tyű ha..... :-)
és hogy, hogy nem jársz túrázni, motorostalálkozókra? Sajnos még én sem voltam túl sokat a Pancsimmal mert nem rég vettem meg! A Pannónia előtt sajna csak Simson-ra futotta (S 51-es volt szegényke) azzal viszont nagyon sokat mentem. Nagyanyóhoz is vele jártam. Nagyanyám Jászberénybe lakik és oda döcögtem le számtalanszor. Remélem jövő nyáron (ahogy tervezem) szét motorozom az agyam.
üdv.
hajossum
Szeva Hajossum!
Jóval lejjem részletesen is olvashacc a vasaimról.
Felsorolás szerűen a teljesség igénye nélkül:
1. T5 1964 (műszakis)
2. T5 1964 (kék, darabokban)
3. TLT 1957 (ződ, műszakis)
4. Csepel 250 1953 (darabokban)
5. Danuvia 1959 (még nem mozog)
6. Simson S50B 1977 (mozog)
7. Jawa 634 1984 Export típus (72 órán belül az enyémé)
Jesszusom, azt hittem csak 6...
Én eddig csak 72km-es leghosszabb túrán vettem részt, amikor jól haza hoztam Mátészalkáról Debrecenbe, ahol lakozom.
Vótam Bodrogkeresztúron, de még csak moci nélkül.
Hát ennyi!
Elődöm/ünk!
Beszkenneltem a paripát, de a feladás holnapra tolódik, mert tele vagyok munkával, meg mert magyarázkodom.
Majd kitalálok vmit engesztelés képpen, hogy 1 nappal tovább kell kibírnod ezt a képtelenséget!:)
Doni
macgyver!
Sajna árat én sem tudok neked most mondani! A furulya sajna már elveszett valahol! Ha találtam másik kéményt akkor szolók neked és viheted az enyémet, az árat meg majd megdumáljuk!
üdv.
hajossum
Doni!
Köszönöm szépen a felajánlást, hogy küldesz képet a nyereg rögzitéséről! Ugyan majd csak késöbb esek neki, de küldheted! előre is köszi
Merre fele szoktál mocizni? mi volt a legnagyobb táv? neked milyen géped is van?
köszi
hajossum
Ki kell próbálni.Beszéltem más motorfelúlítokkal és csodálkoztak ezen az áron,mivel még kipukkal együtt is megáll 65 eft-ból,ők ezért BP-n 120ezret fizetnek.Elbeszélgettem ott egy öreggel,azt mondja,hogy addig rezezik a felületet amíg el nem fedi a kis bemaródásokat,utána csiszolják,több réteg nikkel,több réteg króm,ez olcsóbb helyen egy-egy réteg,ami mint a barátomnál kiderült,egy évig is alig bírja. Macgyver! A kipukat nem adom el,metr a másik mocimra jók lesznek.
üdv.
Pannonia blokkra jobb oldali oldaldekni kellene (lendkerék felöli) ha tudtok légyszives szóljatok fontos lennne
köszi
macgyver
Ha a sárszentmihályi krómozót jó szívvel tudod ajánlani, az nagyon jó információ.
Vigyázz Előd, mert a végén még tényleg tanálokh Neked oldalkocsit!:)
Igen, az első telóra gondoltam.
És milyen moci érdekel?
A P20-as szétszóródós papírja meg nem levős
vagy a:
P20-as feldarabolós papírja meglevős
ja, és mennyit tervezős-kiadós a filmed?:)
Az enyém mostanában leginkább a:
Az 1975-ös P12-es Doninak még meg nem levős, keresős:)
Doni
hajossum!!
A furulya meg van még hozzá? És a könyököt is adnád hozzá??
ha a furulya megvan vagy ha tudsz adni akkor komolyan érsdekel ha a könyök is benne van akkor pedig nagyon-nagyon érdekel Árakkal nem vagyok naon tisztába mondj egyy körülbellülit
macgyver
szia Doni!
