:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 982 oldal
Szevasztok.Ajánlom figyelmetekbe a szilikonzsírt.Kimondottan ilyen nagy igénybevételű és magas üzemi hőmérsékletű helyekre javasolt.Az autógyárban ahol dolgoztam is ezt használtuk,bár nem erre a célra.
A blokkltisztításhoz már többektől hallottam a kromofágos lemosást.Állítólag szépen dolgozik rajta a cucc.
A lánc kifőzését pedig saját tapasztalataimból okulva mindenkinek csak ajánlani tudom.Sőt megvan határozva az összetevők aránya is(faggyú,grafit és zsír)de erre már nem emlékszem pontosan.
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Tesho, ne ijesztgess. Ahogy írtad úgy vettem ki, hogy az a szimmering hiba nagyobb szerelést igényel. Ez nem annyira hiányzik. :)
Azért gondolom hogy a zsír folyik össze-vissza mert még nyár végén lett lekenve a lánc, és kb. két hete gőzborotva után kezdett folyni mint állat.
Na most már írtatok annyi féle módszert blokktisztításra hogy majd szép sorban kipróbálok mindent. :)
Nos, nekem azért vált be a petróleum blokkmosáshoz, mert egyrészt ilyen mosogatásból volt itthon eleve 3 lityi, másrészt tudtam, hogy jól viszi a szutykot... És olyan olajdzsuvát szedett le a blokk aljáról, amit a brigéciól otthagyott! Persze magától azért nem fog lejönni! Én ecsettel tunkolgattam, könnyen megtehettem, mivel a kezemben voltak a házfelek! :) És a benzint is sokkal hatékonyabbnak tartom, mint a brigéciolt! Persze utána, ha nem akarod, hogy petróleum maradjon a motoron, mert tényleg büdi, és gőzölög meleg hatására, akkor azt lemosod brigéciollal! :) Trükkös... :)
Jah! Massino! A felnidre meg pláne benzint vagy petróleumot ajánlok! A festéket meg nitrohigítóval próbálnám meg első lépésben!
Lánc! A kifőzés állítólag tényleg tuti! Faterom mesélte, hogy az ő motoros korszakában mindenki ezt csinálta! És jó volt! Én egy csili-vili láncspray-t használok, és tökéletesen meg vagyok vele elégedve! Nem kell agyonkenni, és akkor nem megy az sehova!
TiB
Én is arra az esetre írtam,ha nagyfelújítást végzel,mert amúgy egyetértek Fisivel,felesleges szétszedni vagy bármi.
Ezt a kifőzős dolgot még én sem próbáltam,de végülis nem lehet rossz,a lánc hasonló lesz az O-gyűrűs lánchoz és egy ideig biztos klassz ("csak úúúgy cuppppppog!!")
Azon kívül úgy gondolom,hogy a zsír további előnye a spay-vel ellentétben,hogy szilárdabb és mivel burkolt a lánc,nem jó,ha nekiáll csöpögni mint a spay,mert "zárt" a búra!
Azon kívül ha mégis nagyon retkel,előfordulhat,hogy a fogaskerék alatti szimmering ment tönkre és a lánc vitte hátra az olajat a blokkból és az folyat. Gyakori hiba,nekem is volt!!
byee
Ja, másik:
A blokk eredetileg fekete az Mz-ken és ez alól az enyém sem volt kivétel, és nem tetszett úgyhogy elég alaposan lecsiszoltam finom csiszoló vászonnal. Tök fasza is lett,de van néhány olyan rész (hajlatok) ahol nem tudtam rendesen megcsiszolni. Szal a kérdés az lenne hogy az a Brigéciol mennyire erős? Lemarja vajon a maradék festéket róla?
Oh köszi a sok okosítást, ha már ketten is ajánljátok akkor veszek Brigéciolt, és megcsinálom. De nem hiszem hogy leszedem a láncot, inkább mint ahogy fisi mondta forgatom és úgy tisztítom meg ilyenek. Azért tesho a te javaslatodat elrakom későbbre. :)
Akkor a lánspray felejtős...
Thnx!
A Brigéciol 1 literes kiszerelésben kapható,zöld műanyag flakonban és szinte bárhol kapható (Tesco,festékbolt,vegyi bolt stb),nem túl drága. Én ecsettel szoktam felvinni a felületre.
Ha a láncot alaposan ki akarod tisztítani,én úgy szoktam,hogy egy 1,5-2 literes flakonnak levágod a tetejét,belegöngyölöd a láncot és feltöltöd benzinnel. Hagyod állni benne..
