:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 981 oldal
Bambi!
Mekora az a szélesség, amit bele lehet tenni az mz-be? Mondjuk hátulra 120/90 már nem megy mi?
Pécsről begurulni hozzád? :)
Massinonak valószinű igaza van,kontakt,vagy trafó.Ha nem megy,és valahogy be tudsz gurulni hozzám, akkor segithetek.
Egyébként ha a kipufogó tüsszög akkor még lehet a trafó is...
Bambi mester csak késő éjszaka és délben netezik a sok meló miatt, bitang meg siet.
A széthullot szarom az nem igen maradt le a csúcsszuper géped mögött pedig a gyújtása nem állt a helyzet magaslatán (elmúlt szombaton lőtte be Peti), és én 2 személlel mentem és nem 50 kiló vagyok vaságyastól mint egyesek! És nem 100 kilométer van benne mint egyesekében hanem 20 ezer! Szerintem asszonnyal vagytok egy súlyban??? :)))
Ja és ne örülj annyira az elektromos gyutacsodnak, mert az ha elromlik akkor nem állítja be Peti 15 perc alatt mindenféle kreha indikárotórával!! :P
Na kellett neked ez?? :))
Csak lássa meg a hsz- ed holnap Luca majd kapsz a pofádra!!! :)))
Bitang!!
Én így látatlanban elállítódott gyújtásra gyanakszom, de majd Bambi mester segít, csak ő a szerelő vagy mi???
Fisi
Kapd le az ülést, sztem hozzáér az ülés alja egy zsinórhoz. Nekem is volt hogy ráültem és leállt. Nézd meg...
Massino
Sziasztok!
Az előbb lerobbant az MZ (ETZ150).
Be lehet rúgni, alapjáraton le se fullad, viszont mikor ráülök azonnal. Időnként a kipufogó hangosakat puffan. Egyszer sikerült beindítanom és menni vele úgy 500 métert, aztán úgy viselkedett, mintha fogyna ki a benzin, aztán lefulladt.
Amiért nagyon fontos lenne a segítség: holnap kellene hazamennem vele. Ha nem tudom beindítani, akkor itt kellene hagynom Pécsen egész hétvégére egy kormányzárral és egy biciklilakattal, mert nincs hová betolni.
A gyertyának szerintem nincs baja, azt az egyet próbáltam.
Kérlek benneteket, nagyon jól jönne most a segítség!!! Előre is köszi!
Ha nincs jelölve akkor 80%, egyébként így van!
Én is így tudom! Még annyi, hogy a nem peres guminál az első szám, pl. 3.5, 3, ilyesmi, a gumi szélessége coll-ban!
Üdv: TiB
Szeva, Fishi!
Az addigra széthullott szarodat kell majd összelapátolnom???? :))))))) Vagy mért kell nekem mindenáron villantanom a szerelési tudásomat???? :) Mexakítóhoz nem értek, mert nincs olyanom! :) De legalább tudom, mi micsoda, és mit csinál! :)))) Nem úgy, mint egyesek! :o
Kempinget még nem hívtam, állandóan melózom! Hétfőn-kedden itthon leszek, majd akkor érdeklődöm!
Be is kaphatod, Peti! :P :)))))))
Itt egy kis segitség:
120/90-16
120mm széles futófelület
90 - a magasság ennyi százaléka a futófelület szélességének ( 120*90/100=108mm)
( a 100 az a százalékszámitásból kerül oda)
16-felni átmérö inchben, 1 inch=25.4mm
ha nincs jelölve a "per" szám, akkor asszem 70-nek kell venni. de lehet hogy tévedek
TUBE TYPE = belsös
TUBELESS = belsö nélküli
remélem érthetö voltam
Hali Peti!
Mi a fene, csak nem ide találtál??!! :)))) Én a Hubertől szoktam rendelni, kissé nagyon lassúak de vannak jó cuccaik, a Futár Petit csak hallottam nem rendeltem még tőle!!!
Kustib meg majd augusztusban bemutathatja szerelési tudását, én már fejlődök tudom hogy hívják a megszakító feletti hengeres izét!!
Kondenzátor!!!! :P
Hurrá tanulok!! :)))
Fisi
Hello!
Most írok elösször ide.
Tetszik amit itt látok.
Szükségem lenne egy fúrni valló ETZ hemgerre. Ha valakinek van ide írjon: zsolt.s@freestart.hu
Nagyra szeretném fúratni, úgy hogy 3.túlméret utáni is jó.
Köszi
Zsolt
Szerintem az SI a speed index, az LI meg a load index (súly)
A 120/90 120mm széles és a magassága 90%-a a szélességnek, itt pl: 108mm.
tike
Sziasztok!
Bocsi hogy teleírkálom a topikot, de sok a teendő a mocin, én meg keveset tudok. Úgyhogy lenne még egy kér(d)ésem. Elmagyarázná valaki a gumik méretezését? Azt addig értem, hogy 120/90-16 120mm széles 90 magas, 16" átmérő. De mi a helyzet pl. a 3,00-16-os jelölésüvel? És azt pl. honnan tudom, hogy belsős vagy belső nélküli a gumi?
http://www.gumibolt.hu/motor/pirelli/pirelli.htm
Itt pl. a táblázatban mi az az SI és LI?