A mentegetőzésedet elfogadom:). Ha az első telóra gondoltál ott aluminium csavar rögziti a kormányszerkezethez:)
Szerezz nekem egy P20-ast, nem baj ha darabokban van, váz, blokk, miegymás, ja és egy oldalkocsit, ez a vágyam:)
Előd
Hellósztok.Most krómotattam a pancsi cuccait,kivéve kerekek,kipuffogók.Ez igy összesen 24 rugó volt.Kerekeket azért nem mert egy belül rozsdásodó(ütött,kopott,horpadt)40 éves vasat 6 ezerért nem fogok megcsináltatni.Sosem lessz tartós.9 ezerért vettem börzén olaszt,kuva jó,és szép is.Kipuffogó szintén zenész,főleg ha horpadt erre 12 ezret mondtak,ez mondjuk belülről nem rozsdásodik.Ez utángyártottba 19 rugó.Könyökre sajna nem emlékszem,de kb 5-6 ezer,ha a telószárhoz viszonyítok ami 3Eft/darab.Nikkelezésről annyit,hogy az a krómozás közbenső rétege önállóan sz"rt se ér,nagyon gyorsan rozsdásodik.Ez a műhely Sárszentmihályon van és tudom ajánlani.Ja és nem kell otthon polírozni mert ezt ők megoldják,egy vas,hét munkafolyamaton megy át.Na ennyi.Ha még érdekel valami folytatom.(www.kocsisgalvan.hu)
Hajossum!
Huhh, majd el felejtettem:
Arra nagyon figyelj, hogy milyen gumibakkot ad a srác neked!!!
Az enyém igen laza, a csillapítását nem jellemezném, azt a hátsó sárvédő végzi el, amire felfexik az ülés.
Az oké hogy én a 114,9 kilómmal a Michelin cég reklámembere is lehetnék:), de az már gyanús, hogy kézzel is fel tudom fektetni a sárvédőre...
Azt, hogy honnan ismered fel a keményebbet (ami jobb), jó kérdés, én még csak az enyémet láttam.
Ha mégis beleváx, szójjál és küldök képeket, hogy az enyémen hogy van megoldva a rögzítése!
Doni
Szia Előd!
Öööö....izé...vagyis hogy...
...arról van szó, hogy ma igazán el voltam havazva munkatanilag:(
Holnap korábban megyek be és jól megejtem a szkennelést, délben pedig a postázást.
Mingyárt visszaolvasom, de úgy M-léxem, hogy azt írtad, a Tiéden aludugó van elöl. 1966-osokon olyan vót? Lehet hogy én tévedek.
Doni
Mi próbáltuk a nikkelt: a szigszalag lehozta, és 2-3 hónap után rozsdált. Ha mostuk, azért korrodált, ha nem, azért. Nem túl strapabíró, de egy ideig szép. Ha valaki komolyan használja a gépet, nem éri meg. De legalább olcsó volt...
A korhű technológia és a korhű kinézet között nagy a különbség.Úgy vélem te az utóbbira gondoltál.Szerintem a küllőket krómoztasd,mert mint az előbb írtam az jobban bírja a strapát.Üdv.
De eredetiség szempontjából a krómozás megoldás. (Vagy csak én ragadtam le az ilyen ócska eredetiség-kérdésnél? :-) ) Árkülönbség mekkora lehet, melyik javára?
Küllkről (ld.: 814-es hozzászólás, ugyanitt) nincs senkinek semmi tippje?
Üdv! Benedek
A népligetnél a pénzverdében csinálnak nikkelezeést.Azt nem tudom mennyiért,de majd utánajárok,mert engem is érdekel.A nikelezés és a krómozás között annyi a különbség,hogy a nikkelezés több "gondozást" igényel,mint a krómozás.Gondozás alatt tisztítást értek.Mintha azt hallottam volna,hogy hamarabb korrodál,mint a króm,de fényesebb felületet ad.Majd jobban utánajárok.Üdv.
macgyver!
mennyit adnál érte? teljesen jó állapotba van, igaz ki van herélve!
hajossum
ha esetleg találsz kipufogót, én megvenném a tiedet:) egyébként jó állapotban van???
sziasztok!
Gondolkodtam lehet, hogy jobb lenne ha vennék egy másik kéményt ahelyett, hogy lekromoztatnám a régimet! nem tud valaki T 5-re kipufogot? lehetőleg jó kromozással, nem összetörve?
köszi
üdv.
hajossum
Szia Előd!
Én Pesten (Csepelen) lakom. És mennyiért csinálták meg?
köszi a vállaszt
hajossum
Szia hajossum!
Te hová valósi vagy? Én Szakmáron készítettem el a krómozást, jól csinálták meg. De előtte, poliroztatod akkor még jobb lesz, a sima felület miatt
Előd
Szia Donikám!:)
Ezért menjek én át a indexes fórumra, mikor itt kiskirály életem lehet?:)
Be is szkennelted? valami ilyesmit mondtál:)
Előd
Sziasztok Jó reggelt!
