:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Pannónia - új hozzászólás Összesen: 131 oldal
Mozi Előd!:)))
Hát, izé.... ahogy írtam az év elején eléggé el voltam varázsolva Bogár és Mondeo által, így semmit nem néztem az ügyben, Neked is áll (hehe) a kezelési útmutatóm esszenciája: többször kell nekem elmondani 1 dolgot, hogy megragadjon.
Mondjuk a "KÉSZ AZ EBÉD!" fonémahalmazt a másodperc töredéke alatt szilárdan rögzíti a mikócsippem:)))
A héten a P20-nak is utána nézek:)
Akkor Te sose nem jövöl a Dunán innen?
Hajossum!
Ne vedd magadra:), a memóriámat nem fémjelezném... Örülök, ha a nickneveket nem keverem, bár soxor, így is utána kell olvsanom, hogy ki-ki.
Ha minden igaz, Te kértél képeket a nyereg rögzítéséről. A napokban átküldöm Neked, de nyugodtan tseszegess, ha ELFELEJTENÉM:)
Doni
Andris biztos vagy benne hogy semmi megoldás nincs?
Előd
Jocó a Pannónia erősséges az egyszerűségében rejlik. Nem kell túlbonyolítani a dolgot, németek már túlzásba vitték:)
Felejtsd el!Többe kerül a leves,mint a hús.
Nem tudom említettem-e már,de van két hátsó lámpám eladó.Az egyik egy csőlámpa,de csak a külső váz van meg.A másik egy két színű egymásba csúszó prizmás lápma.ha érdekel valakit írjon.Üdv.
csak a Pancsival nem történhet olyan, mint velem tavaly, hogy lecsúszot az állórészről egy vezeték, láttam, hogy nincs töltéss, de gondoltam azt a húsz kilométert kíbirja, és nem áltam meg.Lustaságom egy komplett dinamóba került, mivel a töltőszál testre termelt, és sz*rá égett az egész. A németek nem ismerik aa Pannónia féle vezeték rögzítést. (Ebben is Jobb a Pancsi)!?
Na régen beszéltem ide bele :p
Most megteszem! A motoromat elvitük lefesteni eddig semmi gond, csak mivel ráértem ákérdeztem hogy akkor hogy is van a legalizálás (mert hiszen ohne forglami) Zoli szerint az egyetlen "járható" (itt talán nem leszek idegbeteg :p) A veterán vizsga!
Ahhoz viszont kell adásvételi, bajúsz javaslata szerint a méhtelepes jó hozzá (sz.tem is :p) úgyhogy most írunk egy adásvételit a méhtelepesekkel, és meglesz(remélem!!)
üdv
Lenne egy kérdésem, aki tud segíteni ne zárkozzon el
Lenne egy P20-as kilátásban csak az a nagy gond vele hogy estek vele ugy néz ki.
A váz elhajlott, mit lehet ezzel kezdeni, javítható vagy teljesen totálcár?
Ja és első villája is szar,meg jobb oldali dekni felcsavarodott, a henger bordáiból le van törve egy darab.
Nem valami rózsás a helyzet. Érdemes foglalkozni vele?
Előd
Szia Misi!
Örülök hogy visszatértél, Doni is egy mélykomán esett át, törlödött a memoricsipje
Emlékszem a bizarr tervedre, kicsit csipős idő lenne.
Lehet csak ketten mennénk:)
Előd
szia Előd!
sok volt a meló ezért nem tudtam ide férkőzni, de már itt vagyok!
lassan készítgetem a mocit a szezonra! már alíg várom .-))
hosszú hétvégi tervre emlékszel még?
üdv.
hajossum
szia Doni!
azért ennyire nem kell megharagudni, hogy már nem is tudod ki vagyok! sajnos nem volt net-em a közelmultba, de most újra van:-)!
ha jól emlékszem Te adtad Deél Józsi telefonszámát az Ural nyereg miatt...hát az érdi börzén összefutottam vele és meg is vettem a nyergeket, most a felszerelést várják aztán ucú neki :-))
üdv.
hajossum
Jocó, a pancsinak is lelke van, csak magyar:), mz-nek német:)
Előd
A Trophyknak lelke van! A piros oldalkocsis, a kék szóló, a Kedvesem fehérje szóló.