Hello!
A kárpitot itt Győrben a velünk szemben lakó kárpitos csinálta meg, és csak az anyagárat kérte el.
Ekecs!
Mi van?
Megvan a pénz a műszakira. Anyám adott kölcsön, már csak össze kell rakni. :)
Hi!
Fisi cimborám a Huber nagykertől meg a Futár motoros bolttól szokott mindenfélét hozatni, ezek Pesten vannak, amúgy kustib a Pesti csávó, faggasd őt is, ja és még ért is a mocihoz, legalábbis azt állítja :))
Sziasztok!
Köszönöm a tippeket, tanácsokat;
aakos, merre csináltattad te ezt az ülésáthúzást? engem is érdekelne, kicsit már szét van szakadva... ebbe benne volt az anyag is? (elég kevésnek tűnik).
Ha már valaki ajánlotta a felújítást: bp. környékén tudtok valami helyet, ami már kipróbált, és vannak alkatrészei?
Kösz:
Péter
Ugye a két olajterelő lemezt nem a forgattyús ház felöli oldalára raktad a főtengely-csapágyaknak??? :P :)))))
Uff: TiB
Hello Bello! Szerszámfedél is megvan, krómozás viszont nem volt rajta, mivel ez standard kivitel. Azért nincs rajta fordulatszámmérő sem.
Hello
Ilyen volt életem első nagymotorja, de annak mintha krómozott lett volna a tank oldala. Ez nem volt olyan?
Megnéztem a piros sebest.Szerszám fedél is meg van?
Azt olvasom,hogy kihajintottad a dugót de mi történt vele? Nem volt benne olaj?
Átmérőben nagyobb ne legyen mert beleérhet a keresztmerevitőbe
a hajtókar nagyjából 3000km-t futott.mint írtam történt egy kis malőr és a csapágyak kenése minimálisra redukálódott
Ebben a lengővillában?
http://kep.tar.hu/aakos/index.phtml?aid=27631425&pid=5137167&beginnum=12
Hiszen minden irányban legalább 10 cm hely van. ETZ-nél nincs ekkora űr. Kivont karddal át lehet sétálni a kerék és a sárvédő közt.
Viszon a TS lengővillában ép hogy elfér a kerék.Gyári gumiméretnél nagyobb nem fér el.
Az a légszűrő fedele. Lefújom fehérre, és festek rá egy szép nagy 7-est. Az ülést 1000 FT-ért csinálta meg a kárpitos. Teljesen új, bőr.
Viszont a 4 reklámfilm amit közkincsé tetted az valami csoda köszönjük.Üdv bambi!
Mi az a nagy tárcsa a berúgókar mögött az oldaldekninél?
Egyébként szépen összeraktad a gépet...
Massino
Én meg folytatom a sort! :) Nekem 5-öt hamizott atomra fúrás előtt! De nagyon karcos volt a hengerem! Fúrás óta, szar karbival picivel 5 alatt eszik, kb. 4.8-at! :)
Info! Javaslataim! Légszűrőcsere! Úszószint ellenőrzés! Tűt beljebb a lyukba eggyel! Sőt, avval kezdeném, hogy a tűt beljebb lógatom! Aztán felpattansz, és mész egyet a géppel! Kemény gázadások kíséretében! Ha faszán megy, akkor máris nyertél pár decit! :)
:))) Hubazz nem esett le elsőre :)
Egyszerü esztétikai okai vannak. Szerintem elég hülyén néz ki, hogy olyan kicsi ott hátul az a kerék, meg a 18-astól kicsit megemelkedne a hátulja, és egy hangyányit dinamikusabban nézne ki a moci.
Idézek:
"A kezem meg telement forgáccsal. De most tettem bele szép fekete imbuszos csavarokat, remélem ezzel nem lesz gond."
Érted... A kezdebe tetted a csavarokat... :-)))
Jól van, tudom, szar poén volt :-(
Gexxx
Vagy miért jó neked,ha 18-as kerék van a TS-ben? Csak kiváncsiskodom.
Győri vagyok, Pesten tanulok. De ha itt fönt találok, akkor egyszerübben elcipelem hozzád, mint ha otthonról hoznám.
Te győri vagy?Miért jó ha pesten találsz kereket?
Az óra is más.De ezek az órák mikor új már akkor sem pontos,pár hónap múlva elmegy a csillapitás,utána csak ugra bugrál.Nekem pluszban van egy bringa óra felszerelve az pontos.
Így is jó lenne, akkor nem kéne fölcipelnem a kereket Győrből, aztán haza. Csak innen haza. Feltéve, ha találok itt Pesten ETZ kereket.
Azért kérdezem, mert nem tudom, miért akarod nézegetni a csavarjaimat :)
Vagy adok egy TS hátsó agyat,és azt füzzük az ETZ kerékbe.Igy könnyen cserélhető lesz.
Akkor a kmóra más? Van különbség az egy fordulattal megtett utak között. 30cm
A kihajtó spirál ugyanaz a láncvédő műanyag más.
Összesen: 981 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|