Le szeretném kromoztatni a Pancsim kéményét tud valaki valamit ajánlani? hol? kinél? mennyi? ...
előre is köszi
üdv.
hajossum
Előd!
Ezt nézd Tesó!
Életre kelt a fórum(unk)!:)
Holnap adódik fel a képed!
Doni
Sziasztok!
Küllők felületkezeléséhez mit ajánlotok? Horganyzás, cinkezés, stb... Komar moped lenne az áldozat, 1967-es évjárat, tehát jó lenne eredeti, korhű technológiával megoldani a dolgot...
Remélem tudtok segíteni, várom a válaszokat!
Köszönöm, üdv! Benedek
nem sok olaj kell bele, kb 1deci felül van egy rögzitő csavar, az enyémen aluminium ez.én is tettem alá egy gumikarikát hogy ne nyomja ki azóta nincs gond.
csá
Előd
helllo
én most egy T-5 ös helyrehozásával kűzdöm
per-pillk az első telóval akdtak problémáim: ugyebár kell bele olaj a teló alsó felén megvan hogy mi fogja meg na de a felső részében mi tartja vissza az olajat hogy ne csurogjon ki??
talán gumigyürüvel van megoldva? remélem tudtok segíteni
Doni!
köszi szépen most dumáltam a sráccal tök rendes volt, mondta hogy van nyerge bőven nem kell kapkodnom!
üdv.
hajossum
Szia Hajossum!
Elszállt az előző levelem:(
A srác (tévedtem, mátészalkai)
Deél József: 06 30 535-0776
Üdv,
Doni
Szia pause
Nem is tudom lehet eszmei értéke van, és még lehet nekem is kelhet még valamire, inkább azt mondom szerezz mástól, de lehet tudok adni, mennyi kéne cm-ben? add meg az adatokat és megnézem hátha ha levágom marad nekem is tarcsiba.
Előd
Szevasz.Igen hirdetem,és elég sokan érdeklődtek,de valahogy a komoly érdeklődők sem kerestek vissza.Pedig etttől olcsóbban nem fogom adni.Akkor inkább foglalja a helyet.
Ui.:léptetővillaügyben mi újság?Senki semmit?Üdv.
Doni!
Nagyon szépen köszönöm a gyors vállaszt! Én is ilyesmire gondoltam! Megadnád a Nyíregyi srác elérhetőségeit? Honnan tudnék majd értesülni a szocis túrákról?
köszi szépen
hajossum
P10! Akkor mennyiért adod azt a huzatot?
Hajossum!
Bár nekem is van egy "lengőnyeges" T5-öm, nem ajánlom, hogy átalakítsd.
Ezek úgy szépek, ahogy vannak.
Az enyémen Dnepr/Ural ülés van, gumibakkon rugózik.
8.000Ft volt.
Itt van 1 kép egy hasonló üléssel látható mociról (nem az enyém):
http://kep.tar.hu/doni99/index.phtml?aid=27649563
Ha érdekel, meg tudom adni a nyíregyházi srác számát, akitől én is vettem.
Doni
Sziasztok!
Nemrégibe regisztráltattam magam itt nálatok! Egy T-5 van, most az ösz elején vettem, nagyjából eredeti állapotban, de át szeretném egy kicsit alakítani, mégpedig tányérüléseket szeretnék rá tenni, börzéken meg egyéb helyeken már nézegettem, de úgy gondoltam itt hátha tud valaki segíteni nekem és olcsobban meg tudom venni.
előre is köszi
üdv. mindenkinek
hajossum
csá ts laci
a hátsó lámpa érdekelne
kó helyen lenne p12 esre kerülne fel mert azon el van törve
Oké!
Holnap feladom!
Most nincs sok időm, rohanok:(
Fel a fejjel, lesz Neked P20-ad!:)
Doni
Örülök hogy megjött, most olvastam a forumot, de előtte írtam a mail-edre választ:)
Küldheted vissza a koliba is, leírom mégegyszer, 8360 Keszthelye, Pethe Ferenc koli, Festetics György u. 5, 213 szoba.