Az egyik barátom ezután a láncot egy lábosban szó szerint ki szokta főzni gépzsírban,a felesleget letörölve. Szerinte után sokáig teljesen csendesen üzemel a lánc!:)
A láncspray-t inkább nem ajánlanám,főleg ha túlzásba viszed,a végén még a mexakítónál köt ki a felesleg és annyi:) Ugyi Peet?:)))
Ahogy elnezem eleg jo helyen van a topicunk...
:)
Szal emulziot akartam irni az elobb!:)
Ja!
Es remelem en vagyok a 600-ik! :)
Nos a Brigéciol,az egy motorblokk lemoso bemulzi?.Ugy nez ki mintha viz lenne,szaga sincs sok. Rakened a feluletre,hagyod allni 10-15percig,aztan meleg vizzel lemosod. Benzinkutakon lehet kapni.
A lanc kenéshez meg nem kell leszedni a gumialagutat, hanem lecsavarod a gyujtas deklit,aztan megkened a lanc also,es folso agat,mikozben forgatod a kereket. A lancrol a koszt pedig ugy szedd le,hogy vagy mosd meg benzinnel (ide jo) a lancot mikozben neha forgatod,vagy egy regi lanccal szedd ki es ugy mosd meg.
Köszi a felvilágosítást!
A meleg víz az oké, én is azzal szoktam, benzinkúton van az a gőzborotva, abból jó meleg víz jön, de mi az a Brigéciol?
A láncra majd akkor legközelebb figyelek a zsírra, csak nem olyan egyszerű a láncot lekenni, először ugyebár le kell venni azt a két gumit, ahhoz viszont szét kell szedni. Aztán lehet hogy megcsinálom, mert irtó gányul néz így ki a hátsó kerék, hiába takarítanám le ha úgy is ráfolyna.
A láncot meg lehet valahogy mosni? Mert a mostani zsírt le kéne akkor róla szedni.
Na a legjobb erre a Brigéciol!!!!
Akárki akármit is mond!!!
Csak egyet nem tudnak az emberek!!! Azt hogy a fellezult mocskot NEM sima vízzel kell lemosni!!
A legjobb ha megvártuk a 10- 15 percet az, hogy motoros permetezőbe (én így szoktam), vagy csak símán vederbe JÓ MELEG!!!- vizet kell rakni!!!
Ez a lényeg!!!!
A babettámon 17 éves szutyok volt, ráégett olaj stb. és kétszeri átmosásra lejött a 95%- a a kosznak!!!
Ha még egyszer átmostam volna biztos 100%- osra sikerül!
A meleg víz egyben zsírtalanít is! Fasza száraz utána minden!
Petroleum, benzin stb szerintem nem jó, mert nem is viszi le rendesen+ büdös is- és tűzveszélyes!
A láncot meg garfitos zsírral vagy LZS- vel szoktam kenni, az a lényege hogy a cseppenési foka 130C° körül legyen, akkor biztos hogy nem fogsz így járni később! Láncspré drága jobban jársz ezekkel!
Fisi
Velem vizsgán!!! eset meg a hátrafelé indulás:
rutinvizsga, intenziv lassitás. Ok. Indulnék el, a motor megy hátra. Vizsgabiztos dülledt szemekkel néz! :-))))
Utána bármikor elő tudtam idézni: kikuplongolva kell nagyot fékezni és beindul hátra!
Ja hát én nem a hegyekre gondoltam, ott még egy darabig biztos lesz hó. :)
A petróleum jól lehozza a dzsuvát? Próbáltam már mindenféle tisztítószerrel, motorblokk tisztító sprével stb..., de szart sem értek. Általában mindig kapargatok. :) Most a legnagyobb gondom hogy a hátsó felnire ráfolyik a zsír amit még hülye módon a láncra kentem anno. Nem túl jó fajta. Jobb lett volna ha láncsprét használok. Na és rá van száradra a kerékre, mivel tudom normálisan leszedni? Arra is jó a petróleum?
Lehet, hogy a városban, meg a sík részeken elolvad, de én ide a Pilisbe mennék egyet tekeregni! És Dobogókőn pl. 15 centi hó volt már a havazás előtt is, szal ott tuti jegesek az utak! :(
Közben lemostam a mocit, még az őszi retek is rajta volt, meg az alkatrészeket keverékkel, meg petróleummal mosogattam el, úgyhogy érdekesen gőzölgött az egész blokk, ahogy elkezdett melegedni! :)
Üdv: TiB
Szerintem holnapra is tervezheted azt a nagyobbacska utat. Nem vagyok egy Aigner Szilárd de szerintem holnapra elolvad a hó. :)
Hali!