Doninak!
Nem olvastam odaátról, nekem csak egy világ létezik, (lehet rossz mátrixban élek)de majd kiszabaditanak
Misi,csepeli srác korombeli, van egy T5-ös pancsija
P20, vagy P20-ről nincs hired semmi?
Előd
Jocó Trophy ennyire megmakacsolja magát néha?:)
Szóló vagy oldalkocsis?
Szeva Előd!
A zindexen már kivesézték ezt a témát: olyan mocira, ami már volt forgalomban hazánkban, arra nem vonatkozik a regadó. Persze nem olvastam ott végig az erről folytatott litániákat, de ez volt a lényege:)))
Ki az a Misi?
Jól látod, ha így folytatnám tovább még a gatyám is rá menne. Hmm, akkor biztos felfigyelnének a robogásomra:)))
Doni
Szia Öregmocis!
Olyan pepecselős és szöszmötölös ürge lehet, vagy csak nem ér rá.
Ez a regisztrációs adó az ilyen mocikra is vonatkozik? Annyira nem vagyok képben, most hozták ezt, Te most benne vagy ebben hátha tudsz róla valamit.
Előd
Szia Donikám! (a beszélő Lassiemnek):)
Annyi sort kaptam hogy nem gyözöm olvasgatni, de nem vagyok mindig netközelben, de igyekszem válaszolgatni
Egyszer ez a kényszermotorvételi betegség nyomorba dönt Doni:)
Nem tudom mi lehet Misivel, ritkábban jelentkezik.
Nem tudom mi lesz a következő rendezvény amire el kéne menni, az a baj hogy minden messze van tőlünk:(
Nagyon be vagyok most szállva egy P20-asnak vagy egy P21-esnek, de nincs rá keretem hogy vegyek egyet:(
P10-esem biztos megmakacsolná magát ha jönne egy új jövevény a családba.
Lehet a sors akarja igy hogy ne legyen kéthengeres Pancsim.
Lassienek jó időt!legjobb kutya a skótjuhász:) (volt is nekem)
Szia
Előd
Sose bánd Kálmán!
Így is dugig vagyok mocikkal, egy könnyelmű ugrás volt az anno tett ígéretem Feléd.
Így közösen jól összehoztuk, hogy mindenkinek jó legyen!:)))
A zöldről írok neked holnap pár részletet!
Üdv,
Doni
Nos megtudakoltam a dolgokat.
Az idei Magyar Motorok Ra ndevúja augusztus 5-7-e között lesz megrendezve.Elküldték már az időpontot a veterán újságnak,de valami miatt nem jelent meg.
Ja és a múzeum adószáma:184 253 50-1-05.
Mehetnek a felajánlások ezerrel a derék pannóniásoktól(no meg persze a többiektől is).Már csak 2 napig lehet felajánlani az 1%-ot.Felajánlás hiányában megy az államkasszába.Üdv.
Köszi.Remélem jöttök sokan.Üdv.
Szia P-10-es!
Voltam a villamosságinál, megsürgettem a dolgot. Valamit már csinált rajta, már csak egy kis apróság van. Közben nyomozok a régi tulaj után, az átírás miatt, csak közben ő már nem ott lakik, ami a forgalmiban van, úgyhogy nem lesz egy egyszerű dolog lerendezni a papírjait. Nem attól vettem, akinek a forgalmiban a neve van (tehát egy harmadik személytől).
Donikám be kell vallanom férfiasan, hogy elfeledkeztem rólad, a Jawákat úgy elhordták, mint a cukrot!
Szánom-bánom bűnömet, de öreg fejjel én sem emlékszem mindenre!
