:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 981 oldal
Hello!
Én úgy tudom, ha már letelt a két év bármilyen jogsival, akkor nem vonatkoznak rád ilyen korlátozások.
sorszám: 1499 (8539)
( előzmény: joeChristmas, 2004-04-19 17:38:39)
Ha már több mint 2 éve van más kategóriára, akkor az nem kezdő!
A totalcaron írta valami oktató.
sorszám: 1498 (8538)
( előzmény: joeChristmas, 2004-04-19 17:38:39)
Adtak 1 A/4-es papírt azzal a fényképpel(+ adatok, kategóriák, stb.) rányomtatva az okmányirodában, ami majdan a jogsin lesz. Azt automatikusan adták nekem, de a régi jogsit azonnal elkérték. Azt mondták azzal tudom igazolni, hogy nem jogsi nélkül vezetek addig, míg az új meg nem jön.
Lenne nekem is 1 kérdésem, ha már itt tartunk. "Ak"-m van tavaly augusztus óta. Azt mondták ez is csak "kezdőjogsi", tehát nincs utas, nincs külföld és hasonlók.
Létezik ilyen? B-s jogsim már '98 óta van. Számít ez valamit, vagy csak a Közl. Felügyeleten szórakoztak velem?
Remélem tud valaki erre pontos infókkal szolgálni. Köszi!
A következő képpen működik a dolog:
Megvolt a sikeres vizsgád. A KF kiküldött a címedre egy igazolást, amivel be kell menned a Polgármesteri Hivatalba (nem a Polgár Jenő úrhoz :) ). Oda be kell vinned a papírokat, amit kaptál, 4000 Ft okmánybélyeg, stb. Ezután ügyfélfiogadó felveszi az adataidet, papírt kell még kitöltened. Ennyi. A jogsi kb. 5 munkanap alatt megérkezik. Miután megkaptad, ha volt alsóbb kategóriás, azt le kell adni az új engedély megkapásától számított 8 munkanapon belül.
Lehet, hogy én most egy kicsit pofozgattam a szart, de ez a kb. pontos menete a dolognak...
Én úgy értelmeztem tavaly ilyenkor, hogy a közlekedésfelügyelet által kiadott papírral még nem, de az okmányiroda papírjával + a régi jogsival már mehetek. De sosem állítottak meg, így nem derült ki ez igaz-e. A régi jogsit egyébként csak később kell leadni, amikor az új már megérkezett, nemtom vele dmér csináltattak ideiglenest.
Hasonló történt az én esetemben. Nekem lejárófélben volt az autósjogsim, és akkor szereztem meg a motorost, ezért megcsináltam az orvosi vizsgálatot, hogy megújítsam a jogsim immár A-val kiegészítve. A régit elvették, én meg kérdeztem, akkor most mi lesz? Nem vezethetek? Erre föl állították ki az ideiglenest, amíg meg nem érkezik az új, kártya formátumú.
Üdv,
Zsandatara
Infomaker!
Tényleg nem lehet addig menni.
És mi van akkor ha már van kocsijoggsim és hamarosan meglesz a motorjogsi? 1-2 hétig nem lesz akkor megint motorozás vagy mi lesz? Mikor kell majd leadni a régi joggsit?
Nem bizony, de az okmányiroda erre az egy-két hétre 1400.- Ft-ért azonnal ki tud állítani egy ideiglenes jogsit. Nekem kellett, mert dolgoznom kellett vele.
Üdv,
Zsandatara
Hello
Szerintem nem, méghozzá azért mert addig nem szerepelsz a nyilvántartásban. (nics honnan pontot levonni, stb stb) De ez csak az én okoskodásom!
Srácok,
akkor mi van, ha megvan a forgalmi vizsgám is, adnak egy papírt, hogy az okmányiroda megcsinálja a jogsit...de az plusz 1-2 hét...eközben mehetek már amocival hivatalosan?
direkt irtam nagybetűvel az Alsózsolcait-mielőtt a nyelvészek elitélnek:)))
Andris,én Alsózsolcai vagyok,haza már csak szinte vendégségbe járok,mert Szolnokon dolgozom-innen vagyok vezényelve most Cyprusra 2005 márciusig.Remélem juliusba azért hazajutok.(sajnos hirtelen kellett kijönnöm,otthagytam a gépeket ugy ahogy megálltam,bizom benne nem lesz nagy kár benne a kényszerpihenő alatt)
Nekem sincs jobb ötletem, mint hogy birizgálj meg mindent. Én a minap egy Yamaha SR lámpa búrájában (igényesebbnek "idom" :-)) nyomoztam ki néhány kontakthibát (tompított, helyzetjelző, index, távolsági, üresvisszajelző), röpke másfél órámba telt. Az MZ esetében ez az idő talán lerövidíthető kb. 3 órára :-). Szal kitartás!
