:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Pannónia - új hozzászólás Összesen: 131 oldal
Szia Misi!
Biztos jó lesz az:), majd ha tudsz küldj képet a motorról is:)
Addig is gondolkodj az új időponton:)
Előd
Andris!
Lehet igazad van, majd megnézem, csak most annyira nincs kedvem szerelgetni:)
Előd
Szia Mac!
Lehet róla szó, hogy összefussunk:)
Most nem tudom hogy csak vásár lesz, ami minden hónap első vasárnapján van, vagy börze is. Valaki mondhatna valami konkrétat is:)
Mi a gond a felnivel, túl rozsdás?
Előd
szia Előd!
a képek lassan készülnek, de majd csak kész lesz valamikor! :-)
hát már ideje lenne, én azt hiszem a hétvégén már felhozom a gépet, szerintem egész jó lett a nyereg rajta, de még van egy két apróság! :-)
üdv.
Misi
Nem mintha bele akarnék szólni,de március 3-ka már elmúlt.Véletlen nem áprilist akartatok írni?
A léptetővillám mikor eltörött,akkor nekem is a 2-est dobálta ki.Üdv.
jaja, a szivató gumi az fontos!!!
Előd, lehet hogy én is kinézek a börzére, Pécsen lesz igaz?? akor maj lehet összefuthatnánk...mondjuk addig fel kéne vegyem a kapcsolatot fótigyulával, hogy hozzon nekem 2 új felnit... az enyémnek a festése remélem szép lasssan elkészül :D mert már jó lenne kerülni 1-et 2-t
:D
Szia Dezső!
Pécs mellett melyik faluban vagy?Majd adhatsz egy telszámot. Gondoltam rá hogy át kéne menni márc 3.-i vásárra, remélem jó idő lesz.
A kettes az én motoromnak se az erőssége nem szokta néha bevenni.
Nekem hidegbe is rendesen indul. Valahol hallottam hogy a jó Pannónia elinditás is művészet:)
Gyujtás nélkül három rugás szivatoval, után gyújtás rá és egy rugásra indul.
De az nagyon fontos hogy a szivatógumi jó állapú legyen mert különben rughat rajta 20-at is migre megindul, jártam én is igy, de mióta ki van cserélve nincs gond.
Előd
Szevasz Előd!
Ha előbb nem, március 3.-án lesz nálunk börze, meg találkozó. Addigra csak eljössz.
Amúgy én is motoroztam egy kicsit, persze csak módjával, mert még nincs rajta műszaki, régi, ereeti rendszám van rajta. Hidegen nehezen indul. Majd be kellene állítani a karbit. Kettőnél reccsen egyet a váltó, de majd alakul...
Dezső
Szia Andris
Egy kisfékdobos t5-ös kerekéhez kellettek ezek aküllők.
Dezső
Szia Misi!
Várom majd a képes beszámolódat:)
Túrázgatás majd összejön egyszer:)
Előd
Szia Dezső!
Igazad van a Etz 125-ösnek vannak ilyen küllői múltkor hozattam öcsém motorjához, 20db, hátha ki kell pótolni az eredetieket, mert elég rozsdásak.
Valamikor el kéne nézzek feléd is, csak ez az idő, még nem annyira kiszámítható:)
Előd
Azt értem,hogy az átmérő jó volt,de milyen géphez is vitted ezeket a küllőket?Egy nagyfékdoboshoz,már tuti nem lett volna jó.Esetleg ha levágod,és meneteled.
Más.Sürgősen kellene egy hengerfej P10-re.Kérem akinek van egy eladó az szóljon.Mail:dcsepel@citromail.hu
Tel.:06-30 357-4618
Üdv.
Az ahelyzet, hogy elvittem egy mintát a pannoniábol mármint a küllőből és ehhez mértük az eladóval az mz küllőét feltéve ha az mz küllő volt. Az eladó szerint az. Dezső
Helló Mac!
Megjárattam itt a kemény plusz 25 fokban a motort, csak az a baj hogy városban csak 80km/h szereti 4.ben:)
Öcsém mociját most homokfúták le, mindent ami vas, lassan készülget az is.
Ideje lenne rászólni a eleget rágódik rajta:)
Előd
:)
köszi az ötletet, de nekmarra kell :
mz tárcsaflékes agyat összefüzni jawa 18 as felnivel. Ez pontosan az a méretkülönbség amihez kell a panónia küllő. sajna. ez elég erős ahhoz hogy megtartsa a fékezésnál a vasat.