Ha utamba akad egy gondolok rád, de csak olyan ráülős, vele elmotorozós fajtát fogok találni neked. A ződség viszont komolyan érdekel! Dobj valami mélt, aztán megszabadítalak tőle!
május28-29.-én lesz az 5. Savaria kupa Szombathelyen, oda biztos megyünk. Ez Tőlünk csak 100 km, ugyhogy csak egy laza túra. Bár a Trophy okozhat meglepetéseket...
Szia Elődöm!
Te, hát Lassie beszélt, vagy használta a klaviatúrát amikor hazatért???:)))
Én csaholtam, meg nyaltam a monitort, ahol a neved volt, de rá se hederítettél!!!
Pacsira is emeltem a fagyott mancsaimat, de azok csak az asztalra koppantak!:)))
Nincs vége sajna a pörgésnek, de a decemberi-januári hajrá alatt volt időm eltöprengeni, hogy meglehetősen sokat költöttem gépségekre. Többek között ez ennek eredményeként ki kellett hagynom egy igencsak alkalmi autóvételt:(
Valahogy viszafogodtabb, ésszerűbb tempóban kék működnöm most már.
Fenébe, csak nem volt lehetőséged lőni nékem vmit Érden. Az az igazság, hogy pucuka voltam és nem szerveztem össze úgy a dunaújvárosi 7végémet, hogy ellépjek oda Hozzátok.
Legközelebb milyen rendezvényre mész?
Augusztusban jövöl Bodrogkeresztúrra?
Gondolkozok, hogy eladok 1-2 mocit, de már érzem, hogy fájdalmas lesz a dolog. P10-esem még nem volt, de TLT-ből is csak 1 van:(((
Januárban volt egy rövid időszak, amikor Bogárra éheztem, barátnőm kattant rá, én meg vagyok elég megszállott, hogy pár nap alatt mindent összeszedtem az ízeltlábúakról. Kerestem eladót, stb. aztán mikor már lenyugodtam volna, jött a "kihagyhatatlan" autóvétel (Mondeo). Akkor abba lovaltam bele magam.
Aztán jól felülvizsgáltam magam. Vmi hiányom van, hogy mindig keresek vmit, amibe belevethetem magam, aztán kijózanítanak, kijózanodok. Ez a veteránmotorozás is úgy lenne szép, ha én sajátkezleg raknám rendbe Őket. Erre jelenleg se időm, se szerszámom, se affinitásom.
Hiába van sok mocim, ha igazán nem az "enyémek", nem nőnek hozzám.
Na de lesz majd jobb is és egész hétvégéken mocikat fogok ápolni:)))
Na, Lesszi írt volna ennyit???:)
Tső, jó 7végét!
Doni
Szia Donikám!:)
Egy szavad sincs hozzám?:(
Lassie amikor hazatért nem igy viselkedett.
Vége a nagy pörgésnek a melóban?
Előd
Vkami, hát...:), sok minden kéne de ugy tünik lemaradok róla, a többiek nagyon túl licitálnak:).
Szerintem a döntő szó a lánykáé legyen:)
El kell mennem még szerencsét próbálni és gazdag királyfiként térek vissza:)
Szia Öregmocis!
Ha már megmutatta, lehet valami reményed:), remélem összejön a nagy találkozás, és egyszer ki is próbálhatod a 20-ast.
Hogy állsz a felújítással?
Előd
Szia Jocó!
Nem lehetett semmi a román túra:). Csicsi Bácsi sajnos nem ismerem, biztos nagy túrázó lehet:)
Bea a kedvesed, csak hogy tisztában legyek a dolgokkal?
Most könyvtárból írok, ide is motorral jöttem, nem volt hideg, hűvösebbre számítottam. Tegnap cseréltem ki a láncot egy Etz láncra, de kellett kivenni szemeket belőle, gondoltam kipróbálom eddig jó, igaz csak a városban mentem eddig.
Mikor mentek leközelebb túrázni?
Előd
Hajaj, jártam már én is az Orsival olyan helyeken, hogy hajaj. Derékig, izé, küllő 1/3-ig süllyedt a felni a homokba, máskor meg a sárba... De akkor is ment a gépezet...