Üdv,
Zsandatara
Szerintem nem írtam ,de már lassan azt sem tudom ,hogy fiú vagy lány vagyok.Van egy 125ETZ-e amit elszeretne adni,1990-s új gumik.új karbi,kuplung,lánctok,műszaki még 1év.Vöröses piros ,a jobb oldali doboz egy kicsit hullámos.Állítólag 150-re van felfúrva.Az ára 100eFt.
Jobb ötletem nincs, minthogy nézd meg az égőt, és az összes hozzá tartozó madzagot! :(
Üdv: TiB
Czövi,nem azt írtad,hgy a srácnak nincs más motorja? (Aki megvette a gépedet)
Bocsesz elkalandoztam és rosszat írtam.Fékvisszajelző=féklámpa.Csak röhögök magamon.Bocs.
Tényleg mire jó az a fékvisszajelző?
És milyen motoron van olyan?
Hi!
Mid van neked, hogy van fékvisszajelzésed???
Ja még egy dolog.Nem működik se az első se a hátsó fékvisszajelzésem.Izzó nincs kiégve,akksi zsír új,első fék kapcsolója zsír új(működött is),vezetékek nincsenek lelazulva.Szóval mi lehet a gáz.Egyszercsak azt vettem észre,hogy nem működik egyik sem.Üdv.
Homz te hova valósi vagy,hogy miskolcon vettél motort?Vagy csak arra jártál?
6 éve a 15000 ft többet ért,mint ma.Mellesleg a 250-es tz
-ék tényleg ilyen árakon mennek.Az egyik haverom most jutott hozzá egy 250-eshez(1 év műszaki,működik,üléshuzatot kell csak cserélni,na meg a festés csúnya).A cégtől vette 6000 pénzért.Ennyit a szerencséről.
Minden ami MZ (trophy, ts, etz) hez, SIMSON hoz és JAWA hoz kell!!
ÚJ alkatrészek NAGYKERÁRON! Gyári és utángyártott alkatrészek! 5000 ft felett Bp.-en belűl ingyenes kiszállítás! Blokk és váz alkatrészek, gumik, akksik, tuningok, dobozok... stb.
Vidékre postai utánvéttel is!! Hívj infóért! 06/30 4096093 Péter
Aki megvette a motoromat árulja a 125 etz-t Holnap(ma)lehet, hogy tudok árat mondani ha érdekel.
Üdv!
Na ez naggyon nem így van sztem. A kis TZ-met kb 6 éve 15eHUF-ért vettem, de rendesen rá kellett költeni, mire üzembiztos no meg szép is lett. Ezt cseréltem le 250esre (ekkor már elég gáz állapotban volt) majd 3 éve. Jo, sokat szoptam a papirjaival mire meglett, DE azota is mindig találok vmit, ami megadja magát. Így szépen lassan joval többet rá lehet költeni, mint amennyiért vehetsz jó állapotút.
Hja, végül kérdezd HyGy-t, Neki mi a véleménye...
tike.
Hi!
A jó állapotú, tehát tényleg zsír TZ-k bizony ilyen árakon mennek! Aztán megveszed, és kiderül, hogy mégsem annyira zsír.... Ha venni készülsz, inkább keress szarabb állapotút, olcsóbban, abból jobban kijön az ember valszeg! :)
Azt el is felejtettem, hogy ezek 250-es árak, a 125-ösök tán még drágábbak is!
Hello mindenkinek!
Az érdekelne engem, hogy mennyibe mennek manapság az ETZ-k? Mert itt felénk egy '80-as évek közepei járgányok 80-120 ezer között mozognak. Ez az egész országban így van? Én egy kicsit sokallom...
MZ árfo:a 150est 7000ft-ért vettem,a 250est 30000(Miskolc,zsarnai) müszaki a nagyon volt,igy azt megusztam,de az eredetiség vizsgálat,ill az átiratás plussz egyébbel együtt már 50.000körül jártam,de megérte.De ha olyat fog ki a dolgozó ami vmi eltitkolt hibát rejt,akkor már veszteséges is lehet a bolt.
Ekecs (Bogyó)!
Látom mégiscsak megtaláltál minket. Mondjuk a Bogyó jobb lett volna. De te tudod.
Fisi!
Engem érdekelne ez a festéses cikk, de nagyon, mert jó lenne valamicskét érteni hozzá. Remélem megcsinálod. Előre is kössz.
MZ TS 125 árfolyam:
Én a Trophyt jó állapotban (felújítva) másfél éve vettem 28000 pénzért forgalomból kivonva. Ha van műszakija, sztem egy jó állapotúért 60000 körül lehet elkérni, egy rosszabb állapotú 15000-30000 között van (műszakis!), a műszaki nélküliekhez olcsón hozzá lehet jutni.
Ha valaki másképp látja a piacot, az szóljon!
Pá!