Tibi
No ezt jó tudni.Én pl. nem is gondoltam volna,hogy a 18 collos kerék küllői jók egy 19-esébe is.
Egyébként mi az az arany ár?Mennyiért csinálja darabját?Üdv.
Szia Én például úgy oldottam meg a dolgot, hogy mz kűllőket vettem ez pont az a méret kb 7500ft volt a kettő kerékhez. Dezső
igen:) ezt már felhívtam, és tényleg arany árban van:( ugyhogy prószálok használtan szerezni.
Tibi
Kedves TTibi!
Arany árban ime: Csatári Sándor 6530 Békés Vésztői út 1/1 66-416463, 30-4025863 (küllőkészítő)
Üdv. Laci
Szia mindenkinek.
keresek: kisfékdobos pannónia p10 T5 höz küllőket. 36 darabra lenne eszülségem, és nem baj ha nem csutak rozsda az összes, és horganyzottak:)
Akinek van esteleges bontásból maradt, kérem szóljon.
Tibi
ui.: sürgős lenne!
NA Előd mi van a motorral?? remélem megjárattad egy kicsit ebben a szép időben :p én meg már kezdek kicsit ideges elnni, mert pont 1 hónapja 1 hete van a srácnál a motor, hogy fesse, de még neki sem ált, majd vasárnap beszélek vele, megkapja a lebaszást, aztán akkor atlán 2 hónap után végre itthon lesz :p
Tesód 10-esével készül???
Köszönöm a gyors választ és a segítőkészségedet.Te melyiket javasolnád?A doboz méretét nem tudom,de majd lemérem és értesítelek.Egyébként ezek a zselés akkumulátorok akármilyen helyzetben lehetnek ugye?Tehát nem gond,ha mondjuk az oldalán fekszik?Üdv.
Kedves Andris!
Motoros társaimra mindig van időm. Nem kell előre a pénz, ha jössz vár az akku. Addig egyeztetünk.
Üdvözlettel: Laci
Igen valami ilyetén megoldásra gondoltam én is.A laci bá amit ajánlott boltot az sajna szegeden van,pedig marha jó árak vannak.A műszakira rakok bele elemet,aztán meg majd beszerzek idővel egy akksit.
Tényleg laci bácsi eszembe jutott valami.Tudnál nekem segíteni abban,hogy beszerezzek egy akksit abból a boltból?Arra gondoltam,hogy vennél nekem egy akkumulátort,és az első túra alkalmával én vinném a pénzt neked.De akár postára is adom ha kell.Megoldható ez?Ha nagyon elfoglalt vagy akkor nem gond.Köszi előre is és üdv.
na pont ezért nem írtam ma :) egész nap kinnt voltam :) csak kajálni jöttem be, a simo is ment egy kicsikét :p
hy Zapkorte emléxel még rám?? :p
a goliat elem nem is rossz ötlet :D
(anno ősszel még én kérdezgettem hogy akor hogy is van a forgalomból kivont gépek forgalomba helyezése [pannonia] azóta sokat lépett előre a dolog, igaz ninc smég kész :( már bizztos hogy veteránozva lesz, ez a legegyszerűbb)
Ha tényleg csak a műszakira kell, megajánlok négy góliát elemet 800 Ft-ért. :-)
Mi van alszik mindenki?Hol vagytok?A tél már az utolsókat rúgja!!!!!Végre valahára.Na gyerünk ébresztőőőőőőőőőőőő!Üdv.
Köszi a tanácsokat laci bá.Valóban sokkal jobb árakban vannak ezek a zselés akksik,csak az a baj,hogy ez a bolt szegeden van.Azért az általad említett típusokat megjegyzem,és szétnézek itt pesten is.Azért felhívom holnap a boltot.Köszi mégegyszer.Üdv.
Andris!
Van lyen, csak jobb helyen ott elötted töltik fel savval és azt modják várjál 1 orahosszát és utána vedd használatba.
Az előzőekhez annyit,hogy a zselés is savas csak asav zselé formájában van benne, és azért macerás mert a cellafeszültség nem érheti el a gázfejlődési határt (2,35V körül van a könyök a görbében és a víz bontás ott indul be).