Veletek is megosztom az örömteli hírt! Pár perccel ezelőtt, a nagy blokkgenerál után, beröffent a kicsike! :) A kábelek még lógnak össze-vissza, a gyújtás sincs beállítva, de megy! :) És előrefele! :))) Csak ez a kurta hó húzta keresztbe azt a számításomat, hogy jól felöltözök, és megyek vele egy nagyobbacska utat! :( Majd jövő héten! :)
Pápá: TiB
Hát ha lenne egy Rometem, én sem bánkódnék annyira. :) De az MZ-t nem akarom összetörni. :)
Hi!
Az a TS már soha nem fog meghalni. Az én Trophym kb 5 évet állt, eredeti kipuffal 110, mióta rezós 120-125. De asszem ezt már kitárgyaltuk a múltkor.
Massino! Nálunk is havazik. Asszem megin elő kell vennem a Rometet. :-)
Hát péntek 13 lévén valakinek szerencséje van NEKED meg nem:)) van ez igy, de nincs is jobb havazás közben mocizni:))
Megőrülök ettől a kurva havazástól. Már vagy 4 órája folyamatosan esik. Út közben kapott el, de gondoltam eláll, na persze... Az égiek nem szeretnek motorozni az tuti. :)
Hi!
Gratu, van rendőrmocid:)
Örülj neki, s ne hajtsd szét.
tike.
kustib!
Azt a karikát szerintem nem lehet ráhúzni a könyökre, de mondjuk ez lényegtelen, mert a henger és a könyök közé kell tenni.
Bunkó kezdő MZ-s előbb beköszön:
HELL!
Kezdő MZ-s kérdése:
-Ha TS 125-mbe 78 ezer van betekerve az baj?
-Ha 10 évig állt és nem csörög?
-Ha nem csöpög?
-Kifejezetten jólmegy 29éves kora ellenére?
-Rendőré volt :-)))))))))))))))
-Ja és 105 fölött mentem vele? És elvben RENDŐRSÉGI modell?
ThenXXX!
Hali!
Ááááááá... Megõrülök! Benn a blokk, még nem volt idõm teljesen üzemkésszé tenni, nincs kipuff, meg kábelek sincsenek bekötve! De faterom elkezdett nekem duruzsolni a fülembe, hogy neki nem teccik ez a kipuff tömítés... És tény és való, hogy gyárilag nincs is, mert se a könyv nem írja, se a robbantott ábrán nincs rajta! Szóval akkor meg mért lehet kapni azt az alu karikát??? És hova kell tenni? A henger és a könyök közé? Vagy a könyökre ráhúzni, hogy a hollandi alatt tömítsen??? Vagy hova??? Segítsetek!
Köszi: TiB
dan251
Én a Heidenaura voksolnék. Tavaly vettem a motorra hátra, mert nagyon rossz volt már. Az én gumim hátul 130/70 17-es, ebben a méretben elfogadható áru gumit csak náluk találtam. Két fajta volt ebből is, az egyik a sport, a másik a túra mintás. Nekem a sport jutott, a gumis aki felrakta,azt mondta, hogy elég puha a gumi, hamar fog kopni. A tavalyi szezont végig motoroztam vele, de még nem látom, hogy annyira kopna, pedig ez egy GS 500-as, ahol azért a motor egy kicsit nagyobb lendülettel lát neki a dolgoknak, mint az MZ-n. Szerintem nem fogsz csalódni benne.
hali!
én úgy vagyok az etzmmel , hogy bármilyen működés elfogadott ha az nincs hátránnyal a gépre.már megszoktam, hogy gurulás közben üresbe tegyem.
tomóka
Na a totalbike-on keresztül működik. Kösz Gexx!
A totalcaros ugyanaz mint a totalbikeos, mindkettőn rajta vannak a motoros fórumok.
De megnézem a bike-on is...
Véletlenül nem a totalbike-osra gondoltál? Mert az még ment du.
Tud valaki valamit a totalcaros mz fórumról? Nincs rajta az oldalon...
Nem tűntem el, csak nem volt időm netezni, de meg vagyok még. :)
Van egy kis problémám, vagyis inkább a mocinak.
A fordulatszám kihajtás nem forog a blokkban(ETZ-125). Na most gondolom a javításhoz hozzá kell nyúlni a blokkhoz, csak azt nem tudom hogyan lehet megjavítani. Ki kell valamit cserélni? És ez kb. mekkora kiadást jelent?