:-)
Macgyver!
Igen-igen, régen akartam olyat is!:)
Inkább áttérek a lepukkant Pancsikra és azokba lehelek életet. Kezdetnek ott a kék:)
Szia Vkami Bátyám!
Régen diskuráltunk már!
Hej-hej, csak nem Te fogod megvenni a ződ veteránt?:)))
OFF: Hogy áll a Tatra?
Gőzöm nincs, hogy a JAWA-t mikor tudom elhozni Tőled. Nem gond? Nyugodtan jelezz, és vhogy megoldjuk!
TLF-ed elkelt? Mennyiért?
Doni
Talán már mondtam, az a ződ nekem nagyon bejövős.
akkor vegyél egy 4 hengeres pannoniát kevés embernek van :p
vagyé panni robogót, az nekem nem kéne :p
szombaton voltam ám Bajúsz-éknál:p lesasoltam a motorjait, kunyiztam tőle egy háccsótengelyt :p
üdv
Doni, azé vágod hogy igen komoly a tét igaz?
aki nyer annak kami viszi a motorjait, valakit valamiért :DDDD
Nem olvastam még vissza, de gondolom ezek a feldobott cuccok csak virtuálisan vannak a kalapács alatt:)
Akkor lássuk a zén garazsom, tegnap sepertem ki:
1. T5 1964 (műszakis)
2. T5 1964 (kék, darabokban, alias "szutyok" a'la Zoli_T5H)
3. TLT 1957 (ződ, műszakis) LEHET HOGY ELADOM
4. Csepel 250 1953 (darabokban)
5. Danuvia 1959 (még nem mozog)
6. Simson S50B 1977 (mozog)
7. P10 1972 LEHET HOGY ELADOM
8. Jawa 634 1984 Export típus
Inkább nem is mondom, hogy mennyit költöttem a kétkerekűekre.... találgatni lehet(ne)
Továbbá keresek magyar motort, amire igaz:
Kevés embernek levős, viszonylag jó állapotús, kevés hibával kérkedős, minden papírja meglevős, nem sokkba kerülős, még meg nem levős, sosak által megcsodálós, megjelenéskor zöldülős. Szerintem:)))
höhh ízi rájder én az ekoval szoktam ízirájderezni :D
A faszányos röpsúlyos kuplungjával, olyan faszán megcsinálták, hogy nincs is rajta üre, mindig hajt a kerék :D
A simson sokkal jobb, amijen helyeken elmentem én azzal, az már-már mesébe illő,
ár kellő mennyiségben, vasuti töltésen (első kerék a töltésen hátső kerék egész alul, szóval igazából keresztbe csúsztam, szóval viszi a gép, asszem ebben a szép időben meg is ízirájdereztetem:D)
üdv meek is motorozni :p
Nekem van egy pedálos "kerek" hengeres, amolyan odavaszós fajta. 628 km volt benne mikor megkaptam. Volt, hogy egy nyáron át jártam vele napi 20 km-t és még a gyertya pipát sem kellett levennem. Bírta. Komoly balatoni túrákat csináltam stb... Ma is patyolat a belseje, csak a hátsó villa van elkettyülve...
Tényleg nincs v.kinek egy elfekvő. Megcsinálnám oszt' ízi rájder. Az volt az első motorom 11 évesen.
Nekem két tevecsordám van :D
Na akkor a családban magbúvó pannoniákat bodobom :D
2db 1974-es p12-es eredetis festéssel!
1 db 63-as t5-ös (azthiszem akkori)
1 db 64-es t1-es.
illetve az enyém :D 71 es t5-ös
1978-as simson s50b1
és egy Suzuki Eko :D
ez az uccsó egy nagyon király lovakkal teli gép :DDD
ja nekem még vannak jegesmedvéim is, meg fókáim is :DD
na akkor ki licitált többet :D??
üdv
mac
Hmm... Komár... Jó kis gép... Nem, nem pedálos Edisön... :-) Még nem csináltam vele semmit, majd a TLF után...