500as etz teszt kell ugye? az haveromnak meg van, majd megszerzem neked hétvégén. Megpróbálom legalábbis.
Csao!
Gyoszi.
Hali!
Nekem csak ez a regi Motor katalogusom van,ha kell akkor beszkennelem a tobbi kepet is?!
301-e Simocicanak van (igen! Holgy az illeto!), o vadiujonnan vette-es ez a gep egy Kanuni 301-es! mar regota piszkalom,hogy tegye kozze a hasznalati utasitasat-de asszem most kulfoldon van vagy mi!?
Fisi
Sziasztok!
Akinek megvan a motor revü 1993/9. száma, beszkennelhetné, és feltehetné ide valahova. Marhára kiváncsi lennék a benne lévő négyütemű Mz tesztjére, vagy csak ez az egy képes anyag jelentené a tesztet Fisi oldalán?
Mit tudtok a nálunk nem kapható, kilencvenes évek eleji M-kről, pl: 301, red star, silver star? Főleg a 301 érdekelne! Ment már olyannal valamelyikőtök?
Drisa
Jók a szavazati lehetőségek, bár én kiegészíteném azzal, hogy: "Egy jawa?" :-)) :P
A "Már csak pár nap." a legkifejezőbb, mert gondolom ez a szavazás is hosszú ideig lesz fent :-))
Üdv,
Zsandatara
Hello
Ez a fogaskerék nem olyan nagy dolog mint hiszed. Kell venni egy pár fogaskereket (+lánc) olyan áttétellel ahogy neked kell.
A többi nem számít.
Majd elviszed egy esztergályoshoz hogy az eredeti (a motoron lévő) fogaskereket le kell esztergálni sima kerékké, az új fogaskerék közepét pedig ki kell esztergálni, hogy pontosan rácsússzon. (Pontos illesztés kell!!)
Ezután egymásba tolod és összeheggeszted. Ha nem tudsz hegeszteni akkor egy hegesztő szakembert is be kell vonni a munkába. Nem kell körbe heggeszteni (attól elvetemedhet) csak oldalanként 3-4 helyen. Ennyi az egész mint már mondtam nem nagy dolog!
Üdv Attila
Sziasztok!
Mennyit ér egy kissé használt Mz ts 125-ös. Nincs nagyon leharcolva, csak már egy ideje nem ment.
Ha valamit tudtok az árfolyamról akkor tájékoztassatok.
Üdv: Tomi
Helló
Van egy ETZ 251-esem és tönkrevan a felsőfékmunkahenger meg a ház és a karmantyúk is, tehát az egész fesőrész. Nincs valakinek egy felesleges, ha van írjon, megbeszéljük. Köszi.
Helló
Van egy ETZ 251-esem és tönkrevan a felszőfékmunkahenger mega ha ház és a krmantyúk is tehát az egész fesőrész. Nincs valakinek egy fölösleges, ha van valakinek írjon megbeszéljük. Köszi.
http://totalbike.hu/motorteszt/mz1000s/
Jó estét! Jó internetezést mindenkinek!
Már régóta figyelemmel követem az MZ-s fórumot,de eddig még nem volt állandó internetem.Ezért csak most irok.
Nagy MZ rajongó vagyok.
A motorjaim:MZ TS 125,MZ ETZ 250,
Romet Kadet,
+ egy szétszedett 250-es ETZ.
Már kérdeztem párszor DINO nevü haverom által.Lenne most is egy kérdésem. Nem hallot valaki olyanról, hogy ELOXÁLÓ paszta, ha igen akkor legyen szives elküldeni, hogy mennyibe kerül és, hogy milyen.
Elnézést, hogy ilyen hossyúra sikeredett.
Széles utat, olcsó benzint!!
Ja a cím:
http://kep.tar.hu/fisi
Mára lelövöm magam magígérem!!! :)))
Na a túra mappában fent van 1- 2 kép, márha valakit érdekel...
Mz rulez forever!!!! :))))
Hi!
125-ről 150-re alakítás: Én az egész karbit cseréltem, mert 125-ös karbival mind1 mit csináltam nem ment, 150-essel meg pöcc-röff. Ja a szívócsonkot se árt kicserélni, tudod, mert nem 22, hanem 24N...
Asszem ennyi.
Utálom az utángyártott szarokat!!!!!
Ma vettem egy elektroniqs fesszabot, másfél óra szívással fel is raktam. Persze mert a csavar helye KB. OTT VAN, ahol lennie kell. De az nem elég.
Különben jó. 4500HUF volt.
Na pá!
ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ bassz!! Szal az oldalamon a Topic mappában van a kép...
Na itt egy kép az örök kedvenc 4 ütemű Mz- ről!!!
http://kep.tar.hu/images/inprogress.gif
Valszeg lökök fel még egy két képet a nemrég megesett földvári kis csavargásunkról is...
Fisi
Összesen: 981 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|