Laci
Kedves Andris!
A Jawa-ba tűzjelzőböl kikerült sok éves zselés akkumulátort használok. Árban olcsóbbnak láttam a savas akku.-tol a zseléseket és talán a szulfásodosodási folyamat is lassúbb. Ezt mutatja a gyakorlat.
DM6-12Ah 6V 12 Ah 150x50x100 2300 Ft, DM6-3,2Ah 1000 Ft 123x32x66.
Andris, te vill. szakember vagy,mérjél rá 7V-tól magasabb feszültségre nem érdemes tölteni mert az élettartam rovására megy. Ha magas a fesz. találj ki valamit pl dióda a szelénnel sorba.
Üdvözlettel:Laci
Zselés akkumulátor kínálat. Egy a sok közül. http://www.satel.hu/products.php?subgroup_number=35-03
Hát én ilyet még nem is hallottam.És ez nem károsítja az akksit?Ugyanis 6.000 ft az akkumulátor,és nem szeretném ha szétvágnám.Köszi.Üdv.
lehet, de en a szarazon toltott akksira gondoltam. en mikor vettem, hazavittem, feltoltottem, beraktam es mar rugtam is a motort.
udv
Thsybe szaki félreértettél.Az akkumulátor nincs felsavazva.Tehát nincs megformázva=nincs benne áram.Egyszer régebben csináltam már ilyet de ahhoz kell egy jó akksitöltő,meg 1 liter akkusav,amit én akkoriban festékboltban vettem.A ternai féle könyv szerint csináltam a formázást és tök jó lett.Üdv.
szia andris
nekem toltes nelkul is adtott eleg aramot az akksi (nemreg vettem en is egy ilyet). szerintem annyit boven kibir hogy elvidd muszakizni.
udv
Tud valaki valami akkumulátoros boltot pesten?Kéne a pancsiba egy kocka akksi,de ami a motoros boltban van a zichy utcában az nincs felsavazva.Ami nem lenne baj,ha volna töltőm.Szerintetek a zselés akksi az mehetne bele?Csak a kürt és a féklámpa működik róla.A hülye műszaki miatt kell ezt megoldanom.Biztos kötekednének,ha nem működnének ezek a cuccok.Üdv.
szia Előd és Doni!
Erdélyi ifjusági szervezetek szervezték, bazi occsó volt, és én még nem jártam soha ezen az ősi MAGYAR földön hát gondoltam itt az alkalom! :-)majd ha sikerül le tömörítenem küldök nektek!
hát igen a túra az ugrott, nem baj majd legközelebb ha már nem fagynánk rá a paripákra! :-)
igen most pihenget, de holnap megyek le hozzá megcsinálni, ráteszem az ülést, kicserélem a bovdeneket, ja és a láncot is ki kéne cserélne, de azt még nem vettem meg!
köszönöm a jó kívánságokat!
üdv.
hajossum
Szia Dezső!
Igen az is 10-es.
Lehet érdekelne, igaz van egy tartalék,de megnézhetem:)
Öcsémnek még nincs jogsija, meg a motor is elég szétvan most.
De ha egyszer kitavaszodik elnézek arrafelé.
Zsír nem raktam alá, de lehet kipróbálom majd. A P20-ast meg lehet pihentetni kell, majd rászánja magát és akkor Rád fog gondolni:)
Csak sajna már elég megkérik az árát, ezeknek a mociknak, meg keveset is csináltak belőlük.
Előd
Szia Előd!
Öcsédnek is va negy P-10-ese?
Van egy első teleszkópom P-10-eshez, meg egy pár hátsó is, ha érdekel.
Ha nem uygan az a blokk, akkor is valahogy meg lehet oldani biztosan a műszakit, csak hát ennek utána kell járni, de majd rákérdezek.
Pécstől 5-6 km-re lakok cask, úgyhogy ha erre túráztok, akkor szívesen látlak benneteket, persze gondolom ez majd csak akkor esedékes, ha jó idő lesz :).
Azt hiszem, valami réz gyűrű van a csap alatt,m de még nem szereltem vissza, majd meglátjuk, hogy folyik-e?
A karburátornál nekem is klingelit van a toroknál, de bezsíroztam, mielőtt fölraktam, és jól tömít.
A P-20-as még rejtéj, azóta nem találkoztam a tulajjal.