Licit: nem olvastam vissza a hozzászólásokat, csak amiben szerepel az, hogy "lány". :-)
1 darab 1979-es kiadású Komár
Ez egy kemény gép! még a pedálos Edisön?
én olyannal mentem először egyedül, nagy holladék volt semmi ülés huzat, no szivacs rajta! És a legjobb hogy 12 é ves fejjel 7 éves állás után én röffentettem be először:D igaz nem sok mindent csináltam nyitva hagytam a benzincssapot egy hétig hogy jól megszívja magát é sutánna indult is, ja meg egy gyertya pipát is cseréltem:D
Akkor az még komoly teljesítmény volt.
na a wareszt haggyuk nekem egy darabokra szedett, méhtelepre előkészített skodám van :D az egér telefészkelte, büdös belülről. De hát ajándékba volt!
Mit találtam tegnap ezt fenn is így akarták! Van egy francos gyöngytyukunk ami átm,ent a szomszédba (ahonnan a pannonniám van!) és miket találtam!
Egy csepel váz, sárvédők,m állítólag a blokkja megvan.
Azt mondta hogy még nem adja oda, de maj ha kész lesz a pannonia megmutatom neki, hátha megszán azzal a géppel, tök hepi lennék :D
Hát szóljon hozzá kami lánya, egye fene!
De egyébként én már lefújtam a licitet, de attól küldhetitek :D
üdv
Ha már árverés és hiányoznak a licitek:
- 1 darab 1958-as kiadású Pannónia TLF
- 1 darab 1972-es kiadású Pannónia P10H
- 1 darab 1979-es kiadású Komár
- 1 darab 1989-es kiadású Wartburg 1.3
- 1 darab tevecsorda:-)
Üdv!
Mi lenne, ha végre Kami lánya is hozzászólna az "árveréshez"? :-)
Sziasztok!
Bocsesz, hogy így kimaradok mindenből, hehh a munka, munka, munka.
Ma este hazaviszem a korábbi hozzászólásokat és utolérem magam!
Legyetek jók!
Doni
Azt ugyebár már mondtam, hogy 4 pannonia van a csalédban ammi működik (eddig) ddee még van 3 iazi tökös magyar traktor is :D két u-28 meg egy asszem 4400-as dutra. és mind gyári állapotban!az egyik u28 már sokminddent megélt, és mmindig indultéss még a mai napig vígan megy. szóval ennyit az akkor technikáról.
üdv
Most végülis mi kellene neked? El tudod dönteni?
Szevasz P-10-es!
Az ETZ azért volt jobb akkor, mert az egy új motor volt. a P-20-asok viszont már akkor is nagyon tetszettek. Van egy a faluban, ahol lakok, ismerem is a gazdáját, de a világért sem akarja eladni, pedig nem is használja, már vagy 10 éve. Csak arra sikerült rábírnom, hogy mutassa meg, de akkor is annyi kacat közt volt, hogy alig látszott belőle valami.
Tavaly nem voltam a pécsi veterán találkozón, de idén megyek feltétlenül!
Ugy tudom, hogy idén a Zahucki Laciék az első háromkerekű találkozót rendezik meg, thát oldalkocsis, utánfutós, Szabolcs, és Nyírség tulajdonosok előnyben! De azért egy kétkerekűt sm fognak elzavarni... Időpont: július 8-10
Szevasztok.Végre fellendült a fórum.
Nem tudtok valamit az idei Magyar Motorok Randevújáról????Nincs meghirdetve,pedig tavaly nagyon élveztem.Ha javasolhatom ajánljátok fel adótok 1%-át a múzeum számlájára.Üdv.
Három teherautó felépítmény áll az udvarban. Veterántalálkozókra járunk a kedvesemmel, két éve meg lementem Csicsi Bácsi szervezésében a román tengerpartig (3600km).Beának egy Ts250/1-ese van, Ő viszont mindenhova avval jön. -Jocó
Vkami hozzományként mit adsz még a lányka mellé?:) oldakocsit a P21-hez?:)
Előd
Összesen: 131 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|