Januárban vettem a mocit, Győr mellett Csornán 60ezerért, egyben volt a moci csak le volt kicsit rogyva:)
Akkor 17600km volt benne most 20400km van. Igen fel lett újítva, ugy volt hogy csak leveszek pár dolgot, de végülis teljesen szétszedtem a mocit:)
és ez lett a vége
Az ülés nem az eredeti, mert ami az igazi volt az fémlapülés, és szeretem rá egy rugosat, 8 ezért ugyhogy most jó:)
Minden újra lett krómoztatva egy haver olcsóbban megcsinálta kb 25eFt-ért
A biztosítás 2500ft egy negyedévre.
Nincs fennt a neten kép róla, biztos más láttál:)
Na csók:)
Előd
Szia Andris!
Most kezdtem el a Csepelt, várhatóan áprilisban lesz kész!:)
Sikerült eladni a kis Csepelt?
Láttam, hogy a Veteránban is hirdetted.
Üdv,
Doni
TS_Laci!
Egy barátomat nagyon érdekelné a mocid!
1 e-mail ment Neked!
Doni
Hali! Nekem van egy TLF vázat melyet annó elkezdtem csinálni csak rájöttem, hogy hülyeség. T5 hátsó lámpa van rajta. Ingyen elvihető abban a tudatban, hogy jó helyre kerül. Amúgy Nagyréven lakom. Ha érdekel valakit írjon.
Pontosan milyen alkatrészeid vannak??
És jó lenne ha valamilyen irányárat is mondanál.
kösz
Vannak ilyen alkatrészeim Monoron.
Léptető villa sajnos nincs, de az oldaldeknit, és a térdvédőt a pannoniára még keresem ha tudtok légyszives szóljatok
S.O.S Kéne 1-2 cucc a T5-ösömhöz 1 kipufogópár könyökkel, a jobb oldali oldaldekni (a blokkon a lendkerék felöli oldalon)első lámpára lámpakeret mellesleg hársó lámpabúrára is szügségem lennehmm a léptető villának utánanézek lehet hogy van
Szevasztok gyerekek.Keresek ablakos léptetővillát a P10-esembe.Ha tud valaki akkor szóljon.Doni hogy áll a 250-es csepel?Még mindig a megvett állapotban van?
Ui.:motorkulit milyen árban lehet venni?Csak papíros érdekel és normális állapotú.Üdv.
P10-es Előd!
Mekkkaptam a képet!!:)
Te, azt eddig nem is mondtad, hogy ilyen pöpec géped van!!!!!!!!
Ilyen egyben találtad, vagy Te újítgattad fel?
Innen nézve a krómok 100%-osak és a fényezése is makulátlan!
Az ülés eredeti vagy újrahúzott?
A csomagtartó is tuti, garatula, ügyesek vagytok a tesóddal!
Úgy látom, hogy még a fékkulcs is csillog, mint Salamont töke:)))
Látom, a fékpedál a Tiéden is az egekbe szökik, csakúgy mint az enyémen:)
A felniket újrakrómoztattad, vagy az olasz cucc van rajta?
Nem semmi, engedd meg... a vízcsapot!:)))
Holnap "beszkenelem" oszt megy vissza.
A kötelezőbiztosításod jövő évi összegének utána néztél? Holnap küldök internet címeket, ahol kiszámolhatod, hogy hova érdemes átmenned. Én például évi 10.000-rel többet fizetek, ha a régi biztosítómnál maradok, az Argosznál csak kb.5230Ft/év.
Van még ennél is olcsóbb, de az még bizonytalan, hogy menni fog.
A borítékról nem tudom leolvasni az uccca nevét. Megírod? Vagy egyáltalán erre a címre küldjem vissza a gépet, vagyis a képet?
Meg még valami az SZM-be volt.... ja, igen! Valahonnan ismerős nekem ez a beállított kép (bár lehet csak hasonlít). Nincs fent a http://pannoniamotor.freeweb.hu/ -n?
Egy ilyen kép mellett olvastam, hogy két motorja volt az illetőnek, de a másikat el kellett adnia. Na mindegy, biztos, hogy álmodtam, vagy keverem egy másikkal.
Mégeccer gratula, SZÉP MOTOROD VAN!!!
Ennyivel nem úszod meg, jönnek a kérdések!:)
Hány km van Benne?
Te mennyit tettél bele?
Mióta van Nálad?
Na, dióhéjjban ennyi, holnap több időm lesz, majd írok:)))
Doni
Összesen: 131 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|