Dezső
höhh azt szerintem ne itt kérj, hiszen itt nagyon kevesen tevékenykedünk aktívan, hanem a másik fórumon
ha esetleg nem ismernéd:(http://forum.index.hu/Article/showarticle?t=9049017)
P-20-ashoz alapmeretes 8 bordas balos hengert keresek megvetelre
Tel:06-30-372-13-46
Szia Dezső!
Örölök hogy sikerült tisztáznod a dolgokat:). Azt már hallottam hogy elég szigoruan veszik az eredetiséget a motoron.
Öcsém motorjára majd kiváncsi leszek, hogy sikerül e elintézni mindent. Az ővén szürke forgalmi van, az a gond hogy az eredeti blokk gány eléggé, és ki kell cserélni, már kis cseréltük, meg vettünk hozzá furt hegert, csak a blokkszám igy nem stimmel. Azt hallottam hogy ha tipus azonos a blokk akkor nincs gond a cserével. Te mit tudsz erről?
Egyszer majd elnézek feléd mocival:), Pécstől milyen messze laksz?
Nyáron már voltunk arrafelé, Ibafára akartunk elmenni de nem jutottuk el odáig haverom meggondolta magát, aztán visszafordultunk, Pécsen át jöttünk haza.
Milyen gumigyűrűt tettél a csap alá?
A karbinál a klingelit jó?Vettem rá olyat de még csöpöd, de mostmár nem érdekel:), jobb ugyse lesz.
Mi újság az ismerősöd P20-asával, még mindig makacsolja magát?
Előd
Szevasz Előd!
Voltam a veterán autó és motor barátok gyűlésén, a múlt héten. Megkérdeztem, hogy mi ez a veterán minősítés. Na, ez most úgy hangzik, hogy múzeális minősítés. 21.000 ft-ba kerülne, ha kérné az ember, akkor kapna OT-s rendszámot a motor. Nagyon szigorú feltételekkel nézik meg a motort, hogy eredeti-e rajta minden. Úgyhogy ezt hagyjuk, és e lelessz simán műszakiztatva a mocim.
Most már otthon van, elindult, csak szépen lassan elfolyt a benzinem, mert szivárgott a benzincsap. Úgyhogy a karburátor után mos ezt is szétszedtem, megtisztítottam.
Dezső
Lassiekémnek igen le vannak fagyva a macsocskái:), ideje lenne hazatérni a jó melegbe.
Jó poén volt:)
Előd
Boldog nemzetközi Zoltán és nőnapot!
Előd! Ezek szerint virágok vagytok?:)))
Lassie hűséegs, de nehzene gépelh
Ja.
- Mi a közös egy egészséges kutyában és egy rövidlátó nőgyógyászban?
- Mindkettőnek nedves az orra.
Szisztok,szükségem lenne 1 db 8 bordás alapméretes balos hengerre
06303721346
Szia Andris!
A motorosbolt ahova járok, két féle Etz lánc volt, az olcsobbat vettem meg 1800 volt.Ha hazamegyek megnézem a dobozát, a nevére fejből nem emlékszem, majd megírom jövöhéten.
Most nem kisérletezek a lánccal.
Nem tudsz a szivató alá egy gumi korong alaku benzinálló gumit, hol lehet ilyet kapni?
Előd
Donikám te meg rendre csak minden második hozzád intézett kérdésemre válaszolsz.Miért is van ez?Szégyelled,hogy porosak a motorjaid,vagy mi a fene?:-)Üdv.
Szevasz P10-es szaki.A láncot ilyetén módon én is fel tudnám tenni,illetve ki is próbáltam,de ez a túlzott feszítettség nem tesz ám neki jót.Elnyírja mind a az első,mind a hátsó lánckereket.No arról nem is beszélve,hogy hirtelen terhelésre el is szakadhat.Gondolom te még nem mentél így vele?Azért nem fog az olyan hamar megnyúlni neked,hogy jobb legyen a helyzet.Szóval én a helyedben kitalálnék valamit.És ha van jobb ötleted,akkor írd meg nekem is.Azért köszi.
Ja még egy.Milyen olcsóbb ETZ láncról beszélsz?Ez az arany favorit 2450 ft volt.És az a lánc amit te vettél?Üdv.
Elnézzük Neked mert minket szeretsz:), igy rossz ember nem lehetsz:)
Előd
Összesen: 131 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|