Ha valaki tud, segítsen. THNX!
Hello!
Eladtam az Jawa 638asomat :)))))
Most szeretnék venni egy Etz 251 et:))
vagy jó állapotú 250.
Sziasztok
Hja!!!
Hát elől példának okáért a Heidenau 20 ezret is kibír...
Fisi
Köszi Massino!!!
Már azt hittem eltűntél!!??:)))
Fisi
Hi!
Na akkor milyen gumit vegyek?
Tapasztalatok? Heidenau vagy Sava MC7 ?
Segítség???
Köszi
U.I.:Két servicemannak is megmutattam a mocit->meghallgaták,hogy muzsikál és azt mondták nem érdemes szétszedni még tutti.(Csak tudnám mitől gyógyult meg??!!)
Fisi!
Gondoltam ide is szólok ha esetleg az e-mailjeidet nem nézed, hogy a "fisi" felhasználó nevet töröltem az mz.uw.hu-ról.Szóval maradt a "fischi" név.
De írtam emilt is...
Hátrafelé indulás nálam is megesett, nem is egyszer: haverom ül mögöttem a TZ-n. Indulnék, de hátrafelé húz egy kicsit a motor. Hátranézek, lenn a gyerek lába és vigyorog (azt hittem, hogy ő lökte hátra a motort). Hát mondom én majd megszívatom. Nyélgáz, kuplung ki... és hátrafelé kilőttünk kaparó kerékkel. Néztek ám az utcában (biztos nem láttak még murvás úton 125-ös ETZ-t hátramenet közben kaparni). A másik kettő nem volt ilyen vészes. Utána nagyob előgyújtást állítottam és azóta nem volt ilyen gond.
Gexxx!
Véletlenül nem olyan, hogy húzod lassan a váltókart, tartja, tartja, majd, mikor majdnem kapcsol elengedi? Mert ha igen nézzd meg azt a kis villaszerűséget,ami lépteti a kapcsolóhengert. (Nekem ez volt a 125-ös ETZ-mnél). Vegyél egyet v. reszeld meg, ez nálam bejött.
Akkor van ilyen, ha "üt" a főtengely.Ki kell centríroztatni, és egy kalapácskoppintás nélkül összeszerelni.Hátrafelé ugyanis csak akkor tud menni a motor, ha a megszakító zárása(ami akkor nyitás lesz!)a felső holtpont közelébe esik. Ez pedig csak akkor lehet,ha a főtengely vége össze-vissza kalimpál.Vagy a forgórész nem ül a kúpon.
Hát nemtom... a gyújtást állítgathattam oda vissza elő-utógyujtás.. de semmi, egyszer igy egyszer úgy indult. de legtöbbször hátrafele. Ha beállítottam holtponttól 3 mm-re akkor is ez csinálta.. mostmeg az új főtengellyel állíthatom bárhova a gyújtást mindig előlrefele indul be:) ugyhogy nem értem, biztos a főtengely cseszkődött..
Nem tom, nekem is csak mondták
Na jo, de akkor is a gyújtás állítódik el nem??
:)
tike.
De asszem akkor is elindulhat visszafelé, ha nem rendesen van feltéve a generátor állórésze
Hi!
Ha hátrafelé indul be, akkor az gyújtás:) Nekem volt olyan, hogy lámpánál álltam, leesett a fordulat, azt hittem lefullad, de nem, újraéledt. Csak amikor engedtem ki a kuplungot, akkor volt furcsa, hogy tolatok:)))
tike.
Hát én asszmondom hogy is-is. Én annak idején ugyanígy szivtam.. a főtengely beleért a blokk falába. és azért szorult. forgott de gáz volt. Kihézagoltam és fasza lett. Aztán a főtengelynek vmi baja lett és mindig hátrafele indult be csak úgy naturban:)
kicseréltem egy német gyárira és azóta nincs semmi bajom! mikor összeraktam nem szorult nem indul hátrafele stb:)
A villák szerintem jók, meg jól vált, csak a kapcsolótengely nem fordítja el a bütyköstengelyt (asszem így hívják, ez vezérli a villákat.
Szerintem összerakom a két felet a ft. nélkül, úgy könnyen összemegy, és lecsekkolom, ha jó, akkor be a főtengely, ha kicserélték, és mehet össze megint.
Gexxx!
A kapcsolóvillákat jó sorrendben tetted vissza?
Összesen: 982 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|